Η Moroccanoil συνεργάζεται με την καλλιτέχνη Asia Pietrzyk

Για να γιορτάσει τη θέση του ως το Νο1 έλαιο περιποίησης μαλλιών στις ΗΠΑ, το Moroccanoil Treatment λανσάρει ειδική συσκευασία, διαθέσιμη με ειδικά σχεδιασμένο έργο τέχνης. Ενώνοντας τις δυνάμεις της με την καταξιωμένη καλλιτέχνη Asia Pietrzyk, η Moroccanoil δημιούργησε ένα έργο τέχνης για το συλλεκτικό αυτό μπουκάλι, απεικονίζοντας γυναίκες να μοιράζονται το αγαπημένο τους μυστικό ομορφιάς. Με αυτό τον τρόπο, αναβιώνει το μήνυμα ότι οι άνθρωποι που γνωρίζουν το Moroccanoil Treatment το αγαπούν και ανυπομονούν «να το περάσουν» στους φίλους τους. Αυτό αποτυπώνεται σε μια νέα διαφημιστική καμπάνια που παρουσιάζει την ίδια χρωματική παλέτα και στυλ.

Τι σημαίνει για το luxury business το άνοιγμα των συνόρων της Κίνας;

Μετά από χρόνια αποκλεισμού, λόγω covid, η Κίνα άνοιξε και πάλι τα σύνορά της στον τουρισμό στις 8 Ιανουαρίου, σε μία κίνηση που έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την παγκόσμια αγορά του luxury. Ωστόσο, με τον ρυθμό μολύνσεων στην Κίνα να είναι ιδιαίτερα υψηλός, οι προκλήσεις παραμένουν. Η Κίνα αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και αναμένεται να γίνει η μεγαλύτερη αγορά πολυτελών αγαθών μέχρι τα τέλη του 2023, σύμφωνα με την Bain, η οποία εκτιμά ότι η συνολική ζήτηση για luxury αγαθά μέχρι το τέλος του 2023 διεθνώς θα εξαρτηθεί από την ανάκαμψη της καταναλωτικής ζήτησης στη χώρα, σε συνδυασμό με την κανονικοποίηση της ζήτησης στις δυτικές αγορές.

Ωστόσο, ειδικοί σημειώνουν ότι η ανάκαμψη στην Κίνα θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, και κυρίως από τον τρόπο που θα διαχειριστεί τον ρυθμό μολύνσεων από τον covid καθώς υπάρχουν αμφιβολίες ότι τα επίσημα νούμερα που δίνουν οι κινεζικές αρχές υπολείπονται της πραγματικότητας. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια άλλαξε και η καταναλωτική συμπεριφορά. Η ανάπτυξη τοπικών brands, η αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης για πολυτελή αγαθά μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου και η ανάπτυξη εγχώριων προορισμών, όπως το νησί Χαινάν, θα έχουν μία μόνιμη επίδραση στο λιανεμπόριο που θα είναι δύσκολο να αντιστραφεί, όπως λέει η συμβουλευτική εταιρεία Tong που εστιάζει στην κινεζική αγορά.

(Πηγή: Vogue Business)

Ανθεκτική η βιομηχανία ομορφιάς το 2022

Το 2022 ήταν καλή χρονιά για τη βιομηχανία της ομορφιάς. Πληθώρα νέων λανσαρισμάτων, καινοτομίες, ανοίγματα καταστημάτων και εξαγορές, απέδειξαν την ανθεκτικότητα του κλάδου, παρά την επίμονη αβεβαιότητα, την επαπειλούμενη ύφεση και τις συνεχιζόμενες δυσκολίες στην εφοδιαστική αλυσίδα. Η παγκόσμια βιομηχανία ομορφιάς προβλεπόταν ότι θα έκλεινε στα 546 δισ. δολάρια το 2022 από 529 δισ. δολάρια το 2021, με ανάπτυξη σε όλες τις κατηγορίες και δυνατότητα να φθάσει τα 596 δισ. δολάρια ως το 2025, σύμφωνα με τη Euromonitor International.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
Τα brands επικεντρώνονται πλέον στο να γίνουν απαραίτητα στο κοινό τους και ένας τρόπος είναι η καινοτομία, καθώς πολλοί νέοι καταναλωτές τείνουν προς το «skinimalism», με απλούστερα προγράμματα περιποίησης και λιγότερες συσκευασίες προς απόρριψη. Σε απάντηση, λανσάρουν υβριδικά, πολυλειτουργικά προϊόντα σε υψηλότερες τιμές ανά τεμάχιο, για να ανταποκριθούν στην τάση για μειούμενες τεμαχιακές πωλήσεις.

ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΣΤΗ ΛΙΑΝΙΚΗ
Παραδοσιακά, οι prestige μάρκες πωλούνται σε prestige περιβάλλοντα, αλλά προκειμένου να προσεγγίσουν τον σύγχρονο καταναλωτή που κινείται σε πολλαπλά touchpoints, στρέφονται και σε εναλλακτικές συνεργασίες και τοποθετήσεις. Για παράδειγμα, η Sephora στις ΗΠΑ διεύρυνε την παρουσία της μπαίνοντας στα 1.100 σημεία Kohl’s, ενώ σήματα όπως τα Aesop και Byredo διατίθενται πλέον σε αεροδρόμια, μέσα από το concept store Gate Zero, συνεργασία του Highsnobiety με την Gebr Heinemann.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
Μετά την αλληλουχία εξαγορών το 2022, αναμένονται ακόμη περισσότερες το 2023, αλλά μικρότερης κλίμακας. Οι μεγάλες εταιρείες ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας πραγματοποιούν πολλές μικρές επενδύσεις, δίνοντας την ευκαιρία στις νέες μάρκες να επιτύχουν, χωρίς να εκτίθενται σε μεγάλο κίνδυνο αν αποτύχουν.

ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ
Το 2023, η επιστήμη και η τεχνολογία θα στηρίξουν τα beauty brands σε τυχόν αναταράξεις, θα διασφαλίσουν τις εφοδιαστικές αλυσίδες και θα παράσχουν φρέσκιες ιδέες για προϊόντα και εμπειρίες, σύμφωνα με τη συμβουλευτική The Future Laboratory. Οι μάρκες θα προβάλουν την εξειδίκευσή τους ως USP και θα διαφοροποιηθούν μέσω επιστημονικής καινοτομίας, ενισχύοντας έτσι και την αξιοπιστία τους, στην εποχή της παραπληροφόρησης. Παράλληλα, η ομαλή και λειτουργική omnichannel εμπειρία θα παραμείνει σημαντική. Το online παραμένει δυνατό στο awareness και τον εντοπισμό καταναλωτών, αλλά οι καταναλωτές εξακολουθούν να προσελκύονται μέσω της φυσικής επαφής με το προϊόν.

(Πηγή: Voguebusiness.com)

 

 

Πόσο προετοιμασμένη είναι μια επιχείρηση για το μέλλον;

Ο Σύνδεσμος ΑE & Επιχειρηματικότητας, το Συμβούλιο της Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας και η Boussias παρουσιάζουν την πρωτοβουλία Future-Ready Business. Στόχος της είναι, μέσω διαγωνισμού, να συγκεντρώνει τις καλές πρακτικές, να μοιράζεται τις τάσεις και τα χαρακτηριστικά που φέρνουν τις εταιρείες πιο σωστά προετοιμασμένες όταν αντιμετωπίζουν ένα άγνωστο και πολύπλοκο μέλλον.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που θριαμβεύουν στο σήμερα και προετοιμάζονται για το αύριο. Ανεξάρτητα από μέγεθος ή κλάδο ή ηλικία επιχείρησης, φιλοδοξία της πρωτοβουλίας είναι ο σχεδιασμός ενός «οδικού χάρτη», με σκοπό να συνδράμει τη συνολική βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά και πιο γρήγορα, υπογραμμίζοντας τις τάσεις της κατεύθυνσης προς το μέλλον, παρέχοντας τα εργαλεία και την ανατροφοδότηση, αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας τις Future-Ready επιχειρήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.futurereadybusiness.gr.

Η MAC λανσάρει τη σειρά skincare MAC Hyper Real

H MAC αναβαθμίζει το Skin Artistry με τη σειρά MAC Hyper Real, μία νέα skincare σειρά υψηλής απόδοσης, ειδικά διαμορφωμένη για να βελτιώσει την επιδερμίδα και να ενισχύσει το μακιγιάζ. Στη νέα skincare σειρά, η οποία φέρει τη σφραγίδα της επιστήμης και την έγκριση των Μakeup Αrtists, πρωταγωνιστεί το Hyper Real Serumizer Skin Balancing Hydration Serum, ένα υβριδικό serum-moisturizer, το οποίο εξισορροπεί, αναδομεί και ενδυναμώνει τον φραγμό της επιδερμίδας μεταμορφώνοντάς τη σε έναν makeup-ready καμβά, αναδεικνύοντας τη φυσική της λάμψη.

Ανθεκτικό και σπάνιο εκχύλισμα Ιαπωνικής παιώνιας που βελτιώνει ορατά τη λάμψη, νιασιναμίδη που εξομαλύνει την επιδερμίδα και βοηθά στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, ενώ παράλληλα βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας μειώνοντας τη θαμπάδα, ενυδατικό υαλουρονικό οξύ που γεμίζει την επιδερμίδα και επανορθωτικά ceramides κυριαρχούν στη σειρά.
Η συλλογή περιλαμβάνει, εκτός από το ενυδατικό serum Hyper Real Serumizer Skin Balancing, την ενυδατική κρέμα Hyper Real Skincanvas Balm και το καθαριστικό έλαιο Hyper Real Fresh Canvas.

Τριπλή βράβευση για τη Mat. Fashion στα e-Volution Awards

Τρία βραβεία απέσπασε η Mat. Fashion για το ηλεκτρονικό της κατάστημα, στα φετινά e-volution Awards, που διοργάνωσε για 12η χρονιά η Boussias. Η στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία Web Development Elegento οδήγησε στην επίτευξη αυτού του αποτελέσματος, μέσα από το ανανεωμένο shop.matfashion.com, το οποίο συνδυάζει ένα σύγχρονο look and feel που καθιστά τις αγορές ακόμα πιο εύκολες και απλές.

Συνολικά η Mat. Fashion κατέκτησε 3 βραβεία για το e-shop και το B2B site, τα οποία επανασυστήθηκαν στο κοινό με νέο σχεδιασμό και περισσότερες τεχνολογικά δυνατότητες. Συγκεκριμένα, απέσπασε Bronze βραβείο στην κατηγορία Best in B2B, Bronze στην κατηγορία Redesign και Relaunch (Website / E-shop / App) και Bronze στην κατηγορία The Most Effective Investment. «Οι διακρίσεις αυτές ήρθαν ως αποτέλεσμα της προσπάθειας της εταιρείας να παρέχει συνεχώς ένα μοναδικό επίπεδο αγοραστικής εμπειρίας μέσω του shop.matfashion.com, δίνοντας συνεχώς έμφαση στην εύκολη και γρήγορη πλοήγηση», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.