Διεθνής συνεργασία της Baas Digital με το ιταλικό sneaker Moaconcept

Η Baas Digital ανακοινώνει τη νέα της συνεργασία με τη Moaconcept, την πρωτοπόρα ιταλική εταιρεία sneakers. Η Moaconcept στηρίζει και εφαρμόζει την κυκλική οικονομία ανακυκλώνοντας τα sneakers της μέσα από το πρόγραμμα My Own Action και κάθε χρόνο προσφέρει μέρος των κερδών της σε κοινωφελείς σκοπούς όπως τη δημιουργία ή ανακατασκευή χώρων άθλησης και άλλων κοινόχρηστων εγκαταστάσεων, αλλά και ενισχύοντας οικονομικά αναδασώσεις μέσω της παγκόσμιας Μ.Κ.Ο., WeForest.

Η πρώτη καμπάνια της Baas Digital που είναι ήδη «στον αέρα», αφορά στο λανσάρισμα της νέας συλλογής FW23/24 της μάρκας και κινείται σε 2 επίπεδα: τη δημιουργία awareness για τη νέα συλλογή και τη φιλοσοφία-δράση ανακύκλωσης των sneakers και παράλληλα, το μέγιστο optimization για τη δημιουργία conversions. Το λανσάρισμα της καμπάνιας υλοποιήθηκε στις πλατφόρμες Meta και Google, ενώ ήδη σχεδιάζονται τα επόμενα βήματα της επικοινωνίας, που θα περιλαμβάνει και 360 activations. Η καμπάνια τρέχει ήδη στην Ιταλία και αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες χώρες.

Νέο Infiny Cake Liner από τη Mon Rêve

Η Mon Rêve δημιούργησε το νέο Infiny Cake Liner, ένα διπλό eyeliner σε compact μορφή που αλλάζει σύσταση μόλις έρθει σε επαφή με το νερό. Το Infiny Cake Liner είναι ουσιαστικά ένα water-activated eyeliner σε πεπιεσμένη μορφή πούδρας που μεταμορφώνεται κατά την επαφή του με το νερό και γίνεται κρεμώδες. Μόλις στεγνώσει, παραμένει σταθερό, διατηρώντας το χρώμα έντονο όλη μέρα, χωρίς να ξεθωριάζει ή να σπάει. Διατίθεται σε πέντε διπλούς συνδυασμούς χρωμάτων με έντονη χρωστική και υψηλή απόδοση για να χρησιμοποιηθούν είτε μεμονωμένα είτε μεταξύ τους: Black & Brown, Deep Jungle & Black, Brown & Royal Blue, Royal Blue & Sky Blue και Magenta & Lilac.

Στασιμότητα στις επιδόσεις της Black Friday

Το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ, για όγδοη χρονιά, διερεύνησε τη συμμετοχή των εμπορικών επιχειρήσεων στην Black Friday και αξιολόγησε τα κυριότερα χαρακτηριστικά της, σε πανελλαδικό δείγμα 300 επιχειρήσεων στους κλάδους: είδη οικιακού εξοπλισμού, ψυχαγωγικά-επιμορφωτικά-αθλητικά είδη, ένδυση-υπόδηση και εμπορία Η/Υ και τηλεπικοινωνιακού υλικού, καλλυντικά-κοσμήματα. Η μειωμένη καταναλωτική δύναμη σε συνδυασμό με το αυξημένο λειτουργικό κόστος δεν ευνόησαν ιδιαίτερα τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στην εν λόγω πρακτική, παρά το γεγονός ότι οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής έχουν συμβάλει στην παγίωση αυτής της ενέργειας.

Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις (41%) που συμμετείχαν σε αυτήν την πρακτική πραγματοποίησαν εκπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, μετατρέποντας ουσιαστικά την «Black Friday» σε «Black Week», ενώ σχεδόν 3 στις 4 επιχειρήσεις (72%) υιοθέτησαν εκπτώσεις έως 30%. Σε γενικές γραμμές, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου εμφανίζονται σχετικά ικανοποιημένες αναφορικά με την επισκεψιμότητα, καθώς για σχεδόν 6 στις 10 καταγράφηκε μέτριος/ υψηλός βαθμός ικανοποίησης. Παρόμοια εικόνα καταγράφεται και σε επίπεδο ικανοποίησης των επιχειρήσεων αναφορικά με τον κύκλο εργασιών, αφού το 56% αυτών δήλωσε μέτρια/ πολύ ικανοποιημένο.

Η εικόνα αναφορικά με την επισκεψιμότητα και με τις πωλήσεις, προσομοιάζει κατά πολύ με την αντίστοιχη περυσινή, υπογραμμίζοντας τη στασιμότητα της αγοραστικής κίνησης, εξέλιξη που επιβεβαιώνει τις επιπτώσεις της πληθωριστικής κρίσης στην καταναλωτική δαπάνη. Η εικόνα της στασιμότητας επαληθεύεται από το γεγονός ότι το 46% των επιχειρήσεων σημειώνει ότι οι πωλήσεις τους κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

 

Η «Μόδα», η κατηγορία που αγοράστηκε φτηνότερα στο Skroutz

Το Skroutz παρουσιάζει το Black Friday 2023 Report, έναν απολογισμό του πώς κινήθηκαν οι αγορές των καταναλωτών κατά τη φετινή Black Friday, ποιες κατηγορίες προϊόντων επιλέχθηκαν περισσότερο, αλλά και σε ποιες οικογένειες προϊόντων οι χρήστες αξιοποίησαν στο έπακρο τις προσφορές και τις εκπτώσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσε η Ομάδα Business Intelligence του Skroutz, αύξηση παρατηρήθηκε στη μέση τιμή του καλαθιού αγορών του Skroutz κατά 21,52% σε σύγκριση με το 2022. Αναφορικά με την εξέλιξή των τιμών, συνολικά το 22,78% των προϊόντων αγοράστηκε σε πιο οικονομική τιμή, ενώ μόλις το 9,39% των προϊόντων αγοράστηκε σε υψηλότερες τιμές σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα από την Black Friday. Η κατηγορία «Μόδα» παρουσίασε το υψηλότερο ποσοστό προϊόντων που αγοράστηκαν φθηνότερα (36,44%).

Ο όγκος των προϊόντων που πωλήθηκαν από την πλατφόρμα την περίοδο της εβδομάδας Black Friday ξεπέρασε τις 620.000, σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι. H κατηγορία «Υγεία-Ομορφιά», μαζί με τις κατηγορίες «Σπίτι-Κήπος», «Τεχνολογία» σημείωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό παραγγελιών φέτος, ενώ οι κατηγορίες «Μόδα», «Σπίτι-Κήπος», «Τεχνολογία» και ήταν οι πιο δημοφιλείς ως προς τις επισκέψεις χρηστών. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι, στο Top 10 των δημοφιλέστερων κατηγοριών είναι τα sneakers στη 2η θέση, τα ανδρικά μπουφάν στην 3η, τα αθλητικά παπούτσια στην 5η, τα Smartwatches στην 7η και τα ανδρικά φούτερ στη 10η.

 

Η Dr. Martens διοργάνωσε πάρτι για τους φίλους της

H Dr. Martens διοργάνωσε party για το ελληνικό κοινό την Τρίτη 21 Νοεμβρίου σε έναν ιδιαίτερο industrial χώρο, το 10ΑΜ Lofts στο κέντρο της Αθήνας. Μπαίνοντας στον branded χώρο, οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα Originals Dr. Martens μοντέλα: 1460 Smooth, 1461 Shoe, Jadon και τη νεοαφιχθείσα edgy Jadon Hi LTT Max Buttero από τη συλλογή Alien Hardware.
Πριν την είσοδο στο main venue για το party, οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν με custom make-up concert looks από την Kiko Milano, εμπνευσμένα από την καμπάνια της Dr. Martens και να φωτογραφηθούν σε ένα παιχνιδιάρικο set-up με έναν δερμάτινο καναπέ και neon φωτισμό με το λογότυπο του brand. Μένοντας πιστό στη μουσική κληρονομιά του σήματος, το φετινό party ήταν αφιερωμένο στην ηλεκτρονική μουσική με καλεσμένους τους Street Outdoors Soundsystem, το γνωστό DJ crew που αποτελείται από τους Έλληνες Jiles & Jose Amba. Οι καλεσμένοι και οι φίλοι του brand είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν signature Langley’s Gin cocktails που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την εκδήλωση. Στο party παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού και μουσικού χώρου.
Η νέα συλλογή της Dr. Martens είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, από τον όμιλο Φάις.

Νέα capsule συλλογή από τη Sisley

H Sisley παρουσιάζει τη νέα capsule συλλογή της, στην οποία η λάμψη διαχέεται προς κάθε κατεύθυνση κάνοντας τα βλέμματα όλων να στρέφονται πάνω μας. Για τον άντρα, περιλαμβάνει total black look με σακάκι με βελούδινη επένδυση και πέτα, μαύρο βελούδινο παντελόνι σε στενή γραμμή και μαύρο πουκάμισο με εμπριμέ πουά. Αντίστοιχα, για τις γυναίκες περιλαμβάνει λαμπερές μίνι φούστες, σακάκια με παγιέτες, κρεπ πουκάμισα και διχτυωτά φορέματα με στρας για τη γυναίκα.

Τα SkourasMed παρουσιάζουν τον ορό 1% Pure Retinol

Τα SkourasMed παρουσιάζουν τον ορό 1% Pure Retinol, με δραστική φόρμουλα με υψηλής καθαρότητας ρετινόλη σε μεγάλη συγκέντρωση, που μειώνει θεαματικά την ένταση και το βάθος των ρυτίδων και αναζωογονεί την επιδερμίδα.
Ο ορός 1% Pure Retinol 30ml με υψηλής καθαρότητας ρετινόλη ενκαψυλιωμένη από κερί carnauba, που επιτρέπει την ταχύτερη διαδερμική διείσδυση και μειώνει το κίνδυνο ερεθισμών του δέρματος. Χαρίζει άμεσα αποτελέσματα γιατί καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης, μειώνει την ένταση και το βάθος των ρυτίδων, ενώ αντιμετωπίζει δραστικά τις δυσχρωμίες και τους ερεθισμούς του δέρματος, χαρίζοντας ομοιόμορφο χρωματικό τόνο.
Η χρήση της προτείνεται με το αντηλιακό SkourasMed Protect & Hydrate SPF 30. Πρόκειται για αντηλιακό προσώπου που περιέχει ένα σύστημα φίλτρων με μεγάλη φωτοσταθερότητα που εξασφαλίζουν την προστασία ευρέος φάσματος UVA-UVB. Εκτός από την απόλυτη προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, τo Protect & Hydrate SPF 30 διαθέτει μόρια υαλουρονικού οξέος που διατηρούν την επιδερμίδα βαθιά ενυδατωμένη. Η βιταμίνη Ε αποτρέπει τη φθορά των ελεύθερων ριζών και τα σημάδια πρόωρης γήρανσης.

Έξι νέες σημαντικές τάσεις στο Influencer Marketing

Έξι νέες τάσεις που έρχονται το 2024 για να μετασχηματίσουν το Influencer Marketing παρουσιάζονται στο νέο report που δημοσιεύει η Ogilvy. Το report περιέχει, επίσης, ευρήματα που θα βοηθήσουν τα brands να αξιοποιήσουν και να επωφεληθούν ακόμα περισσότερο από την αγορά δημιουργών περιεχομένου, η αξία της οποίας εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 500 δισ. δολάρια έως το 2027. Οι influencers πλέον δεν λειτουργούν συμπληρωματικά στις διαφημιστικές καμπάνιες, αλλά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής των brands. Για τη δημιουργία του report συνεργάστηκαν έξι ομάδες ειδικών από το παγκόσμιο δίκτυο της Ogilvy, υπό την καθοδήγηση του Global Head of Influence της Ogilvy, Rahul Titus, για να αναδείξουν έξι τάσεις.
Η χρονιά του αθλητισμού
Το 2024, η πολιτιστική επίδραση του αθλητισμού δεν θα προέρχεται μόνο από τα τεκταινόμενα στα γήπεδα, αλλά και από όσα συμβαίνουν εκτός: Από τη μετάδοση των Ολυμπιακών του 2024, για πρώτη φορά στο TikTok, έως τον αυξανόμενο ενθουσιασμό για τη ζωή αθλητών-αστέρων.

Η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί νέες υπερ-προσωποποιημένες εμπειρίες
Η τεχνητή νοημοσύνη μετασχηματίζει ακόμα περισσότερο τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το Influence. Η ανάπτυξη virtual διδύμων των influencers μας επιτρέπει όχι μόνο να παρακολουθούμε παθητικά τα όσα δημοσιεύουν, αλλά να αλληλοεπιδρούμε μαζί τους μέσα από υπερ-προσωποποιημένες ψηφιακές διαδράσεις που έμοιαζαν αδύνατες μέχρι πρόσφατα.

H δύναμη του ήχου στην υπηρεσία του influence
Το 2024 θα δούμε ηχητικές και οπτικές ταυτότητες να αλληλοσυμπληρώνονται για να ενισχύσουν τα προφίλ των influencers και να αυξήσουν το share of voice για brands και επιχειρήσεις.

Βιωσιμότητα και Influence
Σε ένα περιβάλλον όπου ακόμα και οι μεγάλες εταιρείες αντιμετωπίζονται κριτικά από τους πολίτες για τις περιβαλλοντικές τους δεσμεύσεις ή ισχυρισμούς, το 84% των influencers διστάζουν να μοιραστούν περιεχόμενο για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον, φοβούμενοι ότι μπορεί να κατηγορηθούν για greenwashing.

Εργαζόμενοι ως υποστηρικτές
Η φωνή των εργαζομένων έχει πλέον ολοένα και μεγαλύτερη επίδραση στα εξωτερικά κοινά μίας επιχείρησης. Το 2024, περισσότερες B2C επιχειρήσεις θα κεφαλοποιήσουν τη θετική επιρροή που μπορεί να έχουν οι εργαζόμενοί τους στους καταναλωτές.

Από τη δευτερεύουσα στην κύρια οθόνη
Το livestreaming, σε όλο το φάσμα των Social Media, συνεχίζει να αποτελεί κύριο μέσο προώθησης. Το 66% των επιχειρήσεων δηλώνει ότι το livestreaming από δημιουργούς έχει καλύτερη απόδοση επένδυσης (ROI) σε σχέση με τις παραδοσιακές διαφημίσεις. Την ίδια στιγμή, για πρώτη φορά, παρατηρείται ότι η Gen Z κάνει χριστουγεννιάτικες αγορές στο TikTok. Οι Influencers μπορούν να βρίσκουν νέες ευκαιρίες εσόδων στο livestreaming.