Το Instagram περιορίζει τις λειτουργίες αγορών

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Instagram θα περιορίσει τις δωρεάν λειτουργίες των αγορών και, παράλληλα, θα ευθυγραμμιστεί με τον μείζονα στόχο της μητρικής εταιρείας Meta, προς τη διαφήμιση. Μεταξύ των λειτουργιών αγορών του Instagram, φαίνεται πως εντοπίζονται αρκετές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή εσόδων. Σημειώνεται ότι τα έσοδα της Meta επλήγησαν λόγω των νέων χαρακτηριστικών ιδιωτικότητας που ανακοίνωσε η Apple. Έτσι, η εταιρεία οδηγείται στη διερεύνηση πιθανών υπηρεσιών επί πληρωμή σε όλες τις εφαρμογές της.

(Πηγή: WARC)

 

Το Pinterest αποκτά φυσικό Beauty School pop-up

Το Pinterest θα αποκτήσει και φυσική μορφή, για 1η φορά, σε ημερήσια διοργάνωση στο Σόχο του Λονδίνου, όπου θα παρουσιάσει τις προβλέψεις του για τον χειμώνα. Πρόκειται για pop-up εγκατάσταση με το όνομα Beauty School, σε συνεργασία με μάρκες ομορφιάς, όπως η La Roche-Posay και άλλες, που θα ανακοινωθούν σύντομα. Θα ανοίξει την 01/10, με δωρεάν είσοδο. Προβλέπονται ενέργειες από μάρκες και εργαστήρια από τους δημιουργούς της πλατφόρμας, βάσει των τάσεων που προβλέπει το Pinterest ότι θα κυριαρχήσουν την προσεχή χειμερινή σεζόν σε μαλλιά, ομορφιά και επιδερμίδα. Επιπλέον, θα γίνουν συζητήσεις με θέματα όπως η επίδραση των φίλτρων και η σημασία της αποδοχής των ατελειών, αλλά και η ανασυγκρότηση της ομορφιάς προς πιο βιώσιμο μέλλον.

(Πηγή: Cosmeticsbusiness.com)

Έρευνα της Allergan Aesthetics για τις νέες τάσεις στην αισθητική ιατρική

The Future of Aesthetics ονομάζεται η παγκόσμια έρευνα που πραγματοποίησε η Allergan Aesthetics, σχετικά με τις νέες τάσεις στη σύγχρονη αισθητική ιατρική, για την επόμενη πενταετία. Μέσω των ευρημάτων της έρευνας, η εταιρεία φιλοδοξεί να προετοιμάσει τους επαγγελματίες υγείας ώστε να εκπληρώσουν έγκαιρα τις ανάγκες των θεραπευομένων, αλλά και να τους εκπαιδεύσουν και να επικοινωνήσουν μαζί τους πιο αποτελεσματικά. Η έκθεση βασίζεται σε ενδελεχή έρευνα και ανάλυση παγκόσμιων δεδομένων από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έρευνες αγοράς, ακαδημαϊκές μελέτες, αποκλειστικές συνεντεύξεις με 15 κορυφαίους επαγγελματίες αισθητικής ιατρικής, από 13 χώρες, καθώς και αποκλειστική έρευνα της Allergan Aesthetics στις συμπεριφορές χιλιάδων θεραπευομένων, σε όλον τον κόσμο.

Τέσσερα κύρια πεδία, δέκα νέες τάσεις
Όπως προκύπτει από την έρευνα, υπάρχουν 4 κύρια πεδία, τα οποία επηρεάζουν τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις των υποψηφίων θεραπευομένων για τις αισθητικές θεραπείες:
Ενδυνάμωση της ομορφιάς, Ευκολία πρόσβασης σε αισθητικές θεραπείες, Απενοχοποίηση των αισθητικών θεραπειών και Επιστροφή στη Φύση.
Αυτά τα 4 πεδία διαμορφώνουν και τις 10 νέες τάσεις που καθορίζουν την αισθητική ιατρική του μέλλοντος και αποτελούν το κλειδί για την ανάπτυξη νέων ευκαιριών στον κλάδο:

1. Διακριτή Οντότητα: Ανεξαρτήτως εθνικότητας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν, πλέον, αισθητικές θεραπείες. Κρίνεται θεμελιώδες να εκπροσωπούνται στις κλινικές δοκιμές και στις προσφερόμενες θεραπείες.

2. Σύγχρονη Αρρενωπότητα: Τα στερεότυπα γύρω από τα φύλα και την ομορφιά μεταβάλλονται και πλέον ο σύγχρονος άνδρας, ανεξαρτήτως ηλικίας ή κοινωνικής θέσης, νιώθει οικεία με τη φροντίδα της εμφάνισής του. Επιπλέον, οι άνδρες, για τα επόμενα χρόνια, αποτελούν αναπτυσσόμενη αγορά για τις αισθητικές θεραπείες.

3. Συμπεριληπτική Ομορφιά: Η ομορφιά υιοθετεί νέα προσέγγιση, πέρα από το φύλο,
προκειμένου να δημιουργήσει χώρο έκφρασης για όλες και όλους.

4. Εφήμερη Έκφραση: Η ομορφιά δεν έχει, πλέον, αυστηρά όρια. Η δημιουργικότητα έρχεται στο προσκήνιο, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ζήτηση για ελάχιστα επεμβατικές ή εφήμερες θεραπείες.

5. Καθηλωτική Εμπειρία: Οι ιατροί, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του πιο ενημερωμένου κοινού, αναπτύσσουν ολιστικές υπηρεσίες και αναβαθμισμένο περιβάλλον στα ιατρεία τους, ώστε να προσφέρουν υψηλής ποιότητας εμπειρίες.

6. Σώμα – Νέο πεδίο καινοτομίας: Ενώ οι αισθητικές θεραπείες προσώπου κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια, οι ιατροί, παγκοσμίως, αναδεικνύουν το σώμα ως το νέο πεδίο ανάπτυξης και καινοτομίας, ανοίγοντας, σταδιακά, μια τεράστια αγορά.

7. Αισθητική – Ηθική: Οι επαγγελματίες υγείας οφείλουν να θέτουν υψηλά πρότυπα για τις θεραπείες, αναβαθμίζοντας τον κλάδο της αισθητικής ιατρικής και η βιομηχανία οφείλει να διασφαλίσει ότι οι θεραπευόμενοι λαμβάνουν αξιόπιστες πληροφορίες, ώστε να μπορούν να επιλέγουν ασφαλείς και τεκμηριωμένες θεραπείες.

8. Ψηφιακός Φακός: Με την αύξηση της διαδικτυακής δραστηριότητας, η ψηφιακή εικόνα αναδείχθηκε περαιτέρω, ενώ η ψηφιακή επικοινωνία αλλάζει την αντίληψη των ανθρώπων για τον εαυτό τους και αλληλεπιδρά καταλυτικά με την αισθητική ιατρική.

9. Ομορφιά & Metaverse: Οι μελλοντικές γενιές θα αποτελούνται από εικονικούς πολίτες, οι οποίοι θα περιηγούνται απρόσκοπτα σε φυσικό και ψηφιακό περιβάλλον. Αυτό θα επηρεάσει και την αισθητική ιατρική στην εκπαίδευση και στη συμβουλευτική των θεραπευομένων, καθώς και στις καταναλωτικές τους συμπεριφορές. Είναι πιθανό να δούμε πειραματισμούς σε παιχνίδια και στην εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα.

10. Το τέλος της γήρανσης: Οι θεραπευόμενοι ξεκινούν σε νεότερη ηλικία τις αισθητικές θεραπείες για να καθυστερήσουν τα σημάδια γήρανσης, ενώ η επιστήμη της αναγεννητικής ιατρικής αναπτύσσεται όλο και περισσότερο.

Αυξάνεται συνεχώς το ενδιαφέρον
Το ενδιαφέρον των ανθρώπων για την αισθητική ιατρική και τις αισθητικές θεραπείες παρουσιάζει συνεχώς αύξηση, με χαρακτηριστική την περίοδο 2017-2020, κατά την οποία ο αριθμός των μη χειρουργικών αισθητικών επεμβάσεων παγκοσμίως, αυξήθηκε σχεδόν κατά 2 εκατ. Αυτή η αύξηση προβλέπεται να συνεχιστεί μέχρι το 2025 με 23 εκατ. θεραπείες με fillers προσώπου και 14,6 εκατ. επεμβάσεις σώματος. Παράλληλα, παρατηρείται παγκοσμίως αύξηση σε θεραπευομένους νεότερους σε ηλικία, άνδρες και από διαφορετικό εύρος εθνοτήτων.

Νέο παγκόσμιο brand vision από την Triumph

Η Triumph ανακοινώνει την εξέλιξη του παγκόσμιου brand vision και της οπτικής ταυτότητάς της. Η στρατηγική θα εφαρμοστεί σε όλες τις αγορές και έχει σχεδιαστεί με βασικό γνώμονα τη φιλοσοφία της εταιρείας ότι όλες οι γυναίκες οφείλουν να αποδεχθούν την ατομικότητα και τη μοναδικότητά τους. Σημειώνεται ότι η Triumph πραγματοποίησε έρευνα σε 20.000 γυναίκες παγκοσμίως, μέσα από την οποία αναδείχθηκε το πόσο έχουν αλλάξει οι ζωές των γυναικών, οι αντιλήψεις και οι ανάγκες τους.

Βασικό εύρημα ήταν ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, οι γυναίκες επαναξιολογούν τι έχει πραγματική σημασία στη ζωή τους και δεν επιθυμούν να απεικονίζονται πια με κοινότυπο ή μη συναφή τρόπο. Σε αυτήν την κατεύθυνση, οι νέες καμπάνιες θα υπερβούν το προϊοντικό πλαίσιο και θα είναι σχεδιασμένες με αληθινές και προσιτές εικόνες, ώστε κάθε γυναίκα να αισθάνεται ότι το brand την αντιπροσωπεύει. Νέο concept έχει σχεδιαστεί και για τα καταστήματα, με modular στήσιμο και ψηφιακά στοιχεία για premium εμπειρία bra-fitting.

Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει την πορεία της προς τη βιωσιμότητα, ανακοινώνοντας την πιστοποίηση των ιδιόκτητων κέντρων παραγωγής και διανομής, σύμφωνα με τους φορείς Global Organic Textile Standard (GOTS) και Global Recycled Standard (GRS). Η Triumph θα λανσάρει τα πρώτα προϊόντα της με πιστοποιήσεις GOTS και GRS τη σεζόν Α/Κ23, ενώ στόχο έχει έως το 2025 να έχει αντικαταστήσει το 60%-80% των κατηγοριών της με α’ ύλες και βασικά υλικά που είναι βιώσιμα, βάσει αντίστοιχης πιστοποίησης.’

O retail expert, Ian Scott, στο συνέδριο Shop X

O Ian Scott, ένας από τους διεθνώς αναγνωρισμένους ειδικούς του phygital shopping, «έρχεται» στο συνέδριο Shop X στις 21 Σεπτεμβρίου. Ο Ian Scott, που είναι επίσης ένας από τους 100 Top Influencers του RETHINK Retail, θα μιλήσει για τις νέες τάσεις και τις ενέργειες που υλοποιούνται στα φυσικά καταστήματα και θα εξηγήσει πώς το πολυκαναλικό περιβάλλον μπορεί να τα ενισχύσει, αναλύοντας τη συμβιωτική σχέση που έχει για ένα brand το φυσικό και διαδικτυακό περιβάλλον.

Ταξιδεύει ανά τον κόσμο προκειμένου να επισκεφθεί φυσικά καταστήματα που εφαρμόζουν πρωτοποριακά προγράμματα και λύσεις και βλέπει στην πράξη πώς τα brands μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία των καταναλωτών και θεωρεί ότι στη μετά-covid εποχή, τα φυσικά καταστήματα όχι μόνο δεν έχουν αποδυναμωθεί, αλλά εξελίσσονται δυναμικά. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο https://www.shopxconference.gr/.

Η Sarkk ανακαίνισε το κατάστημα Tommy Hilfiger στη Γλυφάδα

Το κατάστημα Tommy Hilfiger στη Γλυφάδα ανακαινίστηκε, ανανεώνοντας την εικόνα του. Το τριώροφο κατάστημα, που βρίσκεται σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Γλυφάδας, την οδό Αγγέλου Μεταξά, ακολουθεί τον παραδοσιακό σχεδιασμό των σημείων λιανικής της μάρκας, ενσωματώνοντας και μοντέρνα στοιχεία. Στη φωτεινή είσοδο κυριαρχούν τα ξύλινα ρουστίκ στοιχεία στα πατώματα και τις προθήκες. Συνδυάζονται με λευκό γυαλιστερό ξύλο και διακοσμητικά στοιχεία με έμπνευση από το χρώματα του brand, ώστε να αναδείξουν τις συλλογές της Tommy Hilfiger με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το κατάστημα φιλοξενεί τις νέες συλλογές Tommy Hilfiger για το φθινόπωρο 2022, με τη γυναικεία σειρά στο ισόγειο και την ανδρική στο υπόγειο. Παράλληλα, και στους δυο ορόφους μπορεί κανείς να βρει τις αντίστοιχες συλλογές Tommy Jeans, ενώ οι σειρές υποδημάτων και αξεσουάρ βρίσκονται στον πρώτο όροφο του καταστήματος. Για τη νέα σεζόν, το brand προτείνει ανανεωμένες σιλουέτες και άνετα υφάσματα που εξασφαλίζουν ευελιξία στις εμφανίσεις από το πρωί ως το βράδυ. Σημειώνεται ότι, με σεβασμό στην αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος, για την ανακαίνιση του καταστήματος χρησιμοποιήθηκαν υλικά τα οποία συμβάλλουν στον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Αποκλειστικός διανομέας για την Ελλάδα είναι η Sarkk.