Γενικό Διευθυντή αναζητά ο ΠΣΒΑΚ

O ΠΣΒΑΚ βρίσκεται σε αναζήτηση Γενικού/ής Διευθυντή/ντριας. Ο κατάλληλος υποψήφιος χρειάζεται να έχει μεταξύ άλλων, εμπειρία τουλάχιστον πέντε ετών στη βιομηχανία καλλυντικών σε θέση Regulatory/R&D ή Safety assessor. Επίσης, χρειάζεται να έχει πολύ καλή γνώση των θεμάτων της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Νομοθεσίας που αφορούν στη Βιομηχανία Καλλυντικών (Καλλυντικά και Χημικά Προϊόντα, EU Green Deal, Chemical Strategy for Sustainability- CSS, κλπ.) και βασικό πτυχίο Χημείας / Βιοχημείας / Φαρμακευτικής. Τα κύρια καθήκοντα και αρμοδιότητές του είναι, μεταξύ άλλων, να αναπτύσσει και διατηρεί αποτελεσματικές συνεργασίες με τον ΕΟΦ, το Γενικό Χημείο του Κράτους, Υπουργεία και άλλες Αρμόδιες αρχές, να εκπροσωπεί τον ΠΣΒΑΚ και τα μέλη του συνδέσμου στις Αρμόδιες αρχές, συνέδρια, ημερίδες και να είναι υπεύθυνος επικοινωνίας υπομνημάτων, εγκυκλίων και δελτίων τύπου.

Επίσης, να εκπροσωπεί το Σωματείο στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο για τα Καλλυντικά, να ενημερώνεται σχετικά με τους ισχύοντες και νέους κανονισμούς και οδηγίες που αφορούν στη βιομηχανία καλλυντικών στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, να προτείνει στρατηγικές υποστήριξης των συμφερόντων της βιομηχανίας ενώπιον των αρχών και γνωστοποιεί στα μέλη του Σωματείου τις επιδράσεις των αλλαγών στο κανονιστικό περιβάλλον. Ακόμα, να παρέχει υποστήριξη και ενημέρωση στα μέλη του ΠΣΒΑΚ για ρυθμιστικά και επιστημονικά θέματα, νέες πρωτοβουλίες και εξελίξεις στον κλάδο των καλλυντικών. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο site του ΠΣΒΑΚ.

 

Στο concept Changemakers’ Workshop το νέο The Body Shop στο Mediterranean Cosmos

To νέο κατάστημα της The Body Shop στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη αναβαθμίστηκε στο νέο Changemakers’ Workshop, το 1ο στην Ελλάδα. Το νέο concept store στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos είναι ένα σημείο συνάντησης για τους changemakers και προσφέρει μια διαδραστική εμπειρία ομορφιάς. Το νέο βιώσιμο Changemakers’ Workshop είναι η αποτύπωση στην πράξη του πράσινου μετασχηματισμού της Τhe Body Shop, με σκοπό την ενεργειακή οικονομία και την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος των καταστημάτων της.

Το κατάστημα είναι πλήρως βιώσιμα σχεδιασμένο, με ανακυκλωμένα, ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά. Οι 100% ανακυκλωμένοι πάγκοι δημιουργήθηκαν από ανακυκλωμένο πλαστικό. Το κατάστημα είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από ανακτημένα υλικά που ανακυκλώνονται για επαναχρησιμοποίηση, όπως το ανακτημένο ξύλο και υλικά που έχουν δημιουργηθεί εκ νέου από την επαναχρησιμοποίηση υλικών, όπως πλαστικά κιβώτια αποθήκευσης που εμπεριέχουν ανακυκλωμένο πλαστικό.

Επιπλέον, χρησιμοποιείται και ξύλο με πιστοποίηση από τη Forest Stewardship Council που προέρχεται από την υπεύθυνη αειφορική δασική διαχείριση, ενώ και η πρόσοψη από αλουμίνιο έχει σχεδιαστεί για να διασφαλιστεί η ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του καταστήματος. Τέλος, στο Changemakers’ Workshop παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το νέο πρωτοποριακό Refill Station, όπως έγραψε στο χθεσινό του τεύχος το Fashion Daily.

Όμιλος Fourlis: Ενισχυμένες οι πωλήσεις της Intersport

Τα οικονομικά του αποτελέσματα παρουσίασε ο όμιλος Fourlis για το α’ τρίμηνο του 2023. Συγκεκριμένα, στη λιανική αθλητικών ειδών (Intersport), οι πωλήσεις ανήλθαν στα 39,3 εκατ. ευρώ, έναντι 34,6 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 13,6%. Στην Ελλάδα οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 26,1%, ενώ στις υπόλοιπες χώρες παρουσιάστηκε μεσοσταθμική μείωση 1,3%, συγκρινόμενες με το πρώτο τρίμηνο του 2022. Το EBITDA(OPR) ανήλθε σε -1,5 εκατ. ευρώ, στα ίδια επίπεδα με το πρώτο τρίμηνο του 2022. Οι ζημίες προ φόρων ανήλθαν σε 5,1 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 500 χιλ. ευρώ μη επαναλαμβανόμενων λειτουργικών ζημιών από τις δραστηριότητες των The Athlete’s Foot και Intersport Τουρκίας, η πώληση των οποίων ολοκληρώθηκε εντός του πρώτου τριμήνου.

Η Intersport αριθμεί σήμερα 106 καταστήματα, με το δίκτυο να αποτελείται από 58 καταστήματα στην Ελλάδα, 32 στη Ρουμανία, 10 στη Βουλγαρία και 6 στην Κύπρο. Παράλληλα, συνεχίζεται η υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης του δικτύου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023. Όσον αφορά στην επένδυση του Ομίλου στον κλάδο προϊόντων υγείας και ευεξίας ξεκίνησε με τη λειτουργία των πρώτων 3 καταστημάτων Holland & Barrett, ενώ το e-commerce βρίσκεται σε τελικό στάδιο λειτουργίας. Στόχος είναι η λειτουργία 100 περίπου φυσικών καταστημάτων σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία την επόμενη πενταετία.

 

The Hidden Oasis, η νέα καμπάνια Funky Buddha

H Funky Buddha ταξίδεψε στην Κρήτη, προκειμένου να αποτυπώσει φωτογραφικά και σκηνοθετικά το concept της νέας της καμπάνιας για τη SS23, «The Hidden Oasis», Εκεί, στο Φοινικόδασος Βάι, ο φακός ακολουθεί την πορεία τεσσάρων φίλων που τολμούν ένα ταξίδι ανακάλυψης του εαυτού τους. Αναζητώντας μία κρυμμένη όαση, δραπετεύουν από τον χρόνο και τον χώρο και δημιουργούν τις δικές τους στιγμές ευτυχίας σε ένα απομονωμένο εξωτικό νησί. Περιτριγυρισμένοι από το καθαρό γαλάζιο της θάλασσας, τον καταπράσινο βραχίονα της φύσης και τις χρυσές ηλιαχτίδες του ήλιου, οι φίλοι, σαν ιθαγενείς, χτίζουν τη δική τους παραδεισένια καλύβα, χορεύουν στους ρυθμούς της μουσικής ενός τζέμπε με καρύδες στα χέρια και ζουν την κάθε στιγμή.

H έμπνευση της ιδέας έγινε inhouse από το marketing team, ενώ η ομάδα της φωτογράφισης και του video είναι επίσης αποκλειστική επιλογή της Funkybuddha. «Είναι χρόνια συνεργάτες μας, εξαιρετικοί στη δουλειά τους και οι πλέον αναγνωρίσιμοι στον χώρο της μόδας, της ομορφιάς και της διαφήμισης. Προσωπικά, είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την ομάδα μας. Είναι η δική μας dream team που μπορεί και μετατρέπει κάθε φορά το όραμα της Funky Buddha σε πραγματικότητα», αναφέρει στο Fashion Daily η Χαρά Τσουρέκα, Marketing Director της Altex (Funky Buddha).

Φέτος, μάλιστα, η 20μελής ομάδα πλαισιώθηκε και από ένα team σκηνογράφων για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και το στήσιμο της «καλύβας Funkybuddha» στο Φοινικόδασος, ενώ για την υλοποίηση της ιδέας η Funky Buddha, συνεργάστηκε με την εταιρεία παραγωγής This is not another agency. Επίσης, η εταιρεία ευχαριστεί τη Δημοτική Εταιρεία Σητείας Μ.Α.Δ.Ε.Σ. για την παραχώρηση της παραλίας στο Φοινικόδασος Βάι και την άψογη συνεργασία.

Οι συνεργάτες για την καμπάνια είναι ο Τάσος Κακούσης, υπεύθυνος για το βίντεο της καμπάνιας, ο φωτογράφος Αποστόλης Κουκουσάς, Digital operator ο Νίκος Κουστένης και στα Social videos η Artemis Polemis, Styling η Βίνα Νεωφότιστου, Hair Styling ο Δημήτρης Σαράντου / Beehive Artists, Make Up η Σοφία Σαρηγιαννίδου/ This is not another agency, τα μοντέλα Evans Nikopoulos/dmodelagency, Leticia Bikaer/Agencia models Αthens, Estian Govea/ Ace models Αthens, Ava Fitz/ Ace models Athens, Set designer η Florentia Loren και Set designer assistant η Shasha Miou. Η συλλογή της Funky Buddha για Α/Κ 2023 περιλαμβάνει φορέματα, σορτς, τοπάκια και μαγιό για τη γυναίκα, chino και cargo βερμούδες, Tshirts, πολύχρωμα πουκάμισα και μαγιό για τον άντρα και διατίθεται στα ομώνυμα καταστήματα και online.