Έκθεση του Farfetch δείχνει ότι οι καταναλωτές αγοράζουν πιο ευσυνείδητα

Η δεύτερη ετήσια έκθεση του Farfetch με τις τάσεις στην αγορά βιώσιμων ειδών πολυτελείας, δείχνει ότι οι καταναλωτές εστιάζουν περισσότερο στα βιώσιμα και ηθικά προϊόντα. Οι αναζητήσεις για προϊόντα με πιο ευσυνείδητο χαρακτήρα στο ηλεκτρονικό κατάστημα ανέβηκαν 93% σε σχέση με πέρυσι. Μολονότι εξακολουθεί να επικρατεί σκεπτικισμός σχετικά με τον βαθμό αφοσίωσης των καταναλωτών στο ευσυνείδητο shopping, η έκθεση υπονοεί ότι οι επιχειρήσεις οφείλουν να κινηθούν τάχιστα ώστε να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση.

Ως ευσυνείδητα, η εταιρεία κατηγοριοποιεί τα προϊόντα που κατασκευάζονται από υλικά με πιστοποίηση από ανεξάρτητους φορείς, που έχουν δημιουργηθεί με πιστοποιημένες διαδικασίες, που πωλούνται ως μεταχειρισμένα ή που προέρχονται από μάρκα με καλή βαθμολογία στην πλατφόρμα Good on You. Συνοπτικά, αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι οι καταναλωτές που αγόρασαν προϊόν από την conscious συλλογή του Farfetch κατά 60%.

Επιπλέον, ερωτήθηκαν σχετικά με τις νέες αγοραστικές τους συνήθειες σχεδόν 400 πελάτες της εταιρείας και το 79% δήλωσε ότι αγοράζει περισσότερα είδη πολυτελείας πλέον, διότι θεωρεί ότι αυτό αποτελεί πιο βιώσιμη προσέγγιση σε σχέση με το να αγοράζει χαμηλότερης ποιότητας γρήγορη μόδα. Περίπου το 29% απάντησε ότι αγόρασε κάποιο μεταχειρισμένο είδος τον τελευταίο χρόνο, ενώ το 65% του μεικτού κέρδους του Farfetch από την πώληση μεταχειρισμένων ειδών προέρχεται από τους διακεκριμένους πελάτες με τις μεγαλύτερες δαπάνες, τάση πολύ καινούρια. Σημειώνεται ότι η εταιρεία διαθέτει 220 μάρκες με υψηλή βαθμολογία Good On You, ενώ τα ευσυνείδητα προϊόντα που της στέλνουν οι προμηθευτές της έχουν αυξηθεί κατά 40%.

(Πηγή: FashionNetwork.com)