Ανακάμψη για την αγορά συσκευασίας πολυτελών αρωμάτων και καλλυντικών

Ανακάμπτει η δραστηριότητα για τους προμηθευτές συσκευασιών πολυτελών αρωμάτων και καλλυντικών, όπως έδειξε η πρόσφατη έκθεση Luxe Pack Monaco, η οποία έλαβε χώρα το διάστημα 03-05/10 στο Μόντε Κάρλο. Ο προβολέας έπεσε στον οικολογικό σχεδιασμό και τις βιώσιμες λύσεις, όπως οι συσκευασίες από ένα μόνο υλικό, οι επαναγεμιζόμενες και οι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένα υλικά.

Για αρκετούς προμηθευτές συσκευασίας η δραστηριότητα έχει επιστρέψει ή και ξεπεράσει τα προπανδημικά επίπεδα. Σύμφωνα με εκθέτες που ερωτήθηκαν, οι βασικοί μοχλοί ανάπτυξης ήταν οι επαναληπτικές παραγγελίες από λιανοπωλητές ομορφιάς, τα νέα projects, η ανάκαμψη μακιγιάζ και αρωμάτων, καθώς επίσης οι πελάτες που αναζητούν τοπικούς προμηθευτές. Τα κυριότερα εμπόδια είναι η ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός και οι αυξήσεις στις τιμές.

Η διαθεσιμότητα του γυαλιού προκαλεί ανησυχία για πολλούς, αλλά προωθούνται και δημιουργικές λύσεις, όπως η παραγωγή φιαλών από 100% ανακυκλωμένο γυαλί. Το κόστος παραγωγής τους είναι ανάλογο του κόστους των συμβατικών, με μόνη επιβάρυνση το κόστος συλλογής γυαλιού προς ανακύκλωση. Οι 9.430 επισκέπτες φέτος ήταν κατά 20% περισσότεροι σε σχέση με το 2021, οι διεθνείς επισκέπτες ήταν κατά 5% περισσότεροι, ενώ οι εκθέτες φέτος ήταν 450.

(Πηγή: Wwd.com)

Η ABG ολοκληρώνει την εξαγορά της Ted Baker

Η Ted Baker ανήκει πλέον επισήμως στην αμερικανική Authentic Brands Group (ABG), η οποία ολοκλήρωσε την εξαγορά έναντι 211 εκατ. λιρών. Η ABG, όπου ανήκουν επίσης τα Nautica, Juicy Couture και Reebok, δηλώνει ότι σκοπεύει να αξιοποιήσει το δίκτυο συνεργατών της για να μετασχηματίσει το επιχειρηματικό μοντέλο της βρετανικής μάρκας. Αυτό περιλαμβάνει συζητήσεις σχετικά με τη διαχείριση της παραγωγής, του φυσικού και ηλεκτρονικού λιανεμπορίου και της χονδρεμπορικής δραστηριότητας, αλλά και μεγάλη ώθηση στην αγορά της Β. Αμερικής

(Πηγή: FashionNetwork.com)

Η Inditex βρήκε αγοραστή για τα καταστήματα στη Ρωσία

Η Inditex κατέληξε σε συμφωνία με τον όμιλο Daher των ΗΑΕ, ο οποίος θα αναλάβει τα ρωσικά καταστήματα του ομίλου. Η συμφωνία, άπαξ και εγκριθεί από την κυβέρνηση, θα επιτρέψει τη διατήρηση αρκετών θέσεων εργασίας, καθώς προβλέπει τη μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μισθωτηρίων των καταστημάτων. Οι οικονομικοί όροι δεν ανακοινώθηκαν. Υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσουν οι ιδιοκτήτες, τα ακίνητα δεν θα στεγάζουν πλέον σήματα της Inditex, αλλά μάρκες που ανήκουν στην Daher. Η συναλλαγή αυτή θα σημάνει τη λήξη των επιχειρήσεων της Inditex στη Ρωσία, αλλά μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξανανοίξουν τα σημεία μέσω franchise, αν αλλάξουν οι συνθήκες στη χώρα.

(Πηγή: Wwd.com)

Κλειδί τα προγράμματα πιστότητας για την ένδυση

«Ο κλάδος της ένδυσης πρέπει να επεκτείνει τα προγράμματα πιστότητας και να μην περιορίζεται μόνο σε προνόμια όπως είναι οι εκπτώσεις, η εξαργύρωση πόντων και η επιστροφή χρημάτων. Παρόλο που οι ενέργειες αυτές είναι σημαντικές, δεν προσφέρουν μακροπρόθεσμο engagement, καθώς κατά κάποιο τρόπο ανταγωνίζονται την τιμή», αναφέρει ο κορυφαίος αυστραλός strategist και ερευνητής προγραμμάτων customer loyalty, Adam Posner, ο οποίος θα συμμετάσχει ως keynote speaker στο virtual conference Customer Loyalty Management στις 16 Νοεμβρίου. Ο Adam Posner ερευνά τα προγράμματα loyalty τα τελευταία 10 χρόνια και δημοσιεύει τις εμπεριστατωμένες και δημοφιλείς μελέτες του με τον τίτλο «For Love or Money!».

«Οι fashion retailers πρέπει να επεκτείνουν τα προγράμματά τους σε άλλες ενέργειες, όπως είναι, για παράδειγμα, η αποκλειστική πρόσβαση σε ειδικές συλλογές ή στο λανσάρισμα νέων συλλογών, τα δώρα για κάθε αγορά των high-value μελών και άλλα προνόμια που δεν αφορούν μόνο στους πόντους», καταλήγει ο Adam. Η παρουσίασή του με τίτλο «Lifting Loyalty Programs out of the Sea of Sameness» θα δώσει πολύτιμα insights, αλλά και παραδείγματα επιτυχημένων προγραμμάτων που στοχεύουν στη δημιουργία συναισθηματικών δεσμών με τους πελάτες. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο site του συνεδρίου, https://www.loyaltyconference.gr/.

Σε εξέλιξη νέα φθινοπωρινή καμπάνια από την Answear

Από τις αρχές Οκτωβρίου βρίσκεται σε εξέλιξη η φθινοπωρινή καμπάνια της Answear. Στο πλαίσιο της καμπάνιας κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα ακόμη τηλεοπτικό σποτ με σλόγκαν «Βρες την έμπνευσή σου στο answear.gr». Η καμπάνια ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου, τόσο στην τηλεόραση, όσο και στο πλαίσιο της digital επικοινωνίας της εταιρείας. Τα τηλεοπτικά σποτ, με φθινοπωρινό, δασικό φόντο, προβάλλονται σε όλα τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, ενώ η ίδια καμπάνια «τρέχει» και στις ευρωπαϊκές αγορές όπου έχει δραστηριότητα η εταιρεία. Το media buying χειρίζεται για την Ελλάδα η Tempo OMD.

Η Korres διευρύνει τη σειρά Λευκή Πεύκη με τρία νέα προϊόντα

Τρία νέα προϊόντα στη σειρά Λευκή Πεύκη λανσάρει η Korres και συγκεκριμένα κρέμα για μάτια και χείλη, κρέμα χεριών και κρέμα ημέρας με SPF 20. Και τα τρία βασίζονται στην τεχνολογία Meno-Reverse και στο εκχύλισμα φλοιού ελληνικής Λευκής Πεύκης που χρησιμοποιείται στη σειρά. Η κρέμα για μάτια και χείλη εξομαλύνει την όψη ρυτίδων γύρω από την περιοχή των ματιών και των χειλιών, ενώ είναι εμπλουτισμένη με μείγμα από εκχυλίσματα λευκών λουλουδιών για λάμψη και βελτίωση της όψης πρηξίματος και μαύρων κύκλων. Η κρέμα χεριών στοχεύει στη βελτίωση της όψης του ώριμου δέρματος και στον ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο. Περιέχει εκχύλισμα φυτικών βλαστοκυττάρων που βελτιώνει την ελαστικότητα, ενώ αυξάνει την πυκνότητα του δέρματος.

Η ενυδατική κρέμα ημέρας SPF 20 έχει αναπτυχθεί για να προάγει την υγιή, ρόδινη λάμψη στο δέρμα. Η σύνθεση είναι ενισχυμένη με μείγμα από εκχύλισμα κρίνου και πολυσακχαρίτες θαλάσσιας προέλευσης που ξυπνά τη νεανική όψη του δέρματος. Το λανσάρισμα συνοδεύεται από καμπάνια με σλόγκαν «Ασταμάτητη και μετά την εμμηνόπαυση», εστιάζοντας στο γεγονός ότι οι γυναίκες θέλουν και μπορούν να συνεχίσουν όσα έκαναν και μετά την εμμηνόπαυση. Το τηλεοπτικό σποτ τονίζει τις έννοιες της δραστηριότητας, της άσκησης, το δέντρο της πεύκης και τις βασικές ιδιότητες των προϊόντων της σειράς.

Ήρθε στην Ελλάδα η Le Jardin Retrouvé

Κυκλοφορεί και στην Ελλάδα πλέον το clean brand αρωμάτων Le Jardin Retrouvé, του ανεξάρτητου οικογενειακού γαλλικού οίκου αρωματοποιίας που δημιουργήθηκε το 1975 από τον Master Αρωματοποιό Yuri Gutsatz. Όλα τα αρώματα βασίζονται σε υψηλής ποιότητας α’ ύλες, περιλαμβάνουν 92% έως 97% φυσικά συστατικά και συσκευάζονται σε επαναχρησιμοποιούμενα γυάλινα δοχεία, ακολουθώντας το όραμα του δημιουργού τους σχετικά με τη βιωσιμότητα και τον σεβασμό στον πλανήτη.

Το brand Le Jardin Retrouvé περιλαμβάνει eau de parfum, αρωματικά κεριά, diffuser και προϊόντα skincare. Οι τιμές κυμαίνονται από 35 ως 98 ευρώ για τα 11 διαθέσιμα αρώματα, στην πλειοψηφία τους εμπνευσμένα από διάσημους κήπους ανά τον κόσμο, όπως για παράδειγμα το Tubéreuse Trianon και το Oriental Sans Souci. Τα μπουκάλια των αρωμάτων (50ml και 15ml) είναι επαναχρησιμοποιούμενα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα αγοράς με κουτί ή χωρίς. Στη δεύτερη περίπτωση, το μπουκάλι συσκευάζεται σε ανακυκλωμένη υφασμάτινη θήκη, ραμμένη από άτομα με αναπηρία. Σημειώνεται ότι η Le Jardin Retrouvé είναι μέλος του «1% για τον Πλανήτη». Διατίθενται στο Perfumery King George, online και σε σημεία Orloff spa. Επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι η Orloff Spa Experts.

Back to the Future, η νέα καμπάνια Kalogirou

Η νέα καμπάνια Kalogirou για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022-23 με τίτλο Back to the Future, εστιάζει με δημιουργικό τρόπο στα όρια του χρόνου. Μέσα από βίντεο και φωτογραφικό υλικό, προβάλλονται οι αναφορές στο παρελθόν ως τάσεις που πρωταγωνιστούν στο παρόν. Το βίντεο ανοίγει με ένα ζευγάρι που ζει σε λευκό, φουτουριστικό περιβάλλον, όταν καλείται να ξεκινήσει το ταξίδι του στον χρόνο πατώντας το τηλεκοντρόλ.

Πρώτα μεταφέρεται σε εκπομπή telemarketing, όπου οι παρουσιάστριες ζητούν από το κοινό να τηλεφωνήσει για να αποκτήσει τα διαφημιζόμενα αξεσουάρ, στο επόμενο πλάνο μπαίνει η αεροβική γυμναστική, με αναφορές στα ‘80s και τα ‘90s, ενώ το ταξίδι συνεχίζεται σε περιβάλλον πάρτι, με ντισκομπάλες και γκλάμουρ. Συντελεστές της καμπάνιας είναι οι: Νίκος Υφαντής – Creative Direction & set design, Χρήστος Θεολόγου – Film, Μάρα Δεσύπρη – Φωτογραφία, Lynsey Peisinger – Movement Direction, Δάφνη Ηλιάκη – Styling, Δημήτρης Σαράντου – Μαλλιά, Αθηνά Καρακίτσου – Μακιγιάζ και This is Not Another Agency – Οργάνωση Παραγωγής. Η νέα συλλογή Kalogirou διατίθεται στα ομώνυμα καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κύπρο και online, από τον όμιλο Φάις.

Νέα καμπάνια Vichy με επίκεντρο το φαρμακείο

Η νέα τηλεοπτική καμπάνια Vichy Neovadiol τοποθετεί στο επίκεντρο το φαρμακείο ως προορισμό συμβουλής, με σύνθημα: Για συμβουλές στην εμμηνόπαυση, το φαρμακείο είναι ο προορισμός σας. Συμμετέχουν οι φαρμακοποιοί Αργυρώ Αγοραστάκη, Τερέζα Χαραμή, Μαρία Αρφάνη, Σοφία Ζήκα, Κωνσταντίνος Κακονίκος, Λεμονιά Βαρβάρα, Θάλεια Παπαναγιώτου και Νίκος Παπανικολάου. Η καμπάνια τονίζει ότι με την επιστημονική τους κατάρτιση, τη γνώση και την εμπειρία τους, οι φαρμακοποιοί καθίστανται κατάλληλοι να συμβουλεύσουν τις πελάτισσές τους σε θέματα περιποίησης της επιδερμίδας, ιδίως σε αυτή τη φάση της ζωής τους.

Η καμπάνια είναι στον αέρα από τις 20 Οκτωβρίου και ακολουθεί εντατική επικοινωνία σε όλα τα ΜΜΕ. Με την εκστρατεία αυτή, η Vichy επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες, αφ’ ενός με την εξειδικευμένη σειρά αντιγήρανσης Neovadiol, αφ’ ετέρου διευρύνοντας την πρόσβαση στην πληροφόρηση μέσα από συμβουλές επαγγελματιών υγείας και ειδικότερα του έλληνα φαρμακοποιού.