Η The Body Shop ανανεώνει το ακτιβιστικό της προφίλ

Μετά από 46 χρόνια παρουσίας στην αγορά, με την εταιρική κοινωνική ευθύνη να αποτελεί ουσιώδες στοιχείο του branding της, η The Body Shop ανανεώνει την αποστολή της και προσαρμόζεται στις σύγχρονες ανάγκες. Απευθύνεται πλέον σε ζητήματα με μεγαλύτερη απήχηση στις νεότερες γενιές, όπως η ψυχική ευζωΐα, η κοινωνική ισότητα, η κλιματική δράση και η βιωσιμότητα. Σημειώνεται ότι η εταιρεία πιστοποιήθηκε ως B Corp το 2019.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, το πρόγραμμα επαναγεμίσματος της εταιρείας που ξεκίνησε επιλεκτικά, θα επεκταθεί τα επόμενα χρόνια σε σχεδόν όλα τα καταστήματά της διεθνώς. Best-sellers της μάρκας ήδη κυκλοφορούν σε επαναγεμιζόμενες συσκευασίες και στα επόμενα δύο χρόνια θα ακολουθήσει το υπόλοιπο χαρτοφυλάκιο.

Μία ακόμη δράση της εταιρείας αφορά στην ψυχική υγεία των νέων, ιδίως εντός της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και, από τον προσεχή Μάϊο, η εταιρεία θα προβάλει τη δράση επιλεγμένων MKO στο πλαίσιο σχετικής εκστρατείας στα social media. Παράλληλα, καθόλη τη διάρκεια του 2022, θα χρησιμοποιεί τα κανάλια της για τη συγκέντρωση υπογραφών υπέρ της εξάλειψης των διακρίσεων βάσει φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και έμφυλης ταυτότητας.

(Πηγή: Glossy.co)

 

Η εκπτωτική λιανική στηρίζει την ανάπτυξη στον κλάδο της μόδας

Η εκπτωτική λιανική μετατρέπεται γοργά σε σημαντική αναπτυξιακή δύναμη για τον κλάδο της μόδας, σύμφωνα με τη νέα μελέτη της McKinsey, Mastering off-price fashion in an omnichannel world. Σύμφωνα με ανάλυση παγκόσμιων δεδομένων για την εκπτωτική λιανική και έρευνα σε 11.000 καταναλωτές από 10 ευρωπαϊκές χώρες, φαίνεται ότι αυτό το κομμάτι της αγοράς αναπτύχθηκε ταχύτερα από την αγορά της μόδας στο σύνολό της, ενώ επηρεάστηκε λιγότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η McKinsey εκτιμά ότι η εκπτωτική λιανική θα αναπτυχθεί πιθανώς πέντε φορές ταχύτερα από την όλη αγορά μεταξύ 2025 και 2030, με σημαντική ώθηση από την όλο και εντονότερη διαδικτυακή παρουσία των εκπτωτικών καταστημάτων. Οι συντάκτες της μελέτης υποστηρίζουν ότι οι διαδικτυακές πωλήσεις αντιστοιχούν στο 40% της εκπτωτικής αγοράς και αναπτύσσονται κατά περίπου 13% ετησίως. Το συμπέρασμα των αναλυτών είναι ότι οι εταιρείες οφείλουν να μάθουν να χειρίζονται αποτελεσματικά την εκπτωτική αγορά στο σύγχρονο omnichannel περιβάλλον, ώστε να μπορέσουν να προσεγγίσουν καταναλωτές που δεν θα αγόραζαν στην αρχική τιμή, αλλά και να διαθέτουν το πλεονάζον απόθεμά τους με πιο βιώσιμο τρόπο.

(Πηγή: Wwd.com)

Κυκλοφορεί η συλλογή γυαλιών ηλίου Α/Κ 2022 από τη Missoni

Ο ιταλικός οίκος Missoni παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυαλιών ηλίου για τη σεζόν Α/Κ 2022 με τέσσερα σχέδια σε πληθώρα χρωματικών συνδυασμών. Ενδεικτικά, το Fabric 0078/S έχει έντονο cat-eye σχήμα και φέρει ενσωματωμένα στον σκελετό αυθεντικά υφάσματα Missoni, χάρη σε μια μοναδική made in Italy διαδικασία κατασκευής. Τα ακροβραχιόνια είναι από ασετάτ με το εμβληματικό μοτίβο zig-zag και οι φακοί διατίθενται σε γκρι, καφέ και δαμασκηνί.

Το μοντέλο Fabric 0083/S έχει υπερμεγέθη τετραγωνισμένη φόρμα από ελαφρύ ασετάτ με λεπτούς μεταλλικούς βραχίονες και τα υφάσματα Missoni εμφανίζονται στο μπροστινό μέρος του σκελετού, ενώ οι βραχίονες έχουν χρώμα χρυσό, ασημί και χάλκινο. Το Cuspidi 0087/N/S έχει επίπεδο σχεδιασμό και ορθογώνιo σχήμα, με μεταλλικό πυρήνα zig-zag στο εσωτερικό των βραχιόνων, καθώς και επικολλημένες λεπτομέρειες, ενώ φέρει μεταλλική αλυσίδα με χρωματιστούς πλαστικούς κρίκους σε 3 χρώματα. Τέλος, το σχέδιο Cuspidi 0089/S έχει τετραγωνισμένο σχήμα με το zig-zag στο μπροστινό μέρος και στα ακροβραχιόνια. Στην Ελλάδα διανέμονται από τη Safilo Ελλάς.

Η απάντηση της Η&Μ στη στρατηγική της ΕΕ για το κλίμα 

Το Η&Μ Foundation ανακοίνωσε ότι 5 καινοτομίες κερδίζουν έπαθλο 1 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο των Global Change Awards (GCA). Νικητές αναδείχθηκαν: η βρετανική BioPuff, φυτικής προέλευσης εναλλακτική στο πούπουλο χήνας, το σουηδικό υγρό απορρυπαντικό ρούχων Biorestore, η ινδική λύση τεχνητής νοημοσύνης για μικροκαλλιεργητές βάμβακος CottonAce, η κινεζική Re:lastane που διευκολύνει την ανακυκλωσιμότητα της ελαστάνης και των υφασμάτων με πολυεστέρα και η αμερικανική Rubi, διαδικασία για τη μείωση του αποτυπώματος της βισκόζης και του lyocell. Τα GCA ξεκίνησαν το 2015, έχουν δεχθεί περισσότερες από 20.000 αιτήσεις και έχουν επιβραβεύσει περισσότερες από 30 καινοτομίες με συνολικά 6 εκ. ευρώ.

Το H&M Foundation λειτουργεί ανεξάρτητα από την H&M και το H&M Group. Μολονότι η γρήγορη μόδα βρίσκεται στο στόχαστρο της ΕΕ, η οποία προωθεί αυστηρότερους κανονισμούς υπέρ της βιωσιμότητας στη βιομηχανία της κλωστοϋφαντουργίας, εκπρόσωπος της Η&Μ δήλωσε ότι ο όμιλος υποστηρίζει αυτές τις κινήσεις και ότι πιστεύει πως οι συνεργασίες είναι ζωτικής σημασίας για τον αναγκαίο μετασχηματισμό της βιομηχανίας.

 (Πηγή: Wwd.com)

 

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για κομμωτές διοργάνωσε η Redken

H Redken πραγματοποίησε το εκπαιδευτικό workshop με τίτλο «Get Inspired by Redken», στις 21 Μαρτίου, στο Τhe Hub Athens. Για πρώτη φορά στην Αθήνα παρευρέθηκε η Sherri Doss, Vice President Global Education της Redken, η οποία μίλησε για τις αξίες και το όραμα του brand, ενώ τόνισε ότι αποστολή της μάρκας είναι να βοηθάει κάθε επαγγελματία κομμωτή. Επίσης, οι Global Redken Artists, Marco Arena και Michelle Marshall, μετέφεραν στους παρευρισκόμενους όλα τα τελευταία trends στο κούρεμα και στο χρώμα για το 2022.

Στο workshop συμμετείχαν και οι έλληνες Redken Artists, οι οποίοι, μαζί με τους Global Redken Artists, καθοδήγησαν βήμα-βήμα τους επαγγελματίες κομμωτές, με στόχο να εφαρμόσουν τα trends στο κομμωτήριό τους. «Μια μέρα γεμάτη εκπαίδευση, έμπνευση, δημιουργικότητα και ενέργεια αντάξια της Redken. Η σπίθα του brand ήταν ζωντανή, διάχυτη και ξεκάθαρα μεταδοτική σε όλους τους επαγγελματίες κομμωτές, που μετά από 2 χρόνια που είχαν να βρεθούν face to face, έδειξαν ενθουσιασμό και αντάλλαξαν δημιουργικές απόψεις», δήλωσε σχετικά η Βασιλική Μαχαίρα, Brand Business Leader της Redken.

Η ανάπτυξη της Modivo συνοδεύεται από τεχνολογία 

Με αφορμή τη νέα τηλεοπτική εκστρατεία της Modivo, το Fashion Daily επικοινώνησε με την εταιρεία σχετικά με τα σχέδια που έχει για το μέλλον, αλλά και για το τεχνολογικό προφίλ που προβάλλει έντονα. Συγκεκριμένα, η Modivo δίνει έμφαση στη phygital εμπειρία του καταναλωτή στα φυσικά καταστήματα και ξεχωρίζει για την καινοτόμο της προσέγγιση και τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών στο customer journey. Ο επικεφαλής της ομάδας PR Piotr Mika, επισημαίνει ότι η ιδέα να μην κυκλοφορούν κρεμάστρες μέσα στο κατάστημα, αλλά ο πελάτης να παραγγέλνει μέσω τάμπλετ από το δοκιμαστήριο τα ρούχα που θέλει να δοκιμάσει, είναι μόνο η αρχή, καθώς εξερευνούν συνεχώς νέες δυνατότητες, με πολλές εκπλήξεις στην πορεία.

Όσον αφορά στο κατά πόσο η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει φυσικό κατάστημα στην Ελλάδα, η Modivo υπογραμμίζει ότι συνεχίζει την επέκτασή της στις ευρωπαϊκές αγορές με ανοίγματα φέτος και σε επίπεδο φυσικών καταστημάτων, ωστόσο η ελληνική αγορά επί του παρόντος είναι ακόμη σε φάση αξιολόγησης. Σχετικά με το τηλεοπτικό σποτ, το πρότζεκτ επέβλεψε η Δημιουργική Διευθύντρια της Modivo Aleksandra Szol, σε συνεργασία με την Papaya Films. Το σποτ θα προβάλλεται όλο τον Απρίλιο σε Mega, Alpha, Ant1, Star, MakTV, ενώ η ίδια καμπάνια τρέχει και σε Πολωνία, Βουλγαρία και Ρουμανία. Το media buying για την Ελλάδα χειρίστηκε η Value Media.

 

Επίσημο λανσάρισμα της Filorga από την Innovis Pharma

Την Τρίτη 5 Απριλίου η Innovis Pharma πραγματοποίησε στο Ecali Club το επίσημο λανσάρισμα στους δημοσιογράφους της Filorga, του brand που ενέταξε πρόσφατα στο χαρτοφυλάκιό της. H Filorga, με ιστορία 44 ετών στην παγκόσμια αγορά, αποτελεί ένα brand με μοναδικό DNA, εμπνευσμένο από την αισθητική ιατρική. Εμπνευστής και δημιουργός του είναι ο διάσημος αισθητικός ιατρός Dr. Michel Tordjman, ο οποίος, μετά από χρόνια έρευνας σχετικά με τη γήρανση του δέρματος, εφηύρε ένα καινοτόμο ενέσιμο διάλυμα πολλαπλής αναζωογόνησης για το δέρμα, το οποίο είχε την ικανότητα να βελτιώνει άμεσα την ποιότητα του δέρματος, αντιμετωπίζοντας την γήρανσή του.

To NCEF αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία της σειράς καλλυντικών προϊόντων αντιγήρανσης Filorga, με πρωτοποριακές συνθέσεις, εξαιρετικές υφές και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα. Διατίθεται πλήρης γκάμα προϊόντων, σχεδιασμένων ώστε να ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη: προϊόντα καθαρισμού, προϊόντα απολέπισης/μάσκες, στοχευμένη περιποίηση, φροντίδα πολλαπλών δράσεων και tissue masks.

Cosmic Gardens, νέα καμπάνια Kalogirou για τη σεζόν Α/Κ 2022

Τη νέα διαφημιστική εκστρατεία Cosmic Gardens για τη σεζόν Α/Κ 2022, λανσάρει η Kalogirou, με fashion film και φωτογραφικό υλικό. Με έμπνευση από το αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ Grey Gardens, οι πρωταγωνιστές της καμπάνιας εμφανίζονται να υποδέχονται με μοναδικό τρόπο τη νέα εποχή, στην οποία μπορούν να εφεύρουν τον εαυτό τους όπως επιθυμούν. Στην καμπάνια παρουσιάζονται οι νέες τάσεις, με σχέδια όπως πολύχρωμα kitten mules, cage strap σανδάλια, slingback πλατφόρμες με ογκώδη τακούνια, ιριδίζοντα πέδιλα, μεγάλες τσάντες από ψάθα και τσάντες ώμου, μαζί με ανδρικά σχέδια, συνδέοντας τη σύγχρονη εποχή με τη διαχρονική ανάγκη για προσωπική έκφραση.

Οι συντελεστές της καμπάνιας είναι: Νίκος Υφαντής - Creative Direction & Set Design, Χρήστος Θεολόγου – Film, Rene Habermacher – Φωτογράφος, Ντάντα Ιωαννίδου – Styling, Jose Quilano – Hairstyling, Δήμητρα Αλτάνη – Makeup και This is Not Another Agency – Οργάνωση Παραγωγής. Η Kalogirou ανήκει σήμερα στον όμιλo Fais. Με ανανεωμένη ταυτότητα, η αλυσίδα αποτελείται από 10 φυσικά καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και το e-shop Kalogirou.com, με ολοκληρωμένες συλλογές για τη γυναίκα και τον άνδρα.