-->

Επιστολή από την Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδος

Με αφορμή την έναρξη και κοινοποίηση της καμπάνιας της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρίας (Ε.Δ.Α.Ε.) και τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου της στο CNN Greece (31.01.23) με τίτλο «Εμπιστεύσου το Δερματολόγο σου»: Η καμπάνια της Δερματολογικής Εταιρίας”, λάβαμε από την Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.Δ.Α.Ε.) την ακόλουθη ανακοίνωση.

«Συμμεριζόμαστε απόλυτα την ορθή και δίκαιη θέση του προέδρου της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρίας ότι δικαίωμα στην ομορφιά και στη βελτίωση ατελειών η φθορών του δέρματός τους έχουν όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου και οικονομικής κατάστασης. Με απόλυτο σεβασμό και εκτίμηση στον πρόεδρο και τις δηλώσεις του οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το αναγνωρισμένο επάγγελμα του Αισθητικού με τριτοβάθμια εκπαίδευση, ασκείται επί σειρά ετών με ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο και καθορισμένους κανόνες από την πολιτεία, που διέπουν την άσκησή του ως προς όλο το φάσμα δράσης και ιδίως ως προς την καταλληλότητα των σχετικών επαγγελματικών χώρων, με πρακτικό αποτέλεσμα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Οι πτυχιούχοι αισθητικοί συμμορφούμενοι προς τα νομίμως ισχύοντα υπηρετούν τον άνθρωπο, την εμφάνισή του και μέσω της βελτίωσης αυτής και την ψυχολογία του με σεβασμό υπευθυνότητα και επαγγελματισμό. Συμφωνούμε ότι τα τελευταία χρόνια στην αγορά επικρατεί αυθαιρεσία, αναρχία και αταξία στο χώρο της αισθητικής από χώρους, που δεν θα έπρεπε να ασκούν αισθητικές πράξεις. Θεωρούμε όμως υποχρέωσή μας να τονίσουμε και να χαράξουμε τη διαχωριστική γραμμή ότι σε αυτό το σύνολο δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται τα νομίμως λειτουργούντα Εργαστήρια Αισθητικής. Τέτοιου είδους αναφορές είναι τουλάχιστον ατυχείς.

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η φροντίδα του υγιούς δέρματος είναι αποκλειστικό επαγγελματικό δικαίωμα νομικά κατοχυρωμένο των πτυχιούχων Αισθητικών, κατόχων άδειας άσκησης επαγγέλματος αισθητικού. Με γνώμονα τη νόμιμη λειτουργία των χώρων του κλάδου, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την υπεράσπιση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πτυχιούχων αισθητικών και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, αντιδρούμε σε όποιον σκόπιμα υποβαθμίζει και δυσφημεί το επάγγελμά μας δηλώνοντας με εδραία πεποίθηση ότι στο τέλος η νομιμότητα θα επικρατήσει». Την ανακοίνωση υπογράφει εκ μέρους του ΔΣ της ΟΣΕΔΑΕ, η Πρόεδρος Μαγδαληνή Χουρίδου και η Γενική Γραμματέας, Κωνσταντίνα Φραγκοδημητροπούλου.

Ο Pharrell Williams νέος Creative Director της Louis Vuitton Men

Σε μία τολμηρή κίνηση που ισχυροποιεί το positioning της Louis Vuitton ως cultural brand, η μάρκα ανέθεσε στον αμερικανό μουσικό και επιχειρηματία Pharrell Williams τη δημιουργική διεύθυνση του ανδρικού της τμήματος. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη απόφαση του νέου Προέδρου και CEO, Pietro Beccari, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του την 1η Φεβρουαρίου. Η ανάθεση έχει άμεση ισχύ και ο Williams θα παρουσιάσει την πρώτη συλλογή του για τον οίκο κατά τη διάρκεια του Paris Men’s Fashion Week τον Ιούνιο.

«Με χαρά καλωσορίζω τον Pharrell πίσω, μετά τις συνεργασίες μας το 2004 και το 2008 για τη Louis Vuitton, ως τον νέο μας δημιουργικό διευθυντή του ανδρικού τμήματος. Το δημιουργικό του όραμα πάνω και πέρα από τη μόδα θα οδηγήσει χωρίς αμφιβολία τη Louis Vuitton προς ένα νέο και πολύ συναρπαστικό κεφάλαιο», αναφέρει ο Beccari σε ανακοίνωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η θέση είχε μείνει κενή μετά τον θάνατο του Virgil Abloh τον Νοέμβριο του 2021, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα προσληφθεί είτε κάποιος ανερχόμενος σχεδιαστής όπως οι Martine Rose, Grace Wales Bonner και Samuel Ross, ή κάποιος τελείως εκτός του κόσμου της μόδας.

(Πηγή: WWD)

Η Answear εξαγοράζει τα brands Sneakerstudio και PRM

Η Answear προχώρησε στην εξαγορά της Sneakerstudio, ενός από τους κορυφαίους λιανεμπόρους αθλητικών παπουτσιών και streetwear στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, καθώς και την ανερχόμενη premium μάρκα street fashion, PRM. Η Answear με αυτόν τον τρόπο συμπληρώνει το χαρτοφυλάκιό της με σημαντικούς παίκτες στον τομέα των premium sneakers και του streetwear. «Με αυτήν τη συγχώνευση επεκτείνουμε το επιχειρηματικό μας πεδίο και προσεγγίζουμε, με ειδικές σειρές προϊόντων, νέες ομάδες πελατών, όπως η Gen Z ή το κοινό που ενδιαφέρεται για premium και πολυτελή προϊόντα», σχολιάζει ο Krzysztof Bajolek, CEO της Answear. Η Sneakerstudio είναι μια καθιερωμένη μάρκα lifestyle και αθλητικών παπουτσιών για τις αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Προσφέρει προϊόντα από μάρκες όπως Adidas Originals, New Balance, Carhartt και Veja.

Η εταιρεία διαθέτει ηλεκτρονικά καταστήματα για τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ενώ προωθεί τα προϊόντα της και στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης, μέσω -μεbrandsταξύ άλλων- ενός παγκόσμιου ιστότοπου που λειτουργεί στην αγγλική γλώσσα. Παράλληλα, η PRM προσφέρει ένα νέο concept που εναρμονίζεται με τις τρέχουσες τάσεις της αγοράς μέσα από πολυτελή προϊόντα streetwear και μόδας. Συγκεκριμένα, με την εξαγορά αυτή, η Answear αποκτά από την Fashion Trends Group Sp. z. o.o., το οργανωμένο τμήμα της επιχείρησης, το οποίο περιλαμβάνει τις ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου Sneakerstudio και PRM, δύο μπουτίκ στην Κρακοβία και τη Βαρσοβία, συμβόλαια εμπορικών σημάτων, καθώς και τις ομάδες πωλήσεων και μάρκετινγκ.

Επενδυτές & εκπρόσωποι VC στην επιτροπή του Future-Ready Business

Eπενδυτές και κορυφαίοι εκπρόσωποι από Venture Capital Funds συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, στην επιτροπή αξιολόγησης της πρωτοβουλίας Future-Ready Business, του διαγωνισμού που αξιολογεί την ετοιμότητα των επιχειρήσεων για να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις προκλήσεις του μέλλοντος. Συγκεκριμένα, στην επιτροπή συμμετέχουν οι Αρίστος Δοξιάδης, Partner, BigPi, Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου, Co-Founder & General Partner, Velocity.Partners, Κατερίνα Πραματάρη, Partner, Uni.Fund & Επίκουρη Καθηγήτρια ΟΠΑ, Αλεξάνδρα Χόλη, Partner, Epagon.vc, Νίκος Βαρβαδούκας, VP Brand & Customer, Public Group / Public Capital Partners και Σωτήρης Καραγιάννης, Angel Investor, Chief Innovation Officer, Space Hellas. Οι υποψήφιες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα μέχρι τις 24 Μαρτίου. Ο διαγωνισμός Future-Ready Business είναι μια πρωτοβουλία του Compete Greece και του Συνδέσμου ΑΕ & Επιχειρηματικότητας, υπό την αιγίδα των ΕΒΕΑ, ΕΕΔΕΓΕ και ΣΕΒ, με founding sponsor την ΕΥ Ελλάδος, σε διοργάνωση της Boussias. Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό διατίθενται στην ιστοσελίδα www.futurereadybusiness.gr.

 

Το fashion & beauty industry επεκτείνει τις δράσεις ανακούφισης των θυμάτων του σεισμού

Συνεχίζεται εντατικά η προσπάθεια ανακούφισης των θυμάτων του φονικού σεισμού στην Τουρκία από τις εταιρείες μόδας και ομορφιάς. Σε συνέχεια της είδησης για τις δωρεές που δημοσίευσε το Fashion Daily την Τρίτη, η Estee Lauder μας ενημερώνει ότι, μέσω της εταιρείας, των brands της και του ταμείου ELC Cares Employee Relief Fund (ELC Cares Fund), δεσμεύεται να προχωρήσει στη δωρεά 400.000 στη UNICEF με σκοπό την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών στις πληγείσες περιοχές.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της δράσης ELC Good Works, υποστηρίζοντας τους εργαζόμενους που θέλουν να συνεισφέρουν στις κοινότητες που επλήγησαν από τον σεισμό, η ELC Good Works διπλασιάζει τη δωρεά των εργαζομένων της σε ΜΚΟ όλη τη χρονιά. Όσον αφορά στις εταιρείες μόδας, το Fashion Network μεταδίδει ότι, για την Decathlon προτεραιότητα είναι να διασφαλίσει ότι οι 2.400 εργαζόμενοι της στην Τουρκία είναι ασφαλείς και να τους προσφέρει την υποστήριξη που χρειάζονται- 3 από τα 42 καταστήματα της εταιρείας στη χώρα έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα από τον καταστροφικό σεισμό.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν συγκεντρώσει και αποστείλει ρουχισμό και εξοπλισμό στις πληγείσες περιοχές, ύψους 1 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ταμείο αλληλεγγύης ύψους 1 εκατ. ευρώ που θα υποστηρίξει τις ΜΚΟ στην περιοχή. Η Inditex έχει πραγματοποιήσει δωρεά 3 εκατ. ευρώ στην Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο, ενώ με την υποστήριξη των τοπικών παραγωγών της πρόσφερε επίσης 500.000 τεμάχια ρουχισμού.

Η Η&Μ, η οποία συνεργάζεται με περίπου 100 κατασκευαστές στην Τουρκία, έχει προσφέρει ρουχισμό και αποφάσισε να πραγματοποιήσει δωρεά ύψους 930.000 ευρώ στον φορέα AFAD, ενώ το H&M Foundation έχει προσφέρει 468.000 ευρώ στους οργανισμούς Κόκκινη Ημισέληνος και Save the Children. Τέλος, η Mango που έχει ισχυρή παρουσία στη γείτονα, με αρκετά καταστήματα στις πληγείσες περιοχές, έχει ξεκινήσει να στέλνει ρουχισμό, ενώ θα προσφέρει και 150.000 ευρώ στην Κόκκινη Ημισέληνο.

Από τον luxury τομέα, η Kering, όμιλος στον οποίο ανήκουν μεταξύ άλλων οι οίκοι Gucci, Saint Laurent και Balenciaga, εξέδωσε ανακοίνωση υποστήριξης των πληγέντων πληθυσμών, και επισήμανε την πρόθεσή της, όπως και των εταιρειών του ομίλου, για οικονομική υποστήριξη, ωστόσο το ποσό δεν ανακοινώθηκε. Η Louis Vuitton ανακοίνωσε ότι τα κονδύλια που είναι ήδη διαθέσιμα μέσω της συνεργασίας της με τη Unicef, είναι άμεσα διαθέσιμα για να βοηθήσουν οικογένειες σε Τουρκία και Συρία. Τέλος, ο ιταλικός όμιλος της OTB, στην οποία ανήκουν brands όπως η Diesel και η Marni, ανακοίνωσε ότι προσφέρει υποστήριξη μέσω του OTB Foundation, το οποίο συνεργάζεται ήδη εδώ και χρόνια με τον UNHCR του ΟΗΕ.
Τέλος, από την ελληνική αγορά, οι εργαζόμενοι της Notos Com Συμμετοχές συνέλεξαν τρόφιμα, είδη ένδυσης και πρώτης ανάγκης. Ο όμιλος αναλαμβάνει την ασφαλή αποστολή και μεταφορά των ειδών έως και τα προξενεία των δύο χωρών.

Sensitive Red Skin από τη Frezyderm

H Frezyderm προτείνει τη σειρά περιποίησης Sensitive Red Skin, για τις επιδερμίδες με ερυθρότητα. Η σειρά, που αποτελείται από δύο προϊόντα, βοηθά στον αποτελεσματικό έλεγχο της ερυθρότητας, στη μείωση της φλεγμονής και της φλόγωσης και ανακουφίζει αισθητά το ευαίσθητο αντιδραστικό δέρμα. Η Sensitive Red Skin Facial Cream είναι κατάλληλη για ανακούφιση και ολική ρύθμιση των συμπτωμάτων του ευαίσθητου και αντιδραστικού δέρματος. Παράλληλα, συνδυάζει ισχυρή αντιρυτιδική δράση. Η Sensitive Red Skin Tinted SPF 30 είναι CC κρέμα για κάλυψη και υψηλή αντηλιακή προστασία για το ευαίσθητο δυσανεκτικό δέρμα.

Η Dust+Cream επενδύει στο Tik Tok

Η Dust+Cream ανανέωσε τη συνεργασία της με τη διαφημιστική εταιρεία Vitamin. Ύστερα από μια επιτυχημένη περίοδο στη διαχείριση Social Media, Paid Ads και Influencer Μarketing, στη συνεργασία τους έρχεται να προστεθεί η διαχείριση του Τik Tok Account, εφαρμόζοντας ένα ολοκληρωμένο πλάνο στρατηγικής που βασίζεται στο δημιουργικό περιεχόμενο, στα trends και τα paid ads. Αξίζει να σημειωθεί ότι το agency από τη Θεσσαλονίκη αποτελεί για τη Βόρεια Ελλάδα το πρώτο agency που λειτουργεί νέο Tik Tok Department, με in-house content creators και ad specialists.

 

Νέα σειρά Nutricalcium από την Bioten

Το Bioten λανσάρει τη νέα, ολοκληρωμένη σειρά Nutricalcium, καλώντας όλες τις γυναίκες να αναδείξουν την ομορφιά που πηγάζει από μέσα τους και να δουν την ηλικία τους σαν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Η νέα αντιρυτιδική σειρά είναι ειδικά σχεδιασμένη για τις γυναίκες που βρίσκονται στην εµµηνόπαυση και στη µετά την εµµηνόπαυση περίοδο, βοηθώντας στην αντιμετώπιση των αλλαγών που εμφανίζονται στο δέρμα λόγω της ορμονικής γήρανσης, καθώς ενδυναμώνει και θρέφει την επιδερμίδα. Η νέα σειρά Bioten Nutricalcium περιέχει ασβέστιο που ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό και προωθεί την αναγέννηση του δέρματος.

Η Βιταμίνη Β5 που περιέχει η σύνθεση συμβάλλει στη βελτίωση της λάμψης του δέρματος, ενώ το FemiGen+, ένα συστατικό βιοτεχνολογίας, φυτικής προέλευσης, ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Χάρη στη σειρά, η ξηρότητα και το βάθος των ρυτίδων μειώνονται, το περίγραμμα του προσώπου επαναπροσδιορίζεται ορατά και η ελαστικότητα βελτιώνεται σημαντικά. Η σειρά αποτελείται από κρέμα ημέρας, κρέμα νύχτας και ορό ενδυνάμωσης και σύσφιξης, και διατίθεται ήδη σε supermarket και καταστήματα καλλυντικών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και το διαφημιστικό λανσάρισμα της σειράς, με καμπάνια που υπογράφει η Soho Square. Πρόκειται για νέα συνεργασία της διαφημιστικής με τη μάρκα Bioten και συνολικά με τον όμιλο Σαράντης. Εταιρεία παραγωγής είναι η Play Productions και τα γυρίσματα έγιναν στην Ελλάδα, ενώ το τηλεοπτικό θα προβληθεί σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται ο όμιλος Σαράντη με τη μάρκα Bioten. Η καμπάνια, εκτός από την τηλεόραση, τρέχει και σε digital.

Γραφείο Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας δημιουργεί η Intrafashion

Γραφείο Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας δημιούργησε ο όμιλος Intrafashion, με ημερομηνία έναρξης την 01.02.2023, στο πλαίσιο των αναπτυξιακών πλάνων της εταιρείας. Υπεύθυνη του γραφείου αναλαμβάνει η Δάφνη Γρηγοριάδη. «Το ιδιαιτέρως αξιόλογο βιογραφικό της Δάφνης, σε ακαδημαϊκό και επαγγελματικό επίπεδο θέτει στέρεες βάσεις για τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός τμήματος υψηλού κύρους και παραγωγικότητας, αντάξιο της εικόνας και των στόχων του ομίλου μας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος και CEO του ομίλου, Δημήτρης Ματεμτζής.