Πρόοδος σε θέματα DEI για τη VF

Η VF Corporation δημοσιοποίησε την τελευταία της έκθεση DEI, την οποία ονομάζει IDEA (inclusion, diversity, equity, action) και η οποία δείχνει πρόοδο στην έμφυλη και φυλετική εκπροσώπηση, αλλά και προγράμματα που συμβάλλουν σε βελτιωμένη πρόσβαση για άτομα από ποικίλα υπόβαθρα. Η Lauren Guthrie, αρμόδια VP της VF, θεωρεί ότι το όφελος ξεπέρασε τους αριθμούς, καθώς η σχετική πρόοδος παρατηρήθηκε σε όλη την εταιρεία και δεν περιορίστηκε στις δράσεις του αρμόδιου τμήματος. Οι γυναίκες αποτελούν πλέον το 53,2% του προσωπικού και το 41,8% της ανώτερης διοίκησης.

Το 56,1% των νέων προσλήψεων το τελευταίο έτος ήταν γυναίκες, όπως και το 60,4% των προαγωγών, αν και σημειώθηκε αποχώρηση γυναικών από τις ανώτερες θέσεις σε ποσοστό 63,6%. Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της διαφάνειας, η εταιρεία ενημερώνει λεπτομερώς σε τριμηνιαία βάση τους υπαλλήλους της, σχετικά με τις προσλήψεις, προαγωγές, αποχωρήσεις και μετακινήσεις.

(Πηγή: Wwd.com)

 

Το νέο marketplace μόδας Shoptrue συνδυάζει AI με το προσωπικό γούστο

Ο Romney Evans, επιχειρηματίας τεχνολογίας και συνιδρυτής της εταιρείας ψηφιακών δοκιμαστηρίων True Fit, λάνσαρε το νέο marketplace μόδας Shoptrue, με προσωποποιημένη καταναλωτική εμπειρία και όχι μόνο προτάσεις βάσει αλγοριθμικής προσέγγισης. Όραμα του επιχειρηματία είναι τα δεδομένα που προκύπτουν από την τεχνητή νοημοσύνη να βοηθούν το σωστό ταίριασμα καταναλωτών με μάρκες και σχέδια, επανατοποθετώντας όμως τον καταναλωτή μέσα στη διαδικασία, καθώς πιστεύει ότι ο καταναλωτής θέλει να έχει τον τελικό έλεγχο. Το νέο marketplace θα δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να συγκεντρώνει τα σχέδια που τον εμπνέουν και να τα εντάσσει σε συλλογές, τις οποίες θα ονομάζει όπως επιθυμεί και στη συνέχεια θα τις μοιράζεται με άλλους χρήστες, αντί απλώς να σώζει είδη στο καλάθι.

(Πηγή: Forbes.com)

Εορταστική συλλογή από την Bobbi Brown

Η Bobbi Brown παρουσιάζει, για τα Χριστούγεννα, νέα προϊόντα περιορισμένης έκδοσης και υφιστάμενους κωδικούς σε εορταστική συσκευασία. Οι καινούριες limited-edition Luxe Eye and Cheek Palettes σε φωτεινές αποχρώσεις, κυκλοφορούν σε δύο συνδυασμούς, Incandescent Glow και Copper Glow, ενώ κυκλοφορούν επίσης δύο νέες παλέτες για τα μάτια, επίσης σε περιορισμένη έκδοση, η Day & Light Eye Shadow Palette και η Jadestone Eye Shadow Palette. Η πρώτη περιέχει 8 σκιές σε απαλά ροζ, κρέμ και φυσικά χρώματα και η δεύτερη περιέχει 12 σκιές σε χρυσές αποχρώσεις, ζεστά nudes και πράσινα.

Το Luxe Lip Color της μάρκας διαθέτει 3 από τις αποχρώσεις του σε limited-edition εορταστικές συσκευασίες και συγκεκριμένα τις Metro Red, Neutral Rose και Claret, ενώ τις προτάσεις δώρων συμπληρώνουν τα υφιστάμενα σετ περιποίησης Extra Indulgence Skincare Set, Celebrate Lashes Mascara Set και Out All Night Mini Long-Wear Cream Shadow Set. Η μάρκα διατίθεται στην Ελλάδα από την Estée Lauder Ελλάς.

Αύξηση πωλήσεων 9,95% για τον Όμιλο Σαράντη στο εννεάμηνο

Αύξηση πωλήσεων 9,95% κατέγραψε ο Όμιλος Σαράντη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα εννεαμήνου που δημοσιοποίησε. Ο Όμιλος διατήρησε σημαντική δυναμική αύξησης πωλήσεων, επιτυγχάνοντας πωλήσεις αξίας 327,27 εκατ. ευρώ. Αυτό το αποτέλεσμα υποστηρίχθηκε από τις προϊοντικές κατηγορίες Προσωπικής Φροντίδας και Υγιεινής, καθώς και της Οικιακής Φροντίδας. Η Ελλάδα σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 7,55%, φθάνοντας τα 113,76 εκατ. ευρώ, η οποία στηρίχθηκε από ανάπτυξη στην αγορά υγείας και φροντίδας, στις εξαγωγές και στην επιλεκτική διανομή, ενώ οι Ξένες Χώρες σημείωσαν άνοδο πωλήσεων της τάξεως του 11,28% (213,51 εκατ. ευρώ).

Η διοίκηση αναμένει ότι η αστάθεια θα παραμείνει υψηλή για το υπόλοιπο του 2022, με βασικές προκλήσεις τον πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση, τον κίνδυνο ύφεσης και τις συνεχιζόμενες διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας. Προτεραιότητες παραμένουν η διατήρηση της αναπτυξιακής δυναμικής και της ανταγωνιστικότητας, με την παράλληλη προστασία του περιθωρίου κερδοφορίας. Σε επίπεδο στρατηγικών στόχων, ο όμιλος εστιάζει στην ανάπτυξη, είτε οργανική είτε μέσω εξαγορών, στην περαιτέρω ενίσχυση δραστηριότητας στη γεωγραφική του περιοχή, στη βελτιστοποίηση των λειτουργικών εξόδων, στις οικονομίες κλίμακας, στις συνέργειες και στη λειτουργική μόχλευση (operating leverage).

Ο Τάσος Μητρόπουλος παρουσίασε τη νέα του συλλογή στο Ωδείο Αθηνών

Με εντυπωσιακό fashion show, ο Έλληνας σχεδιαστής Tassos Mitropoulos παρουσίασε στην 31η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας στο Ωδείο Αθηνών, τη νέα του συλλογή Α/Κ23 «Blooming of Color». Η συλλογή αντλεί έμπνευση από τη χρωματική παλέτα ενός πολύχρωμου κήπου και την ιδιαίτερη γλυπτική των φύλλων, όπου οι έντονες λάμψεις και οι λαμπερές ποιοτικές ύλες κυριαρχούν.

Με οδηγό το πάθος για καινοτομία και τη φιλοσοφία ότι κάθε ρούχο είναι μοναδικό, ο Τάσος Μητρόπουλος δημιουργεί πρωτοποριακούς συνδυασμούς υλικών για κάθε γυναίκα. Έτσι, και η νέα του συλλογή «Blooming of Color», είναι φτιαγμένη με βασικό γνώμονα την ανάδειξη της γυναικείας δυναμικότητας. Στο fashion show που παρουσίασε η Κατερίνα Στικούδη, το «παρών» έδωσαν φίλοι του σχεδιαστή, καθώς και πλήθος προσωπικοτήτων από τον καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό κόσμο.

Συμμετοχή της Παπουτσάνης στην Equip Hotel Paris

Η Παπουτσάνης συμμετείχε στην Equip Hotel Paris, την κορυφαία διεθνή έκθεση στον τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στις αρχές Νοεμβρίου. Στο περίπτερό της, οι εξειδικευμένοι σύμβουλοί της παρουσίασαν ιδέες και λύσεις για την παγκόσμια αγορά Hotel Amenities σε μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων από διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες, από όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η Παπουτσάνης είχε την ευκαιρία να αναδείξει όλες τις καινοτόμες και βιώσιμες προτάσεις που παρέχει για τον κλάδο. Συγκεκριμένα, το χαρτοφυλάκιο Ξενοδοχειακών Προϊόντων της Παπουτσάνης βασίζεται σε πρωτοποριακές ιδέες και καινοτόμες προτάσεις, όπως επαναγεμιζόμενα dispensers, ανακυκλώσιμες συσκευασίες και, σε πολλές περιπτώσεις, συσκευασίες από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό. Στην έκθεση Equip Hotel Paris παρουσίασε και τις νέες ξενοδοχειακές σειρές της, Good to Declare και Le Jardin Med.

Η Good to Declare διαθέτει αγνή φόρμουλα με πρεβιοτικά, φυσικά συστατικά και διακριτικά αρώματα, σε συσκευασίες dispenser από 100% ανακυκλωμένο και ανακυκλώσιμο υλικό, ενώ έχει λάβει ήδη την πιστοποίηση Ecocert Cosmos Natural. Η Le Jardin Med, με ευωδιές της Μεσογείου, διαθέτει vegan φόρμουλες με προσεκτικά επιλεγμένα εκχυλίσματα από ελληνικό σαφράν, βιολογικό φασκόμηλο και σταφύλι, ενώ διατίθεται σε φιλικές προς το περιβάλλον, ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Σημειώνεται ότι η Παπουτσάνης συνεχώς αναπτύσσει την εξαγωγική της δραστηριότητα και το 9μηνο 2022 η κατηγορία Hotel Amenities σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 195% σε σχέση με το 2021.

Η L’Oréal Professionnel στο Metaverse

Σε συνεργασία με το Ready Player Me, τον παγκόσμιο ηγέτη στα avatar για χρήση σε πολλαπλές εφαρμογές και ενώνοντας δυνάμεις με τον 3-D artist Evan Rochette, η L’Oréal Professionnel κυκλοφορεί τα πρώτα από μια σειρά χτενισμάτων που θα δώσουν στους χρήστες τη δυνατότητα να εξατομικεύσουν το προσωπικό τους avatar, επαναπροσδιορίζοντας τα όρια της αυτοέκφρασης. Οι παίκτες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε look μαλλιών αυτό που εκφράζει τη δική τους προσωπικότητα. Κάνοντας πραγματικότητα τους διασυνδεδεμένους εικονικούς κόσμους, τα avatar που δημιουργούνται στο Ready Player Me είναι συμβατά με περισσότερα από 4.000 παιχνίδια, πλατφόρμες και εφαρμογές παγκοσμίως.

«Βλέπουμε αυτή τη συναρπαστική συνεργασία με το Ready Player Me ως έναν ουσιαστικό τρόπο να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στον εικονικό κόσμο. Φιλοδοξία μας είναι να υπερβούμε τα τεχνικά και δημιουργικά όρια, για να προσφέρουμε στην κοινότητά μας απεριόριστες δυνατότητες έκφρασης σε ό,τι αφορά τα μαλλιά», δήλωσε η Anne Machet, Γενική Διευθύντρια της L’Oréal Professionnel. Μετά από τα πέντε πρώτα look στο Ready Player Me, η L’Oréal Professionnel θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά να φέρνει κοντά κομμωτές και CG artists, αναπτύσσοντας την ομορφιά των μαλλιών και την αυτοέκφραση στον εικονικό κόσμο.

Η Estée Lauder αγοράζει την Tom Ford έναντι 2,8 δισ. δολαρίων

Η Estée Lauder Companies επιβεβαίωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία εξαγοράς του αμερικανικού οίκου Tom Ford έναντι αντιτίμου 2,8 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά του ομίλου ως τώρα και προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό του όχι μόνο τη μάρκα ομορφιάς, αλλά και μια ετικέτα μόδας. Σημειώνεται ότι η Estée Lauder ήταν ήδη licensee για τα καλλυντικά και αρώματα Tom Ford, ενώ για τη νέα εξαγορά υπερίσχυσε του ομίλου Kering που ήταν επίσης υποψήφιος αγοραστής. Ο ίδιος ο Tom Ford θα παραμείνει στο νέο σχήμα ως δημιουργικός οραματιστής της μάρκας.

(Πηγή: Reuters.com)