-->

Τα καταστήματα ρούχων αυξάνουν το ποσοστό παιδικής ένδυσης

Το 2022, η αξία της παγκόσμιας αγοράς παιδικών ενδυμάτων αναμένεται να ανέλθει σε 263 δισ. δολάρια, με προβλεπόμενη ετήσια ανάπτυξη 3% τα επόμενα 4 χρόνια, προοπτική που οδηγεί τις αλυσίδες γρήγορης μόδας να αφιερώσουν περισσότερο χώρο στις παιδικές συλλογές. Σύμφωνα με τα Retviews της Lectra, που αναλύουν τη μεταβολή στο μείγμα προϊόντων των e-shops εταιρειών μόδας, το μερίδιο των παιδικών συλλογών αυξήθηκε από 35% σε 40% μεταξύ 2021 και 2022. Στην ισπανική Zara τα παιδικά αναλογούσαν σε 35% το 2021 και έφθασαν το 45% στις αρχές 2022, ενώ στην ιαπωνική Uniqlo, το μερίδιο των παιδικών ανέβηκε από 25% το 2021 σε 30% το 2022.

Οι συγκεκριμένες αλυσίδες στοχεύουν κυρίως στη γενιά Alpha, δηλαδή τα παιδιά που γεννήθηκαν μετά το 2010 και εξισορροπούν την γκάμα τους δίνοντας περισσότερο χώρο στα προϊόντα για αγόρια. Ως τώρα, τα προϊόντα για κορίτσια είχαν το μερίδιο του λέοντος. Αυτή η τάση εντάσσεται στην προσπάθεια για μεγαλύτερη συμπερίληψη, καθώς ενισχύεται και η συλλογή unisex προϊόντων. Το 2021, 20% της γκάμας Zara απευθυνόταν σε κορίτσια 3-15 ετών και λιγότερο από 15% σε αγόρια των ίδιων ηλικιών, αλλά το 2022 το ποσοστό διαμορφώθηκε σε 17% ανά φύλο.

Αυτό είναι εμφανέστερο στην επίσης ισπανική Mango, όπου το 2021, περισσότερο του 25% της γκάμας απευθυνόταν σε κορίτσια και 15% σε αγόρια. Ένα χρόνο αργότερα, το μερίδιο είναι 18% και 17% αντιστοίχως. Όπως και στα ρούχα ενηλίκων, έτσι και στα παιδικά, η μέση τιμή ανέβηκε το πρώτο τρίμηνο του 2022. Στην Gap, η αύξηση σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2021 ήταν 7%, με μέση τιμή τα 30 ευρώ. Τα αντίστοιχα ποσοστά αύξησης διαμορφώθηκαν σε 14% στη Uniqlo, με μέση τιμή τα 14 ευρώ, 9% στη Zara και 5% στη Mango.

(Πηγή: FashionNetwork.com)

 

Η πολυμορφία στις 20 μεγαλύτερες εταιρείες ένδυσης, σε έρευνα του WWD

Πλησιάζοντας τη διετία από τότε που η βιομηχανία της μόδας δεσμεύθηκε για βελτιώσεις στο θέμα της συμπερίληψης, το WWD παρακολούθησε την εξέλιξη στις 20 πιο σημαντικές μάρκες μόδας στις ΗΠΑ και ενδεικτικά παρουσιάζουμε τις εξής:

Αλλαγή στα ποσοστά φυλετικής εκπροσώπησης στο προσωπικό
Στη Nike Inc. μειώθηκε το ποσοστό των λευκών υπαλλήλων, με παράλληλη αύξηση μαύρων και Ασιατών, ενώ η εταιρεία τήρησε τη δέσμευσή της για δαπάνες υπέρ της στήριξης της μαύρης κοινότητας στις ΗΠΑ, σε θέματα οικονομικής ενδυνάμωσης, εκπαίδευσης και δικαιοσύνης. Η Coach (Tapestry Inc.) μείωσε το ποσοστό λευκών υπέρ άλλων φυλών στο προσωπικό της, το 2021 δημιούργησε θέση C υπέρ της συμπερίληψης, ενώ δέσμευσε πόρους υπέρ προγραμμάτων που προωθούν την ισότητα στη βιομηχανία της μόδας και την απομάκρυνση φυλετικής μεροληψίας στο λιανεμπόριο. Στη Ralph Lauren Corp. σημειώθηκε μείωση 6% του λευκού προσωπικού και ανάλογη αύξηση μαύρων και λατινοαμερικανών υπαλλήλων, η εταιρεία συνεχίζει να αυξάνει την πολυμορφία στη διοίκηση, ενώ και στα σχεδιαστικά project, λαμβάνει πλέον από την αρχή υπ’όψιν τη συμπερίληψη.

Η Under Armour Inc. καταγράφει τα πιο θεαματικά αποτελέσματα: το 2020 απασχολούσε κατά 71% λευκούς, ποσοστό που το 2022 είναι 49%, με παράλληλη προσαρμογή στις άλλες φυλές, κυρίως λατινοαμερικανικής καταγωγής (23%). Η Michael Kors (Capri Holdings) μείωσε κατά 6% το λευκό προσωπικό της υπέρ άλλων φυλών, ενώ το ίδρυμα της εταιρείας ανακοίνωσε πρόγραμμα υποτροφιών μόδας σε επιφανή εκπαιδευτικά ιδρύματα για περίπου 100 φοιτητές από υποεκπροσωπούμενες κοινότητες.

Υποστήριξη ΛΟΑΤΚΙ, γυναικών, μεγαλύτερων ηλικιών
Η VF Corp. πέτυχε φέτος βαθμολογία 100/100 σε δείκτη ισότητας που υπολογίζει τις εταιρικές πρακτικές που σχετίζονται με την ισότιμη αντιμετώπιση ατόμων ΛΟΑΤΚΙ στο εργασιακό περιβάλλον, έγινε χορηγός της πρώτης all-black ομάδας που επιχείρησε ανάβαση στο Έβερεστ και ανακοίνωσε ότι συνεχίζει το πολυφυλετικό πρόγραμμα άσκησης DiverCity x Design. Η Levi Strauss & Co. προσέλαβε Chief DEI Officer που ανακοίνωσε προγράμματα απασχόλησης για μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες και όλες τις φυλές, ενώ σε ερωτηματολόγιο DEI προς το προσωπικό της, αναφορικά με το ανήκειν και την ισοτιμία, σημείωσε βαθμολογία 81/100. Ο όμιλος PVH Corp. (Tommy Hilfiger, Calvin Klein) κινείται προς τον στόχο της να επιτύχει ισοτιμία των 2 φύλων στην ανώτατη διοίκηση, ενώ έχει ανακοινώσει επένδυση 10 εκατ. δολαρίων υπέρ ΜΚΟ που προωθούν ευκαιρίες στον χώρο της μόδας για τις υποεκπροσωπούμενες κοινότητες.

(Πηγή: WWD.com)

 

Τα Notos υποδέχτηκαν το καλοκαίρι με PRevent

Τα πολυκαταστήματα Notos υποδέχτηκαν το καλοκαίρι με PR event που πραγματοποιήθηκε στις 22/06, φιλοξενώντας εκπροσώπους του Τύπου και influencers. «Καλωσορίζουμε το καλοκαίρι στα Notos, με νέες fashionable βιτρίνες, pop διάθεση, καλοκαιρινό ύφος και έντονο χρώμα. Το αναπτυσσόμενο portfolio των πολυκαταστημάτων Notos και η ένταξη των πιο fashionable brands σε Ομορφιά, Μόδα και Σπίτι δίνουν ένα εύρος επιλογών στον καταναλωτή μας προσφέροντας αυτή την αγοραστική εμπειρία της οποίας το επίκεντρο είναι ο πελάτης μας», δήλωσε η Ζωή Πυθαρούλη, Marketing & Communications Director, Νotos Department Stores. «Στα πολυκαταστήματα Notos χαράζουμε νέα πορεία με νέα στρατηγική αναβάθμισης και ενημέρωσης των καταστημάτων και των συλλογών.

Παρόλο που λειτουργούμε ως multi-retailer με 4 φυσικά πολυκαταστήματα και παρουσία online, προσφέροντας μια omni αγοραστική εμπειρία, παραμένει πολύ σημαντικό το ιστορικό πολυκατάστημα-ναυαρχίδα στην περιοχή της Ομόνοιας», δήλωσε από τη μεριά της η Βαλέρια Τάραντο, Managing Director, Notos Department Stores BU. Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της κατεύθυνσης omnichannel, στις βιτρίνες Αθήνας και Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκαν QR codes που οδηγούν σε αντίστοιχη σελίδα στο notos.gr όπου εμφανίζονται τα προϊόντα που προβάλλονται στις βιτρίνες.

Η Pharmasept παρουσίασε τη νέα της αντηλιακή σειρά Heliodor

H Pharmasept παρουσίασε την Τρίτη το βράδυ τη νέα της αντηλιακή σειρά Heliodor, σε ειδική εκδήλωση στη Λίμνη Βουλιαγμένης. Η αντηλιακή σειρά Heliodor προστατεύει με ένα μόνο 100% φυσικό φίλτρο από οξείδιο του ψευδαργύρου, κάτι που αποτελεί πανευρωπαϊκή καινοτομία, σύμφωνα με τον υπεύθυνο R&D της εταιρείας, αναγνωρισμένο ως πολύ ασφαλές αντηλιακό φίλτρο ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.

Οι αντηλιακές κρέμες της σειράς προστατεύουν κατευθείαν μετά την εφαρμογή, έχουν υψηλό δείκτη προστασίας SPF50, βιοδιασπώμενη σύνθεση, bio-based συσκευασίες, ευχάριστες υφές για εύκολη εφαρμογή που δεν αφήνουν λευκά ίχνη, είναι ανθεκτικές σε νερό και ιδρώτα και είναι δερματολογικά ελεγμένες. Συγκεκριμένα, η σειρά περιλαμβάνει αντηλιακά προσώπου με SPF30 και SPF50, αντηλιακό προσώπου και σώματος με SPF50, βρεφικό και παιδικό αντηλιακό με SPF50 και After Sun Lotion. Παράλληλα, η σειρά Heliodor διαθέτει βιοδιασπώμενη σύνθεση και συσκευασίες βιολογικής προέλευσης από ζαχαροκάλαμο. Το λανσάρισμα της σειράς συνοδεύεται από digital καμπάνια, την οποία υπογράφει η Athens Coconut, ενώ το launch event της σειράς Heliodor διοργανώθηκε από την Ginger Communications.

Καμπάνια-επιστολή από το Dove στους influencers

To 80% των κοριτσιών 10-17 ετών, θα άλλαζαν την εικόνα τους με φίλτρα, για να μοιάσουν στα άτομα που ακολουθούν πιστά, σύμφωνα με έρευνα της Kukuvagia Ltd, που έτρεξε σε δείγμα 300 κοριτσιών 10-17 ετών (Αθήνα, Δεκέμβριος 2021). Αυτό το σοκαριστικό ποσοστό ενέπνευσε το Dove και την Ogilvy να δημιουργήσουν μια καμπάνια-επιστολή προς όλους τους influencers. Από όλους τους infuencers, ζητάνε να το δηλώνουν ρητά κάθε φορά που ανεβάζουν επεξεργασμένη εικόνα τους στα social media, για να βοηθήσουν τα νέα κορίτσια να δουν την αληθινή ομορφιά, πίσω από τα φίλτρα.

Με αφετηρία το μετρό και τις στάσεις λεωφορείων, η καμπάνια διαδόθηκε αμέσως, ενώ στα social media του Dove, ένα video καλεί τον κόσμο να στηρίξει τον σκοπό του και έμπρακτα, καθώς μέσα από το www.dearinfluencers.gr το brand συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή υπογραφές. Ο στόχος είναι με τις υπογραφές αυτές και τη βοήθεια του Συνδέσµου Διαφηµιζοµένων Ελλάδος, να αλλάξει ο κώδικας δεοντολογίας και να είναι οι influencers υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τους followers τους όταν έχουν επεξεργαστεί την εικόνα τους σε διαφημιστικά post. Η ιστοσελίδα έχει ήδη συγκεντρώσει 3.000 χιλιάδες υπογραφές από τις πρώτες κιόλας μέρες που είναι live.

Media-first διαφημιστική καμπάνια για την Bepanthol Κρέμα

Αυτό το καλοκαίρι, η Bepanthol επενδύει -μεταξύ άλλων- σε καινοτόμες διαφημιστικές τεχνολογίες για να επικοινωνήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καθημερινή ανάγκη για ενυδάτωση και προστασία του δέρματος, μετά από έκθεση στον ήλιο. Στο πλαίσιο αυτό, η Bayer για την Bepanthol Κρέμα σε συνεργασία με τη Mediacom, αξιοποιούν συνδυαστικά δύο από τα πλέον σύγχρονα ad features που παρέχει η πλατφόρμα Yahoo DSP: Μέσω του DCO (Dynamic Creative Optimization) δίνεται η δυνατότητα για αυτοματοποιημένη προβολή διαφορετικού δημιουργικού και μηνύματος, ανάλογα με τις τρέχουσες real time καιρικές συνθήκες (Dynamic Weather Targeting) που επικρατούν στην τοποθεσία του κάθε χρήστη. Η online καμπάνια, η οποία προβάλλεται ήδη σε δημοφιλή ελληνικά websites, υλοποιείται από την Acrossmedia241, αποκλειστικό συνεργάτη της Yahoo σε Ελλάδα και Κύπρο.

Πώς θα προσελκύσουν οι μάρκες τις γυναίκες στο metaverse;

Η EWG Unlimited, το σκέλος του Elite World Group που ασχολείται με την καινοτομία και την επιδραστικότητα, συνεργάστηκε με την εταιρεία The Female Quotient στην πρώτη παγκόσμια έρευνα που δείχνει τις αντιδράσεις, τα κίνητρα και τις ανάγκες των γυναικών στον κόσμο του Web 3.0. Με τίτλο What Women Want in Web 3.0, η έκθεση παρέχει στις μάρκες έναν ολοκληρωμένο οδηγό προσέγγισης γυναικείων κοινών στο metaverse. Σημειώνεται ότι οι γυναίκες αναλογούν σχεδόν στον μισό πληθυσμό των διαδικτυακών κοινοτήτων, αλλά σε μεγάλο βαθμό έχουν παραβλεφθεί ή παραγκωνιστεί στο πλαίσιο των εξελίξεων.

Στον χώρο των NFT συγκεκριμένα, μόνο το 16% των δημιουργών είναι γυναίκες. Τα ευρήματα θα παρουσιαστούν ζωντανά στο πλαίσιο των Cannes Lions, αλλά κάποια από τα πιο σημαντικά πορίσματα είναι ότι 3 στις 4 γυναίκες έχουν ακουστά το metaverse, αλλά μόνο το 30% έχει σχετική εξοικείωση, ενώ το 43% στις ηλικίες 18-34 θέλει να μπει στο metaverse πρώτα απ’όλα για δικτύωση και κοινωνικοποίηση. Στην ίδια ηλικιακή ομάδα, ο δεύτερος σημαντικότερος παράγοντας για συνεχιζόμενη σύνδεση με το metaverse είναι η αισθητική.

Οι νέες γυναίκες είναι πιθανότερο να επισκεφθούν δράσεις στο metaverse που σχετίζονται με μάρκες ή influencers που ακολουθούν, αρκεί να επικεντρώνονται στις διαπροσωπικές σχέσεις και την οικοδόμηση κοινότητας. Οι ηλικίες 18-34 είναι 3 φορές πιθανότερο σε σχέση με τις άνω των 35 να παρευρεθούν σε εκδήλωση στο metaverse με οικοδεσπότη κάποιον influencer. Τέλος, το 53% των brand leaders θεωρεί πιθανό να δοκιμάσει κάποια δράση στο Web 3.0 εντός του 2022, αλλά 36% δεν έχει εξοικείωση με το περιβάλλον και 24% δηλώνει ακόμη σε φάση πειραματισμού.

(Πηγή: WWD.com)

Κοινή δράση La Rοche–Posay και ΑγκαλιάΖΩ στα νησιά

Η La Roche-Posay, σε συνεργασία με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», και στο πλαίσιο υποστήριξης της εκστρατείας πρόληψης κατά του καρκίνου του δέρματος, διοργάνωσε πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου σπίλων στη Μήλο, την Κίμωλο, τη Σάμο και τους Φούρνους.Συνολικά εξετάστηκαν 300 κάτοικοι, από τους οποίους 20 φέρουν ύποπτες βλάβες και παραπέμφθηκαν για περαιτέρω θεραπεία. Στόχος της κοινής δράσης ήταν ο έλεγχος σπίλων στους κατοίκους των νησιών, οι οποίοι εκτίθενται πολλές ώρες στον ήλιο, καθώς και η ενημέρωση για την ακτινοβολία και τις επιπτώσεις στο δέρμα από πολύωρη έκθεση.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, υπό την αιγίδα της Ε.Δ.Α.Ε (Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία) και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, παράλληλα με τη δωρεάν εξέταση, παρέχονταν συμβουλές και δείγματα προϊόντων της αντηλιακής σειράς Anthelios της La Roche-Posay. Πολύτιμη κρίθηκε η εθελοντική συνεισφορά των δερματολόγων Μαριτίνα Ρόππα, Ουρανία Ευθυμίου και Μαρία Μαζιώτη. Στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκε και ενημερωτική εσπερίδα με θέμα «Προστατεύουμε το δέρμα μας», με ομιλητές την Πρόεδρο ΔΣ, τη Διευθύντρια και την ψυχολόγο του ΟΕΚΚ- ΑγκαλιάΖΩ, Αναστασία Πασακοπούλου, Όλγα Λιοντοπούλου και Μυρσίνη Νοχού αντιστοίχως.

Swimwear Collection 2022 από την Intimissimi Uomo

Η Intimissimi Uomo παρουσιάζει τη νέα σειρά ανδρικών μαγιό, με νέα υφάσματα, ελαφριά και άνετα, τα οποία στεγνώνουν γρήγορα, αλλά και κομμάτια με micro κεντήματα. Η χρωματική παλέτα είναι ανανεωμένη, με αποχρώσεις όπως γαλάζιο, κεραμιδί, pacific blue, χακί, κίτρινο, ροζ και aqua green, οι οποίες προσαρμόζονται σε διαφορετικά προσωπικά στυλ. Επιπλέον, τα νέα delavè υφάσματα που χρησιμοποιήθηκαν φέτος στις σειρές ρούχων, αξιοποιήθηκαν και στη swimwear σειρά. Τη συλλογή συμπληρώνουν σχέδια NBA με λογοτυπημένα μαγιό και ένα πιο μακρύ surf-style σχέδιο, η συλλογή Popeye με micro μοτίβα και ο Snoopy από τα κόμικ Peanuts. Τη σειρά για την παραλία και τη θάλασσα ολοκληρώνουν είδη απαραίτητα για τις διακοπές, όπως πετσέτες θαλάσσης, σακ βουαγιάζ και σαγιονάρες.

Δύο βραβεία για τη Farcom στα Made in Greece Awards 2022

Η Farcom απέσπασε δύο νέα βραβεία στο πλαίσιο της διοργάνωσης Made in Greece Awards 2022 της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, παρουσία του Υπουργού Οικονομίας Χρήστου Σταϊκούρα. Στον καταξιωμένο θεσμό αριστείας της ΕΛΑΜ, η Farcom βραβεύτηκε με Bronze βραβείο στις κατηγορίες «Βιομηχανική Αριστεία» και «Εξαγωγική Αριστεία», ως αποτέλεσμα των εξαιρετικών της επιδόσεων στην παραγωγή, της συμβολής της στην ελληνική οικονομία, αλλά και της εξωστρέφειάς της, καθώς έχει δυναμική παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες σε πέντε ηπείρους. Την εταιρεία εκπροσώπησαν οι Λουκία Σαρασίδου και Γιώργος Σαρασίδης, Μέλη ΔΣ της Farcom και η Στέλλα Σούμσκη, Marketing Director της εταιρείας.