Ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ μόδας και TikTok

Η πλατφόρμα TikTok αποκτά όλο και πιο στενή σχέση με τη μόδα και ο Charles Levecque, επικεφαλής Luxury & Fashion του κινεζικού κολοσσού, περιγράφει τους τρόπους με τους οποίους εκδηλώνεται αυτό. Στο πλαίσιο της τελευταίας Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού η πλατφόρμα διοργάνωσε αποκλειστικά events με στόχο να δείξει στους χρήστες νέα εργαλεία που εξασφαλίζουν πιο έντονα βιωματική εμπειρία στις επιδείξεις, οι οποίες μάλιστα αποτελούν πολύ δημοφιλές περιεχόμενο για τους χρήστες, τόσο οι ίδιες, όσο τα παρασκήνια και τα pre-shows. Ως προς το τί είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα της πλατφόρμας για τις εταιρείες του κλάδου, ο Charles Levecque υποστηρίζει ότι είναι η εύκολη πρόσβαση στη νέα γενιά καταναλωτών.

Παράλληλα όμως, το γεγονός ότι είναι full screen μέσο, σημαίνει ότι αναδεικνύει πιο αποτελεσματικά το υψηλής ποιότητας περιεχόμενο των brands. Μάρκες όπως οι Make Up For Ever και Dior έχουν συνεργαστεί με δημιουργούς του TikTok για περιεχόμενο, όπου παρουσιάζονταν μεν συγκεκριμένα προϊόντα, αλλά χωρίς απροκάλυπτο μήνυμα πώλησης. Αυτό, θα είναι το επόμενο λογικό βήμα, υποστηρίζει ο Charles Levecque, αλλά πρώτα θα πρέπει να δημιουργηθούν πιο ολοκληρωμένες εμπειρίες μέσα στο ίδιο το περιβάλλον της πλατφόρμας, ώστε να μην αναγκάζεται ο χρήστης να αλλάζει περιβάλλον για τις αγορές του.

(Πηγή: Fashionnetwork.com)

Νέες κυκλοφορίες από την Adidas για γυναίκες δρομείς

H Adidas συνεχίζει να είναι δίπλα στις γυναίκες δρομείς με τις αναβαθμισμένες σειρές Ultraboost 22 και Solarglide 5. Η κυκλοφορία της νέας απόχρωσης του Ultraboost 22, καθώς και του ολοκαίνουργιου Solarglide 5, σηματοδοτούν την επόμενη φάση της δέσμευσης του brand προς τις γυναίκες δρομείς. Το Ultraboost 22 δημιουργήθηκε από γυναικεία ομάδα σχεδιασμού με στόχο να παρέχει 4% μεγαλύτερη απόδοση ενέργειας στο μπροστινό μέρος σε σχέση με το Ultraboost 21.

Για τον σχεδιασμό του αξιοποιήθηκαν οι ειδικές γνώσεις για τις γυναίκες, σε συνδυασμό με μια διαδικτυακή βάση δεδομένων ανατομίας με 1,2 εκατομμύρια σαρώσεις ποδιών. Η φόρμα του Solarglide 5 σχεδιάστηκε και δοκιμάστηκε για να παρέχει την καλύτερη δυνατή εφαρμογή στα γυναικεία πόδια. Κατασκευασμένο με γνώμονα το καθημερινό τρέξιμο, διαθέτει Bubble Boost, μια ενδιάμεση σόλα που αποτελείται από εκατοντάδες κάψουλες Boost συγχωνευμένες και έτοιμες να «εκραγούν» παρέχοντας περισσότερη ενέργεια και ώθηση σε κάθε βήμα.

Και οι δύο εκδόσεις είναι αφιερωμένες στις γυναίκες δρομείς και πάνε ένα βήμα παραπέρα τη δέσμευση της εταιρείας ως προς το ασφαλές τρέξιμο των γυναικών. Διατίθενται στο adidas.gr, στα καταστήματα Adidas, καθώς και σε συνεργαζόμενα καταστήματα αθλητικών ειδών.

Κορυφαία συμμαχία για την προώθηση της βιωσιμότητας στη μόδα

Η ΜΚΟ Global Fashion Agenda (GFA) που προωθεί τη συνεργασία για τη βιωσιμότητα στη μόδα ενώνει τις δυνάμεις της με τη Σύμβαση-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC) προκειμένου να επιταχύνει τη δράση της βιομηχανίας της μόδας υπέρ του κλίματος. Η έκθεση Fashion on Climate προβλέπει ότι αν η βιομηχανία της μόδας δεν επιταχύνει την ανταπόκρισή της στην κλιματική αλλαγή, ως το 2030 θα παράγει περίπου δύο φορές περισσότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από αυτό που απαιτείται για να ευθυγραμμιστεί με τις οδηγίες της Συμφωνίας των Παρισίων.

Το ζητούμενο είναι να φθάσει η βιομηχανία της μόδας σε net-zero εκπομπές αερίων ως το 2050, σεβόμενη τον όρο για μη υπέρβαση του 1,5 βαθμού Κελσίου όσον αφορά στην άνοδο της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη. Μέσα από όλα τα διαθέσιμα forums, οι δύο οργανισμοί θα συνενώσουν τους κορυφαίους της μόδας, ώστε να διευκολυνθεί η υλοποίηση των δράσεων που απαιτούνται για να επιτευχθούν οι στόχοι. Στις 7-8 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη η παγκόσμια σύνοδος κορυφής της μόδας, όπου θα καταβληθούν προσπάθειες να δημιουργηθούν νέες και ως τώρα πρωτόγνωρες συμμαχίες εντός της βιομηχανίας της μόδας, αλλά και μεταξύ βιομηχανικών κλάδων.
(Πηγή: Voguebusiness.com, Globalfashionagenda.com)

H Puma υποδέχεται στην οικογένειά της τον Παναγιώτη Καραΐσκο

H Puma καλωσορίζει με υπερηφάνεια τον Παναγιώτη Καραΐσκο στην οικογένειά της και τιμά την πορεία του στον «προσωπικό του Μαραθώνιο». Μέσα από ένα βίντεο όπου κοιτά το παρελθόν του κατάματα, ο Έλληνας πρωταθλητής μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων Παναγιώτης Καραΐσκος ξεδιπλώνει με θάρρος την προσωπική του ιστορία και διαδρομή, ξεκινώντας από τον σκοτεινό κι επικίνδυνο κόσμο των ναρκωτικών ουσιών μέχρι τις μεγάλες αθλητικές του επιτυχίες στον χώρο των δρομικών αποστάσεων.

Ο Έλληνας πρωταθλητής με πολλές συμμετοχές σε Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο, όπου και κατέχει το ρεκόρ διαδρομής με χρόνο 1:08.04 από το 2019, αλλά και σε διάφορους αγώνες στο εξωτερικό, δήλωσε πως ο πραγματικός μαραθώνιος ήταν ο αγώνας του με τα ναρκωτικά και η προσπάθεια απεξάρτησης που έκανε. Ο Παναγιώτης κατάφερε και στράφηκε το 2010, στην προσπάθεια να ξεπεράσει τα προσωπικά του προβλήματα, στον αθλητισμό. Μέσα από τo global motto της Puma, «Only See Great», ο αθλητής προσπαθεί να διαδώσει ένα όραμα ελπίδας, αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης και να αναδείξει τις καθημερινές θυσίες των αθλητών για να φτάσουν στον κορυφή.

Ο CEO τηςTiffany & Co παρουσιάζει τα μελλοντικά σχέδια για τον οίκο

Ο CEO του οίκου Tiffany & Co Anthony Ledru, ξεκινά να υλοποιεί τη στρατηγική του για την αναζωογόνηση του οίκου με πρώτη προτεραιότητα την ανάπτυξη όλων των κατηγοριών κοσμημάτων, από τα ασημένια ως την υψηλή κοσμηματοποιΐα. Θα ακολουθήσουν τα ρολόγια, τα είδη δώρων και τα δερμάτινα είδη, σε μια απόπειρα να επανέλθει ο οίκος στην παράδοση που θέλει όποιον μπαίνει στο κατάστημα, να βγαίνει με ένα μπλε κουτάκι.

Σε επίπεδο λιανικής, προβλέπεται ανακαίνιση 30-50 σημείων ετησίως με πρώτη ένδειξη το shop-in-shop στο Le Bon Marché στο Παρίσι που άνοιξε τον Νοέμβριο και με αποκορύφωμα την εκ βάθρων ανακαίνιση της ναυαρχίδας στην 5η λεωφόρο που ίσως να έχει ολοκληρωθεί ως τα Χριστούγεννα. Φέτος, θα κυκλοφορήσουν 3 σειρές υψηλής κοσμηματοποιΐας και σύμφωνα με τον Anthony Ledru αυτή η κατηγορία παρουσιάζει την ταχύτερη ανάπτυξη. Το ανανεωμένο μάρκετινγκ θα στοχεύει τις νέες γενιές και πολλά νέα πρόσωπα θα επιστρατευθούν ως brand ambassadors, όπως η σκιέρ Eileen Gu και η τενίστρια Emma Radacanu. Διεθνώς, η Ασία παραμένει σημαντική για τις σειρές με τα διαμάντια, θα επιδιωχθεί περαιτέρω ανάπτυξη στην Ευρώπη με καταστήματα σε καίριες τοποθεσίες, αλλά για τον CEO οι μεγαλύτερες δυνατότητες είναι στις ΗΠΑ. Δηλώνει σχετικά: «Ό,τι έχει απήχηση στις ΗΠΑ, συνήθως έχει απήχηση σε παγκόσμιο επίπεδο».

(Πηγή: Wwd.com)

Pop-up κατάστημα Malvez στο Golden Hall

To lifestyle brand Malvez συμμετέχει σε pop-up store από τη Δευτέρα 14/3 έως και το Σάββατο 2/4, στον 2ο όροφο του Golden Hall. Θα παρουσιαστούν οι νέες συλλογές για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, με αξεσουάρ μόδας με ιδιαίτερες υφές εμπνευσμένα από τη ζωή στη Μεσογειακή Ριβιέρα σε νέα σχέδια και χρώματα, αλλά και νέες συλλογές και προτάσεις στο Art de la Table και αντικείμενα για το σπίτι, όπως κεραμικά βάζα, δερμάτινοι δίσκοι, αντικείμενα από ψάθα, νέα συλλογή κεριών σόγιας και αρωματικών για το σπίτι. Οι συλλογές της Malvez κατασκευάζονται στην Ελλάδα με κορυφαία δεξιοτεχνία και υλικά που ξεχωρίζουν για την υψηλή ποιότητα και την ανθεκτικότητα τους.

Νέα συλλογή Antony Morato Α/Κ 2022 

Η νέα συλλογή ανδρικών ρούχων Antony Morato για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 χαρακτηρίζεται από κοσμοπολίτικο ύφος και τη μείξη στοιχείων από διαφορετικούς πολιτισμούς και τρόπους ζωής. Η σειρά απευθύνεται σε άνδρα κοσμοπολίτη και δυναμικό, καθώς είναι εμπνευσμένη από φημισμένους προορισμούς, όπου ο μαγνητισμός διάσημων μεγαλουπόλεων του κόσμου συνδυάζεται με τη γοητεία μιας εξωτικής φύσης.

«Μετά το πρόσφατο lockdown, για τη νέα σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι οραματιστήκαμε διεθνή και κοσμοπολίτικα σενάρια που μεταφράστηκαν σε ρούχα τα οποία προσφέρουν ελευθερία έκφρασης, αλλά και κινήσεων. Ο άνδρας της Antony Morato είναι ένας εκλεκτικός και χαρούμενος πολίτης του κόσμου: ο στόχος μας είναι να εξάψουμε τη φαντασία του με ιδέες, σχήματα και χρώματα που εκφράζουν την περιέργειά του και τη θέλησή του για ζωή», δήλωσε ο CEO της εταιρείας Lello Caldarelli. Οι συλλογές Antony Morato διατίθενται από τη Shop and Trade σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και στο Bloobox.gr.

Nέο Lip Balm Pod από την Mon Rêve

Η Mon Rêve λανσάρει το νέο Lip Balm Pod, ένα ιδιαίτερα ενυδατικό lip balm που χαρίζει υγιή και απαλά χείλη όλο τον χρόνο. Η πλούσια, βουτυρένια υφή του, εμπλουτισμένη με λάδι καρύδας, θρέφει και αναζωογονεί τα χείλη σε βάθος, διατηρώντας τα ενυδατωμένα και λαμπερά. Διατίθεται σε τέσσερις φρουτένιες γεύσεις, φράουλα, καρύδα, καρπούζι και μύρτιλο και προσφέρει ένα διακριτικό χρώμα στα χείλη. Το Lip Balm Pod διατίθεται σε πρακτική, pocket-friendly συσκευασία , η οποία περιέχει ένα μίνι ενσωματωμένο καθρέφτη στο καπάκι της για εύκολη εφαρμογή.

Νέα συλλογή The Motley Goat

Με έμπνευση από τη διαστημική εποχή, η The Motley Goat παρουσιάζει τη νέα της συλλογή για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 υπό τον τίτλο Cosmic Candy. Η συλλογή έχει σαφείς επιρροές από το στιλ των δεκαετιών ’60-’70, που χαρακτηρίστηκαν από την κούρσα του διαστήματος. H σημασία της εξερεύνησης του διαστήματος ενθουσιάζει ακόμα, ενώ το 2022 φέρνει στο προσκήνιο την προοπτική των διαστημικών ταξιδιών για όλους.

Ο motley astronaut, τα vintage ρομπότ εποχής, τα σκάφανδρα της ανακάλυψης, αλλά και τα ATIA της συλλογικής φαντασίας των δεκαετιών αυτών, ενσωματώνονται στην καλοκαιρινή συλλογή ρούχων της The Motley Goat, για άνδρες και γυναίκες. Η συλλογή Cosmic Candy στοχεύει να αποτυπώσει τη σημερινή μεταβαλλόμενη αισθητική των ανδρικών και γυναικείων ενδυμάτων, ενώ καλύπτει τις ανάγκες για ολοκληρωμένες εμφανίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με σταθερή έμφαση στην άνεση, την ποιότητα και την κομψότητα.