H Paris Hilton, νέα πρέσβειρα της Klarna

H Klarna αποκάλυψε ότι η Paris Hilton είναι το πρόσωπο που θα πρωταγωνιστήσει στη νέα της παγκόσμια καμπάνια. Για τη δημιουργία της, η Klarna συνεργάστηκε με τη «next-gen» media εταιρεία της Hilton, 11:11 Media. Πρόκειται για multimedia καμπάνια με μήνυμα «That’s Smoooth», αντικατοπτρίζοντας τις ευέλικτες πληρωμές και τα χαρακτηριστικά που προσφέρει η Klarna στους καταναλωτές ηλεκτγρονικού εμπορίου. Τη σκηνοθεσία των ταινιών υπογράφει η ουκρανή υποψήφια για βραβείο Grammy, Tanu Muino, γνωστή για τη δουλειά της με τους Harry Styles, Cardi B, Lil Nas X kai Lizzo.

Στόχος της καμπάνιας είναι να φέρει την Klarna πέρα από τη λογική της απλής προσφοράς επιλογών πληρωμών, στο να δείξει πώς μπορεί να κάνει ευκολότερες τις αγορές, προσφέροντας features, όπως «try before you buy», ασφάλεια των αγοραστών και παρακολούθηση της παραγγελίας. Η καμπάνια λανσάρεται στις 27 Φεβρουαρίου και θα τρέξει και όλο τον Μάρτιο σε social media, digital, τηλεόραση και OOH πλατφόρμες. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η 11:11 Media θα προωθήσει επίσης την καμπάνια σε ψηφιακά κανάλια, μεταξύ των οποίων τα προσωπικά social media της Hilton.

(Πηγή: Fashionnetwork)

 

Κατά 10% συρρικνώθηκε η luxury αγορά της Κίνας

Πτώση 10% σημείωσε η luxury αγορά στην Κίνα το 2022, μετά από μία πενταετία υψηλής ανάπτυξης, σύμφωνα με το νέο report της Bain & Company.
Η αγορά του luxury αναπτύχθηκε κατά 42% ετησίως την περίοδο 2019 έως 2021, ωστόσο ο Covid και οι σχετικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί, τα Lockdowns και η αύξηση της ανεργίας, επηρέασαν δραματικά την αγορά το 2021.

Αντικατοπτρίζοντας και τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα ομίλων πολυτελών αγαθών, όπως LVMH και Salvatore Ferragamo για το 2022, η Bain αναφέρει ότι όλες οι luxury κατηγορίες επηρεάστηκαν την προηγούμενη χρονιά. Παρόλο που οι κατηγορίες με υψηλή διείσδυση όπως το luxury beauty, βίωσε διψήφια πτώση, η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στην κατηγορία του ρολογιού, με πτώση 20% έως 25% από το 2021.

Η κατηγορία fashion και lifestyle βίωσε πτώση 15% έως 20%, ενώ οι πωλήσεις κοσμημάτων και δερμάτινων ειδών συρρικνώθηκαν κατά 10% έως 15%.
Σύμφωνα με την Bain, η νέα πολιτική του Πεκίνου σχετικά με τον Covid και η άρση απαγορεύσεων στις αρχές Δεκεμβρίου είναι πιθανό να φέρει την ανάπτυξη αυτήν τη χρονιά, καθώς αυξάνεται η επισκεψιμότητα στα εμπορικά κέντρα και ανακάμπτει η ψυχολογία των καταναλωτών.

(Πηγή: Fashionnetwork)

Future-Ready Business: Παράταση μέχρι τις 24 Μαρτίου

Η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού Future-Ready αποφάσισε να παρατείνει την υποβολή υποψηφιοτήτων, ώστε να προλάβουν οι διαγωνιζόμενες επιχειρήσεις να προετοιμάσουν με επιτυχία τις υποψηφιότητές τους. Για τον λόγο αυτό, η online πλατφόρμα υποβολής θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή 24 Μαρτίου. Οι δέκα κορυφαίες επιχειρήσεις σε κάθε ένα από τα 6 αντικειμενικά κριτήρια ξεχωριστά, ανεξάρτητα από το μέγεθος και τον κλάδο που δραστηριοποιούνται, συγκροτούν τις παρακάτω 6 λίστες: Sustainable Growth (Βιώσιμη Ανάπτυξη), Societal Impact (Κοινωνική Επίδραση), Adaptive Capacity (Προσαρμοστική Ικανότητα), Orientation (Προσανατολισμός), Business Model Flexibility (Ευελιξία του Επιχειρηματικού Μοντέλου), Network (Δικτύωση).

Επιπλέον, βάσει του αθροίσματος των βαθμών που θα λάβουν σε κάθε ένα από τα παραπάνω αντικειμενικά κριτήρια, οι επιχειρήσεις κατατάσσονται στις παρακάτω λίστες: 3 λίστες ανά μέγεθος επιχείρησης: Δέκα κορυφαίες Future-Ready Μικρές Επιχειρήσεις (<50 άτομα), Δέκα κορυφαίες Future-Ready Μεσαίες Επιχειρήσεις (50-250 άτομα), Δέκα κορυφαίες Future-Ready Μεγάλες Επιχειρήσεις (>250 άτομα) και 3 λίστες ανά κλάδο: Δέκα κορυφαίες Future-Ready Επιχειρήσεις στον κλάδο της Βιομηχανίας, Δέκα κορυφαίες Future-Ready Επιχειρήσεις στον κλάδο του Εμπορίου και Δέκα κορυφαίες Future-Ready Επιχειρήσεις στον κλάδο των Υπηρεσιών. Επομένως, κάθε επιχείρηση δυνητικά μπορεί να διακριθεί και να καταταγεί σε 8 διαφορετικές λίστες. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο site του διαγωνισμού,
www.futurereadybusiness.gr.

H Amazon δίπλα στους πληγέντες από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία

Η Amazon ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει βοήθεια στα θύματα του φονικού σεισμού στην Τουρκία, με την προσφορά τροφίμων, φαρμάκων και εξοπλισμού από τις αποθήκες της στην Κωνσταντινούπολη. Η Amazon, η οποία έχει περίπου 2.000 εργαζόμενους στην Τουρκία, δεν έχει εγκαταστάσεις στις πληγείσες περιοχές. Οι πρώτες της βοήθειες σε κουβέρτες, σκηνές, τρόφιμα, παιδικές τροφές και φάρμακα, θα ξεκινήσουν σήμερα από την πρωτεύουσα της Τουρκίας. Επιπλέον, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα συνεργαστεί τις επόμενες ημέρες με τοπικούς οργανισμούς και φορείς για τις επίγειες ανάγκες, για τις οποίες θα αξιοποιηθούν οι αποθήκες και το δίκτυο διανομής της Amazon.

(Πηγή: CNN)

Skin Lab σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο εγκαινιάζει o οίκος Augustinus Bader

Ο οίκος Augustinus Bader λανσάρει μία καινοτόμο προσέγγιση στον χώρο της πολυτελούς ομορφιάς, το The Skin Lab, τον πρώτο φυσικό του χώρο. Πρόκειται για σημείο που προσφέρει υψηλής απόδοσης θεραπείες, τελευταίας τεχνολογίας, για το πρόσωπο και το σώμα, μέσα στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του The Webster, στο Soho της Νέας Υόρκης και του Lanserhof, στο Mayfair του Λονδίνου.

Το Skin Lab στον 6ο όροφο του πολυτελούς πολυκαταστήματος The Webster, προσφέρει μια ποικιλία θεραπειών, καθώς και προσωποποιημένη ανάλυση του δέρματος και εξατομικευμένες συμβουλές περιποίησης. Επίσης, διαθέτει ειδικό χώρο λιανικής πώλησης με όλα τα προϊόντα περιποίησης δέρματος και μαλλιών του οίκου. Στο Λονδίνο, το πρωτοποριακό ιατρικό κέντρο του The Lanserhof στο The Arts Club στο Mayfair, φιλοξενεί το The Skin Lab. Συνδυάζοντας την έρευνα του Augustinus Bader, με την κλινική τεχνογνωσία του Lanserhof, το The Skin Lab προσφέρει ένα μενού θεραπειών υψηλής απόδοσης για το πρόσωπο και το σώμα, σε έναν υπερσύγχρονο προορισμό.

 

H Vichy παρουσιάζει το Liftactiv Retinol Specialist Serum

H Vichy παρουσιάζει ένα εξειδικευμένο πρωτόκολλο αντιγήρανσης τριών βημάτων. Ο ορός Liftactiv Supreme Vitamin C Serum με 15% βιταμίνη C το πρωί ενισχύει την αντιοξειδωτική άμυνα της επιδερμίδας, ενώ η χρήση Capital Soleil UV-Age Daily SPF 50+ κατά τη διάρκεια της ημέρας προστατεύει το δέρμα από τη φωτογήρανση. Τέλος, η νέα, εξαιρετικά συμπυκνωμένη σύνθεση της Liftactiv Retinol Specialist Serum με 0,2% καθαρή ρετινόλη το βράδυ ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου, συμβάλλοντας στην επανόρθωση και αναγέννηση του δέρματος.

Το Liftactiv Retinol Specialist Serum πληροί τα αυστηρά πρότυπα της Vichy για την ανάπτυξη των συνθέσεων. Χρησιμοποιεί την υψηλότερη συγκέντρωση ρετινόλης διασφαλίζοντας ότι ακόμα και το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να απορροφήσει με ασφάλεια όλα τα αντιγηραντικά οφέλη της χωρίς καμία ανεπιθύμητη αντίδραση. Επιπλέον, η εξαιρετικά καθαρή σύνθεση του Liftactiv Retinol Specialist Serum δεν περιέχει άρωμα ή σιλικόνη και είναι κατά 93% βιοαποδομήσιμη. Από το μπουκαλάκι από ανακυκλωμένο γυαλί μέχρι το χάρτινο κουτί στο οποίο αυτό περικλείεται, το μεγαλύτερο μέρος της συσκευασίας είναι ανακυκλώσιμο.

Πρώτη συλλογή για το ελληνικό eyewear brand Common Sense

Το νεοσύστατο ελληνικό eyewear brand Common Sense παρουσιάζει την πρώτη του συλλογή με γυαλιά ηλίου και οράσεως. Παράλληλα, αυτοσυστήνεται ως ένα δημιουργικό hub που μοιράζεται την αγάπη για τη ζωή, το συναίσθημα και το πάθος για δημιουργία. Η σύγχρονη αισθητική, η έμφαση στη λεπτομέρεια, το urban coolness και η βιωσιμότητα είναι βασικοί πυλώνες της φιλοσοφίας των Common Sense. Όλα αυτά συντέλεσαν στη σύνθεση μιας συλλογής που αποτελείται από 12 σχέδια γυαλιών ηλίου και 6 σκελετούς οράσεως, για γυναίκες και άντρες, με μινιμαλιστική προσέγγιση και άνετη εφαρμογή.

Unisex και νεανικά, τα γυαλιά ηλίου και οράσεως Common Sense είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από το πρωτοποριακό Hexetate, ένα ανακυκλώσιμο, εξαιρετικά ελαφρύ υλικό, ανθεκτικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Η Common Sense ιδρύθηκε το 2022, στην Αθήνα, με όραμα να δημιουργήσει αυθεντικά eyewear σχέδια που θα απευθύνονται σε όλους. Στην Ελλάδα, διατίθεται αποκλειστικά από την εταιρεία The Workshop.

H Γενική Συνέλευση του ΠΣΒΑΚ διερευνά το μέλλον καλλυντικών

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση 2023 των Μελών του ΠΣΒΑΚ και οι Αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2023-2025. Θα προηγηθεί Ενημερωτική Ημερίδα, στην οποία θα συμμετάσχουν, εκτός από τα μέλη του Συνδέσμου, καλεσμένοι συνεργάτες και ενδιαφερόμενα μέρη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την αγορά των καλλυντικών στα δίκτυα διανομής 2022-2023, με τη συμμετοχή των Βασίλη Γούναρη, Basf Hellas, Παναγιώτη Μπορέτου, IR Hellas, Σοφίας Κούνουπα, Nourfio Communications Services, Παναγιώτη Γκεζερλή, Convert Group και Φρύνης Λάτου, Estetica Hellas με συντονιστή τον Θ. Γιαρμενίτη, Πρόεδρο του ΠΣΒΑΚ.

Στο δεύτερο πάνελ με θέμα «Καλλυντικά σήμερα: τι αλλάζει στη συμπεριφορά των καταναλωτών» και συντονίστρια την Έφη Μπελέ, Δημοσιογράφο και Πρόεδρο του θεσμού Prix De Beaute, θα συμμετάσχουν οι Πελίνα Θέμελη, Ελεύθερη Επαγγελματίας (για πολλά χρόνια στέλεχος της Estee Lauder), Μάγδας Χουρίδου, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας, Μάρσια Χατζηγεωργίου, Σύμβουλος Επικοινωνίας, Φρέντυ Καλομπράτσος, Make-up artist και Θοδωρής Οικονομάκης, Κομμωτής και Ιδρυτής της Hair Community Greece. Τέλος, η Άννα Πατέρα, Γενική Διευθύντρια του ΠΣΒΑΚ, θα παρουσιάσει τη νέα του ιστοσελίδα, καθώς και τη βάση δεδομένων Cosmile Europe, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες για πάνω από 30.000 συστατικά των καλλυντικών και απευθύνεται στους καταναλωτές.