Tα δημοφιλέστερα προϊόντα μαλλιών στις ΗΠΑ

Πρόσφατη έρευνα από τη The Benchmarking Company (TBC) έδειξε ποια προϊόντα μαλλιών προτιμά και γιατί η Αμερικανίδα καταναλώτρια. Συνοπτικά, εκτός από σαμπουάν και γαλάκτωμα μαλλιών, χρησιμοποιεί κατά 43%-55% leave-in conditioner, σπρέυ μαλλιών και προϊόν κατά του φριζαρίσματος. Είναι διατεθειμένη να δαπανήσει πάνω από 35 δολάρια για θεραπεία κατά της αραίωσης (35%), προϊόντα κερατίνης (22%), θεραπεία τριχωτού (19%), ενώ τα προϊόντα περιποίησης που θα ήθελε να δοκιμάσει είναι ορός κατά της ψαλίδας, συμπληρώματα διατροφής, θεραπείες detox, προϊόντα με αντιηλιακή προστασία.

Βασικά αγοραστικά κίνητρα είναι να χρειάζεται λύση για κάποιο πρόβλημα, η εξαιρετική τιμή και τα ωφέλιμα συστατικά, ενώ στις αισθητηριακές προτεραιότητες προηγείται η μυρωδιά. Βασικές επιρροές για να προτιμήσει ένα προϊόν αντί άλλου είναι τα σαφή οφέλη, το δωρεάν δείγμα, οι μαρτυρίες καταναλωτών για την αποτελεσματικότητα. Θέλει συσκευασία ανακυκλώσιμη, πλήρως βιοδιασπώμενη, ή βιώσιμη συσκευασία και βιώσιμα συστατικά ταυτόχρονα. Οι 3 πρώτες μάρκες σε προτίμηση είναι: στην ευρεία οι L’Oréal, Garnier, TRESemmé, στην κατηγορία masstige οι Redken, Paul Mitchell, Matrix και στην prestige οι Moroccanoil, Olaplex, It’s a 10.

(Πηγή: Benchmarkingcompany.com)

 

Η Swarovski ανακοινώνει νέο CEO

Μετά από 2 χρόνια ριζικών αλλαγών, η Swarovski τοποθετεί στη θέση του CEO τον Alexis Nasard, με ισχύ από 01/07. Είναι η πρώτη φορά στα 127 χρόνια ιστορίας του οίκου που τον ρόλο αναλαμβάνει στέλεχος εκτός της οικογενείας. Το σημαντικότερο καθήκον του νέου CEO θα είναι να κρατήσει τη μάρκα σταθερά συνδεδεμένη με την πολυτελή κληρονομιά της και παράλληλα να ηγηθεί του μετασχηματισμού της επιχείρησης με στόχο την κερδοφόρα ανάπτυξη. Θα κληθεί να δώσει ώθηση στο ψηφιακό business, να διαχειριστεί τα εμπορικά και βιομηχανικά σκέλη της εταιρείας, αλλά και να διαμορφώσει το χαρτοφυλάκιο της μάρκας, ώστε αυτή να είναι ανταγωνιστική στην κορεσμένη αγορά των προσιτών κοσμημάτων.

Σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, ο Alexis Nasard θήτευσε στις P&G, Heineken, Bata, είναι πολύγλωσσος, έχει διεθνή εμπειρία σε 4 ηπείρους και έχει χειριστεί ηλεκτρονικό και φυσικό λιανεμπόριο. Η αυστριακή εταιρεία, μία από τις μεγαλύτερες οικογενειακές εταιρείες του γερμανόφωνου κόσμου, ιστορικά διοικείται από απογόνους του ιδρυτή Daniel Swarovski, αλλά κινείται καιρό τώρα στην κατεύθυνση του διαχωρισμού ρόλων και αρμοδιοτήτων, ενώ ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο άρχισε να υποδέχεται στο Δ.Σ. μέλη εκτός οικογενείας.

(Πηγή: Wwd.com)

Η L’Oréal Professionnel στo Hautes Grecians 2022

H L‘Oréal Professionnel Paris ήταν ο αποκλειστικός hairstyle partner του φετινού Hautes Grecians που πραγματοποιήθηκε την 01/06. Η εταιρεία επιμελήθηκε τα χτενίσματα των μοντέλων, σε συνεργασία με κορυφαίες κομμωτικές ομάδες. H Haute Coiffure Francaise Ελλάδος δημιούργησε ανάλαφρα looks για τον Sotiris Georgiou, μαζί με τους #LOREALPRO Artists δημιούργησε για τους Deux Hommes εξατομικευμένα looks με έμπνευση κάθε ρούχο ξεχωριστά, χαλαρά σινιόν επιμελήθηκε ο Σταύρος Λιάρος μαζί με τους #LOREALPRO Artists για την Ελένη Καββάδα, την επίδειξη του Atelier Loukia συνόδευσαν θηλυκά χτενίσματα Mod’s Hair, ενώ για το tribute στη Σοφία Κοκοσαλάκη, η ομάδα της Haute Coiffure Francaise Ελλάδος προτίμησε αυστηρά σινιόν.

 

H Apivita γιόρτασε το ελληνικό καλοκαίρι

Την Τετάρτη 08/06 η Apivita διοργάνωσε καλοκαιρινό πάρτι στην «Καραβαϊκή» στη Νέα Πεντέλη, αφιερωμένο στα αντιηλιακά Bee Sun Safe και στις μάσκες Express Beauty. Τους προσκεκλημένους υποδεχόταν flower bar στην είσοδο, ενώ τη βραδιά άνοιξε η Λίνα Κοριζή, Global PR Senior Manager, καλωσορίζοντας ένθερμα τους επισκέπτες στο 1ο ζωντανό PR event μετά από 2 χρόνια. Στη συνέχεια πήρε τον λόγο η Βάσια Γεργίνη, Marketing Manager Apivita Ελλάδας, που μίλησε για το success story της σειράς αντηλιακών Bee Sun Safe, τα οποία έχουν ξεχωρίσει τόσο για την ποικιλία τους, όσο και για την Clean Beauty-Clean Ocean προσέγγισή τους.

Ακολούθησε ο Σωτήρης Πάστρας, Sustainability & Corporate Responsibility Manager, με τα αποτελέσματα της συνεργασίας της εταιρείας με τον ΜΚΟ Aegean Rebreath και το πλάνο δράσεων για το 2022, ενώ παρουσίασε και την digital καμπάνια της εταιρείας για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η παρουσίαση έκλεισε με χαιρετισμό της σχεδιάστριας Βάσιας Κωσταρά, η οποία μίλησε για τη συνεργασία της με την Apivita για το 2022, που περιλαμβάνει τα νεσεσέρ για τη σειρά Bee Sun Safe.

Η Γρ. Σαράντης ανακοινώνει πώληση στην Estée Lauder, έναντι 55,2 εκατ. ευρώ

Μετά από 21 χρόνια, η Γρ. Σαράντης Α.Β.Ε.Ε. ανακοινώνει την πώληση του ποσοστού συμμετοχής 49% στο joint venture με την εταιρεία The Estée Lauder Companies, έναντι ποσού 55,2 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο της go-to-market στρατηγικής της, η Estée Lauder από τις 15/06/22 εκτελεί απευθείας τις δραστηριότητές της σε Ελλάδα και Βαλκάνια, όπως και στις λοιπές EMEA χώρες. Η συναλλαγή δεν επηρεάζει τις υφιστάμενες εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων της κοινοπραξίας. Η συμφωνία ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική του Ομίλου Σαράντη για επικέντρωση στις στρατηγικές δραστηριότητές του και αξιοποίηση των πόρων για την ενίσχυση της περαιτέρω ανάπτυξής του.

Πιο συγκεκριμένα: μέσω της ενίσχυσης των ταμειακών ροών υποστηρίζεται το στρατηγικό πλάνο εξαγορών στους τομείς δραστηριότητας του Ομίλου, η αποδέσμευση του Γρηγόρη Σαράντη από τα καθήκοντα Managing Director της κοινοπραξίας θα επιφέρει ενίσχυση της διευθυντικής ομάδας του Ομίλου, ενώ η αποδέσμευση από την κοινοπραξία θα επιτρέψει μελλοντικά στον Όμιλο να συνάψει συμφωνίες με οίκους του εξωτερικού. Η διοίκηση εκτιμά πως η υφιστάμενη κερδοφορία του joint venture θα μπορέσει άμεσα να αντικατασταθεί κατά ποσοστό τουλάχιστον 150%, από δραστηριότητες απολύτως συμβατές με τις στρατηγικές δραστηριότητες του Ομίλου.

Καλοκαιρινές σειρές παρουσιάζει η Intimissimi Uomo

Για την καλοκαιρινή σεζόν, η Intimissimi Uomo επικεντρώνεται σε ελαφριά σχέδια και νέες χρωματικές παλέτες για τα ρούχα, τα εσώρουχα και τις πιτζάμες της συλλογής. Το λινό κυριαρχεί σε διευρυμένη γκάμα από πουκάμισα με κανονικούς και μάο γιακάδες, Τ-shirt, μακριά και cropped παντελόνια, κατάλληλα για την παραλία αλλά και την πόλη, διαθέσιμα σε μονόχρωμες αποχρώσεις και σε νέα μοτίβα.

Η ανοιξιάτικη συλλογή με τα delavè ενδύματα περιλαμβάνει μπλούζες πόλο, σορτς σε πικέ βαμβάκι και έναν νέο τύπο Τ-shirt και εσωρούχων με vintage ύφος. Στις πιτζάμες προστέθηκαν δύο cropped μοντέλα, ενώ τα μπόξερ προτείνονται σε nude απόχρωση ως πρακτική πρόταση, όπως και τα πουκάμισα σε slub jersey για casual και σύγχρονο στυλ. Έτσι ενισχύεται το focus της μάρκας στην κάλυψη στοχευμένων αναγκών του ανδρικού κοινού, με ποικίλες συλλογές που φοριούνται και εκτός σπιτιού.

 

Η Revlon προχωρά τελικά σε πτώχευση

Την Τετάρτη η εταιρεία καλλυντικών Revlon κατέθεσε αίτηση πτώχευσης σύμφωνα με το κεφάλαιο 11. Η εταιρεία, που ελέγχεται από τη MacAndrews & Forbes του Ron Perelman, δηλώνει περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις 1-10 δισ. δολαρίων. Οι πωλήσεις της, που έπεσαν 22% το 2021 σε σχέση με τα επίπεδα του 2017, είχαν πληγεί από εμπόδια στην εφοδιαστική αλυσίδα και καθυστερημένη ανταπόκριση στον ανταγωνισμό.

(Πηγή: Reuters.com)