-->

Ο γαλλικός όμιλος Rossignol ανακοινώνει τα σχέδιά του για το 2026

Ο γαλλικός όμιλος αθλητικών ειδών Rossignol ανακοίνωσε ότι για το 2026 στοχεύει σε τζίρο μισού δισ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι οι επιδόσεις του έχουν συρρικνωθεί τα τελευταία έτη. Ο όμιλος, που ιδρύθηκε το 1907, ανακοίνωσε έσοδα 313 εκατ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2021-22, πάνω 28% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά κάτω από τα σχεδόν 380 εκατ. του 2018-19.

Το πλάνο προβλέπει περισσότερα προϊόντα με οικολογικό σχεδιασμό και ανακυκλώσιμα πέδιλα του σκι, καθώς επίσης ενίσχυση των ειδών ένδυσης και υπόδησης, τα οποία επί του παρόντος αναλογούν τουλάχιστον στο 20% των πωλήσεων. Σχεδιάζεται επένδυση 50 εκατ. ευρώ ως το 2026, από τα οποία 27 θα αποτελούν βιομηχανική επένδυση και 15 επενδύσεις στη βιωσιμότητα.

Το εργοστάσιο του ομίλου στις Άλπεις θα εξειδικευθεί στα οικολογικά σχεδιασμένα και ανακυκλώσιμα πέδιλα του σκι, με πρόσθετο τομέα για επισκευές και μεταπώληση. Σημειώνεται ότι το εν λόγω εργοστάσιο είναι το τελευταίο εργοστάσιο κατασκευής πέδιλων του σκι στη Γαλλία. Ο όμιλος σκοπεύει επίσης να αυξήσει τα φυσικά σημεία λιανικής του, ενώ πρόσφατα λάνσαρε το multibrand store concept «Start Gate» σε Ελβετία και Καναδά και θα το αναπτύξει σε όλες τις περιοχές όπου σχεδιάζει επέκταση.

(Πηγή: FashionNetwork.com)

 

Η Zara συνεργάζεται με την Irina Shayk στη συλλογή A New Sensuality

Τη νέα συλλογή-κάψουλα A New Sensuality κυκλοφορεί η Zara, σε συνεργασία με το μοντέλο Irina Shayk. Τη συνοδευτική καμπάνια φωτογράφησαν οι Mert & Marcus. Η συλλογή έχει στόχο να εμπνεύσει θετικότητα, αυτοπεποίθηση και πρακτικότητα, ενώ στοχεύει σε κοινό με συνεχώς μεταβαλλόμενο τρόπο ζωής. Αποτελείται από εννέα κομμάτια, τα οποία μπορούν να φορεθούν μόνα ή συνδυασμένα μεταξύ τους, και τα οποία διατίθενται στην ιστοσελίδα της μάρκας και σε επιλεγμένα καταστήματα παγκοσμίως. Μεταξύ άλλων, η συλλογή περιλαμβάνει εφαρμοστά φορέματα από βισκόζη σε ασύμμετρο κόψιμο, ολόσωμη έξωμη φόρμα και ένα ασύμμετρο κορμάκι.

Οι τιμές κυμαίνονται από 39,95 ως 99,95 ευρώ. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα απλά και διαχρονικά κομμάτια ευνοούν τη ρευστότητα, την άνεση κινήσεων, την ευελιξία και την ενδυνάμωση, χάρη στη χρωματική παλέτα, όπου κυριαρχούν το μαύρο, το γκρι και το σκούρο μπλε. Σημειώνεται ότι το λανσάρισμα εντάσσεται στο πλαίσιο του repositioning της ισπανικής μάρκας.

(Πηγή: FashionNetwork.com)

Η Adidas παρουσιάζει την μπάλα των τελικών του μουντιάλ

Η Adidas παρουσίασε τον Μάρτιο την Al Rihla ως την επίσημη μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022. Εμπνευσμένη από την αρχιτεκτονική του Κατάρ όπου πραγματοποιείται το Μουντιάλ, η μπάλα ονομάστηκε Al Rihla που στα αραβικά σημαίνει «το ταξίδι». Συνέχεια του ταξιδιού είναι η νέα επίσημη μπάλα των ημιτελικών και τελικών αγώνων, η Al Hilm, η ονομασία της οποίας μεταφράζεται ως «το όνειρο». Τόσο η Al Rihla όσο και η Al Hilm διαθέτουν την ίδια τεχνολογία, έχοντας σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν τις πιο υψηλές ταχύτητες παιχνιδιού, καθώς κινούνται στον αέρα ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σε συνδυασμό με τα δεδομένα για τη θέση των ποδοσφαιριστών, η τεχνολογία Connected Ball προσφέρει άμεσα δεδομένα στο σύστημα Video Assistant Referees (VAR), βελτιώνοντας τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Εκτός από την καινοτόμο τεχνολογία και το design, η Al Hilm έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς όλα τα εξαρτήματά της έχουν μελετηθεί προσεκτικά κάνοντάς την, την πρώτη μπάλα τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA που έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά από μελάνια και κόλλες που έχουν ως βάση το νερό. Η επίσημη μπάλα των ημιτελικών και τελικών αγώνων κυκλοφορεί στο adidas.gr.

 

Χριστουγεννιάτικες δράσεις στο River West

To River West, από τις 16 έως και τις 31 Δεκεμβρίου, μεταμορφώνεται σε έναν χριστουγεννιάτικο προορισμό. Το τρένο των ευχών στο επίπεδο -1 προσκαλεί όλους τους επισκέπτες σε ένα «Magic Ride», σε όλον τον κόσμο, στηρίζοντας παράλληλα το έργο του Make-A-Wish Ελλάδος, με τελικό προορισμό την εκπλήρωση της ευχής του μικρού Κωνσταντίνου που θέλει να δει από κοντά το Βόρειο Σέλας. Το Εργαστήρι του Άγιου Βασίλη στο επίπεδο 1 περιμένει τα παιδιά να φτιάξουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα props, ενώ θα μπορούν να κάνουν και γιορτινό face painting. Τέλος, ζωντανή μουσική με κάλαντα και γιορτινές μελωδίες περιμένουν τους επισκέπτες στις 24 και 31 Δεκεμβρίου.

Νέα αύξηση πωλήσεων στα καλλυντικά στο φαρμακείο

Νέα άνοδος σημειώθηκε στις πωλήσεις καλλυντικών στα φυσικά φαρμακεία, σύμφωνα με το report, IQVIA Weekly Data, για την περίοδο 31/10/22-27/11/22 που αποτυπώνει την αγοραστική συμπεριφορά των ασθενών και καταναλωτών, από τα φαρμακεία λιανικής. Σύμφωνα με τα IQVIA Weekly Data, την περίοδο 31/10/22-27/11/22, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο (01/11/21-28/11/21) οι πωλήσεις καλλυντικών αυξήθηκαν κατά 1,2% (+35,4 χιλ.τμχ.). Η υποκατηγορία με τη μεγαλύτερη μεταβολή είναι τα Προϊόντα Ομορφιάς, που αυξάνονται κατά 9,4% (+48,8 χιλ.τμχ.). Υπενθυμίζεται ότι, τα IQVIA Weekly Data συλλέγονται από πάνω από 2.000 φαρμακεία, σε όλη την Ελλάδα, και αποτυπώνουν την αγορά σε 70 περιοχές.

Τα Sloggi συνεργάζονται με τον Pac-Man

Ο Pac-Man, ένας από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες videogame όλων των εποχών, συνεργάζεται με τo brand Sloggi στη συλλογή AW22. Τα Sloggi και ο Pac-Man έχουν την ίδια ηλικία και δημιουργήθηκαν και τα δύο με σκοπό να σβήσουν τις διαχωριστικές γραμμές. Τα Sloggi γεννήθηκαν ως απάντηση στο γυναικείο κίνημα χειραφέτησης και ο δημιουργός του Pac-Man, ο Toru Iwatani, σχεδίασε το πασίγνωστο παιχνίδι του δίνοντάς του ουδέτερο φύλο και έναν μη-βίαιο και fun χαρακτήρα. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη συνεργασία της Bandai Namco, της μαμάς εταιρείας του Pac-Man, με μία αμιγώς μάρκα εσωρούχων. Η συνεργασία έχει εφαρμογή στη γυναικεία σειρά Ζero Feel, καθώς επίσης στα κλασικά σλιπ Start και το Go t-shirt.

 

Στον «αέρα» η νέα καμπάνια JCou

Τη νέα καμπάνια της ελληνικής εταιρείας ρολογιού και κοσμήματος Time Center για το brand ρολογιών της JCou δημιούργησε ο σκηνοθέτης και παραγωγός Γιάννης Δημολίτσας. Ο Γ. Δημολίτσας ανέλαβε την υλοποίηση της καμπάνιας τόσο σε επίπεδο creative, όσο και σε επίπεδο παραγωγής και σκηνοθεσίας. Κεντρικό πρόσωπο στην καμπάνιας είναι η ηθοποιός Κλέλια Ανδριολάτου, η οποία «φλερτάρει» με τον φωτογραφικό φακό, αναδεικνύοντας τα μοντέλα ρολογιών της εταιρείας. Η καμπάνια αναπτύσσεται ήδη στην τηλεόραση, καθώς και σε digital Μέσα, όπως Facebook, Instagram, YouTube, TikTok και Google.

 

Η Seventeen επενδύει στο Tik Tok

Στο πλαίσιο της συνεργασία της με το νεοϊδρυθέν TikTok Studio της Humble, η Seventeen ανέθεσε στο agency την προβολή της στο TikTok. Συγκεκριμένα, η Humble αναλαμβάνει την παραγωγή περιεχομένου για λογαριασμό της εταιρείας στο TikTok σε μηνιαία βάση.

«Fancy outfits» επιλέγει το 41% των Ελλήνων για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων

Tο Glami, μέσω της έρευνας μόδας www.fashion-research.gr, παρουσιάζει τις πιο δημοφιλείς επιλογές και τάσεις όσον αφορά στις αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων καταναλωτών για την περίοδο των γιορτών. Ποιο είναι το πιο «κλασικό» δώρο που δέχονται συνήθως και τι outfit θα επιλέξουν για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά;

Χριστούγεννα με λάμψη ή άνεση;
Η εορταστική περίοδος «επιτρέπει» περισσότερη λάμψη ακόμα και στα καθημερινά looks. Σε ποσοστό 41% οι Έλληνες ερωτηθέντες που συμμετείχαν στην παραπάνω διαδικτυακή έρευνα, δήλωσαν ότι φέτος θα επιλέξουν περισσότερο «επίσημα» και fancy σύνολα σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες χρονιές και τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία της Covid-19. Στον αντίποδα, μόλις το 20% θα προτιμήσει πιο άνετα ρούχα και μία πιο χαλαρή προσέγγιση στη βραδιά του ρεβεγιόν -οι περισσότεροι ανέφεραν πως προτιμούν να βρίσκονται στο σπίτι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και άρα αντίστοιχα θα είναι και τα looks που θα φορέσουν. Το 6% σημείωσε ότι του αρέσει να ντύνεται με ρούχα που είναι επηρεασμένα από τα Χριστούγεννα, ενώ το 24% φαίνεται ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τα γιορτινά looks αλλά θα ντυθεί με ρούχα που υπάρχουν ήδη στη ντουλάπα του.

Χριστουγεννιάτικες κάλτσες για το 57%
Την κορυφαία θέση του all time classic δώρου κερδίζουν οι Χριστουγεννιάτικες κάλτσες, με το 57% των Ελλήνων συμμετεχόντων στην έρευνα να απαντά πως ένα ζευγάρι κάλτσες με Xριστουγεννιάτικο pattern είναι πάντα καλοδεχούμενο. Από την άλλη, το 32% δήλωσε πως δεν θα ήθελε ξανά κάλτσες για δώρο, καθώς σε ποσοστό 18-19% οι περισσότεροι διαθέτουν ήδη 1 με 2 τέτοια ζευγάρια στη συλλογή τους.

Το ugly sweater έρχεται και στην Ελλάδα
Η τάση του «ugly Christmas sweater» είναι ένα trend που οι Έλληνες γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τις ξενόφερτες ταινίες και σειρές, πλέον όμως έχουμε ξεκινήσει να το ενσωματώνουμε και στη δική μας κουλτούρα. Σε ποσοστό 62% οι συμμετέχοντες επιλέγουν να αγοράσουν χριστουγεννιάτικα πουλόβερ, το 56% τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες, ενώ το 28% επιλέγει t-shirts που έχουν χριστουγεννιάτικη θεματολογία.

Πόσα ξοδεύουν οι Έλληνες για Χριστουγεννιάτικα δώρα;
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Fashion (Re)search του Glami, το 41% δήλωσε ότι καταφέρνει να παραμείνει εντός προϋπολογισμού, το 39 % ορισμένες φορές αισθάνεται ενοχές σχετικά με το χρηματικό ποσό που ξοδεύει για γιορτινές αγορές ενώ το 20% απάντησε ότι λατρεύει να προσφέρει δώρα και δεν έχει κανένα πρόβλημα ακόμη κι αν βγει εκτός budget.
Για έξυπνες χριστουγεννιάτικες αγορές, το Glami διαθέτει το εργαλείο Fashion Quiz προσφέροντας εξατομικευμένο shopping και στοχευμένες προτάσεις προϊόντων.