Euromonitor: Η σημασία των συστατικών στα προϊόντα ομορφιάς

Η πανδημία ενίσχυσε το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα προϊόντα ομορφιάς με επίκεντρο τα συστατικά, με απευθείας σύνδεση με την εξέλιξη της ευζωίας και της τάσης για αυτοφροντίδα.

Το βοτανικό positioning απαντά στο αίτημα για ευζωία και ασφάλεια
Τα τελευταία χρόνια, οι καταναλωτές δίνουν μεγαλύτερη σημασία στις συνθέσεις των προϊόντων. Σε αυτό συμβάλλουν και οι συχνές ανακλήσεις, μηνύσεις και καταργήσεις προϊόντων, που φέρνουν στο προσκήνιο συγκεκριμένα συστατικά, ιδίως στην περιποίηση μαλλιών, τα αντιηλιακά και τα προϊόντα σώματος. Η ευρεία υιοθέτηση εφαρμογών ελέγχου συστατικών όπως οι Yuka, Think Dirty και EWG Healthy Living, επίσης είναι δείκτης της νέας τάσης.

Οι καταναλωτές συνδέουν άμεσα τα βοτανικά συστατικά με την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ευζωία, γεγονός που έχει οδηγήσει σε πολλά reformulations. Οι εξαγορές της Youth to the People από τη L’Oréal, της Paula’s Choice από τη Unilever και της Deciem Beauty Group από την Estée Lauder, είναι μερικά παραδείγματα του πόσο ελκυστική έχει γίνει η ομορφιά με βάση τα συστατικά. Τα αντιηλιακά γίνονται όλο και πιο περίτεχνα, με τη δημιουργία προϊόντων που στοχεύουν στη γενικότερη υγεία της επιδερμίδας, ενώ καθώς γίνονται γονείς οι Millennials και Gen-Zers προκύπτει ξεκάθαρη ζήτηση για μάρκες βρεφικής φροντίδας με την ίδια ποικιλία συστατικών και ισχυρισμών που έχουν συνηθίσει οι νέοι γονείς στα προϊόντα που χρησιμοποιούν οι ίδιοι.

Αυξανόμενη επιθυμία για skinification
Με όλο και περισσότερους καταναλωτές να βλέπουν το τριχωτό της κεφαλής ως προέκταση της επιδερμίδας, οι εταιρείες ανταποκρίνονται μέσα από πιο περίτεχνες συνθέσεις, όπως έκανε η DevaCurl που ενσωμάτωσε μικυλλιακό νερό σε προϊόν καθαρισμού τρίχας και τριχωτού. Παρόμοια τάση παρατηρείται και στα αποσμητικά.

Τα λειτουργικά συστατικά δημιουργούν νέο positioning
Η αυξανόμενη προτεραιότητα υγείας και ευζωίας ενθαρρύνει τους καταναλωτές να αναζητήσουν συστατικά που προέρχονται από την παραδοσιακή κινεζική ιατρική και την αγιούρβεδα, ανοίγοντας τη νέα κατηγορία των λειτουργικών αρωμάτων. Τα λειτουργικά αρώματα περιέχουν συστατικά με ιδιότητες τονωτικές ή ηρεμιστικές και αξιοποιούν τις θεραπευτικές ιδιότητες για την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η έλλειψη ύπνου ή το άγχος.

Δυναμώνει η σχέση μεταξύ ασφάλειας συστατικών και ευζωίας
Η ζήτηση για αρώματα με οφέλη για την υγεία, όπως οι αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, η οποία επιταχύνθηκε λόγω πανδημίας, έχει διατηρηθεί υψηλά, επηρεασμένη από την αυξημένη ζήτηση για συναισθηματική ευζωία. Δημοφιλή αρωματικά συστατικά, όπως η βανίλια, το έλαιο τεϊόδενδρου, το θυμάρι και το δενδρολίβανο είναι ήδη γνωστά για τα αντιμικροβιακά και αντιοξειδωτικά τους οφέλη, αλλά η βιομηχανία διενεργεί περαιτέρω έρευνες για να μελετήσει τη σχέση ανάμεσα στα συστατικά και τη βελτίωση των φυσικών λειτουργιών. Καθώς ο κόσμος ανακτά κάποιο επίπεδο κανονικότητας, η διάθεση των καταναλωτών για ασφαλή συστατικά δεν δείχνει σημάδια αποδυνάμωσης, έχοντας κερδίσει δυναμική τόσο στις premium όσο και στις mass κατηγορίες ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας.

(Πηγή: Euromonitor.com)

 

Η Prada υποδέχεται τον Gianfranco D’Attis ως νέο CEO

Έπειτα από τον διορισμό του Andrea Guerra ως CEO του ομίλου Prada με ισχύ από τα τέλη Ιανουαρίου, ανακοινώθηκε νέος CEO και για τον οίκο Prada. O Gianfranco D’Attis αναλαμβάνει από 02/01 την εν λόγω θέση, η οποία δημιουργήθηκε επί τούτου, καθώς του οίκου ηγούνταν ως τώρα οι Patrizio Bertelli και Miuccia Prada. Ο Gianfranco D’Attis ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην IWC Schaffhausen το 2003, το 2014 ανέλαβε International Director στην Chloé και το 2018 την ίδια θέση στη Jaeger-LeCoultre για σχεδόν 1 έτος, πριν αφήσει τον όμιλο Richemont για την Christian Dior Couture.

Miuccia Prada, 73 ετών και Patrizio Bertelli, 76, προετοιμάζουν τη διαδοχή, καθώς θα αφήσουν τη διοίκηση του ομίλου το 2023. Η Miuccia Prada θα παραμείνει Δημιουργική Διευθύντρια των σειρών Miu Miu και Prada, ενώ ο σύζυγός της θα αναλάβει Πρόεδρος της εταιρείας. Σημειώνεται ότι το ζεύγος επιθυμεί να παραδώσει μελλοντικά στον μεγαλύτερο γιο του, Lorenzo Bertelli, νυν Διευθυντή Μάρκετινγκ του ομίλου.

(Πηγή: FashionNetwork.com)

Νομοθέτες στις ΗΠΑ προωθούν την απαγόρευση του TikTok

Ο αμερικανός γερουσιαστής Marco Rubio ανακοίνωσε την Τρίτη σχέδιο νόμου, το οποίο στηρίζουν δημοκράτες και ρεπουμπλικανοί, για την απαγόρευση της κινεζικής πλατφόρμας TikTok στις ΗΠΑ, εν μέσω φόβων ότι η εφαρμογή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κατασκοπεία και λογοκρισία. Εκπρόσωπος του TikTok χαρακτήρισε ανησυχητικό ότι μέλη του Κογκρέσου αποφάσισαν να προωθήσουν, με πολιτικά κίνητρα, απαγόρευση που δεν θα επηρεάσει την ασφάλεια της χώρας, αντί να ενθαρρύνουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εθνικής ασφάλειας του μέσου.

Η επιτροπή διεθνών επενδύσεων των ΗΠΑ και το TikTok βρίσκονται σε συζητήσεις εδώ και μήνες, με στόχο να καταλήξουν σε συμφωνία εθνικής ασφάλειας για την προστασία των δεδομένων των χρηστών, οι οποίοι ξεπερνούν τα 100 εκατ. χρήστες. Από το 2020 ως σήμερα εκφράζονται φόβοι ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το μέσο για να επηρεάσει τους χρήστες ή να ελέγξει τις συσκευές τους και ότι δεδομένα των αμερικανών χρηστών θα μπορούσαν να μεταβιβαστούν στην κινεζική κυβέρνηση.

(Πηγή: Reuters.com)

Με τον George Papadogamvros συνεργάζεται η LG Electronics Hellas

Η LG Electronics Hellas προχώρησε σε συνεργασία με άλλον έναν έλληνα σχεδιαστή, τον George Papadogamvros και το γνωστό μοντέλο Πλάτωνα Παπαγιαννόπουλο, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν με την LG OLED Gallery TV στο ανακαινισμένο ατελιέ του σχεδιαστή. Η LG OLED Gallery TV τοποθετήθηκε στο ειδικά διαμορφωμένο Gallery stand, σε αρμονία με το ατελιέ, αλλά και τους τολμηρούς συνδυασμούς χρωμάτων που ο σχεδιαστής επιλέγει για τις δημιουργίες του.

Μέσω της τεχνολογίας Gallery Mode, η φωτογράφιση πλαισιώθηκε από ψηφιακά έργα τέχνης, σε μία παγκόσμια πρωτοβουλία της LG Electronics Hellas, να συνδυάσει αρμονικά την τέχνη με την τεχνολογία. Η LG OLED Gallery TV με τη λεπτή της σιλουέτα εναρμονίζεται πλήρως με τον τοίχο, σαν πίνακας ζωγραφικής. Είναι πολύ ελαφριά και μπορεί να αλλάζει θέση εύκολα ώστε να ταιριάζει με κάθε εσωτερικό χώρο. Είτε προβάλλει τέχνη είτε ψυχαγωγία μοιάζει να αποτελεί φυσικό μέρος του χώρου.

Η Κατερίνα Καινούργιου στη νέα καμπάνια Radiant Professional

Η Κατερίνα Καινούργιου πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια της Radiant Professional για τα Χριστούγεννα, με τίτλο «Choose to Sparkle!». Επαναπροσδιορίζοντας τι σημαίνει κομψότητα, η Κατερίνα Καινούργιου ποζάρει και χαρίζει Χριστουγεννιάτικη μαγεία, έτσι ώστε αυτές τις γιορτές να εμπνευστούμε και να επιλέξουμε looks που δεν θα περάσουν απαρατήρητα. Χρησιμοποιώντας τις νέες μεταλλικές σκιές Eye Color Metallic, δημιουργεί ένα glam look που αναδεικνύει δυναμισμό και ομορφιά.

Ρουτίνα 60’’ προτείνει η Nuxe

Πιστή στη φιλοσοφία της από την ίδρυσή της, η Nuxe στον τομέα της αντιγήρανσης, δίνει μία απλή αλλά αποτελεσματική υπόσχεση: «60 δευτερόλεπτα αρκούν για να μεταμορφώσετε το δέρμα σας!». Η Nuxe δεσμεύεται πως με την εξαιρετικά ισχυρή ρουτίνα αντιγήρανσης σε 2 βήματα, θα εκπληρώσει αυτήν τη σημαντική υπόσχεση. H ρουτίνα περιλαμβάνει το Super Serum 10, με αποδεδειγµένη επίδραση στους παράγοντες γήρανσης για πιο απαλό, σφριγηλό και φωτεινό δέρµα, και 4 κρέμες για κάθε ανάγκη της επιδερµίδας, που συµπληρώνουν την ρουτίνα αντιγήρανσης για άµεσο αποτέλεσµα.

Συγκεκριμένα, προτείνεται το Super Serum [10], το οποίο συνδυάζει για πρώτη φορά τα οφέλη µιας πρωτοποριακής πράσινης τεχνολογίας, με 100% µικροσφαιρίδια κλάσµατος φυτικών ελαίων που προσφέρει απόδοση και απόλαυση για όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, κάνοντας το δέρμα να συμπεριφερθεί σαν να ήταν 10 χρόνια νεότερο. Το serum προτείνεται ως συνδυασμός με τις κρέμες της σειράς Crème Prodigieuse Boost, Merveillance Lift, Nuxuriance Ultra και Nuxuriance Gold.

L’Oréal και LVMH, πρώτες σε περιβαλλοντικές επιδόσεις

Οι L’Oréal, Beiersdorf, Firmenich, Kao και LVMH ήταν μεταξύ των 12 εταιρειών που έλαβαν την ανώτατη βαθμολογία ΑΑΑ για τα περιβαλλοντικά τους επιτεύγματα ως προς την κλιματική αλλαγή, τα δάση και την ασφάλεια νερού, από τον παγκόσμιο περιβαλλοντικό οργανισμό CDP. Η L’Oréal είναι η μόνη παγκοσμίως που λαμβάνει αυτή τη βαθμολογία για 7 συναπτά έτη από τον ΜΚΟ, ο οποίος θεωρείται χρυσό πρότυπο περιβαλλοντικής αξιολόγησης. Για 5 συναπτά έτη βαθμολογείται με ΑΑΑ η ελβετική Firmenich, η ιαπωνική Kao για 3 έτη και η LVMH για 1η φορά.

Συνολικά, υπέβαλαν δεδομένα σχεδόν 20.000 εταιρείες, ενώ οι ευρωπαϊκές εταιρείες αποτελούν σχεδόν τις μισές της A-list. Givaudan, Unilever και Kosé βαθμολογήθηκαν με ΑΑ και με ένα Α οι Burberry, Inditex, International Flavors and Fragrances, J. Front Retailing, Kering, Pandora, Pola Orbis Holding, Puma, Shiseido, VF Corp., The Estée Lauder Cos., Fast Retailing, Gap και Hermès. Η CDP χρησιμοποιεί ανεξάρτητη μέθοδο για την αξιολόγηση των εταιρειών και κατόπιν τις βαθμολογεί με A ως D, ενώ με F βαθμολογούνται όσες δίνουν ανεπαρκή ή καθόλου στοιχεία.

(Πηγή: Wwd.com)