-->

Η Moncler πρώτη στη βιωσιμότητα για 4η συνεχή χρονιά

Η ιταλική Moncler κατατάσσεται πρώτη για 4η συνεχή χρονιά στην αξιολόγηση S&P Global Corporate Sustainability Assessment 2022, μέσα από τις εταιρείες του κλάδου κλωστοϋφαντουργίας, ένδυσης και ειδών πολυτελείας που κρίνονται επιλέξιμες για τους δείκτες βιωσιμότητας Dow Jones. Έλαβε βαθμολογία 90/100, με κριτήρια οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικής υπευθυνότητας. Η εταιρεία έχει συντάξει σχέδιο βιωσιμότητας με ορίζοντα το 2025, το οποίο εστιάζει στην κλιματική δράση, την κυκλική οικονομία, τις δίκαιες αγορές, την ενίσχυση της ποικιλομορφίας και την ανταπόδοση στις τοπικές κοινότητες.

Έχει δεσμευθεί για μηδενικές εκπομπές ως το 2050, καθώς επίσης για ανακύκλωση νάιλον αποβλήτων και ιχνηλασιμότητα των α’ υλών της. Ως σήμερα έχει επιτύχει να χρησιμοποιεί: κατά 100% πούπουλο πιστοποιημένο κατά το Πρωτόκολλο DIST, κατά 80% ανανεώσιμη ενέργεια παγκοσμίως και κατά 100% συσκευασίες χαμηλής επίπτωσης, έχει καταργήσει τα πλαστικά μιας χρήσης, απασχολεί γυναίκες στο 52% των θέσεων ανώτατης διοίκησης και έχει συνεργαστεί με τη Unicef για την προστασία 80.000 παιδιών από το ψύχος.

(Πηγή: Wwd.com)

Είσοδος της Zara στην αγορά του resale/repair

Από τις 3 Νοεμβρίου, το Zara μπαίνει για πρώτη φορά στο resale και τις επιδιορθώσεις, αρχικά στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και αργότερα σε περισσότερες σημαντικές αγορές, αν το εγχείρημα κριθεί επιτυχές. Μέσω της υπηρεσίας οι πελάτες θα μπορούν να πωλούν είδη που έχουν αγοράσει από το brand, αλλά και να κλείνουν ραντεβού για επιδιορθώσεις. Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν αναμένει κερδοφορία τον πρώτο καιρό, διότι αρχικά η υπηρεσία προορίζεται ως εργαλείο για την παράταση ζωής των ειδών και την κυκλική προσέγγιση. Παράλληλα, το σήμα Zara άνοιξε νέο κατάστημα στο Λονδίνο με καινούριο retail concept.

Βρίσκεται στον εμπορικό πεζόδρομο Electric Boulevard, στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του παλιού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Μπάτερσι. Το νέο concept συνδυάζει online και offline αγορές, έχει χωριστά τμήματα υπόδησης, σπιτιού, lingerie και βρεφικών, έχει ευρύχωρο εσωτερικό από φυσικό ξύλο και ύφος που ακολουθεί τις τελευταίες προσπάθειες για αναβάθμιση του positioning της μάρκας. Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Zara για τις πληρωμές τους, να κλείσουν εκ των προτέρων δοκιμαστήριο και να παραλάβουν online παραγγελίες από το κατάστημα, εντός διώρου. Στο πλαίσιο των προσπαθειών της Inditex για κλιματική ουδετερότητα ως το 2040, το κατάστημα φωτίζεται με συστήματα LED, ενώ συνδέεται με την πλατφόρμα Inergy της Inditex, που παρακολουθεί την απόδοση κλιματισμού και ρεύματος.

(Πηγή: Wwd.com, FashionNetwork.com)

Η Breitling λανσάρει το Super Chronomat Automatic 38 Origins 

Η Breitling λανσάρει το πρώτο «ανιχνεύσιμο ρολόι» της, Super Chronomat Automatic 38 Origins. Για το νέο ρολόι, η Breitling έχει προμηθευτεί χρυσό από βιοτεχνικό ορυχείο που πληροί τα κριτήρια της ελβετικής Better Gold Association, ενώ τα εργαστηριακά διαμάντια στο ρολόι υπόκεινται επίσης σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους. Οι κάτοχοι των Super Chronomat θα λαμβάνουν ένα αρχείο προέλευσης υλικών ως μέρος του blockchain NFT που συνοδεύει κάθε ρολόι. Η εφοδιαστική αλυσίδα, από το ακατέργαστο υλικό ως το τελικό προϊόν, τεκμηριώνεται τόσο στο NFT του ιδιοκτήτη, όσο και δημόσια, σε διαδικτυακό χάρτη προέλευσης, με όλες τις πληροφορίες επαληθευμένες ανεξάρτητα.

Φθινοπωρινές καμπάνιες BSB για τις συλλογές Jeans και Collection

Στον αέρα βρίσκονται από το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου δύο τηλεοπτικά σποτ της BSB, για τις συλλογές BSB Jeans και BSB Collection. Το βίντεο για τη συλλογή Jeans διαρκεί 21’’ και έχει ύφος νεανικό, street, με τα φουσκωτά μπουφάν και τα εναλλακτικά animal prints σε πρώτο πλάνο. Το βίντεο της συλλογής Collection διαρκεί 22’’ και βάζει την έμφαση στο ανδρόγυνο στιλ, προβάλλοντας κοστούμια και μονοχρωμίες, με λεπτομέρειες από κλασικές εκδοχές animal print και πιε ντε κοκ. Και τα δύο σποτ παραπέμπουν τον θεατή στο ηλεκτρονικό κατάστημα της μάρκας.

 

Για 3η χρονιά διοργανώνονται τα Aesthetic Awards από την Boussias

Tα Aesthetic Awards 23, διοργανώνονται για 3η συνεχόμενη χρονιά από την Boussias, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις σημαντικές προόδους της αισθητικής και της ομορφιάς, σε επίπεδο υπηρεσιών και προϊόντων από εξιδεικευμένα σημεία παροχής. Τα βραβεία απευθύνονται στις εταιρείες-επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται νομίμως στον χώρο και διαθέτουν εξιδεικευμένα κέντρα, πρωτόκολλα υπηρεσιών και προϊόντα, τα οποία έχουν να επιδείξουν καινοτόμες πρακτικές τα τελευταία χρόνια. Στόχος των Aesthetic Awards 2023 είναι να προβάλουν τις εταιρείες και τα προϊόντα που θα διακριθούν, να αναδείξουν τις καινοτομίες και την αριστεία στον χώρο της αισθητικής και της ομορφιάς και να επικοινωνήσουν τις βραβευμένες υποψηφιότητες, ώστε να εμπνεύσουν τον κλάδο και να κινητοποιήσουν τις επιχειρήσεις του κλάδου για τη διαρκή βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

Με Πρόεδρο τον Ιορδάνη Παπαδόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και Αντιπρόεδρο την Άννα Γιαννακουδάκη, Χημικό-Κοσμητολόγο, στο Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας (πρώην Τμήμα Αισθητικής-Κοσμητολογίας) – ΔΙΠΑΕ, την κριτική επιτροπή των Aesthetic Awards 2023 συνθέτουν διακεκριμένοι Ακαδημαϊκοί, Θεσμικοί Παράγοντες, Επιστήμονες και Επαγγελματίες που διακρίνονται για το έργο τους στον συγκεκριμένο χώρο. Ο Ιορ. Παπαδόπουλος αναφέρει: «Η επαγγελματική διαδρομή μιας επιχείρησης καθορίζεται όχι μόνο από το μέγεθος αυτής και την μακροβιότητά της, αλλά και από τη συνεχή προσπάθειά της για δημιουργία, καινοτομία και ανάπτυξη. Βαρύνουσα σημασία κατέχει το ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και το κοινωνικό προφίλ της κάθε επιχείρησης.

Η επιβράβευση της επιχειρηματικής προσπάθειας που στοχεύει πάνω σε αυτούς τους άξονες διατηρεί την ελπίδα για την επίτευξη ακόμα μεγαλύτερης επιτυχίας». Τα φετινά βραβεία στηρίζουν με την Αιγίδα τους, η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδος (ΟΣΕΔΑΕ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Εισαγωγέων Κατασκευαστών Μηχανημάτων Αισθητικής Φυσικοθεραπείας και Παρασκευαστών Καλλυντικών (ΠΣΑΜΚΑ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Καλλυντικών & Αρωμάτων (ΠΣΒΑΚ) και ο Σύλλογος Αισθητικών Αποφοίτων Τρ/θμιας Εκ/σης Εκπαιδευτικών Ελλάδος (ΣΑΑΤΕΕ). Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα Fay’s book.gr, The Notebook και το περιοδικό Hello και Official Publication το Fashion Daily. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο site του θεσμού, www.aestheticawards.gr.

 

Συνεχίζει ανοδικά σε σχέση με πέρυσι η Ομορφιά στο φαρμακείο

Σύμφωνα με τα IQVIA Weekly Data, την περίοδο 03/10/22-09/10/22, η προϊοντική κατηγορία των Καλλυντικών κινήθηκε ανοδικά σε πωλήσεις τεμαχίων κατά 6% (+45,4 χιλ. τμχ.), σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι (04/10/21-10/10/21). Σημαντική μεταβολή σημείωσε η υποκατηγορία Προϊόντα Ομορφιάς, με αύξηση 14% (+20,8 χιλ. τμχ.). Τα IQVIA Weekly Data συλλέγονται από περισσότερα από 2.000 φαρμακεία, από 70 περιοχές σε όλη την Ελλάδα και αποτυπώνουν την αγοραστική συμπεριφορά στα φαρμακεία λιανικής.

Η Shiseido παρουσιάζει σειρά manga

Προκειμένου να υποστηρίξει την κυκλοφορία δύο νέων προϊόντων της σειράς Waso, η Shiseido, σε συνεργασία με το agency Ηeaven, λανσάρει influence activation με έμπνευση από την ιαπωνική κουλτούρα και τους κώδικες επικοινωνίας της Γενιάς Ζ. Τα νέα προϊόντα Glow-On Shot Serum και Eye Awakening Essence περιέχουν, ως κύρια συστατικά, yuzu και βιταμίνη C. Για να υποστηρίξουν το λανσάρισμα, ενσωματώνοντας παράλληλα το ιαπωνικό DNA της μάρκας στην επικοινωνία, η Shiseido και η Ηeaven στηρίχθηκαν στην παράδοση των shonen manga και δημιούργησαν τη δική τους ιστορία, ξεκινώντας από τη διαδικασία συγκομιδής των φρούτων, τις ιδιότητές τους, μέχρι τη χρήση του τελικού προϊόντος.

Πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι η μούσα, η οποία αποκαλύπτει την εξειδίκευση της Waso και τα οφέλη των βασικών συστατικών. Ως πρόσωπα της καμπάνιας επελέγησαν οι εξής 6 δημιουργοί περιεχομένου: Maile @maileakln, Giulia @giulscarano, Adriana @adiisworld, Asli @sumenas, Karoline @karokul και Jasmin @yungredhead, για τις οποίες δημιουργήθηκαν προσωποποιημένες εκδοχές χαρακτήρων manga. Η καμπάνια λανσάρεται σε TikTok και Instagram, ενώ τα κόμικ διατέθηκαν σε έντυπη μορφή ως PR kits.

 

Η Pink Woman προβάλλει τις ελληνικές ρίζες της

Η Pink Woman λανσάρει τη νέα της συλλογή για τον Χειμώνα 2022, ρίχνοντας φως στις ρίζες μας, μέσα από τον φακό του καταξιωμένου φωτογράφου Κοσμά Κουμιανού. Όπως αναφέρει η εταιρεία, «παρά τις τάσεις της εποχής, παίρνουμε για λίγο απόσταση από τον κόσμο της τεχνολογίας και της ταχύτητας, κάνοντας μια παύση, με σκοπό να αναλογιστούμε από που ξεκινήσαμε. Με αυτό τον τρόπο, οι ρίζες μας παίρνουν μια νέα μορφή, αφού αποτελούν την έμπνευση και την κινητήριο δύναμη για να συνεχίσουμε να δημιουργούμε».

Για το λανσάρισμα της συλλογής, βρίσκεται στον «αέρα» νέα καμπάνια με μήνυμα «Country of origin: Greece», η οποία τρέχει στην τηλεόραση και περιλαμβάνει επίσης social media, Τύπο και ραδιόφωνο. Μέσα από την καμπάνια παρουσιάζονται οικείες εικόνες, στις οποίες το παραδοσιακό και διαχρονικό ελληνικό χωριό προβάλλει συνειρμικά την εικόνα του τόπου μας. Με τρόπο έντεχνο, τα μοντέρνα σχέδια μπλέκονται με τα παραδοσιακά μοτίβα, δημιουργώντας ένα αυθεντικό αποτύπωμα, τη συνάντηση της μόδας με την παράδοση. Η παραγωγή είναι in-house της Pink Woman και εκτός από τον φωτογράφο Κοσμά Κουμιανό, τα βίντεο έχει επιμεληθεί ο Βαγγέλης Πεταλιάς και το make-up και τα μαλλιά η Ολίβια Σαχινίδου.