-->

Η Estée Lauder στo Decentraland Metaverse Fashion Week

Η Estée Lauder συμμετείχε ως αποκλειστικός συνεργάτης ομορφιάς στo Decentraland Metaverse Fashion Week στις 24-28 Μαρτίου, με NFT του κορυφαίου ορού της μάρκας, Advanced Night Repair. Ο οίκος συνεργάστηκε με την Alex Box, διακεκριμένη καλλιτέχνιδα στο χώρο του metaverse, για τη δημιουργία του NFT. Οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να εισέλθουν στο χαρακτηριστικό μικρό καφέ μπουκάλι του ορού για να ξεκλειδώσουν ένα ψηφιακό σήμα ή ένα Πρωτόκολλο Απόδειξης Συμμετοχής (POAP) και να διεκδικήσουν ένα από 10.000 NFT που μπορεί να φορεθεί από το avatar τους.

Η ενέργεια αντιπροσωπεύει δύο τεχνολογικά ορόσημα για την Estée Lauder και την Estée Lauder Companies: την πρώτη χρήση σημάτων ή Πρωτοκόλλου Απόδειξης Συμμετοχής (POAP) και των πρώτων NFT που μπορούν να φορεθούν από avatars. «Σε όλη την ELC, χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να επανεφεύρουμε και να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές παγκοσμίως εξερευνούν και εκφράζουν τη μοναδικότητα της ομορφιάς τους, όχι μόνο στον φυσικό κόσμο, αλλά πλέον και στον ψηφιακό», δήλωσε ο Michael W. Smith, Chief Information Officer της Estée Lauder Companies.

Νέο Navitimer από την Breitling

Για να γιορτάσει τα 70 χρόνια του, η Breitling επανασχεδιάζει το Navitimer, συνδυάζοντας τα κλασικά χαρακτηριστικά του με σύγχρονες βελτιώσεις. Διατηρούνται ο κυκλικός μετρητής στην εξωτερική πλευρά της κάσας, οι δείκτες μπαστούνι, οι 3 μετρητές χρονογράφου και η οδοντωτή στεφάνη, αλλά ανανεώνεται με έναν πεπλατυσμένο μετρητή, θολωτό κρύσταλλο και εναλλασσόμενα φινιρίσματα στα μεταλλικά στοιχεία. Διακρίνεται καλύτερα ο μηχανισμός, ο οποίος έχει 5ετή εγγύηση και περίπου 70 ώρες απόθεμα ενέργειας, ενώ η ημερομηνία στο υπό-καντράν μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Διατίθεται σε 3 μεγέθη, 2 υλικά κάσας, με επιπλέον χρώματα για το καντράν (μπλε, πράσινο, χάλκινο) και μια επιλογή από λουράκια.

Η Georg Jensen λανσάρει τη νέα συλλογή Reflect

Ο οίκος Georg Jensen λανσάρει τη συλλογή Reflect, με βραχιόλια, κολιέ, δαχτυλίδια και σκουλαρίκια κατασκευασμένα αποκλειστικά από μασίφ ασήμι 925. Τα νέα σχέδια συνδυάζουν την πανκ αισθητική και τον τολμηρό σχεδιασμό, με τη διαχρονική παράδοση και δεξιοτεχνία του οίκου.

Τα κομμάτια είναι unisex και παρουσιάζονται από τον πρίγκιπα της Δανίας Felix, που συμμετέχει για 1η φορά σε παγκόσμια καμπάνια, καθώς και το μοντέλο Fiona Reventlow-Grinling. Για τα σχέδια της συλλογής, η σχεδιάστρια Jacqueline Rabun άντλησε έμπνευση από την αισθητική της λονδρέζικης υποκουλτούρας της δεκαετίας του ’90, τότε που τα κοσμήματα θεωρούνταν τρόπος έκφρασης της μοναδικότητας. Οι συλλογές Georg Jensen διατίθενται στο ομώνυμο κατάστημα στο Golden Hall, στο House of Jewels στη Θεσσαλονίκη και online στο georgjensen.gr.

Η ΕΕ προτείνει μέτρα βιωσιμότητας της μόδας

Στο πλαίσιο των μέτρων για την κυκλική οικονομία, η ΕΕ παρουσίασε την Τετάρτη την προσέγγισή της για τον περιορισμό του fast fashion και την προώθηση πιο βιώσιμων κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. Στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι ως το 2030 τα υφάσματα που θα πωλούνται στην Ευρώπη θα κατασκευάζονται στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό από ανακυκλωμένες ίνες.

Η στρατηγική ενθαρρύνει τα κράτη-μέλη να προαγάγουν την επαναχρησιμοποίηση και επιδιόρθωση σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και να θεσπίσουν ευνοϊκά φορολογικά μέτρα για τον σχετικό τομέα. Προτεινόμενα επιμέρους μέτρα είναι η αναγραφή στις ετικέτες των ρούχων στοιχείων κυκλικότητας, καθώς επίσης η απαγόρευση της καταστροφής αδιάθετων κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, υπό προϋποθέσεις.

Σημειώνεται ότι η κατανάλωση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στην Ευρώπη έχει το 4ο μεγαλύτερο αποτύπωμα στο περιβάλλον μετά τα τρόφιμα, τη στέγαση και τις μετακινήσεις, με τον μέσο Ευρωπαίο να αγοράζει ετησίως 26 κιλά ενδυμάτων και λευκών ειδών και να απορρίπτει τα 11. Επιπλέον, από τα συνθετικά υφάσματα, προέρχεται έως και το 35% των μικροπλαστικών που απελευθερώνονται στο περιβάλλον. Η ΕΕ προτίθεται να αυστηροποιήσει τις απαιτήσεις της στον σχεδιασμό των προϊόντων, επιβάλλοντας τη χρήση περισσότερων ανθεκτικών και ανακυκλωμένων υφασμάτων.

(Πηγή: Fashionnetwork.com, Ec.europa.eu)

H&M, Zalando, About You, Zara κυριαρχούν στο διασυνοριακό e-commerce της Ευρώπης

Έρευνα της πλατφόρμας Cross-Border Commerce Europe (CBCE) καταδεικνύει ότι το ευρωπαϊκό διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο κατέγραψε έσοδα αυξημένα κατά 17% το 2021, φθάνοντας τα 171,2 δισ. ευρώ, αξία που αναμένεται να ανεβεί φέτος στα 220 δισ. Τα στοιχεία αφορούν 16 χώρες της Δ. Ευρώπης και Σκανδιναβίας.

Η κατάταξη των πρώτων 10 e-tailers με βάση τα έσοδα είναι: Ikea, H&M, Lego, Zalando, Lidl, About You, Jysk, Zara, Bauhaus και Euronics. Σύμφωνα με τη μελέτη, μόδα, κοσμήματα και βρεφικά προϊόντα παραμένουν οι δημοφιλέστερες κατηγορίες, αναλογώντας στο 41% των πωλήσεων, ενώ διαπιστώνεται ότι οι Ευρωπαίοι e-tailers έχουν ενισχύσει τη θέση τους σε σχέση με τους Αμερικανούς, χάρη στην αλματώδη ανάπτυξη καταστημάτων όπως τα Zalando, Decathlon και About You.

Πέρυσι, τα 500 μεγαλύτερα sites στην Ευρώπη κατέλαβαν μερίδιο 58,3% των διασυνοριακών πωλήσεων. Τα βρετανικά sites έχασαν 12% από τις ευρωπαϊκές τους παραγγελίες λόγω Brexit, καταγράφοντας 29 δισ. ευρώ. Συνολικά σε αξίες, προηγείται η Γερμανία με 32 δισ. ευρώ και ακολουθούν η Γαλλία με 23 δισ., η Ισπανία με 11,3 και η Ολλανδία με 4,8.

(Πηγή: FashionNetwork.com)

Η Λένα Κορρέ στο podcast του Glossy Beauty

«Το όραμά μου είναι να φέρω κόσμο μέσα στη μάρκα», δήλωσε η Λένα Κορρέ, Συνιδρύτρια και Επικεφαλής Καινοτομίας της Korres, GM Βορείου Αμερικής, σε πρόσφατο podcast του Glossy Beauty. Σε αυτό το πλαίσιο αποδίδει μεγάλη σημασία στο livestream shopping, όπου δίνει έμφαση φέτος η εταιρεία για την αγορά της Β. Αμερικής. Μέσω αυτού, θα μπορεί να συστήνει το κοινό στη μάρκα, μεταδίδοντας μέσα από τα εργαστήρια και την παραγωγή. Άλλα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν η διαφορά μεταξύ ευρωπαϊκών και αμερικανικών φαρμακείων, με τα ευρωπαϊκά να αποτελούν χώρους που προσφέρουν επιλεγμένα προϊόντα μαζί με προσωπική συμβουλή, ενώ τονίστηκε ότι η ίδια η εταιρεία προέρχεται από το 1ο ομοιοπαθητικό φαρμακείο στην Ελλάδα, όπου και απέκτησε την πολύχρονη εμπειρία της στα βότανα.

Στην ερώτηση γιατί η Γενιά Ζ αποτελεί προτεραιότητα για τη μάρκα διεθνώς, η Λένα Κορρέ απάντησε ότι οφείλεται εν πολλοίς στο ότι κάποια από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της μάρκας, όπως η σειρά Greek Yoghurt, είναι εξαιρετικά για τη Γενιά Ζ και τους millennials. «Νιώθω εντονότερα την ευθύνη, όταν πρόκειται για νεότερους καταναλωτές, να τούς δείξω πώς να έχουν υγιές δέρμα για μια ζωή», δήλωσε, για να συμπληρώσει ότι αυτή είναι η πεμπτουσία της ελληνικής ομορφιάς: το λαμπερό δέρμα είναι υγιές δέρμα.

(Πηγή: Glossy.co)

Συνεργασία ΜΕΓΑ και ΕΜΠ για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Στο πλαίσιο του προγράμματος Act Green, η ΜΕΓΑ συνεργάζεται με το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΒΕΟ/ΕΜΠ), για τη διοργάνωση διαγωνισμού καινοτομίας που απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές, υποψήφιους διδάκτορες και διδάκτορες με δυνητικά εμπορικά αξιοποιήσιμα ερευνητικά αποτελέσματα. Ο διαγωνισμός αποσκοπεί στην ανάδειξη, βράβευση και οικονομική υποστήριξη των καινοτόμων ιδεών, ενώνοντας την ακαδημαϊκή κοινότητα με τη βιομηχανία. Οι προτάσεις θα πρέπει να αφορούν μία από τις εξής ενότητες: Ενέργεια και κλιματική κρίση, Διαχείριση αποβλήτων και κυκλική οικονομία, Νέα βιώσιμα υλικά και Ελληνική καινοτομία και περιβάλλον.

Το πρόγραμμα Act Green της ΜΕΓΑ στοχεύει στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω του επανασχεδιασμού των προϊόντων της, επιτυγχάνοντας σημαντικά επίπεδα επαναχρησιμοποίησης υλικών και εξοικονόμησης πόρων. Η ΜΕΓΑ είναι εταιρεία 100% ελληνική και βρίσκεται πίσω από προϊόντα όπως EveryDay, Pom Pon, BabyCare, Babylino, Sani, Wet Hankies κ.ά. Η πλατφόρμα συμμετοχής www.mega-green-innovation.gr έχει ήδη ανοίξει.

Η Foreo λανσάρει το Luna 3 Plus στην Ελλάδα

Η Foreo κυκλοφορεί στην Ελλάδα το Luna 3 Plus, συσκευή καθαρισμού και τόνωσης προσώπου, για κανονικό και ευαίσθητο δέρμα. Το προϊόν κατασκευάζεται από αντιβακτηριδιακή σιλικόνη και είναι εξοπλισμένο με 8 θερμικά σημεία επαφής για τη διάλυση και απομάκρυνση έως και 99,5% του σμήγματος, των υπολειμμάτων μακιγιάζ και των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Με τη θερμότητα, διαστέλλονται οι πόροι, επιτρέποντας λεπτομερή και βαθύ καθαρισμό, προετοιμάζοντας παράλληλα το δέρμα για την απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης. Το Foreo Luna 3 Plus παρέχει επίσης 5 προγράμματα μασάζ προσώπου με τεχνολογία μικρορεύματος.

Ενεργοποιούμενες μέσω της εφαρμογής Foreo, οι θεραπείες μικρορεύματος διεγείρουν σε βάθος τους μύες του προσώπου μέσω ηλεκτρικών παλμών χαμηλού επιπέδου, που διοχετεύονται μέσω δύο ακίδων στο πίσω μέρος της συσκευής, για να θεραπεύσουν συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου και να παράσχουν θεραπεία σύσφιγξης, καταπολεμώντας τα σημάδια της γήρανσης. Τα προγράμματα είναι: πλήρης θεραπεία προσώπου, στοχευμένη θεραπεία ματιών, θεραπεία γραμμής γέλιου, εξομάλυνση και ανόρθωση μετώπου, θεραπεία λαιμού.

 

H Triumph λανσάρει την καμπάνια Comfort My Way

Η Triumph κυκλοφορεί τη νέα παγκόσμια καμπάνια Comfort My Way, που γιορτάζει την άνεση ως θετική στάση ζωής. Η διεθνής εταιρεία εσωρούχων δημιούργησε την καμπάνια θεωρώντας ότι «άνεση» σημαίνει κάτι διαφορετικό για κάθε γυναίκα και ότι αλλάζει νόημα, όχι μόνο από άτομο σε άτομο, αλλά και από τη μια μέρα στην άλλη, ενώ τη συνδέει με ένα τραγούδι, με το σκεπτικό ότι οι άνθρωποι τραγουδούν όταν νιώθουν άνετοι και χαρούμενοι.

Για να σηματοδοτήσει το λανσάρισμα, η Triumph προσκάλεσε 4 γνωστές influencers από την Ευρώπη να ηχογραφήσουν, η κάθε μια με το δικό της στυλ, μια διασκευή του τραγουδιού «I Want it That Way» των Backstreet Boys. Στην εκστρατεία συμμετέχουν η Ζέτα Μακρυπούλια και η Εβελίνα Νικόλιζα. Το κοινό της Triumph έχει πάντα τη δυνατότητα να επισκεφθεί ένα από τα φυσικά καταστήματα για εξατομικευμένο bra-fitting, επιλέγοντας τα εσώρουχα που ταιριάζουν στις προσωπικές ανάγκες της κάθε γυναίκας. Τα προϊόντα διανέμονται από την Triumph International ΑΒΕΕ σε όλη την Ελλάδα και στο www.triumpheshop.gr