Η M&S δημιουργεί 20 νέα καταστήματα στη Μ. Βρετανία

Είκοσι νέα καταστήματα, μεγαλύτερης επιφάνειας, σχεδιάζει να ανοίξει την περίοδο 2023-2024 η Marks & Spencer στη Βρετανία, δημιουργώντας 3.400 θέσεις εργασίας, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο τους Times. Συγκεκριμένα, η ιστορική βρετανική αλυσίδα, θα ανοίξει 8 «full-line» καταστήματα σε εμπορικά κέντρα, σε λιανεμπορικά πάρκα αλλά και σε high street περιβάλλον. Επίσης, θα ανοίξει 12 food halls. Πρόκειται για συνολική επένδυση ύψους 480 εκατ. λιρών. Τον προηγούμενο Νοέμβριο η εταιρεία ανακοίνωσε πλάνο αναδιάρθρωσης με στόχο τη μείωση των full line καταστημάτων της κατά 67, στα 180 μέχρι το 2028, και παράλληλα την αύξηση των food only καταστημάτων της από τα 104 στα 420.

(Πηγή: Reuters)

Ο John Legend λανσάρει τη δική του σειρά skincare με την επωνυμία Loved 01

Ο John Legend αποτελεί τον πιο πρόσφατο άνδρα celebrity που λανσάρει το δικό του brand ομορφιάς. Το Loved 01 θα λανσαριστεί με έξι προϊόντα, μέσω της αλυσίδας CVS τον Φεβρουάριο και της Walmart τον Μάρτιο. Ο Legend δημιούργησε το brand του με την A-Frame και απευθύνεται σε ανθρώπους με επιδερμίδα με υπερμελάγχρωση. Όπως αναφέρει ο ίδιος, είχε σκεφτεί τη δημιουργία σειρά skincare πριν την ιδέα του Loved 01.

Ωστόσο, «δεν ήθελα να το κάνω απλά επειδή είμαι ένα διάσημο πρόσωπο με καλή επιδερμίδα». Όταν τον προσέγγισε η A-Frame με την ιδέα της να χτίζει brands γύρω από celebrities που παράλληλα απευθύνονται στους καταναλωτές που δεν εξυπηρετούνται επαρκώς με τα διαθέσιμα προϊόντα, ο John Legend θεώρησε ότι είναι καλή ιδέα. Τραγουδιστής, συνθέτης, πιανίστας και παραγωγός, ο John Legend είναι ένας από τους λίγους καλλιτέχνες που έχει καταφέρει να κερδίσει Emmy, Grammy, Oscar και Tony. Στο Instagram, έχει 15 εκατ. followers.

(Πηγή: Glossy)

Ποια είναι τα κριτήρια Future-Readiness;

Πρόσφατη μελέτη του World Economic Forum αντιλαμβανόμενη τις ραγδαίες και απρόβλεπτες εξελίξεις του πλανήτη, υπογραμμίζει την ανάγκη υποστήριξης των εταιρειών ως προς τη δημιουργία διαδικασιών Future-Ready και στην εξεύρεση νέων ευκαιριών. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις στον διαγωνισμό Future-Ready Business, έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν κατά πόσο είναι Future-Ready, να ανακαλύψουν τη θέση τους σε σχέση με την αγορά και τον ανταγωνισμό τους και να λάβουν χρήσιμη ανατροφοδότηση για τα συγκεκριμένα σημεία που θα μπορούσαν να βελτιώσουν.

Οι κύριοι πυλώνες που προσδιορίζουν την ικανότητα μιας επιχείρησης να είναι προετοιμασμένη για το μέλλον (δηλαδή να είναι Future Ready) είναι: Η Βιώσιμη Ανάπτυξη (Sustainable Growth), η Κοινωνική Επίδραση (Societal Impact), η Προσαρμοστική Ικανότητα (Adaptive Capacity), ο Προσανατολισμός (Orientation), η Ευελιξία του Επιχειρηματικού Μοντέλου (Business Model Flexibility) και η Δικτύωση (Network). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τα κριτήρια και τον διαγωνισμό στην ιστοσελίδα www.futurereadybusiness.gr.

Ένδυση, υπόδηση και καλλυντικά στην κορυφή των online αγορών

Ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρονικά είδη, καλλυντικά και ηλεκτρικές συσκευές παραμένουν οι 5 επικρατέστερες κατηγορίες ειδών στις online αγορές στην Ελλάδα. Ωστόσο, σε σχέση με το 1ο εξάμηνο του 2021 παρατηρείται μια μικρή πτώση σε όλες αυτές τις κατηγορίες, καθώς πλέον περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν να κάνουν τις αγορές αυτές σε φυσικά καταστήματα μετά και το πέρας της πανδημίας και των lockdowns.

Αυτό δείχνει η έρευνα του Pricefox.gr με στοιχεία της Focus Bari που παρουσιάζει την εξέλιξη της χρήσης του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών αγορών στην Ελλάδα το 1ο εξάμηνο του 2022 σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2021. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι ηλεκτρονικές αγορές ήταν πολύ ψηλά στους λόγους χρήσης του διαδικτύου και συγκεκριμένα ήταν ο 3ος επικρατέστερος. Αυτό άλλαξε το 1ο εξάμηνο του 2022 με τις ηλεκτρονικές αγορές να καταλαμβάνουν την 5η θέση.

Μετά την αύξηση των online αγορών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι Έλληνες παρέμειναν εξοικειωμένοι με τις online αγορές και μάλιστα αύξησαν τον μέσο όρο χρημάτων που ξοδεύουν online από 806 ευρώ το 1ο εξάμηνο του 2021 σε 869 ευρώ το 1ο εξάμηνο του 2022. Οι άντρες συνεχίζουν να ξοδεύουν περισσότερα από τις γυναίκες, καθώς κατά μέσο όρο στο εξάμηνο οι ηλεκτρονικές αγορές τους κινήθηκαν στα 933 ευρώ, με το αντίστοιχο ποσό για τις γυναίκες να κυμαίνεται στα 811 ευρώ.

Νέος e-commerce manager στη Sports & Fashion Freedom

Ο Αλέξανδρος Γαζεπίδης ανέλαβε e-commerce Manager στη Sports & Fashion Freedom. Προέρχεται από τη θέση του e-commerce manager στην Dpam, ενώ στο παρελθόν έχει συνεργαστεί και με τη Sephora ως e-Store Specialist.

Πρόστιμο 5,25 εκατ. ευρώ στην YNAP

Πρόστιμο 5,25 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε στη Υοοχ Net-A-Porter λόγω παραπλανητικής τιμολόγησης και της πολιτικής επιστροφών της. Συγκεκριμένα, ο retailer διαφήμιζε εκπτώσεις σε προϊόντα, στα οποία η τελική τιμή ήταν η ίδια με την αρχική, ενώ παράλληλα μπλόκαρε αγορές από καταναλωτές που στο παρελθόν είχαν πραγματοποιήσει πάνω από συγκεκριμένο αριθμό επιστροφών. Η εν λόγω πολιτική αφορά στο διάστημα 2019-2022. Η εταιρεία ανήκε μέχρι πέρυσι στον σουηδικό όμιλο πολυτελών αγαθών της Richemont, η οποία πούλησε το πλειοψηφικό μερίδιο στη Farfetch και στον επιχειρηματία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Mohamed Alabbar, υπεύθυνο για την ανάπτυξη του Dubai Mall.

(Πηγή: Fashion Network)

Η Κατερίνα Κουταντζή Marketing Manager στη Sisley Paris

Η Κατερίνα Κουταντζή ανέλαβε Marketing Manager στη Sisley Paris. Προέρχεται από συνεργασία 6 ετών με την Estée Lauder Cos όπου εργάστηκε ως consumer marketing manager Balkans για τα brands Jo Malone London, Kilian Paris και Frederic Malle και των brands του τομέα ADF, καθώς επίσης Marketing Manager Balkans για τον τομέα Designer Fragrances ADF και Product Manager της MAC Cosmetics Balkans. Στο παρελθόν συνεργάστηκε επίσης με την Apivita ως Retail & Trade Marketing Executive.

Τρεις εταιρείες καλλυντικών στις 100 μεγαλύτερες της Ελλάδας

Τρεις εταιρείες από τον κλάδο των καλλυντικών εμφανίζονται στη λίστα με τους 100 μεγαλύτερους ομίλους-εταιρείες της Ελλάδας, όπως την συνέταξε το Fortune Greece σε συνεργασία με την ICAP CRIF, με βάση τον κύκλο εργασιών του 2021. Συγκεκριμένα, από τον κλάδο των καλλυντικών, στη θέση Νο55 εμφανίζεται ο όμιλος Σαράντη, στη θέση Νο85 η Procter & Gamble Hellas και στο Νο 89 η Μέγα. Ο Όμιλος Σαράντη βρίσκεται στην 55η θέση από την 40η, με κύκλο εργασιών 408,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 3,77%. Η P&G Hellas βρίσκεται στην 85η θέση από την 76η, με κύκλο εργασιών 254,66 εκατ. ευρώ, ενισχυμένο κατά 6,61%.

Τέλος, η ΜΕΓΑ βρίσκεται στην 89η θέση από την 80η, με κύκλο εργασιών 236,82 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 3,56%. Όπως αναφέρει η μελέτη και εξετάζοντας αναλυτικά τους κλάδους δραστηριότητας, η βιοµηχανία των φαρμάκων-καλλυντικών-απορρυπαντικών αποτελεί έναν από τους σηµαντικότερους κλάδους της εγχώριας µεταποίησης µε έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό.

Στην Κρήτη το πρώτο φυσικό κατάστημα Sinsay στην Ελλάδα

Στις 27 Ιανουαρίου πρόκειται να ανοίξει το πρώτο κατάστημα της Sinsay στην ελληνική αγορά και συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο Talos Plaza. Το νεανικό brand που ανήκει στον μεγαλύτερο fashion retailer της Πολωνίας, LPP, έχει δραστηριότητα στην ελληνική αγορά από τον Μάιο του 2022, οπότε και λανσαρίστηκε το ηλεκτρονικό του κατάστημα. Η Sinsay προσφέρει τις τελευταίες τάσεις της μόδας σε ελκυστικές τιμές, ενώ διαθέτει μία μεγάλη γκάμα ρούχων για διαφορετικές περιστάσεις. Απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε teenagers και νέες γυναίκες, καθώς επίσης σε άνδρες που προτιμούν ένα casual urban style. Το brand διαθέτει επίσης άνετα και λειτουργικά κομμάτια για μαμάδες και προϊόντα και αξεσουάρ για παιδιά. Η γκάμα της ολοκληρώνεται με είδη διακόσμησης για το σπίτι, make-up και σειρά skincare.

Κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου, τον Δεκέμβριο, ο όμιλος τόνισε τη σπουδαιότητα της επέκτασης σε νέες αγορές στις συνολικές του επιδόσεις. Όπως δήλωσε ο Przemyslaw Lutkiewicz, Vice-President of the Management Board της LPP, η δυναμική που παρατηρούμε στις πωλήσεις μας στην ευρωπαϊκές αγορές επιβεβαιώνει ότι σωστά πήραμε την απόφαση να εξέλθουμε από τη Ρωσία και να ενισχύσουμε την παρουσία μας σε άλλες αγορές. {…}. Βλέπουμε τη θετική υποδοχή της Sinsay σε νέες online αγορές ως μία καλή πρόβλεψη ενόψει της προγραμματισμένης εισόδου μας με καταστήματα στην Ιταλία και την Ελλάδα.