Η Gap πουλά την κινεζική δραστηριότητά της στην Baozun

Η Gap πουλά τη δραστηριότητά της σε Κίνα και Ταϊβάν στον operator ηλεκτρονικού εμπορίου Baozun. Σύμφωνα με την Baozun, η θυγατρική της, White Horse Hongkong Holding Ltd, θα αποκτήσει όλες τις μετοχές της Gap. Το μέγεθος της αρχικής συμφωνίας ανέρχεται σε 40 εκατ. δολάρια και επιδέχεται προσαρμογών μέχρι του ποσού των 50 εκατ.. Η εξαγορά αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο α’ εξάμηνο του 2023. Προβλέπεται ότι η Baozun θα διαχειρίζεται, μεταξύ άλλων, τα ομώνυμα καταστήματα, το προσωπικό, τις συνεργασίες, ενώ θα έχει δικαίωμα να σχεδιάζει, να κατασκευάζει, να προωθεί και να διανέμει όλα τα προϊόντα Gap στην περιοχή.

Η συμφωνία έχει δεκαετή ισχύ, με δυνατότητα ανανέωσης. Η Baozun, με έδρα τη Σαγκάη, ιδρύθηκε το 2006. Λειτουργεί το ηλεκτρονικό κατάστημα Gap στην Κίνα εδώ και 14 χρόνια, ενώ λειτουργεί επίσης το online business των Nike, Calvin Klein και Zara. Σημειώνεται ότι η Gap επί του παρόντος βλέπει πεσμένες πωλήσεις και ζημίες της τάξεως των 49 εκατ. δολαρίων. Μπήκε στην Κίνα το 2010 και έχει περισσότερα από 200 σημεία στην περιοχή.

(Πηγή: Wwd.com)

Η Henkel ανακοινώνει διψήφια αύξηση πωλήσεων το γ’ τρίμηνο

Ο όμιλος Henkel ανακοίνωσε αποτελέσματα γ’ τριμήνου, με οργανική ανάπτυξη πωλήσεων 11,3%, η οποία προήλθε από διψήφια αύξηση τιμών σε όλους τους τομείς της εταιρείας και σε όλες τις περιοχές, ενώ οι όγκοι ήταν πεσμένοι σε σχέση με πέρυσι, λόγω του τομέα των καταναλωτικών. Η αύξηση αυτή οδήγησε σε πωλήσεις αξίας 5,976 δισ. ευρώ, νέο τριμηνιαίο ρεκόρ για την εταιρεία, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της. Ο τομέας ομορφιάς αναπτύχθηκε οργανικά κατά 0,9%, απόδοση στην οποία συνέβαλαν τόσο τα επαγγελματικά, όσο και τα καταναλωτικά προϊόντα. Η κατηγορία μαλλιών κατέγραψε πολύ ισχυρή ανάπτυξη, στην οποία συνεισέφεραν όλες οι υποκατηγορίες (στάιλινγκ, βαφές, φροντίδα), ιδίως στις αναδυόμενες αγορές.

Η κατηγορία σώματος ήταν πεσμένη σε σχέση με πέρυσι, κυρίως λόγω μέτρων βελτιστοποίησης χαρτοφυλακίου που υλοποιεί η εταιρεία. Για τον τομέα ομορφιάς, οι αναδυόμενες αγορές κινήθηκαν καλά σε όλες τις περιοχές εκτός από Αφρική/Μέση Ανατολή, ενώ οι ώριμες ήταν πεσμένες, κυρίως σε Δυτική Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Σε επίπεδο ομίλου, στις αναδυόμενες αγορές κατεγράφη αύξηση 18,6% και στις ώριμες 5,6%.

Οι πωλήσεις στην Ανατολική Ευρώπη ανέβηκαν 25,2%, σε Αφρική/Μέση Ανατολή 13,2%, στη Λατινική Αμερική 22,5%, σε Ασία/Ειρηνικό 13%, στη Δυτική Ευρώπη 3,9% και στη Βόρεια Αμερική 7,1%. Σχετικά με το υπόλοιπο του οικονομικού έτους 2022, ο CEO του ομίλου Carsten Knobel δήλωσε ότι, παρά το αβέβαιο και ασταθές πληθωριστικό περιβάλλον με τα αυξημένα κόστη α’ υλών και ενέργειας, η εταιρεία σημείωσε καλές επιδόσεις και προσαρμόζει προς τα πάνω την πρόβλεψή της. Σε επίπεδο ομίλου, αναμένει πλέον οργανική ανάπτυξη πωλήσεων της τάξεως του 7-8% από 5,5-7,5% και για τον τομέα Beauty Care η πρόβλεψη αναπροσαρμόζεται σε -1 ως 0% από -3 ως -1%.

Η Tommy Hilfiger συνεργάζεται με τη Martine Rose

Η Tommy Hilfiger ανακοινώνει τη συνεργασία της με τη βρετανίδα σχεδιάστρια Martine Rose και παρουσιάζει τη φθινοπωρινή, gender-inclusive συλλογή-κάψουλα Tommy Jeans X Martine Rose. Εμπνευσμένη από την αθλητική ένδυση, η συλλογή αποτελείται από μοντέρνα βασικά κομμάτια που συνδυάζουν το streetwear style με χαρακτηριστικές prep λεπτομέρειες. Είναι εμπνευσμένη από χαρακτηριστικά ‘90s σχέδια της Tommy Hilfiger, τα οποία εκσυγχρονίζονται από τη Martine Rose, με δυναμικά χρώματα και υπερμεγέθεις φόρμες.

Βασικά κομμάτια είναι το varsity jacket, το φούτερ με κουκούλα, το πουπουλένιο μπουφάν και το robe coat, που συνδυάζονται με ποπ λεπτομέρειες, over-dye φινιρίσματα και τα χαρακτηριστικά μοτίβα της Martine Rose. Γυρισμένη στο Μαϊάμι από τον φωτογράφο Buck Ellison, η καμπάνια παρουσιάζει diverse ζευγάρια σε κλασικά οικιακά περιβάλλοντα, με στόχο να επαναπροσδιορίσει την παραδοσιακή αμερικανική κουλτούρα της δεκαετίας του ’90, αντιπροσωπεύοντας το σημερινό, ποικιλόμορφο πνεύμα της Αμερικής. Η Martine Rose ίδρυσε την ομώνυμη εταιρεία ανδρικών ενδυμάτων της στο Λονδίνο το 2007 και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε διεθνές brand, διατηρώντας τον underground cult χαρακτήρα του. Η συλλογή διατίθεται online από τη Sarkk.

Εμπνευσμένη από το κίνημα De Stijl, η νέα συλλογή The Motley Goat

Με τη χειμερινή συλλογή της, η The Motley Goat αποτίνει φόρο τιμής στον Piet Mondrian και το κίνημα De Stijl, με στοιχεία όπως οι μεγάλες, γεωμετρικές γραμμές, τα αντιθετικά χρώματα και τα έντονα γράμματα. Οι ρετρό αναφορές του brand την τρέχουσα σεζόν προσαρμόζονται στις σύγχρονες τάσεις, σε κομμάτια για άνδρες, γυναίκες και παιδιά, με σχεδιασμό ευέλικτο και κατάλληλο για τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Η συλλογή περιλαμβάνει μίνι και μάξι φορέματα από ανακυκλωμένα υφάσματα, μεταξωτά φουλάρια, εμπριμέ πουκάμισα, άνετα και κομψά μπουφάν, κολάν από βιολογικό βαμβάκι, καθώς επίσης τη βιώσιμη και προσιτή σειρά φούτερ Nowness. Η βιωσιμότητα παραμένει βασικό στοιχείο της ταυτότητας και της στρατηγικής της The Motley Goat και σε αυτήν τη συλλογή. Η made in Greece ετικέτα φιλοδοξεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην προώθηση και εφαρμογή βιώσιμων μεθόδων παραγωγής και εμπορίου, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες πρακτικές και μεθόδους, ευθυγραμμιζόμενη ταυτόχρονα με την αυξανόμενη ζήτηση για διαφάνεια και πιο βιώσιμες πρακτικές.