Ο οίκος Moschino ανακοινώνει τον θάνατο του Davide Renne

Συγκλονισμένος είναι ο κόσμος της μόδας μετά την ανακοίνωση του θανάτου του δημιουργικού διευθυντή του οίκου Moschino, Davide Renne, σε ηλικία 46 ετών. Ο σχεδιαστής είχε μόλις αναλάβει το ρόλο του και επρόκειτο να παρουσιάσει την πρώτη του συλλογή στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου τον Φεβρουάριο. Ο σχεδιαστής πέθανε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου σε νοσοκομείο του Μιλάνου. Ο οίκος Moschino ανακοίνωσε την είδηση, λέγοντας ότι «ο Davide ανέλαβε τον ρόλο του δημιουργικού διευθυντή μόλις πριν από λίγες ημέρες, την 1η Νοεμβρίου. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τον πόνο που βιώνουμε σε αυτή τη δραματική στιγμή.

Ο Davide ήρθε κοντά μας μόλις πριν από λίγες ημέρες, όταν μια ξαφνική ασθένεια έβαλε πολύ νωρίς τέλος στη ζωή του», αναφέρει ο Massimo Ferretti, εκτελεστικός πρόεδρος της Aeffe. Και συμπληρώνει: «Δουλεύαμε πάνω σε ένα φιλόδοξο σχέδιο, σε μια ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας για το μέλλον. Σήμερα μας έχει μείνει η ευθύνη να συνεχίσουμε αυτό που η φαντασία και η δημιουργικότητά του είχαν οραματιστεί», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Moschino ενδέχεται να του αποτίσει φόρο τιμής στην επόμενη Εβδομάδα Μόδας.

(Πηγή: Fashion Network)

Έτοιμες να αναλάβουν το κόστος της αύξησης μισθών στο Μπαγκλαντές κορυφαίες εταιρείες

Έτοιμες να πληρώσουν υψηλότερες τιμές για τα ενδύματα που κατασκευάζονται στο Μπαγκλαντές είναι ορισμένες παγκόσμιες μάρκες μόδας. Η American Apparel & Footwear Association (AAFA), η οποία εκπροσωπεί πάνω από 1.000 μάρκες, δήλωσε ότι διάφορες διεθνείς εταιρείες μόδας και retailers, μεταξύ των οποίων η H&M και η Gap, έχουν δεσμευτεί ότι θα δεχθούν να πληρώσουν υψηλότερες τιμές για τα ενδύματα που κατασκευάζονται στο Μπαγκλαντές, για να βοηθήσουν τα τοπικά εργοστάσια να αντισταθμίσουν τις αυξήσεις των μισθών.
Το Μπαγκλαντές είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ενδυμάτων στον κόσμο μετά την Κίνα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από διαδηλώσεις που προκάλεσαν θανατηφόρες συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των εργατών των εργοστασίων, η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές πρότεινε αύξηση σχεδόν κατά 60% του κατώτατου μηνιαίου μισθού των εργατών ένδυσης, σε 12.500 BDT (113 δολάρια) από τον Δεκέμβριο- πρόκειται για την πρώτη αύξηση εδώ και πέντε χρόνια. Οι ιδιοκτήτες των εργοστασίων δήλωσαν ότι η αύξηση των μισθών, η οποία έρχεται πριν από τις γενικές εκλογές του Ιανουαρίου, θα μειώσει τα περιθώρια κέρδους τους, αυξάνοντας το κόστος κατά 5-6%. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του κλάδου, το κόστος εργασίας αντιπροσωπεύει το 10-13% του συνολικού κόστους παραγωγής.

Ο Stephen Lamar, Διευθύνων Σύμβουλος της AAFA, δήλωσε ότι οι εταιρείες της ένωσης είναι έτοιμες να πληρώσουν 5-6% ακριβότερα και είναι αποφασισμένες να υιοθετήσουν υπεύθυνες πρακτικές αγοράς για να υποστηρίξουν τις αυξήσεις των μισθών. Επίσης, έχουν απευθύνει έκκληση για την υιοθέτηση ενός ετήσιου μηχανισμού αναθεώρησης του κατώτατου μισθού, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι του Μπαγκλαντές να μην επηρεάζονται αρνητικά από τις μεταβαλλόμενες μακροοικονομικές συνθήκες. Ακόμη και μετά την επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού, την οποία ορισμένοι εργαζόμενοι έχουν θεωρήσει ανεπαρκή, το Μπαγκλαντές θα εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με άλλες ασιατικές χώρες παραγωγής ενδυμάτων, όπως το Βιεντάμ, όπου ο μέσος μηνιαίος μισθός είναι 275 δολάρια, και η Καμπότζη, όπου είναι 250 δολάρια.

(Πηγή: Reuters)

Στον «αέρα» νέα TV και digital καμπάνια Nef-Nef Homeware

Η νέα καμπάνια που δημιούργησε η Leoussis_a για τη Nef-Nef Homeware παρουσιάζει το «ταξίδι» ενός μαξιλαριού Nef Nef και τις χρήσεις που μπορεί αυτό να έχει. Για παράδειγμα, μπορεί να βρεθεί στο καθιστικό, στη βεράντα ή σε μία πολυθρόνα, για να καταλήξει στο κρεβάτι. «Ένα Nef-Nef σε περιμένει να το βάλεις στη δική σου ιστορία», αναφέρει το σποτ που ολοκληρώνεται, κάνοντας αναφορά στα 62 χρόνια της εταιρείας. Η καμπάνια «τρέχει» σε TV και digital. Την παραγωγή ανέλαβε, επίσης, η Leoussis_a, ενώ σκηνοθέτης είναι ο Χρήστος Δημολίκας.

 

Νέα digital καμπάνια της Frezyderm για τη σειρά AcNorm

Η Socialab δημιούργησε μία νέα digital καμπάνια για τη Frezyderm που αφορά στην προώθηση της ολοκληρωμένης σειράς περιποίησης Frezyderm Ac-Norm για το λιπαρό με τάση ακμής δέρμα. Στο πλαίσιο της καμπάνιας, αναδεικνύεται το γεγονός ότι, όλοι γύρω μας έχουν από μια συμβουλή να δώσουν και συνήθως είναι πολύ καλοί στο να λένε σε κάποιον τι να κάνει! Aπλά ξεχνάνε κάτι πολύ βασικό…

Ποιος τους ρώτησε; Με έναν ειλικρινή και πιο fun τρόπο η καμπάνια για την ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης από τη Frezyderm για λιπαρό με τάση ακμής δέρμα, θα τρέξει στο digital περιβάλλον με κύριο δημιουργικό όχημα 3 mini αυτοτελή video ενισχύοντας την προϊοντική πληροφορία και δίνοντας έμφαση στο campaign message «Ποιος σε ρώτησε». Η καμπάνια συμπληρώνεται από μια σειρά στατικών δημιουργικών υλικών που προβάλλονται τόσο στα κανάλια της Frezyderm όσο και στο ευρύτερο digital περιβάλλον. Για την παραγωγή της καμπάνιας, η Socialab συνεργάστηκε με την Egg Productions και τον σκηνοθέτη Λ. Μιχελόπουλου.

Nέα καμπάνια της Gillette, με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά

H νέα καμπάνια της Gillette της P&G, με τίτλο «Έχεις Πρόσωπο! Και σου αξίζει η Gillette ProGlide!», με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά, φέρει την «υπογραφή» της Leo Burnett Greece. Η καμπάνια φέρνει στο προσκήνιο τους καθημερινούς νέους άντρες, οι οποίοι με το ξύρισμα από τη Gillette ProGlide μεταμορφώνονται σε πρωταγωνιστές απλών καθημερινών δραστηριοτήτων που γίνονται μοναδικές εμπειρίες.

Οι καθημερινοί πρωταγωνιστές μαγνητίζουν το ενδιαφέρον και προκαλούν τον θαυμασμό, όχι μόνο του κοινού, αλλά και του μεγαλύτερου σταρ της Ελλάδας, του Σάκη Ρουβά. Η νέα καμπάνια ανταποκρίνεται στην ανανεωμένη στρατηγική της Gillette ProGlide, η οποία εστιάζει στην ανάδειξη της ατομικότητας και της αυτοπεποίθησης, παρέχοντας ένα προϊόν που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες του σύγχρονου άνδρα. Το τηλεοπτικό σποτ είναι βασισμένο σε διεθνή καμπάνια και γυρίστηκε στη Ρουμανία με τη συνεργασία της Leo Burnett Greece και της Leo Burnett Romania. Την παραγωγή του τηλεοπτικού σποτ έκανε η Digital Spirit, σε σκηνοθεσία της Marina Erdeljan, ενώ στην επιμέλεια της παραγωγής συμμετείχε η MSL Greece, το PR & Influence agency του Publicis Groupe.

 

Συνάντηση του ΠΣΒΑΚ με το Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχάνων Καλλυντικών και Αρωμάτων επιδεικνύοντας υψηλή ευαισθησία έναντι των θεμάτων προστασίας του περιβάλλοντος συναντήθηκε με εκπροσώπους του Τμήματος Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την 9η Νοεμβρίου. Στόχος του Συνδέσμου είναι να συμβάλει στον καθορισμό μιας κοινής Ευρωπαϊκής πολιτικής για τη βιομηχανία των καλλυντικών προϊόντων. Ειδικότερα συζητήθηκε ο Κανονισμός για τα Υλικά Συσκευασίας και τη Διαχείριση των Αποβλήτων Συσκευασίας (PPWR). Ορισμένες αλλαγές στον Κανονισμό PPWR αναμένεται να επηρεάσουν και την ελληνική βιομηχανία.

 

Νέα γραφεία για την Bestseller στην Κηφισιά

Η Bestseller ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη της λειτουργίας των νέων της γραφείων, στη Θηβαϊδος 3 στην Κηφισιά. Τα νέα της γραφεία ως μέρος ενός γενικότερου πλάνου στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας, αντιπροσωπεύουν έναν συνδυασμό αρχιτεκτονικής και βιοκλιματικής φιλοσοφίας. Το κτήριο, που καταλαμβάνει ένα χώρο 4.500 τμ., συγκεντρώνει τα showrooms όλων των brands της Bestseller, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία σε όλους τους επισκέπτες και επαγγελματίες της μόδας. Το νέο κτήριο διακρίνεται για την υψηλή ενεργειακή απόδοση και τη βιοκλιματική του αρχιτεκτονική, και αποδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας στην βιώσιμη ανάπτυξη. Με πιστοποίηση Leed Gold, το κτήριο υιοθετεί μέτρα για τη διαχείριση των ρύπων, διαθέτει φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων και περιορίζει τη φωτορύπανση, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το κτήριο διαθέτει, επίσης, roof garden και μεγάλες βεράντες, που προωθούν την επικοινωνία και το bonding μεταξύ των εργαζομένων, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις που ενδυναμώνουν την ομαδική ατμόσφαιρα. Παράλληλα, στο προσεχές διάστημα θα εγκαινιαστεί και το σύγχρονο γυμναστήριο εντός του κτηρίου. Ο Country Manager της Bestseller, Θοδωρής Σταθόπουλος, δήλωσε: «Τα γραφεία μας αποτελούν landmark για τον χώρο της μόδας στην Ελλάδα καθώς και από τα πιο σύγχρονα εντός του ομίλου της Bestseller παγκοσμίως. Σχεδιάσαμε και κατασκευάσαμε αυτά τα γραφεία με πολλή αγάπη και με κύριο μέλημά μας τη δημιουργία ενός ευέλικτου χώρου εργασίας με αποτέλεσμα το wellbeing των εργαζομένων μας».

 

Εγκαίνια για το νέο κατάστημα Funky Buddha στα Μέγαρα

Εγκαίνια πραγματοποίησε το κατάστημα Funky Buddha στα Μέγαρα την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου- το κατάστημα λειτουργεί από τον Μάιο. Οι ιδιοκτήτες του Δέσποινα Κοντιζά (store manager) και ο Βασίλης Αργυράκης οργάνωσαν ένα πάρτι με ζεστό και φιλόξενο κλίμα για όσους επισκέφτηκαν το κατάστημα και κυρίως για το νεανικό κοινό τους το οποίο έδωσε δυναμικό «παρών». Το κατάστημα Funky Buddha στα Μέγαρα βρίσκεται στην οδό Μελετίου Ζαχαριά 29.

Η Intimissimi Uomo επεκτείνει το δίκτυό της

Με τέσσερα νέα καταστήματα επεκτείνει το δίκτυό της η αλυσίδα Intimissimi Uomo, μέρος του Calzedonia Group, που καλύπτει τις ανάγκες του σύγχρονου άνδρα σε είδη underwear, knitwear, easywear, κάλτσες και μαγιό με ιταλική υπογραφή. Πρόσφατα άνοιξαν καταστήματα στη Λάρισα (Ρούσβελτ 6) και στο κέντρο της Αθήνας, (Ερμού 60), ανεβάζοντας τα καταστήματα της αλυσίδας στα 10, ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου έπονται λανσαρίσματα της αλυσίδας ανδρικής ένδυσης στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 31) και στη Χαλκίδα (Αβάντων 45). Στόχος του brand είναι να παρέχει μια ολοκληρωμένη σειρά εσωρούχων και outerwear, πιτζάμες, κάλτσες αλλά και μαγιό – προσφέροντας την επιλογή στον σύγχρονο άντρα να βρίσκει ακριβώς αυτό που χρειάζεται για όλες τις ώρες της μέρας.

Milos Athens: Mε νέο Business Lunch Menu

Στη σάλα του Milos Athens πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου η παρουσίαση του νέου Business Lunch Menu του ιστορικού εστιατορίου, που εδώ και δύο χρόνια άνοιξε ξανά τις πόρτες του στην οδό Κολοκοτρώνη 3-5 στην Αθήνα. To νέο Business Lunch Menu αποτελείται από έναν μοναδικό συνδυασμό πρώτων υλών, κατάλληλων να αναδείξουν ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική γη και η Μεσόγειος θάλασσα.

Οι καλεσμένοι food experts και εκπρόσωποι των media απόλαυσαν μία γαστρονομική εμπειρία, με την υπογραφή του Chef, Κώστα Σπηλιάδη, που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, Κυθηραϊκή Κακαβιά, ψητό χταπόδι Λήμνου με φάβα Σαντορίνης και το δημοφιλές λαυράκι σε κρούστα αλατιού. Στα γλυκά πρωταγωνιστεί η παραδοσιακή καρυδόπιτα με τα σπιτικά παγωτά που τη συνοδεύουν, όπως το παγωτό μπακλαβάς. Το νέο menu θα είναι διαθέσιμο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12µ.µ. έως 4µ.µ. στην τιμή των 48 ευρώ.