H Εlegance επιστρέφει στην Αθήνα

Η Χ. Μουφτόγλου- «Elegance» επιστρέφει στην αγορά της Αθήνας με ένα κατάστημα στην καρδιά του Κολωνακίου, στην Π. Ιωακείμ 11. Το νέο κατάστημα διαθέτει εταιρείες και μάρκες όπως Andres Sarda, Prima Donna, Maaji, Nicole Olivier, Jolidon, Le Chat, όπως και πολλές ακόμα αποκλειστικές συλλογές από μαγιώ, beachwear, loungewear και εσώρουχα.

Η Μαίρη Βυτινάρος φωτογραφίζεται από τον Costa Spathi για τη συλλογή Innovation Metaverse Design Story της H&M

H δεξιοτεχνία της υψηλής μόδας συναντά τη φαντασία της εικονικής ζωής για τη νέα συλλογή H&M Innovation Metaverse Design Story, όπου το μαγευτικό, πληθωρικό στυλ ζωντανεύει από τον Ibrahim Kamara, δημιουργικό σύμβουλο της H&M. Η συλλογή περιλαμβάνει εντυπωσιακά looks και μια ανατρεπτική φωτογράφιση, με πρωταγωνίστρια τη Μαίρη Βυτινάρος. Το διεθνές μοντέλο από την Αυστραλία, με καταγωγή από την Ελλάδα, μέσα από ένα αλληγορικό catwalk υποστηρίζει την υψηλή αισθητική της νέας συλλογής και φωτογραφίζεται από τον aerial φωτογράφο και designer Costa Spathi. Video reels και μίνιμαλ, γεωμετρικές εικόνες, σε μονοσήμαντα backgrounds φέρνουν σε πρώτο πλάνο τις ξεχωριστές σιλουέτες τεσσάρων εντυπωσιακών φορεμάτων της συλλογής.

Τα φορέματα διαθέτουν ανακυκλωμένες ίνες πολυεστέρα κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου από παλιά ενδύματα και απορρίμματα υφασμάτων που συλλέγονται σε συνεργασία με το πρόγραμμα συλλογής ενδυμάτων στα καταστήματα H&M. Επιπλέον, αποτελούνται από καινοτόμα υλικά, βιώσιμης προέλευσης όπως ο ανακυκλωμένος πολυεστέρας Repreve Our Ocean που κατασκευάζεται από πλαστικά μπουκάλια που έχουν περισυλλεχθεί από τον ωκεανό και, μετά από χρόνια ανάπτυξης, 100% ανακυκλωμένες πούλιες, φτιαγμένες από απορρίμματα πλαστικών μπουκαλιών κοσμούν κάποια από τα κομμάτια της συλλογής. Η συλλογή περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 22 εμφανίσεις γυναικείων ενδυμάτων, 7 εμφανίσεις ανδρικών ενδυμάτων και μια σειρά από αξεσουάρ σχεδιασμένα με γνώμονα την κυκλικότητα και διατίθεται προς πώληση στο hm.com, από τις 8 Δεκεμβρίου. Η Η&Μ ευχαριστεί το Plexi Space Athens και τη Χρύσα Νεράντζη για τη φιλοξενία και την παραχώρηση του χώρου και ιδιαίτερα τη Μαρία Αιμιλία Κολυμπίρη για το Mural.

Η Tommy Hilfiger λανσάρει συλλογή με τον Shawn Mendes

Η Tommy Hilfiger παρουσιάζει την Tommy X Shawn Classics Reborn, μια capsule συλλογή και καμπάνια με τον υποψήφιο για Grammy τραγουδοποιό Shawn Mendes. Η συλλογή που είναι διαθέσιμη στην αγορά, επανασχεδιάζει διαχρονικά κλασικά κομμάτια, δίνοντας νέα ζωή σε prep icons, με γνώμονα τη βιωσιμότητα. Συγκεκριμένα, είναι εμπνευσμένη από την εκδοχή της Tommy Hilfiger για τα pre-90s prep, τονίζοντας τη χαλαρή εφαρμογή και την αυθεντική άνεση με έμφαση στο inclusivity.

Η καμπάνια ενώνει ένα cast με φίλους και συγγενείς του τραγουδιστή, καθώς και υποστηρικτές της βιωσιμότητας και δημιουργούς της επόμενης γενιάς. Ο Shawn συμμετέχει μαζί με την αδελφή του Aaliyah Mendes, τον καλλιτέχνη, τραγουδοποιό και στενό φίλο Jon Vinyl, τον καλλιτέχνη παραγωγό Mike Sabath, τον πολυδιάστατο καλλιτέχνη Ahmad Cissé, τη συγγραφέα και μοντέλο Maye Musk, τη σχεδιάστρια Czarina Kwong, την υπέρμαχο της αλλαγής Deprise Lons και τα μοντέλα Yvesmark Chery και Anita Jane Pathammavong. Η συλλογή Tommy X Shawn Classics Reborn της Άνοιξης 2023 είναι διαθέσιμη στο ηλεκτρονικό κατάσημα της μάρκας, στα καταστήματα Tommy Hilfiger και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης. Στην ελληνική αγορά διατίθεται από τη Sarkk.

Zara: Η Marta Ortega εστιάζει σε ανανέωση εικόνας και προϊόντος

Έναν χρόνο μετά την ανάληψη της ηγεσίας της Zara, η Marta Ortega επιχειρεί να ανανεώσει την εικόνα της εταιρείας και να προσελκύσει πιο οικονομικά ισχυρούς καταναλωτές, όπως εκτιμούν αναλυτές και επενδυτές. Αυτή η στρατηγική έχει ήδη βοηθήσει την Inditex να αυξήσει τις πωλήσεις και τα κέρδη της, καθώς πέρασε μεγαλύτερα κόστη στους καταναλωτές μέσω της αύξησης των τιμών. Η Inditex ολοκλήρωσε μία διοικητική ανανέωση μετά την ανάληψη της ηγεσίας από το νεότερο παιδί του ιδρυτή του ομίλου Amancio Ortega, που ανέλαβε non-executive chair πέρυσι τον Απρίλιο, λίγους μήνες αφότου ο Oscar Maceiras ανέλαβε CEO.

Η Marta Ortega ξεκίνησε από χαμηλά στον όμιλο της Inditex, γεμίζοντας ράφια σε κατάστημα Bershka όταν ήταν 23 ετών.
Η πρόσληψή της αντιμετωπίστηκε αρχικά με σκεπτικισμό, αλλά από τη στιγμή που ανέλαβε τον ρόλο, οι μετοχές της Inditex αυξήθηκαν κατά 50% περίπου και η εταιρεία σημείωσε την καλύτερη χρονιά της σε επίπεδο πωλήσεων το 2022. H Ortega αυτόν τον χρόνο έχει εργαστεί στο παρασκήνιο, αφήνοντας στα φώτα της δημοσιότητας τον CEO της εταιρείας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Inditex, έχει εστιάσει στο να ορίσει τη στρατηγική του brand και του προϊόντος της Zara. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η Marta Ortega έχει επανατοποθετήσει λίγο πιο υψηλά τη Zara. Ενισχύοντας το positioning ότι η Zara πουλάει μόδα και όχι απλά ρούχα, επιτρέπει στην Inditex να αυξήσει τις τιμές της και να προστατεύσει τα περιθώρια κέρδους παρά τον πληθωρισμό.

(Πηγή: Reuters)

Η Jack & Jones λανσάρει τα πρώτα της jeans με Infinna

H Jack & Jones, το brand ανδρικής ένδυσης της Bestseller, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στον τομέα της βιωσιμότητας, λάνσαρε το πρώτο της ζευγάρι jeans φτιαγμένο από την καινοτόμο ίνα Infinna της εταιρείας Infinited Fiber Company (IFC). Η τεχνολογία της εταιρείας μπορεί να μετατρέψει τα απόβλητα βαμβακερού ρουχισμού σε Infinna, μία premium ίνα χωρίς επιβλαβή χημικά.

Σύμφωνα με την Bestseller, η ίνα είναι «απαλή, ευέλικτη και έχει την όψη και την υφή βαμβακερού». Τα υλικά που φτιάχνονται με την Infinna μπορούν να ανακυκλωθούν εκ νέου με την ίδια διαδικασία μαζί με άλλα απόβλητα ρουχισμού. Ο επενδυτικός βραχίονας της Bestseller, FWD, ήταν ανάμεσα στους επενδυτές στην IFC στον χρηματοδοτικό γύρο του 2021 και έχει πολυετή συμφωνία μαζί της.

(Πηγή: Fashion Network)

Ενισχύεται το second hand στους βρετανούς καταναλωτές

Περίπου το 75% των βρετανών έχουν αυτήν τη στιγμή second hand ρούχα και αξεσουάρ στην ντουλάπα τους. Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η ΜΚΟ BHF σε πάνω από 4.600 ανθρώπους, τα ρούχα είναι το αγαπημένο αντικείμενο που αγοράζουν second hand. Σε αυτό κυριαρχεί η Gen Z (16-26 ετών) καθώς το 23% λένε ότι το 50% έως το 74% των αντικειμένων στην ντουλάπα τους είναι second hand, έναντι 10% της Gen X (43-58 ετών). Επίσης, εξίσου ενδιαφέρον είναι ότι, σύμφωνα με το 42% των ερωτηθέντων η αναλογία των second hand ειδών αυξάνει τα τελευταία χρόνια και το βασικό τους κίνητρο είναι οικονομικό.

Αυτό έχει ενδιαφέρον γιατί το second-hand θεωρείται κυρίως ένας πιο βιώσιμος τρόπος αγορών, παρά ένας τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων. Ωστόσο, οι καταναλωτές δεν υποτιμούν συνολικά το θέμα της βιωσιμότητας. Περίπου το 32% λένε ότι η δωρεά είναι ένας από τους τρεις βασικούς τρόπους προστασίας του πλανήτη, μαζί με την ανακύκλωση και τη μείωση του food waste, με τον προγραμματισμό των γευμάτων. Παρόλ’ αυτά, το 19% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τι μπορεί να δωρίσει και σε τι κατάσταση πρέπει να είναι.

(Πηγή: Fashion Network)

Η Symmetria εγκαινιάζει την εποχή του Active Aging

Μετά από 18 χρόνια πετυχημένης προσφοράς στο χώρο της υγείας και της ομορφιάς, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, η Symmetria διοργάνωσε πάρτι στον χώρο του Juju Bar Restaurant του ξενοδοχείου Divani Caravel, για να γιορτάσει το νέο της, high tech, πρόσωπο της. Με μεγάλες επενδύσεις στην έρευνα και τις νέες τεχνολογίες η Symmetria εγκαινιάζει τη νέα εποχή του Active Aging. Στοχευμένες παρεμβάσεις σχεδιάζονται πλέον με βάση τις εξατομικευμένες ανάγκες, ειδικές εξετάσεις καθώς και το γενετικό προφίλ των ασθενών. Στο πλαίσιο αυτό, η Symmetria παρέχει μια πληθώρα καινοτόμων πρωτοκόλλων με εξειδικευμένα μοντέλα για τον καθένα τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο θεραπείας. Ο Dr. Νίκος Μεταξωτός, M.D., Ph.D.

Πλαστικός Χειρουργός, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ιδρυτής της Symmetria, ανέφερε: «Από αύριο εγκαινιάζουμε στη νέα, ανανεωμένη Symmetria μια νέα εποχή που εκτός απ’ όλα αυτά που κάνουμε, θα περιλαμβάνει και τη μελέτη του οργανισμού τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, πώς ο γενετικός κώδικας που κουβαλάμε έχει επηρεαστεί από το περιβάλλον και τον τρόπο ζωής. Ως εκ τούτου, θα προτείνουμε εξατομικευμένα πρωτόκολλα με πρωτοποριακές θεραπείες, ειδική διατροφή, κατάλληλες βιταμίνες και απαραίτητα συμπληρώματα ακόμα και με ειδικούς ορούς, σχεδιασμένα για τον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του, που μπορούν να οδηγήσουν σε εξαιρετικά αποτελέσματα».

Inspiration Day διοργάνωσε η L’Oréal Professionnel

Μόδα, τάσεις και πολλή έμπνευση είχε το Inspiration Day, το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός που πραγματοποίησε η L’Oréal Professionnel. Στον χώρο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, βρέθηκαν περισσότεροι από 750 κομμωτές και καλεσμένοι από την Ευρώπη, τις Η.Π.Α, το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα για να παρακολουθήσουν ένα all-star κομμωτικό show με διεθνή χαρακτήρα. «Η L’Oréal Professionnel είναι μια μάρκα που επιδιώκει να ενδυναμώνει και να ενώνει τους κομμωτές μέσα από συνεχή εκπαίδευση, συνδημιουργία στα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά γεγονότα και τα σημαντικότερα εργαλεία που μας δίνουν η επιστήμη και η τεχνολογία πίσω από τα προϊόντα μας.

Τα Inspiration Days εκφράζουν απόλυτα το όραμα και τη φιλοσοφία της μάρκας και μας δίνουν κάθε φορά την ευκαιρία να εμπνευστούμε από κορυφαίους hair artists. Φέτος, η ημέρα αυτή ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστή για εμάς καθώς για πρώτη φορά υποδεχθήκαμε καλεσμένους από το Ισραήλ και την Κύπρο, επιβεβαιώνοντας ότι η έκφραση και η δημιουργία ξεπερνούν κάθε σύνορο», δήλωσε ο Γιώργος Ματέλλας, Brand Business Leader L’Oréal Professionnel.Το Inspiration Day στην Εθνική Λυρική Σκηνή θα είναι σύντομα διαθέσιμο για κομμωτές στην εκπαιδευτική πλατφόρμα Access.

Πασχαλινό Escape Room στο Avenue

Το Avenue Mall Athens ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο παιδικό, πασχαλινό Escape Room σε εμπορικό κέντρο από 8 έως 15 Απριλίου, με την ονομασία «Το μυστήριο της εξαφάνισης του άσπαστου αυγού». Ένα πασχαλινό μυστήριο έρχεται στο Avenue, ψάχνει λύση και καλεί όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν. Από την παρέα δεν θα λείπει ο διάσημος ντεντέκτιβ Ηρακλής Πούν’ τ’ αβγό και ο πιστός του βοηθός, που θα προσφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις τους για να λυθεί το μυστήριο. Μια σειρά από γρίφους, κρυμμένα αντικείμενα και μυστηριώδη στοιχεία αποτελούν τα βασικά μέρη του μυστηρίου. Για όλα τα παιδιά θα υπάρχει δώρο σοκολατένια αυγά Oscar. Σημειώνεται ότι, πρόσφατα προστέθηκαν νέα καταστήματα στο Avenue, όπως τα Pepco, Anna Maria Mazaraki, Lilly Drogerie, Urban και Semiology.

 

Η L’Oréal εξαγοράζει την Aesop

Στο χαρτοφυλάκιο της L’Oréal εντάσσεται τελικά η Aesop, μετά από υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση της αυστραλιανής εταιρείας luxury personal care από τη Natura & Co. Η συναλλαγή τοποθετεί την αξία της Aesop πάνω από τα 2,5 δισ. δολάρια. Η Aesop, η οποία εδρεύει στη Μελβούρνη, δημιουργήθηκε το 1987 και παράγει προϊόντα περιποίησης για την επιδερμίδα, τα μαλλιά και το σώμα, με φυτικά συστατικά και vegan φόρμουλες. Mε ισχυρή παρουσία και υπογραφή στο retail, διατίθεται σε πολυτελή σημεία πώλησης και φιλοξενίας διεθνώς. Σήμερα διαθέτει περίπου 400 σημεία πώλησης στην Αμερική, την Ευρώπη, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και ην Ασία.

«Η Aesop είναι η επιτομή της avant-garde ομορφιάς. Τα προϊόντα της δεν φτιάχνονται μόνο με εξαιρετική φροντίδα και προσοχή στη λεπτομέρεια. Είναι ένας άριστος συνδυασμός αστικότητας, ηδονισμού και μοναδικής πολυτέλειας», δήλωσε ο Nicolas Hieronimus, CEO της L’Oréal, σε ανακοίνωση. Η Aesop θα ενταχθεί στο τμήμα L’Oréal Luxe, που περιλαμβάνει beauty brands όπως Lancôme, Yves Saint Laurent, Helena Rubinstein, Kiehl’s και Mugler.
(Πηγή: WWD)