Η Δρ. Βενετία Κουσία για τον διαγωνισμό Future-Ready Business

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την ανάδειξη των Future-Ready επιχειρήσεων, η Δρ. Βενετία Κουσία καταγράφει ορισμένα βασικά ερωτήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες με το βλέμμα στο αύριο και προσκαλεί τις επιχειρήσεις να συμμετέχουν στον διαγωνισμό για να ανα-καλύψουν πόσο σωστά προετοιμασμένες είναι για το μέλλον. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει και διαμορφώνει νέες συμπεριφορές, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε στην άκρη τα κοινά χαρακτηριστικά όσων επιτυγχάνουν με βιωσιμότητα και μπο-ρούν να αντιγραφούν και από μεγαλύτερα κομμάτια του επιχειρείν».

Η Δρ. Βενετία Κουσία είναι ο κύριος γονέας αυτής της πρωτοβουλίας που υιοθέτησαν οι οργανισμοί που συνεργάζονται και γι’ αυτό τελεί χρέη εφόρου στον διαγωνισμό Future-Ready Business, ενώ κατέχει τη θέση της εκτελεστικής διευθύντριας στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό στην ι-στοσελίδα www.futurereadybusiness.gr.

First Emotions, νέα συλλογή μακιγιάζ από την Byredo

H Byredo λανσάρει τη συλλογή μακιγιάζ First Emotions, την πρώτη της με τη Lucia Pica. Η συλλο-γή εξερευνά «το πρώτο αναψοκοκκίνισμα της αγάπης, ανάμεσα στο γνωστό και το άγνωστο, ό-που το ένστικτο αντιδρά πριν τη λογική». Βαθιές αποχρώσεις του μπορντό, του καφέ και του τριανταφυλλί κυριαρχούν. «Η συλλογή First Emotions αφορά ακριβώς αυτό που πρωτοαισθάνεσαι όταν ερωτεύεσαι. Είναι κάτι αινιγματικό, συνήθως πέρα από αυτό που βλέπεις, πέρα από αυτό που μπορείς να εκφράσεις. Είναι μια αντανάκλαση τού πώς το σώμα αισθάνεται τα πράγματα πριν τα κατανοήσει ο εγκέφαλος», αναφέρει η δημιουργός Lucia Pica, Creative Image & Makeup Partner.

Η γνωστή κυματοειδής, compact συσκευασία της Byredo που θυμίζει σταγόνα βροχής είναι το βασικό όχημα των σκιών της συλλογής. Με το όνομα State of Emotions, οι διαφορετικές τονικότητες της αγάπης αντανακλώνται σε έντονα, καθαρά pigments. Η πενταπλή παλέτα ματιών φιλοξενεί μια αρμονία από γυαλισμένα καφέ, καφέ-ροζ και χρυσό, σε μεταλλικές και ματ αποχρώσεις. Η ακρίβεια στην εφαρμογή και το συναίσθημα διακρίνονται και στο υπόλοιπο μακιγιάζ ματιών, στο μολύβι με vegan σύνθεση, Kajal Pencil Ambivalent και στη Mascara Mixed Emotions. Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης δύο κραγιόν, το Transported και το On the Fence, σε βαθύ κόκκινο και nude, αντίστοιχα, για τα οποία επιλέχθηκε ματ φινίρισμα. Τα προϊόντα Byredo διατίθενται αποκλειστικά στα φυσικά και στο ηλεκτρονικό κατάστημα Attica.

Καμπάνια από την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία

Η Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία ξεκίνησε μεγάλη καμπάνια για την Αισθητική Δερματολογία, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, επικοινωνώντας την απενοχοποίηση της ανάγκης για ομορφιά, το εύρος των πράξεων της Αισθητικής Δερματολογίας, αλλά και τους κινδύνους που μπορεί να έχουν αυτές οι εφαρμογές.
Μήνυμα της καμπάνιας είναι το «Το δέρμα μας είναι πολύτιμο. Για θεραπείες Αισθητικής Δερματολογίας και για οτιδήποτε αφορά στο δέρμα σου εμπιστεύσου τον δερματολόγο σου».
Η καμπάνια προβάλλεται σε στάσεις λεωφορείων σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης. Παράλληλα, θα τρέξει ψηφιακά με posts, video-posts και stories μέσω των social media, και με banners στο Google.

Επίσης μέσω videos «Ρώτα τον Δερματολόγο» που θα προβληθούν στο κανάλι του YouTube και στη σελίδα στο Facebook της ΕΔΑΕ. Και τέλος, η καμπάνια, αλλά και πληροφορίες σχετικά με τις θεραπείες της Αισθητικής Δερματολογίας, θα φιλοξενηθούν στον ιστότοπο της ΕΔΑΕ. Η καμπάνια διεξάγεται με την υποστήριξη των Μεγάλων Χορηγών, Skinceuti-cals και La Roche-Posay και των Υποστηρικτών, Vichy και CeraVe.

Νέα κατηγορία Home Scents από την Avgerinos Cosmetics

Η Avgerinos Cosmetics εγκαινιάζει τη νέα κατηγορία «Home Scents». Πιστή στο όραμά της για τη δημιουργία μίας ολιστικής εμπειρίας ομορφιάς και περιποίησης, χρησιμοποιώντας συστατικά υψηλής ποιότητας και πρώτες ύλες φιλικές προς την επιδερμίδα αλλά και τη φύση, η εταιρεία παρουσιάζει μία συλλογή βασισμένη στα 6 signature αρώματα του brand, Baby talc, Hammam, My musk, Perla, Queen και Stars.

H Avgerinos Cosmetics είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 1964 από την αγάπη ενός φαρμακοποιού στις ευεργετικές ιδιότητες της φύσης και τα οφέλη της αρωματοθεραπείας. Συνδυάζοντας τις φυσικές συνθέσεις με πλούσιες υφές, τα προϊόντα της αποτελούν μια συλλογή από ελληνικές προσεγμένες παραγωγές που περιποιούνται την επιδερμίδα και διαθέτουν vegan συνθέσεις, με ποσοστό φυσικότητας που αγγίζει έως και το 98%. Η Avgerinos Cosmetics έχει βραβευτεί με τέσσερα Vegan awards για προϊόντα από τη γυναικεία σειρά περιποίησης του brand. Διαθέτει καταστήματα σε Σύνταγμα, Χαλάνδρι και Μελίσσια

 

Η Gant συνεχίζει τη συνεργασία της με την Εναλεία

Η Gant, σε συνεργασία με την Εναλεία, συνέλεξαν 15 τόνους πλαστικού το 2022 μέσω του προ-γράμματος Mediterranean Cleanup. Η ομάδα της Gant στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, Εναλεία, υποστηρίζει το project «Mediterranean Cleanup» με επίκε-ντρο τα Δωδεκάνησα συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια για θάλασσες χωρίς πλαστικά. Στο πλαίσιο του προγράμματος βιωσιμότητας, το οποίο ξεκίνησε το 2018, έχουν συλλεχθεί 450.000 κιλά θαλάσσιου πλαστικού και χρησιμοποιημένων αλιευτικών εργα-λείων. Πιο συγκεκριμένα, με τις υποστηριζόμενες δράσεις από την Gant σε Αστυπάλαια και Κά-λυμνο αλλά και το off the road cleanup στη Σαλαμίνα που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, συλλέχθηκαν πάνω από 15 τόνοι πλαστικού μέσα από τη θάλασσα, εκ των οποίων 55% εντάχθηκε στην κυκλική οικονομία.

Η πρωτοβουλία της Gant στην Ελλάδα να συμμετέχει ενεργά στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας πλαστικής ρύπανσης αποτελεί μέρος της διεθνούς στρατηγικής του brand για τη βιωσιμότητα έως και το 2030, όπου μεταξύ άλλων υποστηρίζει δράσεις για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων διεθνώς, μέσω τοπικών συνεργα-σιών. Το 2023, η Gant θα συνεχίσει τη συνεργασία της με την Εναλεία συμμετέχοντας ενεργά και σε ακόμη περισσότερες παρόμοιες πρωτοβουλίες με σκοπό τον καθαρισμό των θαλασσών.
Σημειώνεται ότι, τα προϊόντα ένδυσης και υπόδησης Gant διατίθενται στην Ελλάδα από τον Όμι-λο Notos Com Holdings.

 

Η Wella Company συνεργάζεται με το Musée des Arts Décoratifs

H Wella Company συνεργάζεται με το Musée des Arts Décoratifs στο Παρίσι για την έκθεση «Des Cheveux et des Poils» από τις 5 Απριλίου και έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023. Η συνεργασία με το Musée des Arts Décoratifs σηματοδοτεί την πρώτη παγκόσμια έκθεση της Wella Company. Η έκθεση εστιάζει στην αλληλεπίδραση μόδας και ομορφιάς για να ζωντανέψει την ιστορική, πολιτιστική και ανθρώπινη επιρροή που έχουν ασκήσει τα μαλλιά, τα χτενίσματα και η περιποίηση στην προσωπική εμφάνιση και την κοινωνική αντίληψη ανά τους αιώνες. Ανάμεσα στα 600 έργα που παρουσιάζονται, από τον 15ο αιώνα έως σήμερα, η έκθεση επισημαίνει ορισμένες από τις εξέχουσες συνεισφορές της Wella Company σε προϊόντα, υπηρεσίες και εργαλεία, όπως, τα πρώτα πιστολάκια μαλλιών με ενσωματωμένα μοτέρ, και άλλα αρχειακά εργαλεία μαλλιών, ιστορικό υλικό μάρκετινγκ για προϊόντα όπως η Wella-Koleston, «η πρώτη κρέμα βαφή μαλλιών σε σωληνάριο» και hair looks που αποκαλύπτονται για πρώτη φορά από τον Global Creative Artist της Wella Professionals, Alexis Ferrer.

H La Roche-Posay, επίσημος χορηγός της παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου

Η La Roche-Posay, η οποία έχει αφιερώσει περισσότερα από 25 χρόνια στην κλινική έρευνα κατά του καρκίνου, δουλεύοντας δίπλα σε καταξιωμένους ογκολόγους και δερματολόγους, γίνεται φέτος ο επίσημος χορηγός της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου, στις 4 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, αποτελεί τη μοναδική μάρκα φροντίδας του δέρματος που συνεργάζεται με τη Διεθνή Ένωση Κατά του Καρκίνου (UICC). Σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα Ηνωμένα Έθνη, η Διεθνής Ένωση Κατά του Καρκίνου συσπειρώνει και υποστηρίζει την παγκόσμια κοινότητα καρκίνου μέσα από συνέδρια, εστιάζοντας στην ενίσχυση των ικανοτήτων και στην ευαισθητοποίηση, με στόχο να διασφαλίσει ότι η καταπολέμηση του καρκίνου παραμένει προτεραιότητα στην παγκόσμια έρευνα για την υγεία.

Ως συνεργάτης της UICC και χορηγός της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου, η La Roche-Posay δεσμεύεται να συμβάλει στην ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με τον καρκίνο και να ενεργοποιήσει κυβερνήσεις και ιδιώτες σε όλον τον κόσμο, με στόχο να αναλάβουν δράση κατά της νόσου. Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου θα έχει θέμα «Close the Care Gap», σε αναγνώριση της δύναμης της συλλογικής ευαισθητοποίησης και δράσης, για τη δημιουργία ενός κόσμου χωρίς καρκίνο.

Παράλληλα, η La Roche-Posay θα υλοποιήσει ένα νέο έργο με στόχο την αναβάθμιση των δεξιοτήτων της UICC σε ό,τι αφορά την υποστηρικτική φροντίδα, με την παροχή εκπαίδευσης και την ενίσχυση των ικανοτήτων για την καταπολέμηση του καρκίνου. Επίσης, η La Roche-Posay υλοποιεί την καμπάνια «Η Θεραπευτική Δύναμη του Αγγίγματος», η οποία έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την πολύτιμη υποστηρικτική φροντίδα και τον ζωτικό ρόλο του φροντιστή κατά τη διάρκεια της θεραπείας του ασθενούς. Η εκστρατεία είναι μέρος της διεθνούς πρωτοβουλίας «Fight With Care» που ξεκίνησε το 2021.