Οι προτεραιότητες μετά τη συγχώνευση Firmenich και Royal DSM

Η συγχώνευση της ελβετικής Firmenich με την ολλανδική Royal DSM, η οποία θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023, σχηματίζει όμιλο 40 δισ. ευρώ και θα αποτελέσει σημαντική δύναμη στην ανάπτυξη προϊόντων βιοτεχνολογίας, ενώ εκτιμάται ότι θα επενδύει περίπου 700 εκατ. ευρώ ετησίως σε R&D. Η Ilaria Resta, Global President του τομέα αρωμάτων της Firmenich, δηλώνει ότι η βιοτεχνολογία είναι το επόμενο μεγάλο σύνορο και υποστηρίζει ότι η συγχώνευση θα επιτρέψει την επιδίωξη ευκαιριών για καινοτομία στο πεδίο ομορφιάς, αρωματοποιίας και φυσικών προϊόντων.

Η συμφωνία προκύπτει καθώς η βιομηχανία της ομορφιάς αντιμετωπίζει προκλήσεις στην προμήθεια α’ υλών και ελπίζεται ότι η βιοτεχνολογία θα δώσει λύση μακροπρόθεσμα. Η Ilaria Resta τονίζει ότι η DSM-Firmenich θα μπορούσε να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα με συνθετικά συστατικά, τα οποία θεωρούνται ασφαλή, διότι τα εργαστήρια που τα παρασκευάζουν έχουν πλήρη έλεγχο στην ποιότητα, τα επίπεδα συγκέντρωσης και τη σταθερότητα των συνθέσεων. Δεν παραγνωρίζεται εντούτοις η σπουδαιότητα του φυσικού στοιχείου, με το στέλεχος να δηλώνει ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να αξιοποιεί τα φυσικά συστατικά, επενδύοντας σε νέες τεχνικές εκχύλισης, καθώς οι καταναλωτές εμπιστεύονται τη φύση και τους θησαυρούς της.

(Πηγή: Voguebusiness.com)

Η μόδα, 6ος μεγαλύτερος ρυπαντής παγκοσμίως

Νέα έκθεση κατατάσσει τη μόδα ως 6ο μεγαλύτερο ρυπαντή παγκοσμίως, μετά τους κλάδους: ενέργεια, μεταφορές, βαριά βιομηχανία/κατασκευές, γεωργία, λιανεμπόριο τροφίμων και μια θέση πριν την τεχνολογία, βάσει ετήσιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Η μελέτη αυτή, της λονδρέζικης ομάδας συντακτών The Eco Experts, επικαλείται δήλωση της McKinsey ότι η βιομηχανία της μόδας εκπέμπει τόσα αέρια θερμοκηπίου ετησίως όσα και οι οικονομίες Γαλλίας, Γερμανίας και Ηνωμ. Βασιλείου μαζί. Και υποστηρίζει ότι αυτό οφείλεται σε 5 βασικούς λόγους: φθηνές α’ ύλες και τοξικές βαφές, κατασκευή σε ασιατικές χώρες όπου τα εργοστάσια συχνά βασίζονται σε λιγνίτη ή αέριο, μεγάλη κατανάλωση νερού, μεταφορικά και απόβλητα.

Από την άλλη πλευρά, η πρωτοβουλία Fashion for Good (FFG), στο πλαίσιο 16μηνης έρευνας σε 6 ευρωπαϊκές χώρες, διαπίστωσε πως μόνο στις χώρες που μελετήθηκαν, 264.000 τόνοι βάμβακος θα μπορούσαν να διατεθούν προς ανακύκλωση ετησίως, μαζί με 67.000 τόνους πολυεστέρα και 78.000 τόνους μείγματος πολυεστέρα/βάμβακος. Η ανακύκλωση παρεμποδίζεται κυρίως από τις βαφές, καθώς επίσης κουμπιά, φερμουάρ και λοιπές μεταλλικές λεπτομέρειες, που ήταν αδύνατον να αφαιρεθούν στο 48,7% των ενδυμάτων που εξέτασαν.

Η FFG προτείνει να σχεδιάζονται τα προϊόντα με γνώμονα την ανακυκλωσιμότητα και τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, επισημαίνει ότι η διαλογή αποβλήτων είναι ακριβή και αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπ’όψιν κατά τον υπολογισμό της τιμής των ινών που προορίζονται για ανακύκλωση και επίσης, ότι αυξάνεται ο όγκος μη αξιοποιήσιμων υλικών, κάτι που υπονομεύει την ίδια την οργάνωση της διαλογής. Τέλος, απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές, να προτιμούν ενδύματα φτιαγμένα από ένα υλικό ή το πολύ δύο και να σκέπτονται επιλογές όπως επισκευή, μεταπώληση ή ανταλλαγή, πριν δώσουν τα ρούχα τους για ανακύκλωση.

(Πηγή: FashionNetwork.com)

Η Benetton παρουσίασε τη συλλογή Α/Κ23

Ο Andrea Incontri, ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής της United Colors of Benetton, παρουσίασε την πρώτη του επίδειξη κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου, στο ανανεωμένο κατάστημα-ναυαρχίδα του Corso Buenos Aires. Με τη διοργάνωση αυτή, η Benetton υπογραμμίζει την αξία που έχουν τα καταστήματα για την εταιρεία, ενώ ταυτόχρονα επανασυνδέει, με σύγχρονο τρόπο, τις ρίζες της με τα καινοτόμα της προϊόντα. Ο Massimo Renon, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, δήλωσε: «Πιστεύω ακράδαντα στο ευέλικτο στυλ του Andrea για την επανατοποθέτηση της μάρκας στο χάρτη της μόδας, σύμφωνα με το DNA της Benetton: εκφραστική ελευθερία, ισχυρή ταυτότητα, εμφανίσεις ερμηνευμένες με σύγχρονο τρόπο».

Η Nike συνεργάζεται με Zalando και JD Sports

H Nike συνεργάζεται με τα ευρωπαϊκά καταστήματα Zalando και JD Sports για να προσφέρει στους καταναλωτές τους όλη την γκάμα των ψηφιακών υπηρεσιών της. Οι καταναλωτές-μέλη της Nike θα μπορούν να συνδέσουν την ιδιότητα μέλους με τους λογαριασμούς τους στα JD Sports και Zalando, ώστε να έχουν πρόσβαση σε παροχές, όπως εκ των προτέρων ειδοποίηση για νέα λανσαρίσματα και αποκλειστικά κομμάτια. Το σύστημα, που λειτουργεί ήδη στα JD Sports και θα λειτουργήσει μέσα στον Οκτώβριο για τη Zalando, θα δώσει στη Nike πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αγορών που πραγματοποιούν τα μέλη της, ενώ οι δύο λιανοπωλητές θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στους καταναλωτές ευρύτερη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών.

Η Nike έχει ήδη δοκιμάσει το μοντέλο στις ΗΠΑ πριν το φέρει στην Ευρώπη και το θεωρεί πιο αποτελεσματικό τρόπο εξυπηρέτησης πελατών. Οι νέες συνεργασίες είναι μέρος της στρατηγικής D2C της Nike, η οποία εξετάζει πολλά metrics προκειμένου να αξιολογήσει την επιτυχία των συνεργασιών αυτών, όπως το αίσθημα των καταναλωτών, η δέσμευσή τους και το πώς ανταποκρίνονται στις προσφορές. Συλλογικά, ο στόχος των εταιρειών είναι να αξιοποιήσουν σε μεγαλύτερο βάθος τη σχέση των καταναλωτών με τα σπορ και να μεγαλώσουν τον κλάδο. Η Nike βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις και για άλλες συνεργασίες, τις οποίες θα ανακοινώσει σύντομα.

(Πηγή: Voguebusiness.com)

Επιστρέφει στο The Body Shop η φθινοπωρινή σειρά Vanilla Pumpkin

Επιστρέφει στο The Body Shop η φθινοπωρινή σειρά Vanilla Pumpkin, με 4 προϊόντα σώματος περιορισμένης έκδοσης. Η σειρά περιλαμβάνει τα προϊόντα Bath Bomb, Whipped Body Butter, Hand Cream, Shower Cream. Το πιστοποιημένο vegan Bath Bomb, σε σχήμα κολοκύθας, διαλύεται και αφρίζει στο ζεστό νερό της μπανιέρας. Το επίσης vegan Whipped Body Butter περιέχει βούτυρο καριτέ, το οποίο προμηθεύεται η εταιρεία μέσω του προγράμματος Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες.

Έχει ελαφριά υφή και εξασφαλίζει επανόρθωση και ενυδάτωση για έως και 72 ώρες, ενώ είναι εμπλουτισμένο με εκχύλισμα βανίλιας Μαδαγασκάρης. Η vegan κρέμα χεριών, περιέχει επίσης εκχύλισμα βανίλιας Μαδαγασκάρης και εξασφαλίζει 48ωρη ενυδάτωση, ενώ το κρεμώδες αφρόλουτρο της σειράς κάνει πλούσιο αφρό και είναι κατάλληλο για καθημερινό, απαλό καθαρισμό της επιδερμίδας. Τα προϊόντα είναι κατάλληλα για κανονική προς ξηρή επιδερμίδα.

Καθαρισμός ακτών από τη Marks & Spencer

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι της Marks & Spencer Ελλάδος συναντήθηκαν σε επιλεγμένες παραλίες, με σκοπό να απομακρύνουν απορρίμματα που είχαν συσσωρευθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η ενέργεια υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, Plan A, το οποίο περιλαμβάνει σειρά διεθνών δράσεων και δεσμεύσεων, με σκοπό τη συμβολή της εταιρείας στη δημιουργία ενός κόσμου πιο βιώσιμου, για όλους.

Η ενέργεια καθαρισμού ακτών διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού Ακτών, η οποία για το 2022 γιορτάστηκε στις 17 Σεπτεμβρίου. Συνολικά, συγκεντρώθηκαν 150 εργαζόμενοι των Marks & Spencer στην Ελλάδα, καθάρισαν 17 χιλιόμετρα ακτών και συνέλεξαν 161 κιλά απορριμμάτων, εκ των οποίων τα 73 κιλά ήταν ανακυκλώσιμα.  Η εταιρεία παρείχε στους εθελοντές τα απαραίτητα υλικά για τη συλλογή και τον διαχωρισμό των απορριμμάτων, όπως γάντια και σακούλες, απόχες για τον καθαρισμό της θάλασσας, καθώς επίσης καπέλα για την προστασία τους από τον ήλιο. Ενδεικτικά, στην Αττική καθαρίστηκε η παραλία Αλίμου, στο Ηράκλειο Κρήτης η παραλία Καράβολα και στη Ρόδο η παραλία Κάτω Πέτρες. Η Country Manager Anita Sabarwal δήλωσε σχετικά: «Για όλους εμάς στη Marks & Spencer, η προσπάθεια για ένα πιο βιώσιμο μέλλον αποτελεί κυρίαρχο άξονα της στρατηγικής μας».

30 χρόνια εκστρατεία Pink Ribbon από την Estée Lauder

Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την έναρξη της εκστρατείας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού από τη The Estée Lauder Companies και τη δημιουργία της εμβληματικής Ροζ Κορδέλας. Στόχος της εκστρατείας παραμένει σταθερά η ενημέρωση του κοινού για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης. Η Εκστρατεία για τον Καρκίνο του Μαστού αναγνωρίζεται ως το μεγαλύτερο πρόγραμμα κοινωνικού αντικτύπου του ομίλου Estée Lauder και υποστηρίζει περισσότερους από 60 οργανισμούς παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα, η Estée Lauder Hellas συνεργάζεται από το 2005 με τον Duka για τον σχεδιασμό των συλλεκτικών βραχιολιών, τα έσοδα από την πώληση των οποίων χρηματοδοτούν το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Φέτος, για την 30ή επέτειο, ο Dukas δημιούργησε ένα πολυτελές βραχιόλι, όπου η κορδέλα έχει τρισδιάστατη μορφή και φινίρισμα ροζ χρυσού 24k.

Το σύμβολο λειτουργεί ως δέσιμο του βραχιολιού που αναπαριστά την κλασική ροζ γκρο κορδέλα. Η Ελένη Μενεγάκη, ως ελληνίδα πρέσβειρα της εκστρατείας, αποτελεί και φέτος το κεντρικό πρόσωπο της ελληνικής καμπάνιας, στο πλαίσιο της οποίας επικοινωνεί τη σπουδαιότητα της πρόληψης. Τα βραχιόλια θα διατίθενται από την 01/10 και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, στη συμβολική τιμή των 12,50 ευρώ, από τα επίσημα σημεία πώλησης των προϊόντων Estée Lauder σε όλη την Ελλάδα, το site esteelauder.gr, τα φαρμακεία που διαθέτουν προϊόντα Darphin και επιλεγμένα κομμωτήρια με προϊόντα Aveda.