-->

7o Sales in Action με περιεχόμενο αφιερωμένο στις πωλήσεις

Το συνέδριο των καλών πρακτικών των πωλήσεων παρουσίασε για έβδομη συνεχή χρονιά η Boussias events την Τρίτη 11 Ιουλίου στο Novotel Athenes στην υπό την Αιγίδα του ΙΠΕ, Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος, υπό τον τίτλο «Reshaping sales to drive growth in exceptional times». Συμμετείχαν και παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου 200 στελέχη των πωλήσεων, προερχόμενα από περισσότερες από 80 διαφορετικές εταιρείες. Μέσα από την πλούσια ατζέντα, με περιεχόμενο αποκλειστικά αφιερωμένο στις πωλήσεις, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 30 case studies, success stories και καλές πρακτικές κορυφαίων εταιρειών από διαφορετικούς κλάδους της ελληνικής αγοράς.

Οι ομιλίες των ανώτατων στελεχών των πωλήσεων ανέδειξαν σημαντικές πρακτικές για την ανάπτυξη και τις στρατηγικές των πωλήσεων, όπως οι αξίες της ανθεκτικότητας, της ευελιξίας, της συνέπειας, της στοχοπροσήλωσης, η αξιοποίηση των KPIs και η σημαντικότητα της υποστήριξης των πυλώνων ESG. Επίσης, η ανάπτυξη δικτύου φυσικών καταστημάτων μέσα σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και διαρκών αλλαγών, η ανάπτυξη δικτύου συνεργατών για το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα προγράμματα εκπαίδευσης και αναβάθμιση δεξιοτήτων των ομάδων πωλήσεων, η ανάπτυξη σε νέες αγορές και το άνοιγμα από Β2Β σε Β2C. Τέλος, η αξιοποίηση διαφορετικών προωθητικών ενεργειών αλλά και η αξιοποίηση τεχνολογικών εργαλείων, η συνεργασία marketing και πωλήσεων κά. Το συνέδριο έκλεισε με μία δυναμική ομιλία γεμάτη έμπνευση με θέμα «Unleash your Sales Team’s True Potential», από τον διεθνώς αναγνωρισμένο συγγραφέα, coach και εκπαιδευτή, Konstantino Apostolopoulo.

Νέα συλλογή Bb.Seaweed από την Bumble and bumble

Η Bumble and bumble παρουσιάζει τη νέα συλλογή Bb.Seaweed, η οποία είναι εμπλουτισμένη με τρία είδη φυκιών, Royal Sugar Kelp, Pacific Sea Kelp και Green Microalgae, και αναδεικνύει ένα υγιές και ισορροπημένο τριχωτό κεφαλής, λαμπερά μαλλιά και ανέμελο air-dried styling. Η συλλογή είναι vegan και έχει σχεδιαστεί με πάνω από 93% φυτικά συστατικά και 100% ανακυκλωμένες συσκευασίες. Η σειρά Bb. Seaweed περιλαμβάνει ένα ανάλαφρο scrub που αφήνει τα μαλλιά απαλά και λαμπερά, μια leave-in κρέμα για πριν το στέγνωμα, η οποία ενυδατώνει ενώ παράλληλα μειώνει το φριζάρισμα, ένα σαμπουάν εμπλουτισμένο με θρεπτικά συστατικά για ήπιο καθαρισμό, καθώς και ένα ενυδατικό conditioner που προσφέρει θρεπτική λάμψη και συμβάλει στην εξισορρόπηση του τριχωτoύ κεφαλής.

Η Bb.Seaweed αναζωογονεί τις αισθήσεις με ένα ανάλαφρο και δροσερό άρωμα με νότες από μήλο, πράσινο φύλλωμα, φύλλα μέντας, ανανά και μείγμα λευκών ξύλων. «Το Seaweed ήταν το πρώτο μας σετ σαμπουάν και conditioner. Η νέα διευρυμένη συλλογή Bb.Seaweed έχει δημιουργηθεί με επιστημονικά μελετημένες φυτικές συνθέσεις, καθώς και νέες καινοτομίες φροντίδας και styling που οι ειδικοί έχουν επιμεληθεί και δοκιμάσει ώστε να προσφέρουν ανεπιτήδευτο styling για όλους τους τύπους μαλλιών», δήλωσε ο Corey Reese, Senior Vice President και Global General Manager της Bumble and bumble. Η νέα συλλογή Bb.Seaweed Collection είναι διαθέσιμη στα συνεργαζόμενα κομμωτήρια και στα εξειδικευμένα καταστήματα λιανικής πώλησης.

Μη ρεαλιστικά πρότυπα εξακολουθούν να προωθούν τα fashion & beauty brands

Το 47% των Ελληνίδων υποστηρίζει πως η βιομηχανία της μόδας προωθεί μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα Fashion (Re)search του Glami.
Αντίστοιχα, το 37% των ανδρών θεωρούν ουτοπικά τα standards ομορφιάς που έχουν καθιερωθεί και προβάλλονται από τα brands Μόδας και Ομορφιάς παγκοσμίως. Στην έρευνα συμμετείχαν 2.301 Έλληνες χρήστες του Glami.gr. Στην ερώτηση «Ποια πρότυπα είναι λιγότερα ρεαλιστικά;» το 32% των γυναικών που συμμετείχαν πιστεύει ότι τα πρότυπα είναι περισσότερο ουτoπικά για τις ίδιες. Αντίθετα, το 68% των ανδρών απάντησε ότι τα πρότυπα είναι εξίσου μη ρεαλιστικά για όλα τα φύλα, ποσοστό, 9% υψηλότερο, από αυτό που απάντησαν οι γυναίκες.

Αποτελεί το inclusion λόγο επιλογής;
Το ποσοστό των γυναικών που θεωρεί πως τα γυναικεία πρότυπα ομορφιάς είναι λιγότερο ρεαλιστικά από εκείνα των ανδρών είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο των ανδρών (32% VS 19%) και τα δύο φύλα όμως συμφωνούν στο εξής: η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών (87%) καθώς και ένα σημαντικό ποσοστό των ανδρών καταναλωτών (68%) συμφωνούν πως η παγκόσμια βιομηχανία της μόδας οφείλει να συμπεριλάβει την τάση του Body Acceptance στα πρότυπα που προβάλλει και προωθεί.

Παρόλο που φαίνεται να έχουν γίνει βήματα προόδου αναφορικά με την απήχηση που έχει το κίνημα του Body Acceptance σε καμπάνιες brands ομορφιάς και μόδας, υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση που πρέπει να διανύσουν ώστε να εντυπωθούν ως «inclusive» στη συνείδηση των καταναλωτών. Σε σχετική ερώτηση του Glami, οι καταναλωτές απάντησαν πως έχουν ξεκινήσει να παρατηρούν ποια brands αξιοποιούν μοντέλα διαφορετικών αναλογιών ή ηλικιών στις καμπάνιες τους. Έχει φτάσει όμως αυτό να αποτελεί τον κύριο παράγοντα στις επιλογές των προϊόντων που αγοράζουν; Φαίνεται πως όχι, αφού στην ερώτηση «Έχετε επιλέξει ποτέ κάποιο brand με γνώμονα την προβολή του Body Positivity όταν αγοράζετε προϊόντα μόδας;» η πλειοψηφία των Ελλήνων καταναλωτών, σε ποσοστό 57%, απάντησε «Όχι, δεν διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου, αναζητώ απλώς προϊόντα που μου ταιριάζουν».

Ηλικιακός περιορισμός & Fashion Shopping
Άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο που προέκυψε από την έρευνα είναι ότι, οι μεγαλύτερες ηλικίες δεν προβάλλονται σε ικανοποιητικό βαθμό από την παγκόσμια βιομηχανία μόδας, αποκλείοντας έτσι μεγάλη μερίδα του πληθυσμού ανά τον κόσμο. Το λεγόμενο Silver Wave, η «επέλαση» μεγαλύτερων μοντέλων που μπορεί να διανύουν την 6η, 7η, 8η ή ακόμη και την 9η δεκαετία της ζωής τους, είναι μία τάση που έχει ήδη αρχίσει να καταλαμβάνει τη βιομηχανία της μόδας και περισσότερο της ομορφιάς, είναι όμως ορατή στο ευρύ κοινό; Η απάντηση είναι όχι. Στην ερώτηση του Glami «ποια κατηγορία θεωρείτε πως δεν προωθείται αρκετά στις διαφημίσεις μόδας;» η απάντηση «μοντέλα μεγαλύτερης ή μέσης ηλικίας» ήταν εκείνη με τις περισσότερες ψήφους σε 5 από τις 9 χώρες που έλαβαν μέρος στο Fashion (Re)search.

Τα Ma Chérie υποδέχονται την Elemis

Τα Ma Chérie υποδέχονται στο πολυτελές portfolio τους την Elemis, το κορυφαίο βρετανικό brand ευεξίας της επιδερμίδας που μετρά πάνω από 30 χρόνια τεχνογνωσίας και καινοτομίας στον χώρο της ομορφιάς. Συγκεκριμένα, τα Ma Chérie wellness stores γίνονται η πρώτη αλυσίδα καταστημάτων στην ελληνική αγορά που φιλοξενούν το βραβευμένο skincare brand, εντάσσοντας μια ευρεία γκάμα προϊόντων περιποίησης προσώπου, σώματος και θεραπείες spa μεταξύ άλλων.

Η Elemis, με πολυετή εξειδίκευση στην περιποίηση της επιδερμίδας, επιφέρει αποδεδειγμένα αποτελέσματα με προϊόντα που είναι άνετα στο δέρμα και διαθέτουν, παράλληλα, πρωτοποριακή τεχνολογία. Οι θεραπείες της συνδυάζουν τη δύναμη περισσότερων από 10 τεχνικών μάλαξης προσώπου καθώς και 5 βιο-ηλεκτρονικές τεχνολογίες συμπεριλαμβανομένων των μικρορευμάτων, οξυγόνου, γαλβανικού ρεύματος και LED. Με κινητήριο δύναμη τη φύση, όλα τα προϊόντα Elemis αντλούν φυσικά εκχυλίσματα που αλληλοσυμπληρώνονται και αξιοποιούν τη δύναμη των πιο ενεργών συστατικών της.

Νέα «καλοκαιρινά» προϊόντα από το Le Petit Marseillais

To Le Petit Marseillais λανσάρει δύο νέα αφρόλουτρα και γαλακτώματα σώματος, με εξωτικά αρώματα, που αποτελούν μία καλοκαιρινή πρόταση αναζωογόνησης και ενυδάτωσης.
Το αφρόλουτρο Τιάρε με βασικό συστατικό το λουλούδι τιάρε, και το αφρόλουτρο Καριτέ με βασικό συστατικό το βιολογικό έλαιο αργκάν και καριτέ, καθαρίζουν και προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και αναζωογόνηση. Τα νέα αφρόλουτρα Le Petit Marseillais είναι δερματολογικά ελεγμένα, χωρίς χρωστικές, με ουδέτερο pH και 92% φυσικά συστατικά.

Η καθημερινή φροντίδα εμπλουτίζεται περαιτέρω από το Le Petit Marseillais με δύο νέα, εμπνευσμένα από τη φύση αρώματα, σε γαλακτώματα σώματος, λουλούδι τιάρε και έλαιο Jojoba. Με πλούσια υφή που απορροφάται γρήγορα, οι νέες προτάσεις σε γαλάκτωμα σώματος χαρίζουν 48ωρη ενυδάτωση και θρέψη. Είναι κατάλληλα ακόμα και για ξηρές επιδερμίδες και διαθέτουν 95% συστατικά φυσικής προέλευσης.

 

Στη Sport & Fashion Freedom η διανομή του γερμανικού fashion brand Drykorn

Η Drykorn, κορυφαίο γερμανικό fashion brand, ανακοινώνει την έναρξη της διανομής του στην Ελλάδα ξεκινώντας από τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024. Στην Ελλάδα και την Κύπρο, η Drykorn έχει συνάψει στρατηγική συμμαχία με τη Sport & Fashion Freedom, έναν από τους κορυφαίους διανομείς του premium τομέα, με διακεκριμένο portfolio, που περιλαμβάνει μάρκες όπως Karl Lagerfeld, Ted Baker, G-Star, C.P.Company, Aspesi και Missoni. Αυτή η σημαντική επέκταση έχει ως στόχο να φέρει το χαρακτηριστικό στυλ και τη γνωστή φιλοσοφία διανομής της Drykorn σε ένα ευρύτερο κοινό, εδραιώνοντας τη διεθνή παρουσία του brand. «Όπως πάντα, η αποστολή μας είναι να λανσάρουμε αξιόπιστες, καινοτόμες συλλογές, σε συνδυασμό με την εγγύτητα στους πελάτες μας», δήλωσε ο Sebastian Ross, επικεφαλής διεθνών πωλήσεων της μάρκας. «Αισθανόμαστε μια ισχυρή ταύτιση στη φιλοσοφία μας σχετικά με το χτίσιμο ενός brand. Στόχος μας είναι να εδραιώσουμε μια μακροχρόνια παρουσία σε αυτές τις αγορές και να αναπτυχθούμε με βιώσιμο και υγιή τρόπο, όπως ακριβώς και στις υπάρχουσες αγορές μας», πρόσθεσε ο Ross.