Η JD Sports εξαγοράζει τη γαλλική Courir έναντι 530 εκατ. ευρώ

H JD Sports Fashion υπέβαλε πρόταση εξαγοράς της γαλλικής εταιρείας Groupe Courir έναντι 520 εκατ. ευρώ, κίνηση που αποτελεί το πρώτο βήμα στη φιλόδοξη επεκτατική πολιτική που ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο. H JD διαθέτει πάνω από 3.400 καταστήματα σε 32 περιφέρειες και χώρες, μεταξύ των οποίων η Μ. Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και φυσικά η Ελλάδα στην οποία έχει εξαγοράσει την Cosmos Sport.  Η Courir διαθέτει 313 καταστήματα σε έξι ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ισπανία και το Βέλγιο, και ανήκει πλειοψηφικά στην Equistone Partners Europe, η οποία την εξαγόρασε το 2018.
Τα κέρδη της Courir το 2022 ανήλθαν σε 47,4 εκατ. ευρώ, ενώ ο τζίρος σε 609,8 εκατ. ευρώ. 
Σημειώνεται ότι, τον Φεβρουάριο η JD ανακοίνωσε την επένδυση έως 3 δισ. δολαρίων για το άνοιγμα 1.750 καταστημάτων την επόμενη πενταετία προκειμένου να δημιουργήσει ένα «athletic leisurewear powerhouse».  Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, η διοίκηση της Courir θα χρειαστεί να συμβουλευτεί  εκπροσώπους των εργαζομένων πριν οριστικοποιηθεί η εξαγορά. Επιπλέον, δεδομένου ότι η συμφωνία χρειάζεται την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το β’ εξάμηνο του 2023.  (Πηγή: Reuters)

Ρεκόρ κερδών και πωλήσεων το α’ τρίμηνο για την Inter Parfums

Διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης σε επίπεδο κερδών κατέγραψε η Inter Parfums, σε συνδυασμό με ρεκόρ πωλήσεων για το α’ τρίμηνο του έτους. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 24% στα 311,7 εκατ. δολάρια το α’ τρίμηνο, ενώ τα κέρδη της ενισχύθηκαν κατά 53%. Σε επίπεδο αγοράς, η Β. Αμερική, η Δ. Ευρώπη και η περιφέρειας Ασίας/Ειρηνικού ενισχύθηκε όσον αφορά στις πωλήσεις κατά 36%, 21% και 8%, αντίστοιχα. Οι πωλήσεις στην Κεντρική και Νότια Αμερική, την Ανατολική Ευρώπη και τη Μ. Ανατολή ήταν εξίσου ισχυρές, με άνοδο 43%, 25% και 5%, αντίστοιχα. Επίσης, στον τομέα του travel retail «έχει ξεκινήσει να βλέπει φως στο τέλος του τούνελ, με το σταδιακό άνοιγμα της Κίνας και αναμένεται βελτίωση στις πωλήσεις καθώς εξελίσσεται η χρονιά».

Στην Ευρώπη, τα τρία μεγαλύτερα brands αρωμάτων της εταιρείας, Jimmy Choo, Montblanc και Coach, ενισχύθηκαν κατά 63%, 28% και 24%, ενώ σημαντική ώθηση έδωσαν και τα μεσαίας εμβέλειας brands της, όπως τα Karl Lagerfeld, Boucheron και Rochas, που σημείωσαν διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης. Στις ΗΠΑ, η αύξηση των πωλήσεων οφείλεται στην προσθήκη και την επέκταση του brand Donna Karan και DKNY στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας και στη διψήφια ανάπτυξη για τα brands Ferragamo και Oscar de la Renta, καθώς επίσης στα brand extensions καθιερωμένων σειρών για τα brands Abercrombie & Fitch και MCM.

(Πηγή: Fashion Network)

How brands grow: Ανάπτυξη και δηµιουργία κερδοφόρων brands

Η δηµιουργία κερδοφόρων εµπορικών σηµάτων είναι µια δύσκολη υπόθεση. Ενώ τελικά η επιτυχία των προσπαθειών των marketers, brand managers και advertisers αποκαλύπτεται στην αγοραστική συµπεριφορά, η αρχική µάχη δίνεται στο µυαλό των αγοραστών της κατηγορίας. Δεν µπορούµε να δούµε αυτή τη µάχη, αλλά µε τις σωστές µετρήσεις, µπορούµε να ελέγξουµε αν έχουµε θέσει επαρκείς βάσεις για να δώσουµε σε µια επωνυµία τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας όταν παρουσιαστεί αυτή η στιγµή. Αυτός είναι ο πολύτιµος ρόλος που µπορεί να παίξει η έρευνα για την υγεία της επωνυµίας -παρέχει ένα παράθυρο στο µυαλό του αγοραστή της κατηγορίας.

Η ποιότητα της µέτρησης του brand, τροφοδοτεί την ποιότητα της διαχείρισής του. To βίβλιο «Better Brand Health», της καθηγήτριας Jenni Romaniuk, Διεθνούς Διευθύντριας του #1 παγκοσµίου φήµης Ινστιτούτου Ehrenberg-Bass για το Brand Management στο Πανεπιστήµιο της Νότιας Αυστραλίας, στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας της µέτρησης της υγείας των brands. Καλύπτει τα γνωστά metrics όπως η αναγνωρισιµότητα της επωνυµίας και τα χαρακτηριστικά/εικόνα της επωνυµίας, καθώς και καινούριους τοµείς µετρήσεων όπως η Διανοητική και η Φυσική Διαθεσιµότητα.

Υπογραµµίζει το πού µπορεί ή δεν µπορεί το online data scraping να αντικαταστήσει τις έρευνες αγοράς ως δείκτης υγείας ενός brand. Την Πέµπτη 15 Ιουνίου 2023, η Jenni παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό για πρώτη φορά, όλα τα νεότερα ερευνητικά δεδοµένα για το πώς αναπτύσσονται τα brands. Πληροφορίες είναι διαθέσιµες στο www.brandsforum.gr όπου οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να πραγµατοποιήσουν και την εγγραφή τους, µε Early Bird -10% έως τις 19 Μαΐου.

Escape Room παρουσιάζει το Dove

To Dove παρουσιάζει το Toxic Advice Escape Room by Dove, ένα πρωτότυπο δωμάτιο απόδρασης που σκοπό έχει να βοηθήσει γονείς και παιδιά να διώξουν την τοξικότητα από τα Social Media τους. Το Escape Room θα είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό και διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά. Θα βρίσκεται το Σάββατο 13/05 στο Golden Hall 11.00-19.00 και την Κυριακή 14/05 στη Μαρίνα του Φλοίσβου, 12.00-20.00.

 

Η H&M γιόρτασε με πάρτι τη νέα συλλογή Mugler H&M

Η H&M γιόρτασε τη νέα designer συνεργασία της με τον εμβληματικό οίκο Mugler, με πάρτι που διοργάνωσε τη Δευτέρα 8 Μαΐου στο Ωδείο Αθηνών, στην αίθουσα «Φουαγιέ Τεχνών». Fashion ambassadors του brand, influencers, VIP προσκεκλημένοι από τη showbiz, media εκπρόσωποι και key stakeholders, έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση, στην οποία είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν από κοντά τη νέα συλλογή και να απολαύσουν μια πολυδιάστατη βραδιά, γεμάτη μουσική και special performances.

Ξεχωριστή live εμφάνιση πραγματοποίησε η Τάμτα φορώντας total Mugler H&M outfit. Η DJ Gloria Petkova-Glow καλωσόρισε με τις μουσικές της επιλογές το κοινό, ενώ τo electro duo Lip Forensics διατήρησε το vibe της βραδιάς σε υψηλά επίπεδα. Ακόμη, ο Bill Roxenos με τη χορευτική του ομάδα ξεσήκωσε το κοινό σε ένα catwalk-έκπληξη, αποκαλύπτοντας τη συλλογή Mugler H&M. Tα τρισδιάστατα digital art videos της Κάκιας Κωσταντινάκη, εμπνευσμένα από το σύμπαν της συνεργασίας Mugler H&M, έδωσαν επίσης ένα πρωτοποριακό στίγμα στη βραδιά, τόσο στο 22 μέτρων wall projection, όσο και στον επιβλητικό led κύβο στον χώρο παρουσίασης της συλλογής. Η συλλογή, με την υπογραφή του δημιουργικού διευθυντή του Mugler, Casey Cadwallader, θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα αποκλειστικά στο κατάστημα της Ερμού 54, Αθήνα και στο hm.com στις 11 Μαΐου.

Nέα ταυτότητα για το Designer Outlet Athens

Με αφορμή τη μετονομασία του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen σε Designer Outlet Athens, η Red Design Consultants σχεδίασε τη νέα ταυτότητα για τον δημοφιλή προορισμό shopping. Ο σχεδιασμός εμπνέεται από σημεία της αρχιτεκτονικής του κτιρίου αλλά και από την οικεία αίσθηση μιας μικρής πόλης που παίρνει κανείς κάνοντας μια βόλτα στον χώρο.
Το σύμβολο, μονοσήμαντο και λιτό, ισορροπεί ανάμεσα στα αρχικά γράμματα D και Ο, εκφράζοντας με τρόπο κομψό την έννοια του «all day fashion & fun destination».

Η χρωματική παλέτα, σε κόκκινο και βαθύ μπλε, δημιουργεί μια συνολική ταυτότητα που είναι φωτεινή, στιβαρή και χαρούμενη. Η Τζίνα Σεντούκα, CEO της Red Design, δήλωσε σχετικά: «Η ταυτότητα του Designer Outlet Athens θέλαμε να είναι σχεδόν σαν ένα μονόγραμμα fashion brand που είναι λιτό και ευέλικτο, που μπορεί να γεννήσει μία εικαστική γλώσσα στην επικοινωνία, τόσο στο physical όσο και στο digital περιβάλλον».

Η Funky Buddha ενισχύει την παρουσία της στη Βόρεια Ελλάδα

H Funky Buddha ενισχύει την παρουσία της στη Βόρεια Ελλάδα, με το άνοιγμα του πρώτου μεγάλου καταστήματός της στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με γνώμονα τη φιλοσοφία της εταιρείας, η οποία βρίσκεται σε μία διαρκή διαδικασία ανανέωσης και εξωστρέφειας, η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε το καινούριο Funky Βuddha concept store σχεδιασμένο στα πρότυπα των τελευταίων καταστημάτων της. Η industrial αισθητική ενισχυμένη από τις τελευταίες τάσεις του retail technology, κυριαρχεί σε έναν μοντέρνο χώρο ιδιαίτερου design, ο οποίος αποτελείται από μεταλλικά στοιχεία και Led walls της πιο σύγχρονης τεχνολογίας.

Το κατάστημα έχει διαμορφωθεί ειδικά ώστε να προβάλλονται η αντρική και η γυναικεία συλλογή με ιδανικό τρόπο για τον επισκέπτη, αναπτύσσοντας τις θεματικές τους ενότητες και εκπέμποντας τις επιρροές τους. Το νέο Funky Buddha store, κατάστημα στρατηγικής σημασίας για την επέκταση και εδραίωση του brand στη Βόρεια Ελλάδα, αποτελεί το 58ο σημείο πώλησης της εταιρείας.