-->

Η Puig διευρύνει την έδρα της στη Βαρκελώνη

Η Puig διεύρυνε την έδρα της στη Βαρκελώνη με έναν δεύτερο πύργο, διπλασιάζοντας τον χώρο εργασίας της. Η επέκταση αυτή αντικατοπτρίζει την ανάπτυξη της εταιρείας, με τον Marc Puig να σημειώνει ότι η κίνηση αυτή αποτελεί ένα βήμα για την εδραίωση της παρουσίας τους στην πόλη απ’ όπου ξεκίνησε η εταιρεία. Η μετάβαση των εργαζομένων στο νέο αυτό κτίριο θα γίνει σταδιακά και θα επεκταθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Ο νέος πύργος, σχεδιασμένος από το αρχιτεκτονικό γραφείο GCA Architects, προσφέρει έναν σύγχρονο χώρο εργασίας με 20 ορόφους δίπλα στο αρχικό κτίριο της Puig. Προβλέπεται να ανοίξει επίσημα το πρώτο τρίμηνο του 2024, θα φιλοξενήσει 485 υπαλλήλους και θα περιλαμβάνει στοιχεία βιώσιμου σχεδιασμού, όπως συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το εσωτερικό είναι σχεδιασμένο για ευελιξία, φιλοξενώντας ποικίλα στυλ εργασίας και τεχνολογικές ανάγκες.

Το κτίριο ενσωματώνει βιώσιμα χαρακτηριστικά, όπως συστήματα παραγωγής ενέργειας, για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και έχει λάβει πιστοποίηση LEED Gold για τον φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό του. Η Puig, που εξακολουθεί να είναι οικογενειακή επιχείρηση, εξετάζει διάφορες στρατηγικές επιλογές για το μέλλον της, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας προσφοράς, με φόντο τις σημαντικές πωλήσεις του προηγούμενου έτους.

(Πηγή: Global Cosmetics News)

Η Launchmetrics συγχωνεύει εργαλεία για τη βελτιστοποίηση της διακίνησης δειγμάτων

Η Launchmetrics συγχωνεύει δύο από τα πιο δημοφιλή προϊόντα της για να επιτρέψει στις μάρκες να βελτιστοποιήσουν τη διακίνηση των δειγμάτων τους. Η εταιρεία έρευνας και insights για τη μόδα, την πολυτέλεια και την ομορφιά δήλωσε ότι συγχωνεύει τα εργαλεία της Samples και Discover για να βοηθήσει τις εταιρείες να παρακολουθούν και να μετρούν τον αντίκτυπο των δειγμάτων τους, χρησιμοποιώντας το μέτρο Media Impact Value. Με βάση έναν αλγόριθμο, εκτιμά την αξία της κάλυψης στα κοινωνικά δίκτυα και στα μέσα ενημέρωσης. Οι μάρκες ήδη αναφέρονται στη μέτρηση αυτή όταν μετρούν τις προσπάθειες των εκστρατειών τους.

«Αυτή η συγχώνευση τους επιτρέπει να παρακολουθούν την αποτελεσματικότητα των σχέσεων, να εξορθολογίζουν τη ροή εργασιών και να βελτιστοποιούν την απόδοση της επένδυσης με αναλύσεις σε πραγματικό χρόνο», δήλωσε εκπρόσωπος της Launchmetrics. Η αποστολή δειγμάτων είναι παραδοσιακά δαπανηρή και χρονοβόρα και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια προϊόντων.

Το νέο εργαλείο προορίζεται να επιτρέψει στις μάρκες να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής τους, υπολογίζοντας το MIV που παράγεται από τις κινήσεις των δειγμάτων τους με κριτήρια όπως η εποχή, η συλλογή, η δημοσίευση και ακόμη και ο στυλίστας. Στη συνέχεια, μπορούν να ιεραρχήσουν τις αποστολές δειγμάτων τους με βάση τις δημοσιεύσεις με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο, γεγονός που μπορεί να συμβάλει στη μείωση των ποσοτήτων και στην ελαχιστοποίηση της σπατάλης.

(Πηγή: WWD)

Η Zara συνεργάζεται με τον στυλίστα του Harry Styles

Η Zara ένωσε τις δυνάμεις της με τον Βρετανό στυλίστα Harry Lambert για τη δημιουργία μιας συλλογής που εμπνέεται από τη vintage αισθητική. Η συλλογή θα κυκλοφορήσει στις 13 Νοεμβρίου και θα είναι διαθέσιμη τόσο online όσο και σε επιλεγμένα καταστήματα. Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί την πρώτη απόπειρα του Harry Lambert στον τομέα του σχεδιασμού μόδας. Ο Lambert, διάσημος ως στιλίστας του εμβληματικού τραγουδιστή Harry Styles, φέρνει μια αίσθηση νοσταλγίας σε αυτή τη συλλογή μέσα από αντικείμενα εμπνευσμένα από το ρετρό και υπερμεγέθη στυλ. Ως αποτέλεσμα, η capsule συλλογή αντικατοπτρίζει το χαρακτηριστικό χαλαρό στυλ του.

Με τίτλο «Cutie Chaos», η capsule συλλογή αποτελείται από πάνω από 60 ρούχα και αξεσουάρ, όπως ένα πουλόβερ με σχέδια σε σχήμα ουράνιου τόξου, πλεκτά γιλέκα, κοντά εξωτερικά μπουφάν και ένα ζευγάρι τζιν από οργανικό βαμβάκι. Για να υπογραμμιστεί η δέσμευση της μάρκας για βιωσιμότητα, ολόκληρη η συλλογή έχει κατασκευαστεί από ανακυκλωμένα υλικά, όπως μαλλί, πολυεστέρα, νάιλον και βαμβάκι.

Όσον αφορά στα αξεσουάρ, ένα κρυστάλλινο κολιέ βρίσκεται στο επίκεντρο. Επιπλέον, η συλλογή περιλαμβάνει τρεις τσάντες crossbody που κοσμούνται με το λογότυπο «Cutie Chaos», μια τσάντα χειρός, ένα πολύχρωμο κασκόλ και αθλητικά παπούτσια πλατφόρμας που διατίθενται σε διάφορα σχέδια και χρώματα. Η συνεργασία ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της Zara να ενισχύσει τη θέση του εμπορικού της σήματος μέσω επιλεκτικών συνεργασιών.

(Πηγή: Fashion Network)

Η Naked Wolfe παρουσιάζει τη συλλογή Φ/Χ 2023

Η µάρκα υποδηµάτων Naked Wolfe παρουσιάζει τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειµώνας 2023 που περιλαµβάνει µοκασίνια µε τρακτερωτή σόλα, µπότες µέχρι το γόνατο και ογκώδη αθλητικά παπούτσια. Στη γυναικεία συλλογή πρωταγωνιστεί η µπότα µέχρι το γόνατο µε πλατφόρµα «Spice Black Stretch» που αναβιώνει την τάση της πλατφόρµας των ’90s, ενώ στην ανδρική, η Naked Wolfe συνδυάζει την ανεπιτήδευτη άνεση µε τον κοµψό σοφιστικέ χαρακτήρα, παρουσιάζοντας πολυτελή αθλητικά παπούτσια για την πόλη που παντρεύουν το streetwear µε την υψηλή µόδα. Η Naked Wolfe διατίθεται στην ελληνική αγορά από τη Shop & Trade.

Klarna: Οι Έλληνες καταναλωτές επιλέγουν υπηρεσίες Buy Now, Pay Later

Η Klarna, η κορυφαία παγκοσμίως υπηρεσία πληρωμών και αγορών με την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης, δημοσίευσε την έρευνα «Shopping Pulse Report 2023» για το 3ο τρίμηνο του έτους, αναδεικνύοντας στις τελευταίες καταναλωτικές τάσεις και συμπεριφορές στην ελληνική αγορά. Σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Nepa, η Klarna πραγματοποίησε έρευνα με τη συμμετοχή περισσότερων από 16.000 καταναλωτών από 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι Έλληνες καταναλωτές επιλέγουν υπηρεσίες Buy Now, Pay Later (BNPL) έναντι της χρήσης πιστωτικών καρτών.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην Ελλάδα, το 53% των καταναλωτών δηλώνει ότι θα επέλεγε υπηρεσίες BNPL για πληρωμές με άτοκες δόσεις, και το 32% ότι θα προτιμούσε τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Επίσης, πάνω το 29% των Ελλήνων καταναλωτών που συμμετείχαν στην έρευνα, πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Από το σύνολο των καταναλωτών στην Ελλάδα, οι μισοί αγοράζουν κυρίως είδη ένδυσης και υπόδησης, τόσο online όσο και στα φυσικά καταστήματα.

Η πλειοψηφία των καταναλωτών (52%) προτιμά να ψωνίζει χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνο, ενώ το 43% επιλέγει τον υπολογιστή. Επιπλέον, στην Ελλάδα, το 97% των καταναλωτών συγκρίνει τις τιμές των προϊόντων από διάφορους εμπόρους πριν κάνει την αγορά. Τέλος, το 94% των Ελλήνων καταναλωτών πιστεύει ότι οι έμποροι πρέπει να επενδύουν συνεχώς σε νέες τεχνολογίες για να ανταποκρίνονται στις εξελίξεις. Οι εξατομικευμένες υπηρεσίες, οι προσωποποιημένες προτάσεις προϊόντων και οι εύκολες συναλλαγές βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των επενδύσεων που οι συμμετέχοντες κρίνουν ως πιο σημαντικές.

Η Klarna έχει πρόσφατα λανσάρει νέες υπηρεσίες βασισμένες στην τεχνολογία AI, συμπεριλαμβανομένου του Shopping feed με εξατομικευμένες προτάσεις προς τους χρήστες, καθώς και του Shopping lens, μίας υπηρεσίας αναζήτησης εικόνων μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Οι υπηρεσίες αυτές είναι προς το παρόν διαθέσιμες σε λίγες χώρες, με στόχο να επεκταθούν και σε νέες αγορές στο μέλλον.

Δεύτερο drop για τη συλλογή Fenty x Puma Avanti

Η Rihanna παρουσίασε στις 3 Νοεμβρίου δύο νέες χρωματικές παραλλαγές για το Fenty x Puma Avanti. Πρόκειται για έναν αντισυμβατικό συνδυασμό δύο εμβληματικών παπουτσιών της Puma, που «δένει» τον υψηλής ποιότητας σχεδιασμό του δερμάτινου ποδοσφαιρικού King με την εξωτερική σόλα του παπουτσιού τρεξίματος, Easy Rider. Το 2ο drop του Avanti θα είναι διαθέσιμο σε dark myrtle και club navy, σε ανδρικά, γυναικεία και παιδικά μεγέθη, κι αποτελεί μια μοντέρνα εκδοχή που ταιριάζει στο παγκόσμιο trend γύρω από το ποδόσφαιρο, εμπνευσμένη από τα υλικά και τα χρώματα του vintage αθλητισμού. Η αγάπη της Rihanna για το ποδόσφαιρο, σε συνδυασμό με τη μεγάλη επιρροή του αθλήματος εκτός γηπέδου αποτέλεσε την αφετηρία για αυτή τη συνεργασία.

Η προσέγγιση της Rihanna σε αυτό το κλασικό στιλ ανοίγει το δρόμο για μια νέα εποχή συνεργασιών αθλητικής μόδας με την Puma. Και οι δύο αποχρώσεις είναι φτιαγμένες από ειδικά επεξεργασμένο δέρμα και το λογότυπο Fenty. Το δεύτερο drop του διατίθεται στα καταστήματα Puma και σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής πώλησης από τις 3 Νοεμβρίου. Στην Ελλάδα, τα προϊόντα Fenty x Puma, διατίθενται στα Puma corner store στο Attica City Link, στο e-shop.sportswind.gr και σύντομα στο νέο flagship Puma κατάστημα που θα ανοίξει στη Γλυφάδα. Επίσημος αντιπρόσωπος της Puma σε Ελλάδα και Κύπρο είναι ο Όμιλος Φάις.

Ασημένιο βραβείο για την Apivita στα Sustainable Beauty Awards 2023

Για άλλη μια φορά φέτος, η Apivita κατέκτησε το βραβείο Runner-up (Silver) Award στα Sustainable Beauty Awards 2023, από την Ecovia Intelligence (Organic Monitor), συμμετέχοντας στην κατηγορία New Sustainable Product για την καίνουργια σειρά αντιγήρανσης Beevine Elixir. Οι νικητές και οι επιλαχόντες σε κάθε κατηγορία ανακοινώθηκαν στη δεξίωση των Sustainable Beauty Awards, που φιλοξενήθηκε στο Crowne Plaza – Republique το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής για τα Βιώσιμα Καλλυντικά, με τη συμμετοχή πολλών εταιρειών με διεθνή παρουσία.

Επώνυμα και ξενοδοχειακά προϊόντα ορίζουν την κερδοφορία στην Παπουτσάνης

Μειωμένος κατά 11% ήταν ο κύκλος εργασιών το εννεάμηνο του 2023 για την Παπουτσάνης και ανήλθε σε 47,4 εκατ. ευρώ έναντι 53,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Η αξία των εξαγωγών αντιπροσωπεύει το 53% του συνολικού κύκλου εργασιών. Στην Ελλάδα, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 22,2 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 21%, χάρη στην ανάπτυξη της κατηγορίας των επωνύμων προϊόντων και των πωλήσεων στην εγχώρια ξενοδοχειακή αγορά. Το μικτό κέρδος βελτιώθηκε κατά 12,7% σε σχέση με το 9μηνο του 2022 και ανήλθε σε 15,6 εκατ. ευρώ (έναντι 13,9), ως συνέπεια της σταδιακής εξομάλυνσης των κόστους των πρώτων υλών και ενέργειας. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) επίσης παρουσιάζουν βελτίωση, καθώς ανήλθαν σε 6,7 εκατ. ευρώ ή 14% επί του κύκλου εργασιών, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 3,6 εκατ. ευρώ ή 7,6% επί του κύκλου εργασιών.

Επισημαίνεται ότι το 27% των εσόδων προέρχεται από πωλήσεις επωνύμων προϊόντων της Παπουτσάνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το 20% από πωλήσεις στην ξενοδοχειακή αγορά, το 38% από παραγωγές προϊόντων για τρίτους και το 15% από βιομηχανικές πωλήσεις ειδικών σαπωνομαζών. Ο Μενέλαος Τασόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Παπουτσάνης, δήλωσε: «Παραμένουμε αισιόδοξοι και στοχεύουμε σε βελτίωση της κερδοφορίας για το σύνολο του 2023 σε σχέση με το 2022 παρά την υστέρηση του κύκλου εργασιών κατά το τρέχον έτος. Η σημαντικά βελτιωμένη μικτή κερδοφορία και η διψήφια ανάπτυξη στις κατηγορίες των επωνύμων και ξενοδοχειακών προϊόντων σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του 3ετούς επενδυτικού μας πλάνου, τις νέες σημαντικές διεθνείς συνεργασίες και τη σταδιακή εξομάλυνση του κόστους στις αγορές αποτελούν θετικές προϋποθέσεις για τη συνέχιση της αναπτυξιακής μας πορείας και σε επίπεδο πωλήσεων αλλά και οικονομικών αποτελεσμάτων».