Χθες 4 Ιουλίου, στα κεντρικά γραφεία της L’Oréal Hellas, παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους το πρόγραμμα βιωσιμότητας L’Oréal For The Future με ορίζοντα το 2030, με περιγραφή των δεσμεύσεων, αλλά και απολογισμό των ενεργειών ως τώρα, σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο. Το 2021 ήταν το 1ο έτος εφαρμογής του προγράμματος, ενώ αποτελέσματα θα δημοσιεύονται σε ετήσια βάση. Στο τέλος του 2021, το 58% των εγκαταστάσεων της εταιρείας παγκοσμίως ήταν ήδη ανθρακικά ουδέτερο, με στόχο το 100% ως το 2025, σημείωσε ο Alex Davison, Country Manager L’Oréal Hellas, αναπτύσσοντας τους βασικούς πυλώνες και επιμέρους άξονες αναφορικά με την προστασία του κλίματος, τη διαχείριση του νερού και την υποστήριξη της βιοποικιλότητας.
Σε επίπεδο συνθέσεων, στόχος είναι το 95% των συστατικών να είναι βιολογικής προέλευσης ή να απαντάται άφθονο στη φύση, κάτι που έχει επιτευχθεί σε ποσοστό 60%, ενώ το 21% του πλαστικού των συσκευασιών είναι ανακυκλωμένο ή βιολογικής προέλευσης, κάτι που για την Elvive ισχύει ήδη κατά 100%. Ο υπεύθυνος του προγράμματος για την Ελλάδα Φίλιππος Μιχόπουλος, περιέγραψε τις τοπικές επιτυχίες, με πρώτο παράδειγμα το κέντρο διανομής στον Αυλώνα, το οποίο έχει ήδη μηδενικές εκπομπές, όπως και τα 4 καταστήματα Νyx, ενώ το ίδιο ισχύει για το κτίριο γραφείων της εταιρείας στη Νέα Ιωνία.
Παράλληλα, στο μέτωπο της αγοράς, στόχος είναι ως το 2023 τα σταντ της εταιρείας να είναι 100% οικολογικού σχεδιασμού από ξύλο και χαρτί πιστοποιημένης προέλευσης και ελάχιστο πλαστικό, ανακυκλωμένο ή πλήρως ανακυκλώσιμο. Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι πέρυσι το 20% των προθηκών των La Roche-Posay και Vichy επεστράφη στην εταιρεία από τα καταστήματα για συντήρηση, ώστε να ξαναχρησιμοποιηθεί. Στο μέτωπο του πλαστικού, στόχος είναι η μείωση κατά 30% ως το 2023 σε σχέση με το 2020 του πλαστικού που χρησιμοποιείται στις συσκευασίες, από το filler των χαρτοκιβωτίων ως τις πλαστικές ετικέτες στα προϊόντα, ενώ αντίστοιχες ενέργειες είναι σε εφαρμογή και εξέλιξη στα ίδια τα γραφεία, με κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης.
Στο πλαίσιο του προγράμματος υπέρ της βιοποικιλότητας, η εταιρεία, σε συνεργασία με ειδικό σύμβουλο, δημιούργησε χώρο βιοποικιλότητας 600 τ.μ. στην ταράτσα του κτιρίου γραφείων, με πλήθος φυτών, ξενοδοχεία εντόμων και ταΐστρες πουλιών, ώστε να λειτουργήσει ως διάδρομος πρασίνου για τη διερχόμενη ορνιθοπανίδα. Η Δήμητρα Πετρίδη, Corporate Affairs & Engagement Director L’Oréal Hellas, παρουσίασε στοιχεία για τη δράση της εταιρείας σε συνεργασία με μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση, η οποία περιλαμβάνει φύτευση συνολικά 18.000 δένδρων πέρυσι και φέτος, καθώς επίσης καθαρισμούς δασικών και αστικών εκτάσεων, σε Αττική, Κόρινθο και Εύβοια. Παράλληλα, αρίθμησε τη συμμετοχή και υποστήριξη των brands της εταιρείας σε προγράμματα βιώσιμης ανάπτυξης, με εύρος από τη γυναικεία ενδυνάμωση ως την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.