Νέα σεζόν Fall-Winter 2022 στα Νotos

Tα πολυκαταστήματα Νotos υποδέχονται τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022, με εντυπωσιακές βιτρίνες και concept #We Love Fashion στα 4 πολυκαταστήματα Νotos σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, στο notos.gr, καθώς και στα social media. Οι νέες συλλογές προβάλλονται βάσει της χρωματικής παλέτας των φετινών τάσεων μόδας, σε συνδυασμό με στοιχεία του Instagram και του notos.gr, στο εσωτερικό των βιτρινών.

Επιπλέον, στις βιτρίνες των πολυκαταστημάτων, ο καταναλωτής μπορεί να ανακαλύψει τα ανανεωμένα QR codes, τα οποία οδηγούν σε ειδική σελίδα στο notos.gr και στα προϊόντα που προβάλλονται στις βιτρίνες κάθε πολυκαταστήματος, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικά την αγορά τους. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μία ακόμη δράση στο πλαίσιο της στρατηγικής του omni customer journey. Τα Νotos υποδέχονται το κοινό τους με όλες τις νέες αφίξεις από brands όπως Hugo Boss, Boggi, American Vintage, Twinset, Iceberg, Suncoo, DKNY, αλλά και των ήδη καθιερωμένων Lacoste, Gant, Patrizia Pepe, IRO, The Bostonians, BA&SH, Dune London, Kocca, μεταξύ άλλων.

Πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης 20 επιχειρήσεων ένδυσης

Στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου Creative Hub, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος ο ΣΕΠΕΕ, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) θα προσφέρει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη σε επιχειρηματίες και στελέχη Πολύ Μικρών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΠΜΜΕ), που δραστηριοποιούνται στους κλάδους ένδυσης & κλωστοϋφαντουργίας.

Το έργο αποσκοπεί στην υποστήριξη και την προώθηση της συνεργασίας επιχειρήσεων του τομέα της μόδας και νέων σχεδιαστών σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Η δράση υλοποιείται από το ΕΒΕΘ, σε συνεργασία με πεπειραμένους συμβούλους και προβλέπει δωρεάν παροχή εξατομικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών, αξίας 2.000 ευρώ ανά ωφελούμενο, σε επιχειρηματίες ή/και στελέχη 20 ΠΜΜΕ. Κάθε ωφελούμενη επιχείρηση θα λάβει συνολικά 50 ώρες συμβουλευτικής υποστήριξης, από τις οποίες οι 20 θα υλοποιηθούν δια ζώσης στους χώρους των επιχειρήσεων και οι 30 είτε δια ζώσης, είτε διαδικτυακά.

Στο πλαίσιο των συνεδριών, ο σύμβουλος θα σκιαγραφήσει το προφίλ των ωφελούμενων επιχειρήσεων και θα καταλήξει σε προτάσεις παρεμβάσεων που θα αποσκοπούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειάς τους. Ενδεικτικές θεματικές του προγράμματος είναι η κοστολόγηση, το marketing, η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η χρηματοδότηση, θέματα εφοδιαστικής αλυσίδας, νέες τεχνολογίες και υλικά. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο ΕΒΕΘ αίτηση συμμετοχής, ως τη Δευτέρα 10.10.2022.

Η Celestino επενδύει στο e-commerce, μέσω της μηχανής αναζήτησης Algolia

Η Celestino επέλεξε για το e-shop της την AI-powered μηχανή αναζήτησης Algolia Site Search, την οποία αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα η Generation Y. Χρησιμοποιώντας τους εξειδικευμένους αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης της Algolia, η Celestino θα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τις πωλήσεις του ηλεκτρονικού της καταστήματος και να παράσχει στους πελάτες της πλήρως εξατομικευμένα αποτελέσματα σε λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το www.celestino.gr είναι σε θέση πλέον να ενισχύσει το user engagement και να αυξήσει το conversion rate του έως και 30%. Η Generation Y ανέλαβε την επίσημη και αποκλειστική αντιπροσωπεία της γαλλικής Algolia στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών της, ώστε να εξασφαλίζει στους πελάτες της πρωτοποριακές ψηφιακές λύσεις για την ενίσχυση της αγοραστικής εμπειρίας των καταναλωτών τους. Η Celestino έχει πολυετή παρουσία στον χώρο της γυναικείας μόδας και περισσότερα από 40 φυσικά καταστήματα στην Ελλάδα.

Ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση της Chanel

Το 2016, ο οίκος Chanel ξεκίνησε τη μακρά διαδικασία αναδιάρθρωσής του, η οποία ολοκληρώθηκε φέτος με τον διορισμό του Alain Wertheimer στη θέση του Προέδρου της Chanel Limited, νέας μητρικής του ομίλου. Η οντότητα έχει έδρα στο Λονδίνο και γραφεία στην Bond Street, πάνω από το κεντρικό κατάστημα του οίκου. Η απόφαση αυτή ελήφθη με στόχο να απλοποιηθεί και να εκσυγχρονιστεί η διοικητική και νομική δομή, αλλά και η διαδικασία λήψης αποφάσεων. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Λονδίνο ήταν η κατάλληλη έδρα για έναν διεθνή οργανισμό, λόγω γεωγραφικής τοποθεσίας, γλώσσας και αυστηρών κανονισμών εταιρικής διακυβέρνησης.

Η εταιρεία έχει παρουσία σε 110 χώρες, με μεγάλα γραφεία σε Παρίσι, Χονγκ Κονγκ, Γενεύη, Σαγκάη, Τόκιο και Νέα Υόρκη, όπου διατηρούσε μέχρι πρότινος την έδρα. Παράλληλα, συνεχίζει να επενδύει, να προσλαμβάνει και να επεκτείνεται στη Γαλλία και σε άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται. Η Chanel Ltd ανήκει στη Litor, εταιρεία συμμετοχών της οικογένειας Wertheimer, με έδρα στα νησιά Κέιμαν, η οποία ελέγχει όλες τις θυγατρικές του ομίλου παγκοσμίως.

(Πηγή: FashionNetwork.com)

Στα τέλη του μήνα κυκλοφορεί παγκοσμίως η συλλογή Pandora x Keith Haring 

Μετά τους Avengers, τη Minnie Mouse και τον Harry Potter, η Pandora λανσάρει συλλογή με στοιχεία από διάσημα έργα του Keith Haring. Η συλλογή θα αποτελείται από 12 κομμάτια και θα περιλαμβάνει σύμβολα (charms), δαχτυλίδια και σκουλαρίκια με τις καρδιές του καλλιτέχνη, τον σκύλο που γαβγίζει και τα χαρακτηριστικά αφηρημένα σχέδιά του. Η εταιρεία δήλωσε ότι επέλεξε το έργο του Keith Haring για την πρώτη καλλιτεχνική συλλογή της, λόγω της ανοιχτής και προσιτής φιλοσοφίας που είχε, ενώ σημείωσε ότι η συλλογή και η συνοδευτική καμπάνια τονίζουν την καλλιτεχνική κληρονομιά του.

Η κίνηση εντάσσεται στη συνολική στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας, η οποία στοχεύει να διπλασιάσει τα έσοδά της στις ΗΠΑ και να τα τριπλασιάσει στην Κίνα το 2023. Μέχρι πρότινος, η Pandora εστίαζε σε δύο μορφές συνεργασίας: είτε με μεγάλες μάρκες προκειμένου να ενισχυθεί ο όγκος πωλήσεων, είτε με τον γνώμονα του σκοπού (purpose). Η νέα μορφή συνεργασίας έχει χαρακτήρα cult και στοχεύει νέο δημογραφικό, ικανοποιώντας όμως ταυτόχρονα το υφιστάμενο καταναλωτικό κοινό της που επιθυμεί πιο ιδιαίτερες προτάσεις. Η μάρκα πλέον έχει σχέδια για συνεργασίες και με άλλους καλλιτέχνες, μουσικούς και παράγοντες της μόδας. Η περιορισμένης έκδοσης συλλογή με τα σχέδια του Keith Haring θα διατίθεται παγκοσμίως από τις 29 Σεπτεμβρίου ως τις 29 Νοεμβρίου.

(Πηγή: Wwd.com)

 

Νέα παλέτα Pillow Fight της Mon Rêve 

Κυκλοφορεί από τη Mon Rêve η νέα παλέτα Pillow Fight από τη συλλογή Happy Palettes, με 9 φθινοπωρινές σκιές ματιών. Με έντονη απόδοση, οι νέες αποχρώσεις είναι κατάλληλες για κάθε χρώμα ματιών, ενώ παραμένουν αναλλοίωτες από το πρωί ως το βράδυ. Η παλέτα περιλαμβάνει ζεστούς τόνους κακάο, burnt terracotta, café-au-lait, ροζ πουδρέ, σαμπανί και φωτεινό κρεμ. Οι σκιές ενδείκνυνται για κλασικό φυσικό μακιγιάζ μέχρι έντονο smokey eyes, ενώ οι ματ, περλέ και μεταλλικές υφές απλώνονται εύκολα και αναμειγνύονται ομοιόμορφα. Στην Ελλάδα διανέμεται από τη Hellenica.

 

Sky High Cosmic Black, το νέο μάσκαρα από τη Maybelline

Μετά το μάσκαρα Sky High, η Maybelline New York κυκλοφορεί το νέο Sky High Cosmic Black, για όγκο, μήκος και έντονο μαύρο χρώμα. Το προϊόν είναι εμπλουτισμένο με μαύρες χρωστικές που εξασφαλίζουν έντονο αποτέλεσμα, ενώ το ελαστικό βουρτσάκι καλύπτει κάθε βλεφαρίδα. Η Maybelline New York διανέμεται στην Ελλάδα από τη L’Oréal Hellas.

Νέα γυναικεία φθινοπωρινή συλλογή Shero από το Answear Lab

Η νέα συλλογή Shero του Answear Lab ενσωματώνει τις μεγάλες τάσεις του φθινοπώρου, τονίζοντας ταυτόχρονα την εσωτερική γυναικεία δύναμη, με όνομα που προκύπτει από τη φράση She Is A Hero. Η συλλογή προτείνει μάλλινα και δερμάτινα παλτό, T- shirt, μπουφάν bomber, oversized μπουφάν, κοστούμια σε έντονα χρώματα, αλλά και ασύμμετρα φορέματα που αναδεικνύουν τη γυναικεία σιλουέτα. Χρησιμοποιεί μαλακά υφάσματα, σκούρο ντένιμ και φυσικό δέρμα, σε παλέτα που αποτελείται από μαύρο, γκρι, λευκό, μπεζ και έντονο κόκκινο.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Answear Lab για τη στήριξη των γυναικών ανά τον κόσμο, το brand λανσάρει νέο T-shirt με σλόγκαν Everything is up to you, το οποίο εμπνεύστηκε και σχεδίασε η Μαριλένα Προκαλάμου, νικήτρια του φετινού Fashion Design project της 30ής Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week. Η εταιρεία προσφέρει όλα τα έσοδα από την πώληση του Τ-shirt στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός, προκειμένου να βοηθήσει ευπαθείς ομάδες γυναικών. Τόσο η συλλογή Shero, όσο και το T-shirt για τη στήριξη του Δεσμού, διατίθενται online στο answear.gr.

H Jo Malone London εμπλουτίζει τη συλλογή English Pear & Freesia  

H Jo Malone London εμπλουτίζει τη συλλογή English Pear & Freesia με νέα, περιορισμένης έκδοσης προϊόντα, όπως η πούδρα σώματος, τα Body & Hand Wash και Body & Hand Lotion, καθώς επίσης το κερί, με νέα σκαλιστή λαβή στο συλλεκτικό καπάκι. Το δημοφιλές άρωμα του βρετανικού οίκου, εμπνευσμένο από ηλιόλουστους ανθόκηπους και δενδρόκηπους, συνδυάζει τη φρεσκάδα του αχλαδιού King William στην κορυφή, με λευκές φρέζιες στην καρδιά και πατσουλί στη βάση. Η ελαφριά πούδρα σώματος αφήνει διακριτική λάμψη στην επιδερμίδα, ενώ τα Body & Hand Wash και Body & Hand Lotion συνοδεύονται από ειδική κεραμική βάση. Η σειρά English Pear & Freesia διατίθεται στα καταστήματα Jo Malone London από την Estée Lauder Ελλάς.

Τα 45 χρόνια της γιορτάζει η Elegance

Την 45η επέτειό της γιορτάζει φέτος η εταιρεία lingerie Elegance-Χ. Μουφτόγλου. Ιδρύθηκε το 1977 στη Θεσσαλονίκη από τον Χρήστο Μουφτόγλου και μέχρι σήμερα συστήνει στο ελληνικό κοινό επώνυμα πολυτελή προϊόντα στις κατηγορίες εσωρούχων, homewear, loungewear και μαγιό. Διαθέτει 9 καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, συνεργάζεται με 200 επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, δημιουργεί pop-up καταστήματα σε resorts και επεκτείνει διαρκώς το δίκτυο διανομής της σε Ελλάδα και Κύπρο. Με φιλοσοφία και τρόπο λειτουργίας την προσωπική επαφή, την άμεση εξυπηρέτηση και την άριστη ποιότητα των προϊόντων, η Elegance είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες στην εισαγωγή και πώληση εσωρούχων πολυτελείας.

Εξακολουθεί να προσφέρει στους καταναλωτές της καινοτόμους σχεδιαστές και επιλεγμένα brands με πιστοποιήσεις όπως B Corp, έχει βραβευθεί από το υπουργείο εμπορίου της Ισπανίας και τον εμπορικό σύλλογο Θεσσαλονίκης, από την ICAP στα Strongest Companies In Greece και, βεβαίως, από το Best in Fashion της Boussias, τόσο στην κατηγορία Best Interior, όσο και ως Best Swimwear Brand of the Υear.