-->

Και η Estée Lauder «αγκαλιάζει» τη συμπερίληψη

Η Estée Lauder Companies UK & Ireland παρουσίασε την Τετάρτη ένα app Voice-Enabled Makeup Assistant (VMA), φέρνοντας ακόμα πιο κοντά στον καταναλωτή το προσωποποιημένο μακιγιάζ. Σύμφωνα με την εταιρεία είναι το πρώτο του είδους του και αξιοποιεί το ΑΙ για να βοηθήσει τους χρήστες με μειωμένη όραση να εφαρμόσουν πιο εύκολα και με μεγαλύτερη σιγουριά το μακιγικάζ τους. Η εταιρεία θα συνεχίσει να αναβαθμίζει το app το επόμενο διάστημα μέσω του feedback που θα λαμβάνει.

Η εφαρμογή μέσω τεχνολογίας έξυπνου καθρέφτη χρησιμοποιεί φωνητικές οδηγίες για να βοηθήσει τον χρήστη στην εφαρμογή του μακιγιάζ. Οι χρήστες μάλιστα λαμβάνουν ηχητικό feedback και συμβουλές σχετικά με το κατά πόσο το κραγιόν, η σκιά ή το foundation έχει εφαρμοστεί σωστά. Το app διατίθεται αρχικά στο App Store στη Μ. Βρετανία και στο esteelauder.co.uk για το brand Estée Lauder, ενώ στη συνέχεια θα λανσαριστεί στο Google Play, σε άλλα brands της ELC και άλλες αγορές.

Σε πτωτική πορεία ο κλάδος ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας το γ’ τρίμηνο στην Ευρώπη

Πτώση του ευρωπαϊκού κλάδου κλωστοϋφαντουργίας- ένδυσης καταγράφει η Euratex για το γ’ τρίμηνο του 2022, καθώς σε επίπεδο παραγωγής η κλωστοϋφαντουργία υποχώρησε κατά 3,2% ενώ η ένδυση κατά 4,2%. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Euratex, τα εν λόγω αποτελέσματα δεν έχουν κάμψει την αισιοδοξία των κατασκευαστών στην Ευρώπη. Παρόλο που έχουν αρχίσει να επηρεάζουν την επιχειρηματική δραστηριότητα του κλάδου δυσκολότερες συνθήκες, η κατάσταση εξισορροπείται από τους λιγότερους περιορισμούς στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις καλύτερες εκτιμήσεις σχετικά με την παγκόσμια οικονομία, αναφέρει η Euratex.

Έχοντας ως βάση το δ’ τρίμηνο του 2019, ο δείκτης παραγωγής ανήλθε στις 117,1 μονάδες το γ’ τρίμηνο του 2022. Η Euratex σημειώνει ότι ο ευρωπαϊκός δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης για τους ερχόμενους μήνες επιδεινώθηκε ελαφρά για τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, κάτι που αποδίδει σε απαισιόδοξα μηνύματα σχετικά με τη μελλοντική ζήτηση για την παραγωγής ένδυσης, που υποκινείται και από την περιορισμένη καταναλωτική δαπάνη. Ο ευρωπαϊκός κλάδος ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας απασχολεί σήμερα 1,3 εκατ. εργαζόμενους, σε 143.000 εταιρείες. Το οικονομικό έτος 2021, οι εξαγωγές του κλάδου εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ανήλθαν σε 58 δισ. ευρώ.

 

Νέα καμπάνια Calvins or Nothing από την Calvin Klein

Η Calvin Klein παρουσιάζει το τελευταίο κεφάλαιο της καμπάνιας Calvins or nothing με πρωταγωνιστή τον Νο.1 στον κόσμο singles παίκτη του τένις, Carlos Alcaraz, συνεχίζοντας την καμπάνια που έκανε πρεμιέρα το Φθινόπωρο του 2022. Ο Carlos αποτυπώνεται σε μια σειρά από πορτρέτα και βίντεο, σκηνοθετημένα από την Gray Sorrenti. Η καμπάνια λανσάρεται παγκοσμίως με special extended περιεχόμενο που θα κυκλοφορήσει στα κοινωνικά δίκτυα της @calvinklein. Τα προϊόντα που εμφανίζονται στην καμπάνια είναι διαθέσιμα στο calvinklein.gr, στα καταστήματα Calvin Klein και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης από τη Sarkk.

 

Νέα ανδρική συλλογή γυαλιών Boss

Για τη σεζόν Α/Κ 2023, η ανδρική συλλογή γυαλιών της Boss παρουσιάζει νέα γυαλιά ηλίου και οράσεως από καινοτομικά υλικά. Η σειρά «Style & Expression» σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψιν το καλό του πλανήτη. Τα μοντέλα της είναι κατασκευασμένα από ανανεωμένο ασετάτ, ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, και διαθέτουν φακούς από νάιλον βιολογικής βάσης ή ανακυκλωμένα υλικά. Η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει αποχρώσεις ταρταρούγας για τα μοντέλα της γραμμής bold και διακριτικούς διαφανείς τόνους για τη γραμμή light. Η σειρά «Active & Dynamic» διαθέτει γυαλιά με σπορ αισθητική, κατασκευασμένη από ρητίνη που αναδεικνύει λεπτομέρειες από καουτσούκ σε χρωματική αντίθεση, για μέγιστη άνεση και τέλεια εφαρμογή.

Σε πορεία διαρκών αλλαγών το retail το 2023

Σε πορεία συνεχών αλλαγών θα κινηθεί το 2023 το λιανεμπόριο σύμφωνα με το Retail Industry Outlook της Deloitte που κυκλοφόρησε, παροτρύνοντας τους retailers να αγκαλιάσουν τον καταναλωτή που αλλάζει και να εξετάσουν τις στρατηγικές επενδύσεις τους. Επιπλέον, η κερδοφόρος ανάπτυξη κρίνεται πιθανή ακόμα και σε εποχές πληθωρισμού. Για τις ανάγκες της έρευνας, η Deloitte ρώτησε 50 ηγέτες του λιανεμπορίου σχετικά με τις προσδοκίες τους αναφορικά με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για τη χρονιά που διανύουμε.

Το κλίμα, όπως δείχνει η έρευνα, είναι αβέβαιο καθώς οι retailers συνεχίζουν να έρχονται αντιμέτωποι με αστάθεια μετά τις συνεχόμενες αλλαγές που ήλθαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μόνο το 1/3 των retailers να δηλώνουν «πολύ σίγουροι» για τη διατήρηση ή τη βελτίωση του περιθωρίου κέρδους αυτήν τη χρονιά. Οι περισσότερες ανησυχίες έχουν να κάνουν με αστάθμητους παράγοντες, ενώ όλοι σχεδόν οι retailers δηλώνουν ότι ο πληθωρισμός θα ασκήσει πίεση στα περιθώρια κέρδους. Επίσης, το 80% δηλώνει ότι η κατανάλωση το 2023 θα μειωθεί λόγω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με την οικονομία. Άλλη μία απειλή που προκύπτει για τους retailers είναι η κλοπή εντός καταστημάτων.

Το νέο προφίλ του καταναλωτή
Ο νέος καταναλωτής αποτελεί βασική πρόκληση για το 2023, καθώς θα περιμένει να έχει την καλύτερη τιμή στα προϊόντα που αγοράζει, στα οποία ζητά να έχει πρόσβαση με τον πιο εύκολο δυνατόν, τρόπο. Κάνοντας μία εκτίμηση για το απώτερο μέλλον, η Deloitte προβλέπει ότι την επόμενη δεκαετία θα συμβούν κοινωνικές και δημογραφικές αλλαγές με άνευ προηγουμένου ρυθμό και θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερες και diverse ανάγκες και επιθυμίες.

Ο καταναλωτής μεγαλώνει, γίνεται παχύσαρκος, με πολυεθνική ταυτότητα, gender-positive, sex-positive, αυθεντικός ως προς τη σεξουαλική ταυτότητα, εν κινήσει, βασισμένος περισσότερο στο digital και λιγότερο οικονομικά ασφαλής. Οι υψηλότερες προσδοκίες του θα έχουν να κάνουν επίσης με το γεγονός ότι ζητά πιο εντατικά πρωτοβουλίες ESG και DEI από τις εταιρείες. Σημαντικά, επίσης, κεφάλαια για το λιανεμπόριο το 2023 είναι το εργασιακό ζήτημα, με βασική πρόκληση την πρόσληψη και διατήρηση εργαζομένων, καθώς επίσης το θέμα του disruption στην εφοδιαστική αλυσίδα.

(Πηγή: WWD)

Ο οίκος Augustinus Bader λανσάρει τη The Face Cream Mask

Ο βραβευμένος οίκος πολυτελούς περιποίησης Augustinus Bader λανσάρει την πιο πρόσφατη καινοτομία του, The Face Cream Mask, εντάσσοντας ακόμα ένα προϊόν υψηλής απόδοσης περιποίησης της επιδερμίδας που υποστηρίζεται από την τεχνολογία TFC8. Η νέα The Face Cream Mask με TFC8 φωτίζει άμεσα, συσφίγγει και λειαίνει τη θαμπή, στρεσαρισμένη και αφυδατωμένη επιδερμίδα, ενώ προσφέρει ομοιόμορφη όψη με λαμπερά αποτελέσματα.

Το TFC8, ή Trigger Factor Complex, αποτελεί τεχνολογία ανανέωσης κυττάρων από τον Augustinus Bader, κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η οποία υποστηρίζεται με πάνω από 30 χρόνια έρευνας και καινοτομίας. Αποτελούμενο από φυσικά αμινοξέα, βιταμίνες υψηλής ποιότητας και σύνθετα μόρια που βρίσκονται φυσικά στο δέρμα, θρέφει και προστατεύει την επιδερμίδα, υποστηρίζοντας τις έμφυτες δυνατότητές της για ανανέωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για σύνθεση 100% vegan ενώ το προϊόν διαθέτει και βιώσιμη συσκευασία, δίνοντας τη δυνατότητα να επαναχρησιμοποιηθεί με το ανακυκλώσιμο PP refill. Το κουτί συσκευασίας και το εγχειρίδιο είναι ανακυκλώσιμα και 100% πιστοποιημένα με FSC.

Η H&M Move λανσάρει τη συλλογή Empower

To brand H&M Move λανσάρει μια νέα συλλογή που δίνει τη δυνατότητα σε όλους να κινηθούν, είτε η άσκηση αφορά περπάτημα, τρέξιμο, χορό ή ασκήσεις που απαιτούν stretching ή άλματα. Η συλλογή Empower που κυκλοφόρησε παγκοσμίως χθες, περιλαμβάνει μοντέρνα και λειτουργικά ρούχα για γυναίκες, άνδρες και παιδιά. Συγκεκριμένα, αποτελείται από μια ποικιλία προϊόντων χωρίς ραφές, από ολόσωμες φόρμες μέχρι καλσόν, μπουστάκια και μπλούζες, για να προσφέρουν επιπλέον υποστήριξη και άνεση. Οι πλεκτές δομές σε χρωματισμούς πορτοκαλί και μπλε δίνουν μια μοντέρνα πινελιά.

Επίσης, το υλικό DryMove απομακρύνει την υγρασία από το δέρμα για περισσότερη άνεση και στεγνή αίσθηση.
Για να γιορτάσει το λανσάρισμα, το H&M Move συγκέντρωσε τους Global Brand Movers Jane Fonda, Zlatan Ibrahimovic, JaQuel Knight και Nadia Nadim στη νέα διαφημιστική καμπάνια. Στο βίντεο, οι τέσσερις H&M Move Brand Movers ενώνονται με ποδηλάτες, αθλητές του βόλεϊ και άλλους και δοκιμάζουν νέους τρόπους μετακίνησης σε μια νέα χρονιά.
Η συλλογή Empower θα διατίθεται σε 2.400 καταστήματα παγκοσμίως και στο eshop της H&M.

Η FF Group δημιουργεί το πρώτο multi-brand κατάστημα Collective στη Θεσσαλονίκη

To πρώτο multi-brand κατάστημα Collective στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζει η FF Group. Με επιλογές σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ αποκλειστικά για άνδρες, το νέο Collective βρίσκεται στην οδό Τσιμισκή 22Α. Πρόκειται για έναν σύγχρονο χώρο υψηλής αισθητικής που προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία shopping, μέσα από δημοφιλή fashion brands, όπως Gabba, Crossley, Scotch & Soda, Krakatau, Franklin&Marshall κ.ά. Το νέο κατάστημα Collective στην Θεσσαλονίκη διευρύνει το δίκτυο πωλήσεων του Ομίλου FF Group στην Βόρεια Ελλάδα. Το νέο σημείο πώλησης ενισχύει την ήδη δυναμική παρουσία των concept store Collective σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία, απαριθμώντας στο σύνολο 30 σημεία πώλησης.