H Schwarzkopf Professional λανσάρει τα Fibre Clinix Bonding Oils

H Schwarzkopf Professional λανσάρει τα νέα Fibre Clinix Bonding Oils που προσφέρουν στα μαλλιά βαθιά θρέψη και επανόρθωση μεγάλης διάρκειας. Από τις υπηρεσίες κομμωτηρίου μέχρι και τα συστήματα περιποίησης για το σπίτι, τα νέα Fibre Clinix Bonding Oils πολλαπλών χρήσεων προσφέρουν 5 φορές περισσότερη θρέψη και έως και 93% πρόληψη της φθοράς της τρίχας. Διευρύνοντας τη σειρά της Fibre Clinix με υπηρεσίες κομμωτηρίου, αλλά και με το σύστημα περιποίησης για το σπίτι, τα νέα Oils προσφέρουν μια επιπλέον δόση απαλότητας και θρέψης και είναι ειδικά σχεδιασμένα για λεπτά έως κανονικά ή χονδρά μαλλιά. Τα έλαια επανόρθωσης πολλαπλών χρήσεων διασφαλίζουν λεία και λαμπερά αποτελέσματα, εντατική επανόρθωση για τα μαλλιά, ενώ προλαμβάνουν τη φθορά της τρίχας, προσφέροντας θρέψη μεγάλης διάρκειας στο εσωτερικό της τρίχας. Σχεδιασμένα με την προηγμένη τεχνολογία Bonding και με σύμπλεγμα 5 ελαίων (έλαια Αβησσυνίας, Αμυγδάλου, Argan, Baobab και Καμέλιας), τα δύο νέα προϊόντα προσφέρουν έναν ολοκληρωμένο συνδυασμό από ωφέλιμες ιδιότητες για επανόρθωση, ενδυνάμωση και ενίσχυση της απαλότητας διαφορετικών τύπων μαλλιών. Τα προϊόντα της σειράς Fibre Clinix Bonding Oils είναι ήδη διαθέσιμα.

Για 18η χρονιά η καμπάνια Pink Ribbon από την Estée Lauder Hellas

Η Estée Lauder συνεχίζει και φέτος στην Ελλάδα την πρωτοβουλία του Pink Ribbon Bracelet, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Το ροζ βραχιόλι αποτελεί σύμβολο πλέον του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού και της σημασίας για έγκαιρη ενημέρωση και πρόληψη. Από το 2005, η Estée Lauder Hellas, με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού, συνεργάζεται με τον γνωστό σχεδιαστή Duka, για τη δημιουργία του συλλεκτικού βραχιολιού, το οποίο έχει λάβει διεθνή αναγνώριση. Τα έσοδα από την πώληση του Pink Ribbon Bracelet χρηματοδοτούν τις ανθρωπιστικές δράσεις και το σπουδαίο έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 5.000 δωρεάν μαστογραφίες από τον κινητό «ροζ» μαστογράφο της Estée Lauder Hellas, σε απομακρυσμένες πόλεις και νησιά σε όλη την Ελλάδα.

O Dukas φέτος, για 18η συνεχή χρονιά, δημιουργεί το Pink Ribbon Bracelet και αναφέρει: «Απόλυτη πηγή έμπνευσης για το ροζ βραχιόλι της εκστρατείας, αποτελεί η εμβληματική ροζ κορδέλα της Estée Lauder. Φέτος, επέλεξα να έχει μια τρισδιάστατη κίνηση έτσι ώστε να αγκαλιάζει απαλά το χέρι δημιουργώντας ένα «διπλό» βραχιόλι – κόσμημα. Η ροζ κορδέλα σατέν φινιρίσματος, πλαισιώνεται αρμονικά σε όλο της το μήκος από το μεταλλικό σώμα του βραχιολιού.

Η μια άκρη της κορδέλας καταλήγει στο χαρακτηριστικό λογότυπο του Pink Ribbon και η άλλη, με αέρινη κίνηση, σηματοδοτεί την αέναη συνέχιση της εκστρατείας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού». Η Ελένη Μενεγάκη, η Ελληνίδα Πρέσβειρα της Εκστρατείας για τον Καρκίνο του Μαστού, αποτελεί και φέτος το κεντρικό πρόσωπο της ελληνικής καμπάνιας του Pink Ribbon Bracelet. Το βραχιόλι είναι διαθέσιμο από τις 2 Οκτωβρίου και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, στη συμβολική τιμή των 15 ευρώ, από όλα τα επίσημα σημεία πώλησης των προϊόντων Estée Lauder σε όλη την Ελλάδα, από το site esteelauder.gr, από το δίκτυο φαρμακείων που διαθέτουν προϊόντα Darphin και από επιλεγμένα κομμωτήρια με προϊόντα Aveda.

 

Σε αύξηση η κατανάλωση ενδυμάτων το 2022 στην Ελλάδα Στα 3,85 δισ. ευρώ η ένδυση-υπόδηση

Αύξηση κατά 12,7% κατέγραψε το 2022 η συνολική μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα των οικογενειακών προϋπολογισμών της ελληνικής στατιστικής αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Η αύξηση περιορίζεται σε 4,6% σε σταθερές τιμές του 2021, εάν υπολογισθεί ο επίσημος πληθωρισμός που το 2022 ήταν 7,2%.

Η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών το 2022 ανήλθε σε 1.600 ευρώ από 1.420 ευρώ το 2021, με το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών να καταλαμβάνουν τα είδη διατροφής, των οποίων το ποσοστό υποχώρησε σε 20,9% από 22% το 2021. Ακολουθούν οι δαπάνες στέγασης με 14,5%, οι μεταφορές με 13,3%, η εστίαση με 10,3%, η υγεία με 7,6% και στην 6η θέση οι δαπάνες ένδυσης-υπόδησης με 4,8%.

Η κατανάλωση ενδυμάτων-υποδημάτων σημείωσε άνοδο κατά 8,1% το 2022, μικρότερη όμως από την αύξηση της συνολικής κατανάλωσης, με αποτέλεσμα να μειωθεί το ποσοστό της στο σύνολο της κατανάλωσης, από 5,0% το 2021 σε 4,8% το 2022. Η μέση ετήσια δαπάνη ανά άτομο στην Ελλάδα για ένδυση-υπόδηση ανήλθε το 2022 σε 368 ευρώ από 340 ευρώ το 2021.
Η συνολική ετήσια κατανάλωση στην Ελλάδα για την ένδυση-υπόδηση ανήλθε το 2022 σε 3,85 δισ. έναντι 3,55 δισ. ευρώ το 2021.

Η Celestino στο 15ο Greece Race for the Cure

Η Celestino έλαβε μέρος για πρώτη φορά στον αγώνα Greece Race for the Cure, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 1 Οκτωβρίου στο Ζάππειο, δημιουργώντας τη δική της ομάδα, στηρίζοντας τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού, με στόχο την ενίσχυση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. H oμάδα της Celestino συμμετείχε στον αγώνα δρόμου 5 χλμ., για να διαδώσει τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, συμβάλλοντας στην προσπάθεια του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Τα καθαρά έσοδα της διοργάνωσης χρηματοδοτούν όλο τον χρόνο δωρεάν προγράμματα, για την ψυχοκοινωνική στήριξη και ενημέρωση των γυναικών με καρκίνο μαστού, για την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της νόσου, που σώζουν ζωές, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και για τη διεκδίκηση ποιοτικής περίθαλψης και φροντίδας των ασθενών με καρκίνο μαστού.