Το The Fashion Project γιόρτασε τα 12 χρόνια του

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το anniversary party για τα 12 χρόνια λειτουργίας του γνωστού fashion brand The Fashion Project. Πλήθος επωνύμων fashionistas, social media προσωπικότητες, πελάτες και φίλοι του brand, συγκεντρώθηκαν στο roof του Muse Urban Venue στο Μοναστηράκι, για να γιορτάσουν με δροσερά κοκτέιλ, μουσική και χορό. Από το party δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα fashion και photo corners, τα οποία ήταν εξοπλισμένα με όλα τα TFP summer must-haves, ενώ τα it girls φωτογραφήθηκαν με τα καλοκαιρινά τους outfits στο φόντο της Ακρόπολης.

Παράλληλα, ένα TikTok & Instagram live που είχε οργανώσει η ομάδα του brand, αποτέλεσε αφορμή να μοιραστούν συμβουλές και να μιλήσουν για τα κομμάτια της ντουλάπας τους και το προσωπικό look, που τις κάνει να ξεχωρίζουν. Τη διακόσμηση του χώρου επιμελήθηκε η εταιρεία Tore δίνοντας έμφαση στα minimal στοιχεία και τα γήινα χρώματα. Η εορταστική διάθεση έφτασε στο απόγειο, όταν oι ιδρυτές του The Fashion Project, οι αδερφοί Παναγιώτης (Co-CEO) & Χαρίτος (Co-CEO) Καλικατζαράκης, έσβησαν τα κεράκια της τούρτας γενεθλίων.

 

Στην Orange Advertising ανέθεσε η Aroma

Τη συνεργασία του με την Orange Advertising εγκαινίασε, πριν από λίγους μήνες, το brand προσωπικής περιποίησης Aroma. Συγκεκριμένα, η Orange Advertising ανέλαβε τη δημιουργία περιεχομένου για τα digital κανάλια επικοινωνίας της Aroma, με στόχο, όπως επισημαίνει η ίδια, την εξοικείωση του κοινού με το brand και τις αξίες του. Σημειώνεται ότι το brand Aroma ανήκει στην εταιρεία καλλυντικών Oikos SA, η οποία επιλέγει πρώτες ύλες από τη φύση, δημιουργώντας προϊόντα περιποίησης με αυστηρές προδιαγραφές και σεβασμό στον καταναλωτή. Τα προϊόντα διατίθενται σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

H Minds νικήτρια στο spec της Sinsay

Σε συνεργασία με την πολωνική πολυεθνική εταιρεία ένδυσης LPP SA, για το brand Sinsay, μετά από σχετικό spec που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο, προχώρησε η Minds με βασικό στόχο την ενίσχυση της παρουσίας του brand στο digital περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, η Minds αναλαμβάνει την digital στρατηγική, το content, καθώς και όλες τις digital PR ενέργειες που πρόκειται να διενεργηθούν το επόμενο διάστημα.

 

Οι μισοί Έλληνες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην επιλογή μεγέθους ρούχου

Έχοντας ήδη ανοίξει τον «διάλογο» σχετικά με το Body Acceptance και τις αγορές ρούχων, το Glami, παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της έρευνας Fashion (Re)search για το 2023. Η έρευνα ερωτηματολογίου που συμπλήρωσαν 2.301 Έλληνες χρήστες του Glami.gr αποκαλύπτει ότι ενώ οι γυναίκες αισθάνονται μεγαλύτερη ανασφάλεια για την εικόνα του σώματός τους σε σχέση με τους άνδρες, η πλειοψηφία των δύο φύλων – σχεδόν οι μισοί Έλληνες καταναλωτές, θεωρούν την επιλογή μεγέθους τη μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουν όταν αγοράζουν ρούχα.

Οι Έλληνες καταναλωτές στη… ζυγαριά
Στην ερώτηση «Πώς θα περιέγραφες τον σωματότυπό σου», σχεδόν οι μισές Ελληνίδες (48%) απάντησαν πως θεωρούν το βάρος τους κανονικό σε αναλογία με το ύψος τους, με τους άνδρες να δηλώνουν το ίδιο σε ποσοστό 61%. Σημαντικό ποσοστό (το 39%) των γυναικών θεωρεί ότι είναι υπέρβαρες, αντίθετα, μόνο το 23% των ανδρών είναι (ή νιώθουν) υπέρβαροι. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες στην πλειοψηφία τους είχαν θετική αντίληψη για το σώμα τους, με το μέγεθος των ρούχων που επιλέγουν να είναι κατά βάση το Medium για τις γυναίκες και το Large για τους άνδρες.

Οι μεγαλύτερες «προκλήσεις» στις αγορές μόδας
Σε σχετική ερώτηση της έρευνας, το 40% των αντρών δηλώνει πως δεν νιώθει ιδιαίτερη ανασφάλεια με το σώμα του, ενώ μόνο το 25% των γυναικών απάντησε το ίδιο. Περισσότερες ανασφάλειες για τις γυναίκες; Λιγότερο περίπλοκες επιλογές στην ανδρική μόδα; Ή απλώς οι άνδρες δεν δίνουν την ίδια σημασία στην εμφάνισή τους; Και τα δύο φύλα ωστόσο καταδεικνύουν το σημείο της κοιλιάς ως εκείνο που τους προβληματίζει περισσότερο στη διαδικασία επιλογής ρούχων.

Είναι εντυπωσιακό πως σχεδόν οι μισοί Έλληνες – 41% των γυναικών και 44% των γυναικών – δυσκολεύονται σε μεγάλο βαθμό από τα διαφορετικά μεγεθολόγια. Η εφαρμογή ενός ενιαίου τρόπου ταξινόμησης των μεγεθών ανάμεσα σε διαφορετικά brands καθώς και η παροχή αναλυτικών διαστάσεων κάθε προϊόντος θα ήταν ένα ισχυρό κίνητρο για τους Έλληνες shoppers. Αμέσως επόμενες απαντήσεις είναι η περιορισμένη διαθεσιμότητα μεγεθών γενικά καθώς και η έλλειψη trendy επιλογών.

Ειδικότερα, όταν πρόκειται για μεγαλύτερα μεγέθη – ή απλώς, πιο ρεαλιστικά – οι καταναλωτές συναντούν το στερεότυπο που θέλει τα plus-size ρούχα να είναι περισσότερο «βαρετά» και όχι trendy. Αφενός, δεν είναι πολλά τα brands που προσφέρουν όλα τους τα σχέδια σε μεγαλύτερα μεγέθη, αφετέρου τα plus size προϊόντα είναι συχνά παρόμοια μεταξύ των brands, καθιστώντας πραγματικά δύσκολη τη δημιουργία outfits με ρούχα μεγαλύτερου μεγέθους που ταυτόχρονα θα ακολουθούν τις τρέχουσες τάσεις της μόδας.

Ποιο ρούχο δυσκολεύει περισσότερο τους Έλληνες καταναλωτές;
Πρώτη επιλογή για γυναίκες και άνδρες – 45% και 37% αντίστοιχα, είναι το τέλειο τζιν που θα αγκαλιάζει τη σιλουέτα χωρίς να τονίζει τις ατέλειες. Δεύτερη σε σειρά επιλογή είναι το σωστό μαγιό για τις γυναίκες και το πουκάμισο για τους άνδρες.

Αυτό που θέλουν οι καταναλωτές
Σημαντικές φαίνεται πως είναι οι αλλαγές που καλούνται να κάνουν οι εταιρείες μόδας για να είναι πιο συμπεριληπτικές σε άτομα διαφορετικών μεγεθών και σωματότυπων. Με το καταναλωτικό κοινό να διαδραματίζει πλέον ορατά πιο ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των συνθηκών της αγοράς, οι απαντήσεις που προκύπτουν από την έρευνα, αναφέρουν ότι το 38% των καταναλωτών επιθυμεί από τα brands να προσφέρουν συμβουλές για το πώς μπορεί να ντυθεί κάποιος σύμφωνα με τον σωματότυπό του.

Μεγάλη είναι και η ανάγκη για περισσότερη ποικιλία μεγεθών και στιλ όπως petite ή plus-size (36%), για την προβολή μοντέλων με διαφορετικούς σωματότυπους στις διαφημίσεις/καταλόγους των εταιρειών (31%), για λεπτομερείς μετρήσεις σε εκατοστά για κάθε μέγεθος ενός συγκεκριμένου προϊόντος αλλά και για την ελάττωση της χρήσης photoshop στα μοντέλα των διαφημίσεών τους (23%).

Έχοντας εντοπίσει από νωρίς τα σημεία που καθιστούν περίπλοκη τη διαδικασία της αναζήτησης και αγοράς προϊόντων μόδας, το Glami προσπαθεί σταθερά να διευκολύνει τους επισκέπτες του, προσφέροντας μία απρόσκοπτη εμπειρία αγορών που ταυτόχρονα θα ενδυναμώσει την εικόνα που έχουν για το σώμα τους και θα τους βοηθήσει να εκφραστούν μέσα από το προσωπικό τους στιλ. Η τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης προσφέρει την υπερ-προσωποποιημένη εμπειρία που θα προσέφερε ένα φυσικό κατάστημα δίνοντας ταυτόχρονα στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να ανακαλύψουν καινούργια brands και σύγχρονες προτάσεις για όλα τα μεγέθη, αλλά και να συγκρίνουν τιμές.

H Pink Woman διακρίθηκε για τη συνεισφορά της στο franchising

Για τη συνεισφορά της στον χώρο του franchising στο λιανικό εμπόριο ένδυσης η Pink Woman απέσπασε το βραβείο Gold Winner Apparel Retail Stores Franchise 2023, στα The Franchise Success Awards. Η Pink Woman του Ομίλου Intrafashion, με ένα σύγχρονο και πλήρως καθετοποιημένο επιχειρησιακό μοντέλο που ξεκινά από τη Δημιουργία – Σχεδιασμό καταλήγοντας, μέσα από το μοντέρνο και λειτουργικό retail concept στην τελική καταναλώτρια, αποτελεί ελκυστική πρόταση για κάθε franchisee που αναζητά την ασφάλεια και την εδραιωμένη φήμη στον κλάδο γυναικείας ένδυσης.

Aναφορικά με την βράβευση ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Intrafashion Group, Δημήτρης Ματεμτζής δήλωσε: «Αυτή η σημαντική διάκριση αντανακλά την ισχυρή μας θέση στην ελληνική αγορά και ενισχύει την επικέντρωσή μας στα δημιουργικά πλάνα μας. Ως Πρόεδρος του Ομίλου, θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζομένους αλλά και τους συνεργάτες μας franchisees, καθώς το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί τον κυριότερο πυλώνα στήριξης της επιτυχίας μας. Σε συνδυασμό με ένα τεράστιο τριετές πλάνο (2020-2023) ανακαινίσεων του retail concept των καταστημάτων μας που άγγιξε το 97% του συνολικού δικτύου, επικεντρωνόμαστε στην αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών μας, παράγοντας αξία για την εταιρεία και τους συνεργάτες μας».

 

Το πρώτο της κατάστημα στην Αθήνα ανοίγει η Happy Sizes

Η Happy Sizes ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στην Αθήνα, στην οδό Μητροπόλεως 56. Το brand ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, με το όραμα να προσφέρει εύρος μεγεθών και επιλογές μοντέρνας ένδυσης στις γυναίκες με καμπύλες και όχι μόνο. Σήμερα διατηρεί 3 φυσικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, ένα υπερσύγχρονο eshop και πλέον ένα νέο κατάστημα στην Αθήνα. Η φιλοσοφία του brand βασίζεται στο ότι η «γοητεία κάθε γυναίκας είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την μοναδικότητά της», έτσι οι δημιουργοί του επιθυμούν μέσα από τα Happy Sizes, να δώσουν την ευκαιρία σε όλες τις γυναίκες που θέλουν να εμπλουτίσουν την γκαρνταρόμπα τους και να εκφράσουν το στυλ και την προσωπικότητα τους, να ανακαλύψουν ρούχα που θα αγκαλιάσουν και θα αναδείξουν την μοναδικότητα και τη θηλυκότητα τους. Τα Happy Sizes παρέχουν ολοκληρωμένες προτάσεις κομψών και σύγχρονων ρούχων για όλες τις γυναίκες, προσφέροντας μεγάλη ποικιλία σε μεγέθη.

Νέο κατάστημα Calvin Klein Jeans στο Athens Metro Mall

Mε ένα νέο κατάστημα ενισχύεται η δυναμική παρουσία της Calvin Klein στην ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα, το brand άνοιξε νέο κατάστημα Calvin Klein Jeans στο Athens Metro Mall, στο οποίο παρουσιάζονται οι πιο πρόσφατες ανδρικές και γυναικείες συλλογές Calvin Klein Jeans, και υποδήματα, τσάντες και εσώρουχα. Το κατάστημα Calvin Klein Jeans είναι το πρώτο κατάστημα του brand στην Ελλάδα που υπηρετεί το νέο concept της μάρκας, αναδεικνύοντας την μινιμαλιστική αισθητική που εξυμνεί τις λιτές και απλές αρχές που βρίσκονται στην καρδιά του brand. Το νέο κατάστημα Calvin Klein Jeans αποτελεί την έβδομη προσθήκη στο δίκτυο καταστημάτων του brand στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι, αποκλειστικός διανομέας για το brand Calvin Klein στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία είναι η Sarkk.