-->

Heaven Can Wait από τον οίκο Frederic Malle

Ο οίκος αρωμάτων Frederic Malle λανσάρει το νέο άρωμα Heaven Can Wait, ένα αισθησιακό ταξίδι από τον Jean-Claude Ellena. Το γαρύφαλλο, το pimento και ο σπόρος καρότου συνδυάζονται με την εκλεπτυσμένη ομορφιά της ίριδας. Το vetiver προσδίδει σώμα και ζωντάνια, ενώ νότες από ροδάκινο και δαμάσκηνο ολοκληρώνουν το άρωμα. H διαδικασία δημιουργίας του αρώματος ήταν τόσο έντονη ώστε ο ίδιος ο Frederic Malle χρειάστηκε χρόνο, προκειμένου να αξιολογήσει το τελικό αποτέλεσμα.

Εξελικτικά διαπίστωσε ότι όχι μόνο το άρωμα ήταν ακόμη καλύτερο από αυτό που θυμόταν, αλλά ότι μέσα από αυτό το αποτέλεσμα κατάφεραν να δημιουργήσουν μια σύγχρονη επανεφεύρεση ενός κλασικού γαλλικού αρώματος, το οποίο αποτυπώνεται στις αναμνήσεις τους. To άρωμα έχει και για τους δυο αρωματοποιούς τον ίδιο συμβολισμό, καθώς αποπνέει μια αριστοκρατική ζεστασιά, η οποία αγκαλιάζει και παρασύρει. Μαζί κατάφεραν να αποδώσουν μια διακριτική θηλυκότητα: ελκυστική, ακαταμάχητα κομψή, παραπλανητικά ευφυή και άκρως παριζιάνικη. Το άρωμα διατίθεται από την Estée Lauder Hellas.

 

Νέος κώδικας δεοντολογίας για τις εκπτώσεις

Νέος κώδικας δεοντολογίας βρίσκεται σε εφαρμογή αναφορικά με τη διαδικασία των εκπτώσεων. Με τον νέο κώδικα δεοντολογίας ορίζεται το πλαίσιο λειτουργίας των εκπτώσεων και των προφορών και γενικά η διαδικασία αυξομείωσης των τιμών πώλησης. Οι επιχειρήσεις που έχουν καταστήματα λιανικής και e-shops πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές διότι τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι πάρα πολύ υψηλά. Το πλήρες κείμενο του κώδικα δεοντολογίας βρίσκεται εδώ.

Για 4η χρονιά τα Aesthetic Awards

Tα Aesthetic Awards ’24 διοργανώνονται για 4η συνεχόμενη χρονιά από την Boussias Events, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν την πρόοδο της αισθητικής και της ομορφιάς, σε επίπεδο υπηρεσιών και προϊόντων από εξειδικευμένα σημεία παροχής. Τα βραβεία απευθύνονται στις εταιρείες-επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται νομίμως στον χώρο και διαθέτουν εξιδεικευμένα κέντρα, πρωτόκολλα υπηρεσιών και προϊόντα τα οποία τα τελευταία χρόνια, έχουν να επιδείξουν καινοτόμες πρακτικές.

Με Πρόεδρο τον Ιορδάνη Παπαδόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και Αντιπροέδρους την Αθανασία Βαρβαρέσου, Καθηγήτρια Ανάπτυξης Φαρμακευτικών, Καλλυντικών και Ιατροτεχνολογικών προϊόντων στο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και την Άννα Γιαννακουδάκη, Χημικό -Κοσμητολόγο, Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας, ΔΙΠΑΕ, την κριτική επιτροπή των Aesthetic Awards 2024 συνθέτουν διακεκριμένοι Ακαδημαϊκοί, Θεσμικοί Παράγοντες, Επιστήμονες και Επαγγελματίες που διακρίνονται για το αξιοσημείωτο έργο τους στον συγκεκριμένο χώρο. Συγκεκριμένα ο Ιορ. Παπαδόπουλος αναφέρει: «Τα βραβεία Aesthetic Awards της Boussias Events διοργανώνονται για 4η συνεχόμενη χρονιά και σκοπό έχουν να αναδείξουν τις επιχειρήσεις που πρωτοστατούν στον χώρο της Αισθητικής και της Κοσμητολογίας.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να αναδείξουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τα προϊόντα αυτών βασιζόμενοι στα διεθνή πρότυπα καθώς και να παρουσιάσουν καινούριες μεθοδολογίες στους αντίστοιχους τομείς που υπηρετούν. Η συμμετοχή είναι σημαντική ανεξάρτητα από την τελική βράβευση γιατί κατά αυτόν τον τρόπο αναδεικνύεται η προσπάθεια της κάθε εταιρείας για βελτίωση και δηλώνει την τάση αυτής για την άνοδο της.

Οι προτάσεις αξιολογούνται λεπτομερώς και με επιστημονικά κριτήρια από την κριτική επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από έμπειρους και καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου. Είναι ιδιαίτερη τιμή να παρίσταμαι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα βραβεία από την θέση του Προέδρου της κριτικής επιτροπής». Τα φετινά βραβεία στηρίζουν με την Αιγίδα τους ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Εισαγωγέων Κατασκευαστών Μηχανημάτων Αισθητικής Φυσικοθεραπείας και Παρασκευαστών Καλλυντικών (ΠΣΑΜΚΑ). Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα των βραβείων, www.aestheticawards.gr.

Ο καταναλωτής στην εποχή του Metaverse από τον Constantino Roselli

Ο Costantino Roselli, ο Ιδρυτής και Chief Metaverse Officer της NTZNS, συμμετέχει ως keynote speaker στο ECDM SE Europe στις 24 Σεπτεμβρίου, αποκαλύπτοντας τα μυστικά του Marketing στην εποχή του Metaverse. Aνάμεσα στους 50 κορυφαίους thought leaders του Metaverse στον κόσμο, συγγραφέας best seller, brand storyteller και futurist, ο Costantino Roselli είναι μέλος του Advisory Board στο Metaverse Fashion Council και στο System256, και μέλος του Metaverse Standards Forum.

Η ομιλία του έχει θέμα «From Citizens to Netizens: The Evolution of Consumer Behavior in the Metaverse Era» και θα πραγματοποιηθεί στις 13:00, στο Ζάππειο Μέγαρο. Η NTZNS είναι ένα metaverse creative studio και virtual fashion marketplace, έχοντας δημιουργήσει μια παγκόσμια κοινότητα με πάνω από 70.000 virtual designers, influencers και developers, ενώ έχει αναγνωριστεί ως μία από τις 12 εταιρείες που θα διαμορφώσουν τη βιομηχανία της ψηφιακής μόδας μέχρι το 2030.

Νέα διαφημιστική καμπάνια λανσάρει η Mayoral

H Mayoral υποδέχεται τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2023 με μια υπαίθρια διαφημιστική καμπάνια Back to School σε στέγαστρα στάσεων, η οποία ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου. Η εταιρεία παρουσιάζει και τη νέα της συλλογή για τη σεζόν FW23 και για ακόμα μια φορά, δεσμεύεται για την άνεση των παιδιών εξακολουθώντας να διατηρεί εξαιρετικά σχέδια αλλά και να ενσωματώνει σταδιακά οικολογικά υπεύθυνα υλικά. Πάνω από το 40% της συλλογής είναι ήδη βιώσιμο αυτή τη σεζόν. Στη συλλογή για κορίτσι, το denim συνεχίζει να είναι must-have, ενώ το άνετο και ρομαντικό boho στιλ δημιουργεί πιο casual chic looks.

Στη συλλογή για αγόρι, κυριαρχεί ο urban χαρακτήρας με επιρροές από καλλιτεχνικά ρεύματα, όπως η pop art, αλλά και φαινόμενα, όπως το Βόρειο Σέλας, καθώς επίσης και τα ζώα και ο αθλητισμός. Τέλος, στη συλλογή παπουτσιών, ξεχωρίζουν τα αμπιγιέ παπούτσια με bluchers για αγόρι και μπαλαρίνες από βελούδο για το κορίτσι ως νέο σχέδιο στη συλλογή. Ενσωματώνεται, επίσης, η σειρά Βare foot που δίνει την αίσθηση ξυπόλητου ποδιού (zero drop). Η νέα συλλογή διατίθεται στα καταστήματα Mayoral, σε συνεργαζόμενα καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο καθώς και στο www.mayoral.com.

 

Ο Οίκος Bvlgari επαναλανσάρει το Bvlgari Omnia

Ο Οίκος Bvlgari ανανεώνει τη συλλογή γυναικείων αρωμάτων Bvlgari Omnia, επανασχεδιάζοντας τα flacon και το packaging, και λανσάροντας νέα διαφημιστική καμπάνια, με νέα ambassador. Η νέα καμπάνια επικοινωνίας Reveal your Light αλλά και ο νέος σχεδιασμός στο μπουκάλι/ Flacon αντικατοπτρίζουν την άρρηκτη σύνδεση της συλλογής με πολύτιμους λίθους. Οι πολύτιμοι λίθοι Crystal, Amethyste και Coral εκφράζονται μέσα από τις νέα ειδικά σχεδιασμένες συσκευασίες/flacon και μέσα από τις οσφρητικές εμπειρίες που δημιουργούν τα αρώματα.

Λαμπερό και φωτεινό όπως ο πολύτιμος λίθος coral, το floral-fruity Omnia Coral Eau de Toilette αιχμαλωτίζει όλη τη ζωντάνια της φύσης μέσα από τη φωτεινή αύρα των νοτών ιβίσκου. Εμπνευσμένο από την καθαρότητα και τη διαύγεια του κρυστάλλου, το εμβληματικό Bvlgari Omnia Crystalline είναι ένα φωτεινό Eau de Toilette, εμπνευσμένο από τις υδάτινες νότες του άνθους λωτού και τις αέρινες νότες της λευκής παιώνιας. Τέλος, με έμπνευση από την απαλή λάμψη και την αρχοντική φινέτσα του αμέθυστου, το Omnia Amethyste μοιάζει με ένα χρωματιστό μπουκέτο που ακτινοβολεί τα αρώματα ενός κήπου ίριδας που βρέχεται από την πρωινή δροσιά. Τα αρώματα διατίθενται από τη Notoscom.