-->

Η Parfums Christian Dior λανσάρει στρατηγική βιωσιμότητας

Η Parfums Christian Dior παρουσίασε το στρατηγικό πρόγραμμα βιωσιμότητας Beauty as a Legacy 2030, το οποίο βασίζεται σε 5 πυλώνες για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων της εταιρείας στο περιβάλλον και τις κοινότητες. Εστιάζει σε: αναγεννητική γεωργία, πολιτιστική υπευθυνότητα, υπεύθυνη ομορφιά, οικολογικό σχεδιασμό και προστασία του κλίματος, ενώ θέτει τα θεμέλια για πιο βιώσιμο τρόπο λειτουργίας συνολικά.

Με τα λουλούδια και τα συστατικά που προκύπτουν από αυτά στο επίκεντρο της εταιρείας, στο πλαίσιο της αναγεννητικής γεωργίας σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη δύναμη των ανθέων για την αναζωογόνηση οικοσυστημάτων, ενώ παράλληλα επιταχύνει τη μετάβαση σε βιολογική ή/και αναγεννητική γεωργία για τα κύρια συστατικά του. Το 70% των κήπων του οίκου ήδη εφαρμόζει τέτοιες πρακτικές.

Ως προς τους άλλους 4 πυλώνες, στοχεύει να διατηρήσει τις γυναίκες σε περισσότερες από τις μισές καίριες θέσεις, να εξασφαλίσει ότι 80% των προϊόντων του θα περιέχει πάνω από 90% φυσικής προέλευσης συστατικά, να χρησιμοποιεί κατά 80% βιοδιασπώμενα και μη τοξικά συστατικά, να αφαιρέσει σταδιακά από όλες τις συσκευασίες του τα παρθένα υλικά που προέρχονται από πετροχημικά και να επιδιώξει ανθρακική ουδετερότητα σε κάποιο βαθμό ως το 2024.

(Πηγή: WWD.com)

 

Η αξία του metaverse ίσως και 5 τρισ. δολάρια το 2030

Η αγορά του metaverse ενδέχεται να ανέλθει σε αξία 5 τρισ. δολαρίων το 2030, χάρη στα οφέλη που εκτιμούν ότι θα δρέψουν όλο και περισσότερες εταιρείες κάθε κλάδου, σύμφωνα με νέα έκθεση της McKinsey & Company. Η έκθεση υποστηρίζει ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο θα είναι η κύρια πηγή εσόδων για το metaverse και θα αντιστοιχεί σε περίπου 50% της συνολικής αυτής αξίας, πάνω από την εικονική μάθηση στα 270 δισ. δολάρια, τη διαφήμιση στα 206 δισ. και το videogaming στα 125.

Σημειώνεται ότι κατά 95% οι business leaders προβλέπουν ότι το metaverse θα επιδράσει θετικά στους κλάδους τους τα επόμενα 5-10 χρόνια και το 31% από αυτούς δηλώνει ότι θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και υλοποιούμε το επιχειρείν. Τα ευρήματα προκύπτουν από έρευνα σε περισσότερους από 3.400 καταναλωτές, στελέχη επιχειρήσεων και ειδικούς του metaverse, σε διάφορες χώρες. Σημειώνεται ότι η συνολική επένδυση στο metaverse στις αρχές 2022 ξεπερνούσε τα 120 δισ. δολάρια, ενώ ολόκληρο το 2021 το ποσό αυτό ανερχόταν σε 57 δισ.

Περισσότεροι από 3 δισ. καταναλωτές παγκοσμίως έχουν αυτή τη στιγμή πρόσβαση σε διάφορες εκδοχές του metaverse και το 59% από αυτούς προτιμά να έχει τουλάχιστον μία εμπειρία στον ψηφιακό χώρο πρώτα, παρά στον φυσικό. Η McKinsey τόνισε ότι αν οι εταιρείες θέλουν να προσεγγίσουν επιτυχώς το metaverse, πρέπει να αναπτύξουν μακροπρόθεσμη στρατηγική, ώστε να εντοπίζουν τις ευκαιρίες και τα ρίσκα της εναλλακτικής αυτής πραγματικότητας.

(Πηγή: FashionNetwork.com)

Το YouTube στηρίζεται στο beauty για την ανάπτυξη του livestream

Το YouTube ενισχύει τη δυνατότητα των shoppable links στην προσπάθειά του να κερδίσει μερίδιο από την αγοραστική επανάσταση που παρατηρείται σε όλες τις πλατφόρμες, εστιάζοντας στον κλάδο της ομορφιάς. Εκεί στηρίχθηκε και όταν παρουσίασε τον Ιούνιο, στο πλαίσιο του YouTube Beauty Festival, τα YouTube Shorts, σύντομα βίντεο στη λογική του Tik Tok. Η ομορφιά ήταν ήδη σημαντική κατηγορία στο YouTube Shopping. Πλέον, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερες μάρκες, δημοσίευσε μελέτη σε συνεργασία με τη διαφημιστική Publicis και τη συμβουλευτική TalkShoppe, με ευρήματα όπως ότι το 70% των θεατών στο YouTube δηλώνει ότι πραγματοποίησε αγορά διότι είδε εκεί το προϊόν.

Όπως πολλές κοινωνικές πλατφόρμες, το YouTube ενίσχυσε τις αγοραστικές του δυνατότητες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προσθέτοντας shoppable ads από τον Ιούνιο 2020 και livestream shopping από τον Ιούλιο 2021, μέσω πιλοτικού προγράμματος με επιλεγμένους influencers. Πρόσφατα, ανακοίνωσε και τη δυνατότητα να επιτρέψει σε δύο influencers να κάνουν συνδυαστικό livestream, και στους δύο λογαριασμούς, ώστε να διπλασιαστεί το κοινό, ενώ τούς έδωσε και τη δυνατότητα να μοιραστούν προωθητικό link εκ των προτέρων.

(Πηγή: Glossy.co)

Φιλόδοξο πρόγραμμα δράσεων υπέρ του περιβάλλοντος από την Calzedonia

Με το σκεπτικό ότι η βιωσιμότητα είναι διαρκής διαδικασία, η Calzedonia διευρύνει τους στόχους της για το 2022 με ακόμη πιο φιλόδοξο πρόγραμμα υπέρ του περιβάλλοντος. Η αρχή έγινε στις 28/04, όταν περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι της εταιρείας πέρασαν μία μέρα εθελοντισμού σε συνεργασία με τη WWF Ιταλίας, καθαρίζοντας ακτές από απόβλητα και μικροπλαστικά. Η δράση πλέον επεκτείνεται και στους καταναλωτές, καθώς, σε ειδικό portal στο site του WWF Ιταλίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν σε οργανωμένες εκδηλώσεις ακτιβισμού σε όλη την Ιταλία, ως τον Αύγουστο.

Κάθε εθελοντής θα παραλάβει μία τσάντα από ανακυκλωμένο βαμβάκι, ένα ζευγάρι γάντια, ένα T-shirt με το λογότυπο της συνεργασίας Calzedonia-WWF και ένα ευχαριστήριο εκπτωτικό κουπόνι. Φιλοπεριβαλλοντική δράση έχει η Calzedonia και στην Ελλάδα, όπου κάθε χρόνο, οι πελάτες προσκαλούνται να ανακυκλώσουν τα παλιά τους ρούχα και αξεσουάρ θαλάσσης (σαγιονάρες, πετσέτες θαλάσσης, υφασμάτινες ή πλαστικές τσάντες θαλάσσης, μαγιό κ.ά.). Στη συνέχεια, μπορούν να αγοράσουν είδη της νέας συλλογής προϊόντων, με τιμές μειωμένες κατά 5 ευρώ για τα γυναικεία, 3 ευρώ για τα ανδρικά και 2 ευρώ για τα παιδικά μαγιό και παρεό.

 

Καλοκαιρινό press event από τη Modivo

Με fashion brunch υποδέχθηκε το καλοκαίρι η Modivo, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ermou 18 Beyond the Horizon στις 30/06. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Τύπου και fashion stylists, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις τελευταίες τάσεις της μόδας και ανακάλυψαν fashion κομμάτια από τις νέες συλλογές του modivo.gr. Και αυτό το καλοκαίρι, η Modivo φέρνει στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό τις τάσεις που κυριαρχούν στις πασαρέλες του εξωτερικού, με γραμμικά μοτίβα και έντονα χρώματα, όπως πορτοκαλί και ροζ, τα οποία δεν λείπουν από συλλογές όπως των Tommy Hilfinger και Pinko.

H Modivo είναι μια multibrand πλατφόρμα μόδας που λειτουργεί σε 13 ευρωπαϊκές χώρες και προσφέρει ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ από περισσότερες από 500 μάρκες στις κατηγορίες premium, casual, streetstyle, σπορ και eco-friendly. Ανάμεσα στα brands που διαθέτει περιλαμβάνονται τα Guess, DKNY, Iro, Levi’s, Rotate, Max Mara, TwinSet, Furla και Tommy Hilfiger. Παράλληλα, ως μέρος του ομίλου CCC, διαθέτει και δικά της brands, όπως τα Simple, Rage Age, Sprandi, Americanos και Togoshi.

IQVIA: 6,8% πτώση στις πωλήσεις Καλλυντικών

Σύμφωνα με τα IQVIA Weekly Data, την περίοδο 13/06/22-19/06/22, η κατηγορία των Καλλυντικών κινήθηκε πτωτικά σε πωλήσεις τεμαχίων, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (14/06/21-20/06/21), κατά 6,8% (-61 χιλ. τμχ.). Η υποκατηγορία Προϊόντα Στοματικής Υγιεινής, για το ίδιο διάστημα καταγράφει μείωση 14% (-12,2 χιλ. τμχ.). Τα IQVIA Weekly Data συλλέγονται από περισσότερα από 2.000 φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα, αποτυπώνοντας την καταναλωτική συμπεριφορά στα φαρμακεία λιανικής σε 70 περιοχές.

Νέα συλλογή Flaming Soul από τη Folli Follie

Η Folli Follie παρουσιάζει τη νέα συλλογή κοσμημάτων Flaming Soul, με κομμάτια που χαρακτηρίζονται από το μοτίφ της φλόγας. Η ολοκληρωμένη συλλογή Flaming Soul περιλαμβάνει κολιέ, βραχιόλια, σκουλαρίκια και δαχτυλίδια από ατσάλι, σε συνδυασμό με κίτρινη επιχρύσωση 18 καρατίων και ασημί ή gun μεταλλικές λεπτομέρειες. Τα σχέδια έχουν καθαρές γραμμές, εναρμονισμένες με το χαρακτηριστικό μοτίφ και κατάλληλες για εμφανίσεις από το πρωί ως το βράδυ. Στη νέα συλλογή, ο δυναμισμός συναντά τον μινιμαλισμό και τον θηλυκό σχεδιασμό. Η συλλογή Flaming Soul διατίθεται στα καταστήματα Folli Follie και στο follifollie.gr.

 

Νωρίτερα από τον στόχο αποδίδει το πρόγραμμα βιωσιμότητας της L’Oréal

Χθες 4 Ιουλίου, στα κεντρικά γραφεία της L’Oréal Hellas, παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους το πρόγραμμα βιωσιμότητας L’Oréal For The Future με ορίζοντα το 2030, με περιγραφή των δεσμεύσεων, αλλά και απολογισμό των ενεργειών ως τώρα, σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο. Το 2021 ήταν το 1ο έτος εφαρμογής του προγράμματος, ενώ αποτελέσματα θα δημοσιεύονται σε ετήσια βάση. Στο τέλος του 2021, το 58% των εγκαταστάσεων της εταιρείας παγκοσμίως ήταν ήδη ανθρακικά ουδέτερο, με στόχο το 100% ως το 2025, σημείωσε ο Alex Davison, Country Manager L’Oréal Hellas, αναπτύσσοντας τους βασικούς πυλώνες και επιμέρους άξονες αναφορικά με την προστασία του κλίματος, τη διαχείριση του νερού και την υποστήριξη της βιοποικιλότητας.

Σε επίπεδο συνθέσεων, στόχος είναι το 95% των συστατικών να είναι βιολογικής προέλευσης ή να απαντάται άφθονο στη φύση, κάτι που έχει επιτευχθεί σε ποσοστό 60%, ενώ το 21% του πλαστικού των συσκευασιών είναι ανακυκλωμένο ή βιολογικής προέλευσης, κάτι που για την Elvive ισχύει ήδη κατά 100%. Ο υπεύθυνος του προγράμματος για την Ελλάδα Φίλιππος Μιχόπουλος, περιέγραψε τις τοπικές επιτυχίες, με πρώτο παράδειγμα το κέντρο διανομής στον Αυλώνα, το οποίο έχει ήδη μηδενικές εκπομπές, όπως και τα 4 καταστήματα Νyx, ενώ το ίδιο ισχύει για το κτίριο γραφείων της εταιρείας στη Νέα Ιωνία.

Παράλληλα, στο μέτωπο της αγοράς, στόχος είναι ως το 2023 τα σταντ της εταιρείας να είναι 100% οικολογικού σχεδιασμού από ξύλο και χαρτί πιστοποιημένης προέλευσης και ελάχιστο πλαστικό, ανακυκλωμένο ή πλήρως ανακυκλώσιμο. Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι πέρυσι το 20% των προθηκών των La Roche-Posay και Vichy επεστράφη στην εταιρεία από τα καταστήματα για συντήρηση, ώστε να ξαναχρησιμοποιηθεί. Στο μέτωπο του πλαστικού, στόχος είναι η μείωση κατά 30% ως το 2023 σε σχέση με το 2020 του πλαστικού που χρησιμοποιείται στις συσκευασίες, από το filler των χαρτοκιβωτίων ως τις πλαστικές ετικέτες στα προϊόντα, ενώ αντίστοιχες ενέργειες είναι σε εφαρμογή και εξέλιξη στα ίδια τα γραφεία, με κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος υπέρ της βιοποικιλότητας, η εταιρεία, σε συνεργασία με ειδικό σύμβουλο, δημιούργησε χώρο βιοποικιλότητας 600 τ.μ. στην ταράτσα του κτιρίου γραφείων, με πλήθος φυτών, ξενοδοχεία εντόμων και ταΐστρες πουλιών, ώστε να λειτουργήσει ως διάδρομος πρασίνου για τη διερχόμενη ορνιθοπανίδα. Η Δήμητρα Πετρίδη, Corporate Affairs & Engagement Director L’Oréal Hellas, παρουσίασε στοιχεία για τη δράση της εταιρείας σε συνεργασία με μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση, η οποία περιλαμβάνει φύτευση συνολικά 18.000 δένδρων πέρυσι και φέτος, καθώς επίσης καθαρισμούς δασικών και αστικών εκτάσεων, σε Αττική, Κόρινθο και Εύβοια. Παράλληλα, αρίθμησε τη συμμετοχή και υποστήριξη των brands της εταιρείας σε προγράμματα βιώσιμης ανάπτυξης, με εύρος από τη γυναικεία ενδυνάμωση ως την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.