-->

Με νέο concept καταστήματος πειραματίζεται η Η&Μ

H H&M δοκιμάζει ένα νέο store concept στη Μ. Βρετανία, αρχής γενομένης από το Μάντσεστερ, το οποίο έχει ως στόχο να συνεχίσει να εξυπηρετεί πελάτες, τη στιγμή που το κατάστημα υφίσταται ανακαίνιση. Η λογική του θα μοιάζει με pop-up store και θα δώσει τη δυνατότητα στην εταιρεία να συνεχίσει να διατηρεί τα καταστήματά της ανοιχτά ενώ πραγματοποιεί ανακαινίσεις σε αυτά.

Αυτό το προσωρινό, pop-up store, βρίσκεται μπροστά από τα καταστήματα που ανακαινίζονται και δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να ψωνίζουν από τις capsule συλλογές μέσω περιοχών που προσομοιάζουν σε pop-up και ταυτόχρονα να απολαμβάνουν υπηρεσίες που προσφέρουν τα καταστήματα, όπως το click and collect. Το πρώτο κατάστημα που δοκιμάζει το νέο concept είναι το κατάστημα της εταιρείας στη Market Street, το οποίο βρίσκεται σε φάση ανακαίνισης, ωστόσο θα παραμείνει ανοιχτό για τους καταναλωτές τους επόμενους μήνες, πριν ανοίξει κανονικά αργότερα μέσα στη χρονιά.

(Πηγή: The Industry Fashion)

Μειωμένες οι πωλήσεις της Παπουτσάνης το α’ εξάμηνο

Μείωση της τάξης του 4% σημείωσαν το α’ εξάμηνο οι πωλήσεις της Παπουτσάνης, και διαμορφώθηκαν σε 32,2 εκατ. ευρώ έναντι 33,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Η αξία των εξαγωγών ανήλθε κατά την τρέχουσα περίοδο σε 18,0 εκατ. ευρώ έναντι 22,2 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2022, μειωμένη κατά 18% αντιπροσωπεύοντας το 56% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Όσον αφορά στη συνεισφορά των τεσσάρων τομέων δραστηριότητας στα συνολικά μεγέθη, το 24% των συνολικών εσόδων προέρχεται από πωλήσεις επωνύμων προϊόντων της Παπουτσάνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το 21% από πωλήσεις στην ξενοδοχειακή αγορά, το 39% από παραγωγές προϊόντων για τρίτους και το 16% από βιομηχανικές πωλήσεις ειδικών σαπωνομαζών. Η κατηγορία των επωνύμων προϊόντων παρουσιάζει ισχυρή ανάπτυξη κατά 51% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2023, παρά τη σημαντική πτώση της αγοράς του αντισηπτικού στο οργανωμένο λιανεμπόριο (-56% για το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2023 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό).

Εξαιρώντας το αντισηπτικό, η ανάπτυξη της κατηγορίας των επώνυμων προϊόντων ανέρχεται σε 76% και οφείλεται κατά το ήμισυ περίπου στη θετική συνεισφορά από την εξαγορά της σαπωνοποιίας Αρκάδι, ενώ το υπόλοιπο προέρχεται από οργανική ανάπτυξη των προϊόντων ευρείας διανομής. Τα προϊόντα προσωπικής περιποίησης Παπουτσάνη κερδίζουν σημαντικό μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα και παράλληλα έχουν υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις τους στο εξωτερικό με πολύ καλές προοπτικές. Από την άλλη πλευρά, οι πωλήσεις των ξενοδοχειακών προϊόντων αναπτύχθηκαν κατά 1% , ενώ οι πωλήσεις των προϊόντων τρίτων μείωθηκαν κατά 15%.

Ο Μενέλαος Τασόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, σχολίασε: «Επενδύουμε συνεχώς σε νέα, ποιοτικά και εξειδικευμένα προϊόντα, αλλά και στην εξαγωγική μας δραστηριότητα, συνεχίζοντας, παρά τις προκλήσεις, το αναπτυξιακό μας πλάνο και ενισχύοντας τις θετικές προοπτικές και για τους τέσσερεις τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η εταιρεία. Παράλληλα, έχοντας πρακτικά ολοκληρώσει το εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα της τελευταίας τριετίας, είμαστε σε θέση να εξετάσουμε και να διεκδικήσουμε, με σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας, νέα μεγάλα project».

Η MAC Cosmetics στα Mad VMA 2023

Η MAC Cosmetics Greece συμμετείχε ακόμα μία χρονιά στα Mad Video Music Awards 2023, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 19 Ιουνίου με μια τελετή που ανέδειξε εκρηκτικά live performances. Η MAC Cosmetics Greece ανέλαβε το backstage των βραβείων, όπου η ομάδα της MAC και η Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου, Global Senior Artist της μάρκας, επιμελήθηκαν το μακιγιάζ των καλλιτεχνών, παρουσιαστών και καλεσμένων και δημιούργησαν λαμπερά και εντυπωσιακά makeup looks. Δραματικά eyeliners, έντονα χείλη και πολύ glitter ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά στοιχεία που ξεχώρισαν από τα looks των βραβείων.

H Mat Fashion συνεργάζεται με τον όμιλο ξενοδοχείων Brown Hotels

H Mat Fashion συνεργάζεται με τον όμιλο ξενοδοχείων Brown Hotels και πραγματοποιούν διαγωνισμό, προσφέροντας ένα διήμερο για 2 άτομα σε ένα από τα Isla Brown Corinthia και Brown Beach Chalkida. Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή, 7 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα, 7 Αυγούστου, με online αγορές άνω των 50 ευρώ στο eshop της Mat και σε όλα τα καταστήματα Mat στην Ελλάδα, οι συμμετέχουσες μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 8 Αυγούστου με την ανακοίνωση 2 τυχερών νικητών.

L’Oréal και Hondos Center λανσάρουν δράση βιωσιμότητας

Η L’Oréal σε συνεργασία με τα καταστήματα Hondos Center, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και την εταιρεία Watt, δίνει «δεύτερη ζωή» στις άδειες συσκευασίες καλλυντικών προϊόντων 18 συνεργαζόμενων μαρκών της εταιρείας, αναπτύσσοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα ορθολογικής διαχείρισης και ανακύκλωσής τους. Η δράση στηρίζει το υπάρχον αδειοδοτημένο Σύστημα Ανακύκλωσης Αποβλήτων Συσκευασίας της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, και οδηγεί σε μείωση του αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα για τη διαχείριση των υλικών αυτών.

Οι καταναλωτές ανακυκλώνοντας 4 άδειες συσκευασίες προϊόντων από τις συνεργαζόμενες μάρκες της L’Oréal στους κάδους που έχουν τοποθετηθεί στα καταστήματα Hondos Center στην Γλυφάδα, Ομόνοια, Πειραιά και McArthurGlen, κερδίζουν ανταποδοτικά μια δωροεπιταγή αξίας 5 ευρώ, με δυνατότητα εξαργύρωσης σε αγορές προϊόντων αξίας 50 ευρώ στις μάρκες της L’Oréal που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ο Φίλιππος Μιχόπουλος, Sustainability leader της L’Oréal Hellas δήλωσε σχετικά: «Οι αρχές της βιωσιμότητας και της κυκλικής οικονομίας βρίσκονται στον πυρήνα της στρατηγικής της L’Oréal. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους ευρύτερους στόχους που έχουμε θέσει και τη διαρκή μας προσπάθεια να έχουμε θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο στην Ελλάδα.

Μέσα από το πρόγραμμα ανακύκλωσης των άδειων συσκευασιών των καλλυντικών προϊόντων της L’Oréal, κάνουμε την κυκλική οικονομία πράξη, εκπαιδεύουμε τον καταναλωτή και αποδεικνύουμε έμπρακτα πως η ομορφιά είναι μια δύναμη που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης και τις συνήθειες μας, ώστε να κάνουμε πιο βιώσιμες επιλογές και να εξασφαλίσουμε το μέλλον του πλανήτη και των παιδιών μας». Οι άδειες συσκευασίες προϊόντων θα αξιοποιούνται με τους παρακάτω 3 τρόπους: Aναβαθμιστική ανακύκλωση (Upcycling), Ανακύκλωση (Recycling) και Παραγωγή εναλλακτικού καυσίμου για ενεργειακή αξιοποίηση.