Η Tommy Jeans συνεργάζεται με την Supervsn Studios

Η Tommy Hilfiger ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την εταιρεία Supervsn Studios με έδρα το Λος Άντζελες για μια καλοκαιρινή Pre-Fall συλλογή. Mέσω του λανσαρίσματος αυτής της συνεργασίας, η συλλογή Tommy x Supervsn είναι μια ωδή στον πολυπολιτισμικό ιστό των ΗΠΑ που προασπίζει την επόμενη γενιά Αμερικανών δημιουργών. Η συνεργασία αποτίνει φόρο τιμής στις κοινές καταβολές των δύο εταιρειών που έχουν ως γνώμονα έμπνευσης την κοινότητα. Ο ιδρυτής της Supervsn, Gavin Mathieu, ίδρυσε το studio για να προβάλλει ιδέες δημιουργών από κοινότητες που δεν εκπροσωπούνται.

Ένα όραμα που αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο και ο Tommy Hilfiger άνοιξε το πρώτο του κατάστημα, το People’s Place, έναν χώρο για ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα που μπορούσαν να συναντηθούν και να απολαύσουν την τέχνη, τη μουσική και τη μόδα. Η συλλογή και η καμπάνια αντιπροσωπεύουν ένα μωσαϊκό της αμερικανικής κουλτούρας -μια γιορτή για τους BIPOC, LatinX και Ασιάτες δημιουργούς που βοήθησαν στη διαμόρφωση του πλούσιου πολιτισμού της Αμερικής. Η ιδέα αντανακλά ένα ελπιδοφόρο όραμα για τις ΗΠΑ και ένα κάλεσμα προς τους δημιουργούς να σχεδιάσουν τον κόσμο που επιθυμούν να δουν.
Η συλλογή είναι διαθέσιμη στο tommy.com.

Η Kering εξαγοράζει τη γαλλική μάρκα αρωμάτων Creed

Στην εξαγορά της γαλλικής μάρκας αρωμάτων Creed έναντι 3,5 δισ. ευρώ προχώρησε η Kering τον περασμένο μήνα. Η εξαγορά έρχεται ως συνέχεια της πρόθεσης του γαλλικού οίκου Luxury να δημιουργήσει in-house εταιρεία καλλυντικών. Η συμφωνία, η οποία αφορά στο 100% του οίκου αρωμάτων και θα πραγματοποιηθεί με μετρητά από επενδυτικά κεφάλαια που ελέγχονται από την BlackRock και από τον πρόεδρο της εταιρείας Javier Ferran, αναμένεται να κλείσει το β’ εξάμηνο του έτους. Ο λόγος που η συμφωνία δεν ανακοινώθηκε νωρίτερα οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι δεν ήθελαν να δώσουν στη δημοσιότητα τα περιθώρια κέρδος της Creed, όπως μεταδίδουν οι FT.

(Πηγή: Reuters)

Το Sani Resort υποδέχεται το νέο κατάστημα Kiton

Το Sani Resort υποδέχεται το νέο κατάστημα της Kiton, της Ιταλικής εταιρείας πολυτελών ενδυμάτων, στην καρδιά του resort, την εμβληματική Sani Marina. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τη συλλογή Άνοιξη / Καλοκαίρι 2023 ενώ παράλληλα από την 1η Αυγούστου στη νέα Kiton boutique θα ανακαλύψουν πρώτοι, τη νέα συλλογή Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023-24.

Επιπλέον, για τρίτη συνεχή χρονιά, το Fresco Wine Bar στο Sani Dunes, υποδέχεται την Kiton Pop Up Boutique, της Ναπολιτάνικης εταιρείας ενδυμάτων, από 24 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου. Στο αποκλειστικό Made to Measure Show οι επισκέπτες θα δουν από κοντά τη νέα ανδρική συλλογή Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023-24, και θα μπορούν να πραγματοποιήσουν ειδικές παραγγελίες στο εξειδικευμένο προσωπικό της Kiton. Ο Master Tailor της Kiton, Ciro Palestra, θα βρίσκεται στο Fresco Wine Bar για επτά ημέρες – από τις 26 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου – για να πάρει μέτρα από τους πελάτες του Sani Resort και της Kiton, προσφέροντας κομψές προτάσεις και αναδεικνύοντας τις σύγχρονες τάσεις που αποτυπώνονται στα ενδύματα Kiton Sur Mesure και τη Ready to Wear συλλογή.

Μισό εκατ. αγορές σε είδη μόδας στο Skroutz το α’ εξάμηνο

Το Skroutz αναλύει και δημοσιεύει την online αγοραστική κίνηση για την κατηγορία της μόδας, από τις αρχές του 2023 μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν, στο διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από μισό εκατ. αγορές σε είδη μόδας. Το Skroutz φέρνει τη μόδα στους καταναλωτές με σχεδόν 1,5 εκατ. προϊόντα και 4.700 brands. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τα είδη που επιθυμούν μέσα από περίπου 150 εξειδικευμένες κατηγορίες, απολαμβάνοντας μία αγοραστική εμπειρία με πλήρη ασφάλεια πληρωμών, εγγύηση παράδοσης ή επιστροφή χρημάτων.

Η μέση αξία καλαθιού αγορών αγγίζει τα 50 ευρώ και το ποσοστό των καταναλωτών που αγοράζουν περισσότερες από μία φορά προϊόντα μόδας ανέρχεται σχεδόν στο 30%. Πιο συγκεκριμένα, κατά το εξεταζόμενο διάστημα η ανδρική μόδα κατέκτησε την πρώτη θέση των προτιμήσεων των καταναλωτών με βάση τον αριθμό των παραγγελιών, με τα sportswear, τις τσάντες ώμου και την υπόδηση να ακολουθούν και να συμπληρώνουν τη λίστα των δημοφιλέστερων κατηγοριών για παραγγελίες μόδας.

 

«Ecodesign»: Πιο φιλικά προς το περιβάλλον και ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οριστικοποίησε χθες Τετάρτη τη διαπραγματευτική του θέση για τις συζητήσεις με το Συμβούλιο σχετικά με νέα νομοθεσία που θα καταστήσει τα προϊόντα στην ΕΕ πιο βιώσιμα. Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν στην ολομέλεια του ΕΚ έκθεση που εκπονήθηκε από την επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ENVI) σχετικά με την αναθεώρηση του πλαισίου οικολογικού σχεδιασμού της ΕΕ για βιώσιμα προϊόντα, με 473 ψήφους υπέρ, 110 κατά και 69 αποχές. Στη διαπραγματευτική τους εντολή, οι ευρωβουλευτές επιδιώκουν ενίσχυση των μέτρων που προτείνει η Επιτροπή για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των προϊόντων και καλύτερη ενημέρωση για τους καταναλωτές. Η διάρκεια ζωής ενός προϊόντος δεν πρέπει να περιορίζεται βάσει σχεδιασμού.

Ένα νέο «διαβατήριο προϊόντος» που θα περιέχει ακριβείς και επικαιροποιημένες πληροφορίες θα δημιουργηθεί για να αυξηθεί η διαφάνεια και να παρέχεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν ενημερωμένες επιλογές. Το κείμενο ζητά από την Επιτροπή να δώσει προτεραιότητα στον καθορισμό απαιτήσεων βιωσιμότητας για ορισμένες ομάδες προϊόντων στα επικείμενα μέτρα οικολογικού σχεδιασμού, στα οποία περιλαμβάνονται και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Οι ευρωβουλευτές επιθυμούν επίσης να απαγορευθεί η καταστροφή των απούλητων προϊόντων κλωστοϋφαντουργίας και του ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

 

Στην Inter Parfums τα δικαιώματα των αρωμάτων Roberto Cavalli

Η Inter Parfums ανακοίνωσε την υπογραφή συνεργασίας για τα αποκλειστικά δικαιώματα διεθνώς για τα αρώματα Roberto Cavalli, αρχής γενομένης από την 6η Ιουλίου. Η Interparfums Italia, η θυγατρική της εταιρείας που εδρεύει στη Φλωρεντία, θα διαχειρίζεται την επιχείρηση αρωμάτων Cavalli, τηρώντας τη στρατηγική της εταιρείας να αναπτύξει ένα ιταλικό brand hub, όπως αναφέρει η εταιρεία από τα κεντρικά της γραφεία στη Νέα Υόρκη.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για την προοπτική της συνεργασίας μας με την Cavalli και τον δημιουργικό της διευθυντή, Fausto Puglisi. Θα εκσυγχρονίσουμε και θα αναβαθμίσουμε το πορτφόλιο των αρωμάτων, χτίζοντας μία ισχυρή παγκόσμια παρουσία για το brand ταυτόχρονα με μία δυναμική omni-channel διανομή και με βελτιωμένη παρουσία στο ράφι», δήλωσε ο Jean Madar, Πρόεδρος και CEO της Inter Parfums.

«Ανυπομονούμε για τη συνεργασία μας με την Inter Parfums καθώς εκπροσωπεί την αριστεία στη βιομηχανία των αρωμάτων. Τα αρώματα και η ομορφιά αποτελούν ένα σημαντικό πυλώνα για το brand Roberto Cavalli ώστε να προσεγγίζει περισσότερους από τους πελάτες μας στον κόσμο Roberto Cavalli, και δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο συνεργάτη», δήλωσε ο Sergio Azzolari, CEO της Roberto Cavalli.

(Πηγή: Fashion Network)