Νέα συλλογή γυαλιών Dsquared2 Σε συνεργασία με τη Safilo

Ο μοντέρνος σχεδιασμός των καινούργιων γυαλιών ηλίου και οράσεως Hype αποτυπώνει το σύγχρονο DNA της μάρκας: έντονα και ταυτόχρονα κομψά μοντέλα που αποτελούν μια δυνατή δήλωση μόδας, χάρη στον πολυτελή σχεδιασμό τους και τις εμβληματικές τους λεπτομέρειες όπως το νέο, μεταλλικό λογότυπο Dsquared2, το χαρακτηριστικό λογότυπο «D2», το ξεχωριστό λογότυπο με τα τυπώματα (digit print) που θυμίζει την ετικέτα των τζιν, και το χαρακτηριστικό φύλλο Σφένδαμου, που κοσμούν τα ακροβραχιόνια και τα επιρρίνια.
Τα νέα γυαλιά ηλίου Icon είναι τολμηρά και εντυπωσιακά, καθώς ξεχωρίζουν για το μεγάλο, μεταλλικό λογότυπο Icon με τα κοφτά γράμματα, που τονίζει ακόμη περισσότερο η ποπ χρωματική παλέτα. Η συλλογή σχεδιάστηκε, παράχθηκε και διανεμήθηκε σε συνεργασία με τη Safilo.

Η Ευρώπη, Νο2 αγορά για τη Shein μετά της ΗΠΑ

Η Shein έχει καθιερώσει την Ισπανία ως μία από τις κύριες αγορές της στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα, η Ευρώπη αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια για τις πωλήσεις της εταιρείας, μετά τις ΗΠΑ. Ο Peter Pernot Day, παγκόσμιος διευθυντής στρατηγικής της Shein, ανέλυσε το θέμα αυτό σε συνέντευξή του στην El Economista. Η ψηφιοποιημένη αλυσίδα εφοδιασμού της Shein αποτελεί ένα από τα βασικά της πλεονεκτήματα, ενώ η εταιρεία επεκτείνει σταδιακά τις δραστηριότητές της πέρα από τις ηλεκτρονικές πωλήσεις μέσω του ιστότοπού της. Τα τελευταία χρόνια, η Shein έχει συνάψει συμφωνίες με κολοσσούς της λιανικής πώλησης μόδας όπως η Forever 21 και έχει εξαγοράσει τη βρετανική μάρκα Missguided από τον όμιλο Frasers. Σύμφωνα με τον διευθυντή στρατηγικής της, η Shein θα συνεχίσει να διερευνά ένα υβριδικό μοντέλο μέσω συνεργασιών με φορείς του κλάδου.

Επιπλέον, η Shein έχει ήδη ξεκινήσει την πλατφόρμα Shein Exchange στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία επικεντρώνεται στις πωλήσεις μεταχειρισμένων ενδυμάτων, μέσω ανταλλαγών. Σχεδιάζει μάλιστα να φέρει σύντομα την πλατφόρμα αυτή σε ευρωπαϊκές αγορές όπως η Γερμανία και η Γαλλία και πρόκειται να την εισάγει στην Ισπανία το 2024. Όσον αφορά στα κανάλια πωλήσεών τους, η Shein δεν σχεδιάζει επί του παρόντος να ανοίξει μόνιμα φυσικά καταστήματα, αλλά αγκαλιάζει τη μορφή pop-up store. Η εταιρεία άνοιξε πρόσφατα ένα τέτοιο κατάστημα στη Σεβίλλη και προηγουμένως έκανε το ίδιο στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη.

(Πηγή: Fashion Network)

Η Calzedonia λανσάρει την καινούργια της καμπάνια για το 2023

«Μας λένε πως το να προχωράς στη ζωή γίνεται με βήματα μπροστά…Τι πραγματικά σημαίνει όμως μπροστά;». Με αυτή την ερώτηση ξεκινάει η καινούργια διαφήμιση της Calzedonia, μία καμπάνια που αποτελεί μία «αντανάκλαση» για το πώς η κοινωνία επιβάλλει προκαθορισμένους στόχους και πρότυπα με στόχο την ολοκλήρωση. Η Calzedonia με αυτήν τη διαφήμιση θέλει να επιβεβαιώσει τη θέση της ως σύμμαχος των γυναικών, διαχωρίζοντας τον εαυτό της από τα στερεότυπα που συνδέονται με τις γυναίκες και προσφέροντας μια διαφορετική οπτική. Αν γίνεται συνειδητά και με πεποίθηση, κάθε απόφαση μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για πρόοδο στην ζωή. Ακόμη και ένα βήμα πίσω ή μία αναστροφή, όπως το να αναθεωρήσεις τα σχέδια σου και να ορίσεις ξανά τις προτεραιότητες σου.

Γιατί «μπροστά» μπορεί να σημαίνει προς κάθε κατεύθυνση, όσο μας οδηγεί εκεί που θέλουμε πραγματικά να πάμε. Το brand εκπροσωπεί αυτή τη νέα διάσταση εκφράζοντας την επιθυμία να κρατήσει απόσταση από τις γενικότητες και να εστιάσει σε πιο ατομικές επιλογές, έχοντας την ανάγκη να ξεπεράσει κάθε πλαίσιο. Το βήμα που πάντα υποστήριζε η Calzedonia, απευθύνεται στην ψυχή όλων των γυναικών, καλώντας τες να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις.

 

Νέα χριστουγεννιάτικη συλλογή από τον οίκο Jo Malone London

Ο οίκος Jo Malone London παρουσιάζει τη νέα του συλλογή και προσκαλεί τους φίλους του brand να μυηθούν στη μαγεία των Χριστουγέννων, οδηγώντας τους σε ένα ονειρικό ταξίδι στη δική του Gingerbread Land. Η νέα limited-edition συλλογή ξυπνά γλυκές αναμνήσεις, με νότες από ginger, μπαχαρικά και καραμέλα. Η συλλογή περιλαμβάνει τα αρώματα Orange Bitters, Green Almond & Redcurrant και Pine & Eucalyptus αλλά και την Ginger Biscuit Collection, ενώ διατίθενται και γιορτινά σετ δώρου, όπως το Advent Calendar του οίκου Jo Malone London αλλά και επιλεγμένες συλλογές σε εορταστικές συσκευασίες, αφιερωμένες σε κάποια από τα πιο δημοφιλή αρώματα της Jo Malone London: από Cologne Collections, διακοσμητικά gingerbread στολίδια και crackers, μέχρι τις limited edition συλλογές, όπως το The House Of Jo Malone London, English Pear & Freesia Collection και Mr Malone Travel Collection.

Αύξηση 8% στις πωλήσεις του ομίλου Σαράντη το 9μηνο

H Γρ. Σαράντης ανακοίνωσε τη σύνοψη των οικονομικών αποτελεσμάτων 9μήνου 2023. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις το παραπάνω διάστημα ανήλθαν σε 353,4εκατ. ευρώ, έναντι 327,3 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2022, αυξημένες κατά 8,0% ως αποτέλεσμα της προσήλωσης του Ομίλου στις στρατηγικές του προτεραιότητες και της ορθής διαχείρισης των ευκαιριών για ανάπτυξη των εσόδων, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν σημαντική αύξηση κατά 34,7% και διαμορφώθηκαν στα 47,8εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με 35,5 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο 2022.

Ο Γιάννης Μπούρας, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Σαράντη, σχολίασε σχετικά. «Παραμένοντας προσηλωμένοι στις βασικές μας στρατηγικές προτεραιότητες και στις κύριες προϊοντικές μας κατηγορίες, καταγράψαμε σταθερές επιδόσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Τα οφέλη που προκύπτουν από τη δέσμευσή μας να επενδύουμε στις κατηγορίες Ομορφιάς / Περιποίησης Δέρματος / Αντιηλιακής Προστασίας, Προσωπικής Φροντίδας, Οικιακής Φροντίδας και Στρατηγικών Συνεργασιών, αντικατοπτρίζουν την αποτελεσματικότητα της εστιασμένης προσέγγισής μας. Καθώς οδεύουμε προς το τέλος του 2023, η επιχειρηματική μας απόδοση μέχρι σήμερα μας δίνει την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους που αποτυπώνονται στην εκτίμησή μας για το 2023».

Οι εκτιμήσεις κερδοφορίας για το 2023 παραμένουν αμετάβλητες και η εταιρεία αναμένει ότι οι καθαρές πωλήσεις για το 2023 θα διαμορφωθούν στα 480 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 7,8% σε σύγκριση με τις πωλήσεις του 2022, η οργανική αύξηση κερδών προ τόκων και φόρων θα διαμορφωθεί στα 43 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 33,4%, ενώ το περιθώριο EBIT θα διαμορφωθεί στο 8,9% για το 2023.

Ξεκινάνε οι εορταστικές εκδηλώσεις στα εμπορικά κέντρα

Το Golden Hall, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 18:00, καλωσορίζει τα Χριστούγεννα και διοργανώνει μία βραδιά, αφιερωμένη στον φιλανθρωπικό Οργανισμό «Make-A-Wish» («Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος»). Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου βρίσκει την Έλενα Παπαρίζου και τη Minos EMI/Universal στο πλευρό του «Make-A-Wish». Έτσι, με την εθελοντική παρουσία της τραγουδίστριας στην εκδήλωση και τη συνεχή υποστήριξη της δισκογραφικής εταιρείας προς τον οργανισμό, θα διατεθεί το ποσό για την εκπλήρωση της ευχής τριών παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

Η εκδήλωση ξεκινά στις 18:00 με ένα μουσικό πρόγραμμα από DJ και λίγο αργότερα στη σκηνή δίνουν λάμψη οι «Gold Dancers» με τα χορευτικά τους. Πριν φωτιστεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τη σκυτάλη παίρνει η Έλενα Παπαρίζου. Την ίδια μέρα, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, φωταγωγεί το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του και το River West. Από το απόγευμα στις 17.00, ο Γιάννης Χατζηγεωργίου μαζί με τον DJ θα ανεβάζει τη διάθεση με χριστουγεννιάτικη μουσική, ενώ, ταυτόχρονα, ξυλοπόδαροι, χριστουγεννιάτικα ξωτικά αλλά και μασκότ-έκπληξη θα φωτογραφίζονται με τους επισκέπτες. Επιπλέον, facepainters θα κάνουν glow face painting και glow tattoo στο κοινό. Λίγο πριν τις 19.00, η παρέλαση των ξωτικών θα σημάνει την αντίστροφη μέτρηση καθώς θα μεταφέρουν τον μοχλό που θα ανάψει ταυτόχρονα το δέντρο αλλά και τα χιλιάδες φωτάκια σε όλους τους χώρους εμπορικού κέντρου.