-->

Παγκόσμια εκστρατεία The Body Shop υπέρ των νέων ανθρώπων

Η The Body Shop και η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για Θέματα Νεολαίας συνεργάζονται στην παγκόσμια εκστρατεία Be Seen Be Heard υπέρ της διευρυμένης παρουσίας των νέων ανθρώπων στα κοινά. Στην Ελλάδα η εταιρεία συνεργάζεται με την ActionAid για την προώθηση της συμμετοχής των νέων στα κοινά, με τη χάραξη πολιτικών σε τοπικό, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Η εκστρατεία, που ξεκίνησε στις 12 Μαΐου και θα διαρκέσει ως τα μέσα του 2025, θα λάβει χώρα σε περισσότερες από 75 χώρες και στις 6 ηπείρους. Οι πελάτες της The Body Shop μπορούν να υπογράψουν τη σχετική έκκληση είτε online είτε στα καταστήματα της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα, όπου μπορούν επίσης να βρουν μια πάνινη τσάντα πολλαπλών χρήσεων, που σχεδιάστηκε ειδικά για την προώθηση της εκστρατείας.

Με την αγορά κάθε τσάντας, 1 ευρώ θα διατίθεται στην ActionAid. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της The Body Shop, το 82% των ανθρώπων παγκοσμίως πιστεύει ότι το πολιτικό σύστημα χρειάζεται δραστικές μεταρρυθμίσεις για να ανταποκριθεί κατάλληλα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του μέλλοντος και σχεδόν το 70% πιστεύει ότι οι νέοι άνθρωποι πρέπει να έχουν μεγαλύτερο δικαίωμα λόγου.

Η PVH Europe συνεργάζεται με τον όμιλο κυκλικής τεχνολογίας Infinited Fiber

Η PVH Europe ανακοινώνει πολυετή συνεργασία με τον όμιλο κυκλικής τεχνολογίας της μόδας, Infinited Fiber Company, για την αναβάθμιση της βιωσιμότητας των προϊόντων που προσφέρονται στην Ευρώπη από τις μάρκες Calvin Klein και Tommy Hilfiger. Η Infinited Fiber Company χρησιμοποιεί πρωτοποριακή τεχνολογία αναγέννησης υφασμάτινων αποβλήτων για τη δημιουργία του Infinna, μιας νέας υφασμάτινης ίνας, η οποία θα χρησιμοποιηθεί αρχικά για την κατασκευή προϊόντων Tommy Hilfiger στην Ευρώπη, προτού επεκταθεί στα προϊόντα Calvin Klein. Η συνεργασία σηματοδοτεί την έναρξη της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της PVH Corp. στην καινοτομία, την κυκλικότητα και τη forward fashion στρατηγική της, για τη μείωση όλων των αρνητικών επιπτώσεων στο μηδέν ως το 2030.

Το Infinna είναι πατενταρισμένη υφαντική ίνα με απαλή, φυσική εμφάνιση και αίσθηση παρθένου βαμβακιού. Έχοντας δημιουργηθεί με τη χρήση δοκιμασμένης και αποδεδειγμένης τεχνολογίας, οι ίνες υψηλής ποιότητας μπορούν να κατασκευαστούν από απόβλητα υφασμάτων πλούσια σε βαμβάκι, τα οποία διαφορετικά θα κατέληγαν σε χωματερές ή θα καίγονταν. Η Infinited Fiber προμηθεύεται την πρώτη ύλη της από παλιά υφάσματα τοπικά στη Φινλανδία. Τα πρώτα μπλουζάκια Tommy Hilfiger, κατασκευασμένα με Infinna, θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2022, ενώ για τις επόμενες σεζόν έχει προγραμματιστεί περαιτέρω επέκταση σε νέες κατηγορίες προϊόντων και εντός της Calvin Klein.

Οι προβλεπόμενες τάσεις στην ομορφιά για το 2023

Η τελευταία έκθεση της Trendalytics με τις προβλέψεις για τον κλάδο της ομορφιάς, βασίζεται στην ανάλυση και μελέτη ψηφιακών δεδομένων, από όπου προκύπτουν αναδυόμενες τάσεις που αναμένεται να μεγαλώσουν μέσα στους επόμενους μήνες, αλλά και εδραιωμένες τάσεις που μεγαλώνουν σταθερά εδώ κι έναν χρόνο και θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν έναν ακόμη. Επικεντρώνεται σε 4 θεματικές ενότητες και αποδίδει επιμέρους τάσεις στην καθεμία.

New Natural
Η θεματική New Νatural χαρακτηρίζεται από ενυδατικές συνθέσεις, φρέσκια παλέτα, ελαφρύ και απλό μακιγιάζ, ενώ εστιάζει στη συμπερίληψη και την ενίσχυση της μοναδικότητας για να εντοπίσει την εσωτερική ομορφιά που εκδηλώνεται στην εξωτερική εμφάνιση. Οι αναδυόμενες τάσεις είναι προϊόντα προσαρμοσμένα σε ειδικές ανάγκες καταναλωτών, cooling globes και γυαλιστερά χείλη και οι εδραιωμένες τα επιθέματα ματιών, το ενυδατικό κραγιόν και το φον-ντε-τέν με ελαφριά υφή. Το hashtag #CleanLook έχει στο TikTok πάνω από 93 εκ. θεάσεις, με τη Γενιά Ζ να επιδίδεται σε tutorials με προϊόντα που προορίζονται για την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς. Στην ίδια θεματική εντάσσεται η τάση του skinification των μαλλιών και του μακιγιάζ, με skincare μάρκες να μπαίνουν στην κατηγορία περιποίησης μαλλιών και προϊόντα μακιγιάζ να εμπλουτίζονται με ωφέλιμα συστατικά περιποίησης και να προτείνουν διάφανες φόρμουλες που δεν κρύβουν την επιδερμίδα.

Nocturne
Η θεματική Nocturne εστιάζει στον αντιφατικό συνδυασμό των vintage τάσεων grunge και glamour, βρίσκοντας την ομορφιά στον νυχτερινό τρόπο ζωής, με αναδυόμενες τάσεις τα glitter eyeliner, glitter gel και τα μαλλιά με έντονες πτυχώσεις (crimped) και εδραιωμένες τάσεις το κούρεμα «χταπόδι» με πολύ έντονο φιλάρισμα, τη διπλή γραμμή αϊλάινερ (fishtail) και τα λεπτά φρύδια. Η νέα γενιά διαμορφώνει τη σύγχρονη εκδοχή του χίπστερ με επιρροές από τη σειρά Euphoria, οι οποίες αποδείχθηκαν διαρκείς, μολονότι σε μεγάλο βαθμό παρουσιάζουν στοιχεία μόδας εικοσαετίας. Παρά την έμφαση στη νυχτερινή ζωή πάντως, οι μάρκες και τα συστατικά που σχετίζονται με την τάση προτείνουν λύσεις για την αντιστάθμιση και επιδιόρθωση των βλαβερών επιπτώσεων αυτού του lifestyle.

Futura
Η κατηγορία Futura δείχνει πώς προσαρμόζεται η ομορφιά στο metaverse, με έμφαση στα ολογραφικά τελειώματα και το γεωμετρικό αϊλάινερ. Πολλές μάρκες ομορφιάς πειραματίζονται με άϋλα NFT προϊόντα, η συλλογική επιθυμία για απόδραση αποκτά σουρεαλιστικές διαστάσεις και τα νέα προϊόντα υπόσχονται να μεταφέρουν τους καταναλωτές σε κόσμους έξω από την καθημερινότητα. Αναδύονται οι τάσεις για χρωματιστά φρύδια, ολογραφικό γκλίτερ και jelly nails, ενώ εδραιώνονται η ασημένια σκιά ματιών, το μεταλλικό αϊλάινερ και τα αυτοκόλλητα αϊλάινερ, σε χρώματα φουτουριστικά όπως το τυρκουάζ, το ασημί και το έντονο μωβ. Δημοφιλή είναι τα συστατικά που υποστηρίζουν τις φυσικές λειτουργίες του οργανισμού.

Καλοκαίρι/Verano
Η κατηγορία Καλοκαίρι/Verano προωθεί την επανασύνδεση με τη φύση και την τάση για απόδραση, τόσο από την πόλη, όσο και από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, με αναδυόμενες τάσεις στα προϊόντα τη φιλική προς το περιβάλλον συσκευασία, την ευσυνείδητη ομορφιά (conscious beauty) και τα μαλλιά γοργόνας με απαλούς κυματισμούς, ενώ εδραιωμένες είναι το επαναγεμιζόμενο κραγιόν, το άρωμα με έμπνευση από τη θάλασσα και το αντιηλιακό στικ, το οποίο μάλιστα σημείωσε αύξηση 134% στις αναζητήσεις σε σχέση με πέρυσι. Οι τάσεις αυτές προκύπτουν από την ανησυχία για την κλιματική κρίση που αποτελεί προτεραιότητα για τη Γενιά Ζ, αλλά και την εκτίμηση για τους ξένους πολιτισμούς και ταξιδιωτικούς προορισμούς. Τα καλοκαιρινά χρώματα και τα εξωτικά συστατικά που συνδέονται με αυτήν τη θεματική, προκύπτουν από τη φύση και επιλέγονται για τα οφέλη τους προς τον οργανισμό και την ασφάλειά τους προς το περιβάλλον.

(Πηγή: Τrendalytics.co)

 

H Dr. Age επεκτείνει το δίκτυο διανομής της στην Κύπρο

Η Dr. Age, η οποία εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τη Pharmaserve-Lilly, επεκτείνει το δίκτυο διανομής της στην Κύπρο, με την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με την Beauty Line, κορυφαίο διανομέα καλλυντικών. Η νέα αυτή στρατηγική συνεργασία αποτελεί προσθήκη στις υφιστάμενες συνεργασίες της Dr. Age στην Ευρώπη και την Αμερική, και στόχο έχει την ενίσχυση της παρουσίας της εταιρείας στην Ανατολική Ευρώπη. Η επέκταση στην Κύπρο ξεκινά με πέντε σημεία πώλησης, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει περαιτέρω ανάπτυξη στον χώρο της υγείας και της ομορφιάς, μέσω της δημιουργίας χώρων παροχής υπηρεσιών ομορφιάς, αντιγήρανσης και medical wellbeing.

Ο σχεδιασμός των προϊόντων και των πρωτοκόλλων της στηρίζεται στον κανόνα Rule of Thirds, με βάση τον οποίο οι πλαστικοί χειρουργοί, διαιρώντας το πρόσωπο σε 3 οριζόντια τριτημόρια, αξιολογούν τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής πριν επιλέξουν την κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση. Η Dr. Age παράγει προϊόντα καθαρά, ασφαλή, φιλικά προς το δέρμα και το περιβάλλον και χωρίς δοκιμές σε ζώα. Οι περισσότερες συνθέσεις της είναι vegan, καμία δεν περιέχει parabens και γενετικά τροποποιημένα συστατικά, οι φυσικές πρώτες ύλες προέρχονται από βιώσιμες πηγές, ενώ για τις συσκευασίες χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμα ή ανακυκλωμένα υλικά.

My Coach!, καινοτόμο προϊόν της Elancyl κατά της κυτταρίτιδας

Η Elancyl παρουσιάζει το My Coach!, προϊόν με πρωτοποριακή σύνθεση, που συστήνει μια νέα και αποτελεσματική καθημερινότητα, με στόχο την καταπολέμηση της επίμονης κυτταρίτιδας. Βασισμένο σε πρωτοποριακή επιστημονική καινοτομία και εμπνευσμένο από τον μεταβολισμό των αθλητών, το My Coach! είναι η πρώτη αντικυτταριτιδική κρέμα της Elancyl με 89% συστατικά φυσικής προέλευσης, που πολλαπλασιάζει επί 4 τα αποτελέσματα μικρών καθημερινών προσπαθειών, όπως το να ανεβαίνουμε τις σκάλες, να περπατάμε περισσότερο κλπ.

Το λανσάρισμα του My Coach! συνοδεύει τηλεοπτική καμπάνια από τη Solid Havas. Παράλληλα, σε συνεργασία με την Admine, «τρέχει» στα SoMe η digital καμπάνια «The Anti-Promising Campaign!», στο πλαίσιο της οποίας ξεκίνησε εχθές 12/05 το Influencer Challenge «No more talking». Συμμετέχουν οι influencers Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Τζένη Μελιτά, Ελένη Βουλγαράκη, Ιωάννα Σαμαρά και Ελίνα Παπίλα. H Elancyl διατίθεται από την Innovis Pharma.

Νέο concept καταστήματος για την Tsakiris Mallas

Με νέο concept ανοίγει τις πόρτες του το πρώτο κατάστημα Τsakiris Mallas Brands Selections στη Θεσσαλονίκη, βασισμένο στους βασικούς πυλώνες και τη φιλοσοφία της εταιρείας που είναι η πρωτοπορία, η πολυτέλεια, η άνεση, η ποικιλία και ο σεβασμός στον πελάτη. Η διαρρύθμιση του καταστήματος δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να ελίσσονται στον χώρο με άνεση για να βρουν το προϊόν που επιθυμούν, ενώ ταυτόχρονα οι τοποθετημένες οθόνες παρέχουν επιπλέον ενημέρωση μέσω του ψηφιακού υλικού.

Επιτοίχια ράφια, free-standing ραφιέρες και βάθρα προβολής, θα φιλοξενούν τα προϊόντα της Τsakiris Mallas, ενώ παράλληλα θα φωτίζονται με ταινίες τεχνολογίας LED και υψηλού δείκτη CRI για μεγαλύτερη ευκρίνεια των χρωμάτων. Ο χώρος δοκιμής των υποδημάτων διαμορφώνεται στο κεντρικό τμήμα του καταστήματος, όπου οι πελάτες θα μπορούν να δοκιμάζουν τα προϊόντα σε ένα λαμπερό, αλλά ταυτόχρονα ζεστό και οικείο καθιστικό. Το νέο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη θα περιέχει ένα mix από δημοφιλή brands.