Στρατηγική συνεργασία Cosmos Group και Klarna

Τα Cosmos Sport συστήνουν, αποκλειστικά για τον κλάδο των αθλητικών στην Ελλάδα, τον τρόπο πληρωμής buy now, pay later (BNPL) μέσω στρατηγικής συνεργασίας με τη σουηδική Klarna. Η Klarna είναι διεθνής υπηρεσία πληρωμών και αγορών με 90 εκατομμύρια ενεργούς καταναλωτές, σε περισσότερους από 250.000 εμπόρους σε 17 χώρες. Η νέα υπηρεσία έρχεται να επισφραγίσει τη service-driven στρατηγική του Cosmos Group, που τα τελευταία χρόνια έχει λανσάρει πολλαπλές υπηρεσίες με στόχο την καινοτομία στο Customer Experience.

Επιλέγοντας τρόπο πληρωμής Klarna, οι πελάτες του Cosmossport.gr μπορούν να κατανείμουν το κόστος της αγοράς σε 3 άτοκες δόσεις, με την 1η να εξοφλείται κατά την αγορά και τις άλλες 2 να προγραμματίζονται κάθε 30 ημέρες, μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, χωρίς έξοδα. Ισχύει για αγορές ελάχιστης αξίας 35 ευρώ. Η Cosmos Group είναι μέλος της JD Sports Fashion Plc. Αριθμεί 60 φυσικά καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, 5 εμπορικές επωνυμίες (Cosmos Sport, Sneaker10, Slam Dunk, Sports Factory, Rundome) και 7 ηλεκτρονικά καταστήματα.

Πιο πράσινο μέλλον για την Prada θα επιδιώξει ο μελλοντικός CEO της εταιρείας 

Από το 2020 που η Prada βαθμολογήθηκε από το Bloomberg χαμηλότερα από τους ομοτίμους της σε περιβαλλοντικούς δείκτες, σημειώνει πρόοδο, υποστηρίζει ο Lorenzo Bertelli, 34. Γιος της Miuccia Prada και του Patrizio Bertelli, νυν Επικεφαλής CSR της εταιρείας, είναι επίσης ο μελλοντικός CEO. Από τον Νοέμβριο 2021 η εταιρεία δεσμεύθηκε να χρησιμοποιεί περισσότερα υλικά μικρής περιβαλλοντικής επίπτωσης στα προϊόντα και τις συσκευασίες της και επίσης να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Η εταιρεία ήταν η πρώτη από τον κλάδο του luxury που απέκτησε 3 δάνεια με επιτόκια συνδεδεμένα με την επίτευξη στόχων βιωσιμότητας, συγκεκριμένα 50 εκατ. ευρώ από την Crédit Agricole και 75 εκατ. ευρώ από την ιαπωνική Mizuho, τα οποία συνδέονταν με στόχους για πιο «πράσινα», ενεργειακά αποδοτικά καταστήματα, εκπαίδευση προσωπικού και χρήση ανακυκλωμένου νάιλον, καθώς και ένα ακόμη δάνειο 90 εκατ. ευρώ από την UniCredit, συνδεδεμένο με ανακύκλωση αποβλήτων και αύξηση του ποσοστού ιδιοπαραγόμενης ενέργειας.

Σύμφωνα με τον Lorenzo Bertelli, η εταιρεία προχωρά θετικά προς την υλοποίηση όλων των στόχων και δεν χρειάζεται άλλα δάνεια, χάρη στην καλή της ρευστότητα. Σημειώνεται ότι από τα τέλη του 2021, η Prada έχει αντικαταστήσει στα προϊόντα της όλο το παρθένο νάιλον με ανακυκλωμένο, ενώ οι επιστήμονές της προσπαθούν να δημιουργήσουν και άλλα φιλοπεριβαλλοντικά υλικά, ώστε να ανταποκριθεί στην απαίτηση των νεότερων καταναλωτών για πιο βιώσιμα προϊόντα.

 (Πηγή: Businessoffashion.com)

Πέντε τάσεις διαμορφώνουν τον παγκόσμιο χάρτη ειδών πολυτελείας

Σύμφωνα με νέα στοιχεία της Euromonitor, η πρώτη από τις νέες τάσεις στη βιομηχανία του luxury έχει να κάνει με την εφοδιαστική αλυσίδα. Πάνω από τα 2/3 των ερωτηθέντων από τη βιομηχανία μόδας και luxury απάντησαν ότι σκοπεύουν να αυξήσουν την επένδυση στο σκέλος αυτό, ενώ 1/3 επεξεργάζεται ήδη σχέδια για τοπική παραγωγή. Στο μέλλον, οι εφοδιαστικές αλυσίδες του luxury αναμένεται να είναι πιο μικρές, πιο πράσινες, πιο διαφοροποιημένες και πιο ψηφιακές.

Στο μέτωπο της omnichannel στρατηγικής, οι online πωλήσεις ειδών luxury αναλογούσαν μόλις στο 11% του συνόλου το 2019, ποσοστό που εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 20% φέτος, ενώ και το metaverse παραμένει στον ορίζοντα. Το luxury retail που επηρεάζεται από την τουριστική κινητικότητα, επηρεάζεται μεν θετικά από την άρση των υγειονομικών περιορισμών, αλλά αρνητικά από την κατάσταση στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να παραμένει αβέβαιη η εξέλιξή του.

Θετική όμως είναι η τάση για ευζωία που ενσωματώνεται στις προτάσεις του κλάδου πολυτελείας, με 37% των ερωτηθέντων παγκοσμίως να απαντά ότι μάλλον θα αυξήσει τις δαπάνες για υγεία και ευζωία τον επόμενο χρόνο. Τέλος, το τρίπτυχο DEI είναι επίσης ψηλά στις προτεραιότητες, με αναθεώρηση σε όλη τη βιομηχανία luxury, ώστε να μην μείνουν πίσω οι εταιρείες του κλάδου στο ζήτημα του εταιρικού σκοπού.

(Πηγή: Εuromonitor.com)

Κοντινός συνεργάτης του Leonardo del Vecchio τον διαδέχεται στη Luxottica

Το δεξί χέρι του Leonardo del Vecchio Francesco Milleri ανέλαβε τη Δευτέρα καθήκοντα Προέδρου της εταιρείας συμμετοχών Delfin με έδρα το Λουξεμβούργο, που άφησε πίσω του ο Ιταλός δισεκατομμυριούχος μετά τον θάνατό του τον Ιούνιο. Ο Francesco Milleri, 63, είχε ξεκινήσει ως σύμβουλος IT στη Luxottica, ενώ πέρυσι έγινε CEO της EssilorLuxottica, έχοντας παίξει σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στη συγχώνευση των 2 εταιρειών.

Μετά τον θάνατο του Leonardo Del Vecchio, ανέλαβε και ρόλο Προέδρου. Η επιχειρηματική αυτοκρατορία του Leonardo Del Vecchio περνά στα 6 παιδιά του, τη σύζυγό του Nicoletta Zampillo και τον γιο της από προηγούμενο γάμο Rocco Basilico. Καθένας τώρα κατέχει μερίδιο 12,5% της Delfin, της οποίας το κύριο περιουσιακό στοιχείο είναι το 32% της EssilorLuxottica, με αξία περίπου 20 δισ. ευρώ. Ο Rocco Basilico, 32, επικεφαλής των wearables στη Luxottica, είχε συστήσει τον ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg στον Leonardo del Vecchio, συνάντηση που οδήγησε σε συνεργασία για τα γυαλιά Ray-Ban Stories με κάμερα.

(Πηγή: Reuters.com)

Το Dove διοργάνωσε έκθεση φωτογραφίας The Artpit Collection

Το Dove διοργάνωσε έκθεση φωτογραφίας στον εκθεσιακό χώρο του σταθμού μετρό Συντάγματος στις 1, 2 και 3 Ιουλίου, με τίτλο The Artpit Collection και θέμα τη γυναικεία μασχάλη. Σκοπός της έκθεσης, σύμφωνα με την εταιρεία, να ανακαλύψει κανείς ότι η ομορφιά κρύβεται παντού και ότι σε μία πραγματικότητα όπου η αγάπη για την εικόνα είναι πιο ισχυρή από ποτέ, οφείλει κανείς να βάζει πρώτη την αγάπη για το σώμα του. Για την έκθεση, 8 φωτογράφοι δημιούργησαν έργα που αναδεικνύουν τη γυναικεία μασχάλη, με σκοπό να προβάλουν στη συνείδηση των θεατών το συγκεκριμένο σημείο του σώματος.

Με την πρωτοβουλία αυτή, το Dove θέλησε να ανοίξει τον δρόμο προς την πραγματική φροντίδα, με σύμμαχο τη σειρά αποσμητικών Dove. Τα προϊόντα περιέχουν ενυδατικά στοιχεία ώστε η περιοχή της μασχάλης να διατηρείται απαλή και περιποιημένη. Οι φωτογράφοι που έλαβαν μέρος ήταν οι: Ιωάννα Ανδρεοπούλου, Κοσμάς Κουμιανός, Μαρία Κουτρουμπή, Νικόλας Μάστορας, Αιμιλία Μπαλάσκα, Κώστας Πήττας, Μαρία Σιόρμπα, Κλεοπάτρα Χαρίτου. Την εικαστική επιμέλεια ανέλαβε η M art και την επιμέλεια της έκθεσης οι Ευγενία Μανωλιουδάκη και Ηλίας Καμπουράκης.

Η Βάσω Λασκαράκη, ambassador της Garnier

Η Βάσω Λασκαράκη είναι η νέα ambassador της Garnier και η πρωταγωνίστρια της νέας τηλεοπτικής καμπάνιας της μάρκας. Η τηλεοπτική καμπάνια της Garnier θα βγει στον αέρα σε λίγες ημέρες, αποκαλύπτοντας τις επιμέρους λεπτομέρειες, καθώς και το προϊόν το οποίο εκπροσωπεί και επιλέγει η ηθοποιός.

H Gant συνεχίζει τη δράση της με την Εναλεία στη συλλογή θαλάσσιων πλαστικών

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Mediterranean Cleanup
Η Gant στην Ελλάδα, στo πλαίσιo της συνεργασίας της με την ΑΜΚΕ Εναλεία, συμμετέχει στο πρόγραμμα βιωσιμότητας Mediterranean Cleanup για τον καθαρισμό των θαλασσών από πλαστικά και κατόπιν την ανακύκλωση και αξιοποίησή τους. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιανουάριο και υλοποιείται στην περιοχή των Δωδεκανήσων με έμφαση την Αστυπάλαια και την Κάλυμνο. Μέσα σε 6 μήνες, με τη συνδρομή 10 αλιευτικών σκαφών και 30 αλιέων, έχουν συλλεχθεί περισσότερα από 7.000 κιλά πλαστικού και χρησιμοποιημένου αλιευτικού εξοπλισμού, ενώ για το 2022 ο στόχος είναι να συλλεχθούν περισσότερα από 10.000 κιλά.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της διεθνούς στρατηγικής της Gant για τη βιωσιμότητα, στο πλαίσιο της οποίας υποστηρίζει δράσεις για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων διεθνώς. Σημειώνεται ότι η πλαστική ρύπανση είναι από τα λίγα παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα στα οποία η ατομική συμβολή μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά, γι’ αυτό η Gant με μόττο «Η υπόθεση των ωκεανών, είναι υπόθεση όλων μας», προσκαλεί όλους να συμβάλουν στην αλλαγή. Τη μάρκα εκπροσωπεί στην Ελλάδα η Notos Com.

Παπουτσάνης: 39% αύξηση του κύκλου εργασιών το α’ εξάμηνο

Αύξηση κατά 39% στον κύκλο εργασιών, με τις πωλήσεις να διαμορφώνονται σε 33,6 εκατ. ευρώ έναντι 24,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2021, καταγράφει για το πρώτο εξάμηνο του 2022 η Παπουτσάνης. Οι εξαγωγές της εταιρείας αυξήθηκαν σε 22,2 εκατ. ευρώ από 14,4 εκατ. ευρώ πέρυσι, κάτι που αντιστοιχεί σε ανάπτυξη της τάξεως του 54% και αντιπροσωπεύει το 66% του συνολικού κύκλου εργασιών. Στην Ελλάδα οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 16%. Σημαντικά θετική ήταν η επίδραση της επανεκκίνησης της ξενοδοχειακής αγοράς διεθνώς, γεγονός που οδήγησε σε υψηλές επιδόσεις στις διεθνείς πωλήσεις ειδικών σαπωνομαζών και παραγωγών για τρίτους.

Επισημαίνεται ότι το 15% των συνολικών εσόδων προέρχεται από πωλήσεις επωνύμων προϊόντων της Παπουτσάνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το 20% από πωλήσεις στην ξενοδοχειακή αγορά, το 44% από παραγωγές προϊόντων για τρίτους και το 21% από βιομηχανικές πωλήσεις ειδικών σαπωνομαζών. Αναλύοντας τις επιμέρους δραστηριότητες, στα επώνυμα προϊόντα σημειώνεται μείωση 8%, κυρίως λόγω των απωλειών που κατέγραψαν τα αντισηπτικά. Στα ξενοδοχειακά, οι πωλήσεις ανέβηκαν κατά 236% σε σχέση με το 2021, τα προϊόντα τρίτων σημειώνουν ανάπτυξη 15%, ενώ οι βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών σημείωσαν αύξηση κατά 86% το πρώτο εξάμηνο κυρίως προς το εξωτερικό.