Η Κappa δημιουργεί για την ΠΑΕ Άρης

Η ΠΑΕ Άρης παρουσίασε τις custom εμφανίσεις για το έτος (2023-2024), με τέσσερις δημιουργίες για τους παίχτες και τρεις για τον τερματοφύλακα. Η Kappa, είναι ο επίσημος χορηγός της φανέλας της ΠΑΕ Άρης, αναλαμβάνοντας αποκλειστικά να σχεδιάσει και να παράξει τις custom εμφανίσεις, για τα επόμενα 3 χρόνια. Η φανέλα της ΠΑΕ Άρης ενσωματώνει την τεχνολογία Gara Kombat Pro και χαρακτηρίζεται από τον ιδιαίτερο σχεδιασμό της, τον δημιουργικό συνδυασμό των λογοτύπων της ομάδας και του χορηγού, με τα κιτρινόμαυρα χρώματα της ομάδας να πρωταγωνιστούν. Τέλος, για πρώτη φορά σε όλη τη συλλογή τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι ανακυκλώσιμα. Η νέα φανέλα και όλα τα προϊόντα της συλλογής θα είναι διαθέσιμα στην μπουτίκ του Άρη και μέσα από το δίκτυο των 134 καταστημάτων Admiral, που διατηρεί η «Διεθνής Αθλητική ΜΕΠΕ» πανελλαδικά.

 

Care Beyond Skin Day: Πρώτη παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού της Beiersdorf

H Βeiersdorf έθεσε σε εφαρμογή την πρώτη παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού για τους εργαζομένους της, κάτω από το πρόγραμμα Care Beyond Skin. Οι άνθρωποι της Beiersdorf Hellas, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου Beiersdorf παγκοσμίως, ενεργοποιήθηκαν εθελοντικά για μία ημέρα και στηρίξαν στην πράξη τοπικές κοινότητες, κοινωνία και περιβάλλον. Στην Ελλάδα, η Beiersdorf δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των μικροπλαστικών, μέσα από μια στρατηγική συνεργασία με τη ΜΚΟ SciCo. Με την καθοδήγηση της επιστημονικής ομάδας της SciCo, οι εργαζόμενοι της εταιρείας έμαθαν να αναγνωρίζουν αλλά και να συλλέγουν δείγματα μικροπλαστικών από την παραλία και κατέγραψαν τα ευρήματά τους, σε μια προσπάθεια να χαρτογραφηθεί το πεδίο στις παραλίες του Μαραθώνα.

Τα δεδομένα των ομάδων-εθελοντών συγκρίθηκαν και αναλύθηκαν εντός της ίδιας ημέρας, ανοίγοντας μια ευρύτερη συζήτηση για τον αντίκτυπο των μικροπλαστικών και για τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος. Μάλιστα τα δεδομένα αυτά, σε συνεργασία με τη SciCo και τον οργανισμό SoSCIety, θα σταλούν στο Πανεπιστήμιο Πατρών για περαιτέρω ανάλυση. Την ίδια στιγμή, οι εθελοντές συνέλεξαν απορρίμματα από την παραλία, καταγράφοντας το είδος καθενός από αυτά προκειμένου στη συνέχεια να γίνει ανάλυση των δεδομένων και να βρεθούν πιθανές πηγές και καθημερινές δραστηριότητες που αυξάνουν τη μόλυνση της τοπικής κοινότητας.

Η πρώτη ημέρα Care Beyond Skin είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία που στοχεύει στην προώθηση της κοινωνικής και περιβαλλοντικής δέσμευσης της Beiersdorf για τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς και με διαρκή περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Από τον Μάιο έως τον Ιούλιο του 2023, εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο παίρνουν μέρος σε εθελοντικές δράσεις σε συνεργασία με τοπικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Στην FMN το brand Vanessa Leandros

Η FMN ανέλαβε την επικοινωνία και την προώθηση του brand Vanessa Leandros. Συγκεκριμένα, αναλαμβάνει τον στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση των δημοσίων σχέσεων, τη λειτουργία του γραφείο τύπου και τα media relations, τον σχεδιασμό εταιρικής καμπάνιας, τη διοργάνωση εκδηλώσεων και το influencer marketing. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, θα πραγματοποιηθούν digital καμπάνιες, ενέργειες below the line και δημιουργία πρωτογενούς περιεχομένου.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ενέργειες με στόχο την καλύτερη παρουσία του brand στη διαφημιστική αγορά. To brand Vanessa Leandros συνδυάζει την εξαιρετική δεξιοτεχνία, τη βιωσιμότητα και τη διαχρονική κομψότητα. Τα υφάσματα είναι ιταλικής προέλευσης με άριστη ποιότητα, ενώ η παραγωγή και ο σχεδιασμός έχει γίνει στην Ελλάδα. Η συλλογή κατασκευάστηκε στην Αθήνα από εξειδικευμένους τεχνίτες που έχουν κοινό όραμα όσον αφορά στην ηθική μόδα και τη δέσμευσή στη βιωσιμότητα. Η σχεδιάστρια Βανέσα Λέανδρος έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, στην ελληνική αγορά με τις εταιρείες B&F Group (BSB, Lynne) και με τη Lapin House και τώρα λανσάρει τη δική της συλλογή. Έχει, μεταξύ άλλων, σπουδές μόδας στο Middlesex University και το Modart International.

Νέα ανάπτυξη πωλήσεων για τα καλλυντικά στο φαρμακείο

Νέα μικρή αύξηση σημειώνουν οι πωλήσεις στα καλλυντικά την περίοδο 15/05/23-28/05/23, σύμφωνα με τα IQVIA Weekly Data, που αποτυπώνουν την αγοραστική συμπεριφορά των ασθενών και καταναλωτών, από τα φαρμακεία λιανικής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα IQVIA Weekly Data, την παραπάνω περίοδο, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (16/05/22 – 29/05/22) οι πωλήσεις καλλυντικών ενισχύθηκαν κατά 2,7% (+46 χιλ.τμχ.). Η υποκατηγορία με τη μεγαλύτερη μεταβολή σε σχέση με την περίοδο 16/05/22 – 29/05/222 στα καλλυντικά, είναι τα Προϊόντα Ομορφιάς, τα οποία μειώθηκαν κατά -10,4% (-56,5 χιλ.τμχ.). Σημειώνεται ότι, τα IQVIA Weekly Data συλλέγονται από πάνω από 2.000 φαρμακεία, σε όλη την Ελλάδα, και αποτυπώνουν την αγορά σε 70 περιοχές.

Intrafashion Group: Στόχος ο τζίρος 40 εκατ. ευρώ, ενώ εξετάζει ανάπτυξη στο εξωτερικό

Το παιχνίδι θα επανέλθει στον έντονο ανταγωνισμό των φυσικών καταστημάτων στο λιανεμπόριο της ένδυσης, εκτιμά ο Δημήτρης Ματεμτζής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrafashion Group (Pink Woman) στο Fashion Next 2023. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Ματεμτζής αναφέρει ότι, παρά τη διατήρηση αυξητικών τάσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το παιχνίδι θα επανέλθει στα φυσικά καταστήματα, όπου η πίεση στο μικρό περιθώριο, στο κόστος εξυπηρέτησης δανείων και στα απαιτούμενα κεφάλαια, σε συνδυασμό με ένταση του ανταγωνισμού και αύξηση της ευαισθησίας σε επίπεδο τιμών από πλευράς καταναλωτών, θα δημιουργήσουν αυξανόμενες μονοπωλιακές τάσεις.

Όσον αφορά στον όμιλο Intrafashion, για το 2023 η στρατηγική του αναπτύσσεται πάνω στην περαιτέρω βελτίωση της σχέσης ποιότητας-τιμής των κολεξιόν, με ενίσχυση του δημιουργικού, συνέχιση της εκστρατείας επέκτασης του λιανεμπορικού του αποτυπώματος που ήδη σήμερα ξεπερνά τα 110 σημεία πώλησης στην Ελλάδα, με ταυτόχρονη βελτίωση της καταναλωτικής εμπειρίας, μέσω του σύγχρονου retail concept και του προσεγμένου service του προσωπικού του.

Επίσης, επικεντρώνεται στην προσέλκυση, ανάπτυξη και εκπαίδευση του ανθρωπίνου κεφαλαίου και στην ενίσχυση και προτεραιοποίηση όλων των κρίκων της επιχειρηματικής αλυσίδας και των operations, για ισχυροποίηση του μοντέλου λειτουργίας και αύξηση της παραγωγικότητάς του. Με βάση τα παραπάνω και, παρά τις διαφαινόμενες συνθήκες της αγοράς για το 2023, ο Όμιλος Intrafashion στοχεύει σε διψήφια αύξηση πωλήσεων που θα οδηγήσει στο ορόσημο των 40 εκατ. ευρώ, διατηρώντας υγιείς οικονομικούς δείκτες για την ενίσχυση περαιτέρω στόχων που η διοίκηση εξετάζει, είτε μέσω ανάπτυξης στο εξωτερικό, είτε μέσω συνεργασιών ή εξαγορών που θα προσφέρουν σημαντικές συνέργειες.