Η Apivita γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας

Η Apivita γιορτάζει, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας, η οποία θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ, με σκοπό να αναδείξει, παγκοσμίως, τα οφέλη των μελισσών και των λοιπών επικονιαστών για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, προωθώντας, συγχρόνως, δράσεις για την προστασία τους. Συγκεκριμένα, καθόλη τη διάρκεια του Μαΐου, η Apivita γιορτάζει με δράσεις για τους ανθρώπους της και το ευρύτερο κοινό, αναδεικνύοντας, με κάθε τρόπο και μέσο, τη σημασία των μελισσών για τον πλανήτη μας.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στον Οργανισμό 1% for the Planet, η Apivita σχεδίασε και υλοποιεί το πρόγραμμα Billion Bees Program, μέσω του οποίου προσφέρει το 1% των παγκόσμιων πωλήσεών της, των πωλήσεων μέσω του Apivita Experience Store και των ηλεκτρονικών πωλήσεων των σειρών περιποίησης προσώπου Beessential oils και Queen Bee σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως το the Bee Camp και η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά. Αποκλειστικά για τον Μάιο 2023, δεσμεύεται να αφιερώσει το 100% των πωλήσεων της σειράς Beessential Oils στο Billion Bees Program.

Επιπλέον, η εταιρεία δίνει το «παρών» στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, όπου εισάγει μικρούς και μεγάλους στον κόσμο των μελισσών. Εκεί συνεργάζεται με την Οργάνωση The Bee Camp, η οποία υλοποιεί εκπαιδευτικά, βιωματικά εργαστήρια για τα παιδιά, σχετικά με την σημασία των μελισσών για τον άνθρωπο και τον πλανήτη. Μία, ακόμη, δράση για όλη την οικογένεια θα πραγματοποιηθεί στο Apivita Experience Store, μαζί με τη συγγραφέα, Ελένη Τσαλδίρη, και το The Bee Camp, όπου οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν ανακαλύπτοντας τα μυστικά της πλούσιας ελληνικής χλωρίδας και της κυψέλης, το Σάββατο, 6 Μαΐου. Τέλος, σε συνεργασία με τη Γεωπόνο & Αρχιτέκτονα Τοπίου, Μαριάννα Ράππου, έχει δημιουργήσει μία σειρά από βίντεο, με συμβουλές που θα τρέξουν στα social media της μάρκας.

Η Sarkk στηρίζει για 10η χρονιά τα παιδιά

Η Sarkk προχώρησε για 10η χρονιά στη δωρεά ρουχισμού Tommy Hilfiger και Calvin Klein στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα και τα Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη. Με πρώτο σταθμό το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, τη Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου, η Συλβή Γερογιάννη Marketing, Communications & Visual Merchandising Manager, Tommy Hilfiger & Calvin Klein της Sarkk συναντήθηκε με την Αναστασία Κατσιλιέρη, τη Διευθύντρια Παιδικής Προστασίας του Χατζηκυριάκειου όπου και συνομίλησαν για τη σπουδαιότητα του έργου του φορέα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των υποστηριζόμενων παιδιών και στη σημαντικότητα της στήριξης του έργου από την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Στη συνέχεια, η ομάδα της Sarkk, επισκέφθηκε τα Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη, όπου την υποδέχτηκε η Λίνα Βαϊανού, Διευθύντρια Εύρεσης Πόρων του οργανισμού, η οποία ευχαρίστησε θερμά για την αδιάλειπτη στήριξη της Sarkk όλα αυτά τα χρόνια. Με την ολοκλήρωση των επισκέψεων, η Συλβή Γερογιάννη δήλωσε: «Είναι χαρά μας να βρισκόμαστε με συνέπεια και σεβασμό δίπλα στο έργο των δυο φορέων, διαθέτοντας καινούργιο ρουχισμό και υποδήματα, συμβάλλοντας με το δικό μας τρόπο στο ελάχιστο μπροστά στο πολύτιμο έργο που επιτελούν. Η Sarkk θα συνεχίσει να συνδράμει στο έργο οργανισμών και ιδρυμάτων που έχουν θετικό αντίκτυπο στην υποστήριξη των παιδιών, που είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος».

 

Athonites, νέο ελληνικό brand με αφετηρία το Όρος Άθως

Athonites λέγεται ένα νέο ελληνικό brand που έχει τις ρίζες του στο Όρος Άθως, από το οποίο αντλούνται τα φυσικά συστατικά που συμπεριλαμβάνονται στις συνθέσεις των προϊόντων του. Τα άνθη, τα βότανα και τα φυτά συλλέγονται από τις βιολογικά πιστοποιημένες καλλιέργειες ένα-ένα με το χέρι από τους μοναχούς του Όρους Άθω, προσφέροντας εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες. Στη συνέχεια, έμπειροι χημικοί και φαρμακοποιοί, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αντλώντας έμπνευση από χειρόγραφες συνταγές 1200 ετών, αξιοποιούν τις φυσικές πρώτες ύλες και, σε συνδυασμό με ελεγμένα δραστικά συστατικά, αναπτύσσουν αποτελεσματικές συνθέσεις που σκοπό έχουν να προσφέρουν καλύτερο well-being, αυθεντική λάμψη και πλήρη ευεξία για το πρόσωπο και το σώμα.

Οι συνθέσεις των Athonites είναι ενισχυμένες με ένα αποκλειστικό υδατικό έγχυμα από νερό που ρέει στις φυσικές πηγές του Όρους Άθω, εμπλουτισμένο με ένα μείγμα από πέντε Αθωνικά βότανα με ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που ενισχύουν την αντιγηραντική δράση των προϊόντων. Όλα τα προϊόντα Athonites ελέγχονται, αξιολογούνται και πιστοποιούνται ως φυσικά ή και βιολογικά (organic), με ποσοστά φυσικότητας 84-100%.

Οι καθαρές συνθέσεις είναι απαλλαγμένες από parabens, sulphates, phthalates, GMOs, toxins, fillers, ορυκτέλαια, petroleum, petrochemicals, SLS, SLES, σιλικόνες, τεχνητά χρώματα και αρώματα – χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά συντηρητικά, φυσικά αρώματα και φυσικό υποκατάστατο σιλικόνης από ελιά. Επιπλέον, είναι Cruelty Free, χωρίς ζωικά συστατικά – εκτός από παράγωγα μέλισσας στα δύο balms, ενώ όλες οι συνθέσεις είναι δερματολογικά ελεγμένες και φυσικά και βιολογικά πιστοποιημένες από τον επίσημο φορέα aCert.

Οι Athonites διαθέτουν δύο προϊοντικές σειρές, τη Skin Line και τη Wellness Line. Η σειρά Skin Line περιλαμβάνει προϊόντα καθαρισμού (αφρό και έλαιο), περιποίηση προσώπου (κρέμες προσώπου, ματιών, ορό ξηρό λάδι) και σώματος (κρέμα σώματος, χεριών και αφρόλουτρο). Η σειρά Wellness Line περιλαμβάνει προϊόντα που ανταποκρίνονται σε μυϊκούς πόνους, ξηροδερμία, ευαίσθητο δέρμα, σκασμένα χείλη και πρησμένα πόδια, όπως balms, gels και κρέμες. Οι συσκευασίες των Athonites είναι κατά 95% ανακυκλώσιμες με άμεσα στόχο το 100%. Ακόμα και οι πληροφορίες του brand είναι διαθέσιμες με τη χρήση QR Code, αντικαθιστώντας έτσι τα ενημερωτικά έντυπα που επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Η Vichy συνεργάζεται με τη Nidodileda

Η Vichy συνεργάζεται με το ελληνικό fashion brand Nidodileda, για τη δημιουργία ενός summer pouch που συνοδεύει τα αντηλιακά Capital Soleil. Πηγή έμπνευσης του μοτίβου του summer pouch αποτέλεσε ο βυθός της θάλασσας, όπως αυτός αποτυπώνεται στη φετινή καλοκαιρινή συλλογή της Nidodileda «Mother of Pearl SS23», μια επετειακή συλλογή αφιερωμένη στα 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας του fashion brand. Πρωταγωνιστής στα patterns της συλλογής όπως και στο summer pouch είναι το Nacre, γνωστό κι ως Mother of Pearl, ένα σύνθετο ιριδίζον υλικό στο εσωτερικό στρώμα του κελύφους των οστρακοειδών που γεννά τα μαργαριτάρια, τα θρέφει, τα προστατεύει χαρίζοντάς τους τη λάμψη τους.

Βασική δέσμευση της μάρκας Vichy είναι η προστασία της θαλάσσιας ζωής και της βιοποικιλότητας του βυθού κι ως εκ τούτου της μείωσης του υδάτινου αποτυπώματος των προϊόντων, με την ανάπτυξη βιοδιασπώμενων προϊόντων και με τη ελαχιστοποίηση του αντίκτυπου των προϊόντων στους ωκεανούς. Η ιδρυτής και Creative Director του fashion brand Nidodileda, Τόνια Μητρούδη, σχολίασε: «Σε αυτή την επετειακή στιγμή, η συνεργασία μας με ένα brand όπως η Vichy που έχει διαχρονικά στόχο να προστατεύσει και να φροντίσει τις γυναίκες, έχοντας ως φιλοσοφία της έννοιες όπως η βιωσιμότητα και η προστασία του περιβάλλοντος, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ».

Νέα «ψηφιακή» σειρά σκιών από τη MAC

Η MAC λανσάρει τις παλέτες σκιών MAC Connect In Colour Eye Shadow, οι οποίες προσφέρουν ψηφιακή εμπειρία στους χρήστες τους. Τις νέες, επανασχεδιασμένες παλέτες σκιών, έχουν επιμεληθεί οι ίδιοι οι Artists και χαρίζουν υψηλή απόδοση με ένα μόνο πέρασμα. Κάθε παλέτα διαθέτει ένα scannable QR code που παρέχει όλα τα εργαλεία για δημιουργία και αυτοέκφραση μέσα από το μακιγιάζ.

Οι παλέτες ματιών Connect in Colour έχουν επανασχεδιαστεί για να προσφέρουν περισσότερα looks, τεχνικές και δημιουργικότητα από ποτέ.
Η συλλογή διαθέτει τρεις 12-pan παλέτες- κάθε μία από τις οποίες αποτελείται από συμπληρωματικά χρώματα. Κάθε παλέτα είναι ένα έργο τέχνης εσωτερικά και εξωτερικά με σουρεαλιστικές εικόνες σχεδιασμένες από τη 3D Artist Kathryn Blake, κατασκευασμένες ειδικά ώστε να επιτρέπουν στο compact να παραμένει ανοιχτό σε κάθε γωνία και έναν καθρέφτη για εύκολη εφαρμογή.

Ρεκόρ κερδοφορίας για τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development

Νέο ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας EBITDA των Εμπορικών Κέντρων της ανακοίνωσε η Lamda Development, με κέρδη 69 εκατ. ευρώ. Η αξία του επενδυτικού χαρτοφυλακίου εκτινάχθηκε στα 3 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ενώ οι οικιστικές αναπτύξεις στο Ellinikon συγκέντρωσαν πρωτοφανές ενδιαφέρον, με τα έσοδα από τις πωλήσεις ακινήτων να ξεπερνούν τα 220 εκατ. ευρώ.

To 2022, ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων στα Εμπορικά Κέντρα (The Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos) κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ στα 604 εκατ. ευρώ, έναντι του προηγούμενου ρεκόρ 595 εκατ. ευρώ το 2019. Για το Designer Outlet Athens, την περίοδο Αύγουστος-Δεκέμβριος 2022 αυξήθηκε 14% έναντι του 2019. Ο συνολικός αριθμών επισκεπτών στα Εμπορικά Κέντρα (The Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos) το δωδεκάμηνο 2022 μειώθηκε 26% έναντι του 2019, αντανακλώντας τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας. Να σημειωθεί όμως ότι στο Golden Hall αυξήθηκε 4% έναντι του 2019. Για το Designer Outlet Athens, την περίοδο Αύγουστος-Δεκέμβριος 2022 αυξήθηκε 12% έναντι του 2019.

Η μέση δαπάνη ανά επισκέπτη στα Εμπορικά Κέντρα (The Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos) το δωδεκάμηνο 2022 αυξήθηκε 38% έναντι του 2019, επιβεβαιώνοντας την αυξητική τάση που καταγράφηκε από τον Ιούνιο 2021 και έπειτα, μετά τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεδομένης της μείωσης της επισκεψιμότητας, η εν λόγω αύξηση εξηγείται σε μεγάλο βαθμό από το γεγονός ότι ο βασικός λόγος επίσκεψης πλέον είναι οι αγορές αγαθών. Για το Designer Outlet Athens, την περίοδο Αύγουστος-Δεκέμβριος 2022 αυξήθηκε 2% έναντι του 2019.