-->

Ο οίκος Guerlain ερευνά βιώσιμες εναλλακτικές

Το νέο άρωμα του οίκου Guerlain Aqua Allegoria Nerolia Vetiver περιέχει μεν τις κλασικές νότες νερολί και βετιβέρ, αλλά και τη νέα βιολογική αλκοόλη από παντζάρι που χρησιμοποιείται πλέον σε όλη τη σειρά Aqua Allegoria. Η ανάπτυξη του βιολογικού οινοπνεύματος έγινε στο πλαίσιο προσπαθειών υπέρ της βιωσιμότητας, ενώ τονίζεται ότι τα αρώματα γενικά αποτελούνται από 70-80% αλκοόλη. Το 2021 μάλιστα, ο οίκος έγινε μέλος της μη κερδοσκοπικής ένωσης Union for Ethical Biotrade (UEBT), που προωθεί το υπεύθυνο sourcing α’ υλών. Η UEBT ελέγχει και αξιολογεί τους προμηθευτές της εταιρείας με κριτήρια τον σεβασμό στη βιοποικιλότητα και την αναγεννητική γεωργία, αλλά και τη δίκαιη αμοιβή και μεταχείριση όσων απασχολούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Πέρα από το γεγονός ότι ως μεγάλη εταιρεία έχει τη δύναμη να πείσει τους προμηθευτές της να υιοθετήσουν νέες μεθόδους, ο γαλλικός οίκος δεν προμηθεύεται ύλες από χώρες με προβλήματα αποψίλωσης ή ερημοποίησης. Θετικά βλέπει η Cécile Lochard, Chief Sustainability Officer της εταιρείας, το γεγονός ότι ενώ πριν λίγα χρόνια ήταν δύσκολο να πειστούν οι μάρκετερς για τη σπουδαιότητα της βιωσιμότητας, τώρα αυτό έχει αλλάξει άρδην, με τη διαφάνεια να είναι πλέον κρίσιμης
σημασίας.

(Πηγή: Voguebusiness.com)

Η Victoria’s Secret επενδύει σε επιχειρήσεις γυναικών

Η εταιρεία εσωρούχων και ομορφιάς Victoria’s Secret αποκάλυψε πλάνα της τη Δευτέρα για δωρεά 7 εκατ. δολαρίων σε επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί ή/και διοικούνται από γυναίκες, με στόχο να τις βοηθήσει στην ανάπτυξή τους και με αποστολή να γίνει «ο μεγαλύτερος και καλύτερος συνήγορος των γυναικών». Η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Amplifyher Ventures θα επιλέξει τις υποψήφιες.

«Ως εταιρεία, της οποίας η βάση αποτελείται από σχεδόν 90% γυναίκες, το να διασφαλίσουμε ότι οι γυναίκες εκπροσωπούνται και υποστηρίζονται στις σταδιοδρομίες τους είναι εξαιρετικά σημαντικό για μάς», δήλωσε ο CEO Martin Waters. Σε δελτίο τύπου, η εταιρεία αναγνώρισε ότι υπάρχει έμφυλο χάσμα στο ζήτημα της χρηματοδότησης για επιχειρήσεις γυναικών, αναφέροντας στοιχεία που υποστηρίζουν ότι το 2019 μόνο το 2,8% της χρηματοδότησης πήγε σε επιχειρήσεις διοικούμενες από γυναίκες, με πτώση στο 2,3% το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με τη Victoria’s Secret, οι εταιρείες με γυναίκα στη διοίκηση φέρνουν υψηλότερα έσοδα ανά δολάριο επένδυσης, τουλάχιστον 2 φορές συχνότερα από τις εταιρείες που διοικούνται από άνδρα. Η εταιρεία δεσμεύθηκε επίσης να συνεργάζεται στο μέλλον με περισσότερες γυναίκες επιχειρηματίες στον κλάδο των εσωρούχων και μαγιό. Από την πλευρά της Amplifyher Ventures, η ιδρύτρια Tricia Black εξέφρασε ενθουσιασμό για τη συνεργασία.

(Πηγή: Wwd.com)

Νέα συλλογή ΑΚ22 από την Peace + Chaos

Η Peace + Chaos παρουσιάζει τη νέα της συλλογή για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2022 με τίτλο Metaphysical Muse, η οποία χαρακτηρίζεται από έντονα γεωμετρικά μοτίβα και ζωηρά χρώματα. Οι σχεδιαστές της μάρκας δημιουργούν ρούχα από ανακυκλωμένα υφάσματα, βαμβακερές ποπλίνες και αέρινα πατρόν, για να σηματοδοτήσουν την αλλαγή της εποχής, ενώ και στη νέα κολεξιόν διατηρούν την boho sharp/wild child αισθητική τους.

Η Peace + Chaos, ως brand, εκφράζει τη δύναμη των αντίθετων ενεργειών που ισορροπούν συμβιωτικά, ενώ εμπνέεται το σύμβολό της από τον ιερό Σταυρό των Ίνκας, με την αποτύπωση της ολιστικής αρμονίας να είναι κεντρικής σημασίας για την ιδεολογία της εταιρείας. Σημειώνεται ότι οι συλλογές Peace + Chaos σχεδιάζονται, παράγονται και τυπώνονται 100% στην Ελλάδα. Τα ρούχα διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας και σε χώρες του εξωτερικού.

Η Nike σταματά τις online πωλήσεις στη Ρωσία

Η Nike Inc ανακοίνωσε την Τρίτη στην επίσημη ρωσική ιστοσελίδα της ότι οι αγορές προϊόντων online δεν είναι πια δυνατές στη Ρωσία, καθώς η εταιρεία δεν μπορεί να εγγυηθεί την παράδοση των εμπορευμάτων στη χώρα. Πρόκειται για μία ακόμη αντίδραση από αμερικανική εταιρεία στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τα στούντιο του Χόλυγουντ Disney, Warner και Sony Pictures να δηλώνουν ότι θα παύσουν τις κυκλοφορίες νέων ταινιών στην Ρωσία.

Πάντως, η ενημέρωση που αναρτήθηκε στην αρχική σελίδα του ρωσικού site της Nike παραπέμπει τους πελάτες της στα πλησιέστερα καταστήματα της μάρκας. Η Nike αποτελεί πολύ καλό παράδειγμα του πώς μπορούν οι ιδιωτικές εταιρείες να επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία, τουίταρε η Ουκρανή βουλευτής Lesia Vasylenko.

(Πηγή: Reuters.com)

Η Vans γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Vans παρουσιάζει τη νέα συλλογή Divine Energy, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η συλλογή δείχνει την ενσωμάτωση όλων εκείνων που αυτοπροσδιορίζονται ως γυναίκες, μέσα από patterns με διαφορετικές χρήσεις ουδέτερων χρωμάτων και patchwork λεπτομερειών, ώστε να αντιπροσωπεύουν την έννοια των πολλών κοινοτήτων που ενώνονται για τον ίδιο σκοπό. Τα βασικά μοντέλα υπόδησης της συλλογής περιλαμβάνουν το Old Skool Divine Energy και το Classic Slip-On με συνδυασμούς γήινων και floral σχεδίων, καθώς και το χαρακτηριστικό Checkerboard print της Vans.

Το La Costa Slide-On ξεχωρίζει με ένα floral σχέδιο με τις λέξεις «fighter, dreamer, healer, leader, advocate, mentor, lover» μεταφρασμένες σε διαφορετικές γλώσσες, πάνω στη σόλα. Το φούτερ της συλλογής για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και το αντίστοιχο παντελόνι είναι και τα δύο oversized, με άνετη εφαρμογή και με μια εκτύπωση που δίνει την εντύπωση του ξεβαμμένου, στο μπροστινό και πίσω μέρος. Το look ολοκληρώνεται με τις κάλτσες Ticker για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με ένα fashion print που απλώνεται σε όλη την επιφάνειά τους.

Για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Vans θα προσφέρει το 2,5% των πωλήσεων της συλλογής -μεταξύ 21 Φεβρουαρίου και 1 Αυγούστου του 2022- ως δωρεά σε οργανισμούς που υποστηρίζουν και ενθαρρύνουν τις γυναίκες όλων των ηλικιών, μέσω του Tides Foundation, μέχρι το ποσό των 200.000 δολαρίων. Στην Ευρώπη, η Vans υποστηρίζει τον οργανισμό Sisterhood με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Silver βραβείο για The Kompany και Pandora στα Influencer Marketing Awards

Η The Kompany και η Pandora απέσπασαν Silver βραβείο στα Influencer Marketing Awards 2022, στην κατηγορία Best Multi-Platform Use for Influencer Marketing για την καμπάνια «Pandora MΕ». Στην καμπάνια της Pandora, το επικοινωνιακό ζητούμενο για τη The Kompany ήταν να υποστηρίξει το λανσάρισμα της «Pandora ME» που αποτελεί τη νέα συλλογή κοσμημάτων του brand και ένα από τα σημαντικότερα, μέχρι στιγμής, λανσαρίσματα της εταιρείας παγκοσμίως.

Το 360ο πλάνο επικοινωνίας που υλοποιήθηκε, είχε στόχο να αναδείξει και να επικοινωνήσει δημιουργικά τη συλλογή, αναδεικνύοντας παράλληλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία και η υλοποίηση μιας φρέσκιας καμπάνιας με ισχυρό digital αποτύπωμα, προσεγγίζοντας περισσότερους από 1 εκατ. followers και καταγράφοντας πάνω από 100.000 likes, 650.000 views και 1,5 εκατ. impressions.

Θεόδωρος Γιαρμενίτης, ΠΣΒΑΚ: Στο 1 δισ. ευρώ οι πωλήσεις καλλυντικών το 2021

Στην Ημερίδα της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΠΣΒΑΚ που πραγματοποιήθηκε στις 28/02, ο Πρόεδρος του συνδέσμου Θεόδωρος Γιαρμενίτης τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες των τελευταίων ετών, ο κλάδος επέδειξε αντοχή, σημειώνοντας τζίρο 1 δισ. ευρώ το 2021 και αναγνωρίζοντας ότι σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στην εκτεταμένη διανομή. Ο κλάδος των καλλυντικών φαίνεται να διατηρεί τις τιμές, παρά την αύξηση στα κόστη α’ υλών, ενέργειας και μεταφορικών, αλλά και το Τέλος Ετοιμότητας υπέρ ΕΟΦ, κατά του οποίου κινείται ο σύνδεσμος, χαρακτηρίζοντάς το αντιαναπτυξιακό. Ο Πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι τα lockdowns έπληξαν ιδιαίτερα τις υπηρεσίες κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής, εκ μέρους των οποίων ο ΠΣΒΑΚ αιτείται μείωση ΦΠΑ, καθώς πρόκειται για ΜΜΕ με μεγάλο αριθμό εργαζομένων.

Στο μέτωπο των πωλήσεων, ο Παναγιώτης Μπορέτος, Διευθύνων Σύμβουλος IRI, κατέδειξε τη μείωση το 2021 σε σύγκριση με το 2020, των πωλήσεων προϊόντων ατομικής υγιεινής και ομορφιάς στο κανάλι του σούπερ-μάρκετ, κατά 2,3% σε αξία και 6,9% σε τεμάχια, επισημαίνοντας ότι ο τομέας ατομικής υγιεινής ειδικά βασίζεται σε προσφορές και εκπτώσεις. Μεγάλες μειώσεις σε αξία κατέγραψαν τα κρεμοσάπουνα με -18,7% (22 εκ. ευρώ), οι αφροί ξυρίσματος με -4,6% (6 εκ. ευρώ) και τα αποτριχωτικά με -2,7% (5 εκ. ευρώ), ενώ ανοδικά κινήθηκαν τα αντηλιακά με +14,2% (12 εκ. ευρώ), τα αποσμητικά με +6,4% (36 εκ. ευρώ) και τα conditioners με +4,4% (22 εκ. ευρώ).

Η Omega υπέρ της βιωσιμότητας στο διάστημα

Η Omega συνεργάζεται με την Privateer, εταιρεία μηχανικών δεδομένων που στόχο της έχει το βιώσιμο μέλλον του διαστήματος. Στο πλαίσιο αυτό, χαρτογραφούν διαστημικά αντικείμενα σε τροχιά με πρωτοφανή ακρίβεια και διαφάνεια στις διαδικασίες τους, παίζοντας έτσι κρίσιμο ρόλο στην επιδίωξη της ασφάλειας και της προσβασιμότητας του διαστήματος για όλη την ανθρωπότητα.

Όπως οι αποστολές του Apollo που κατέστησαν το Moonwatch τον πιο διάσημο χρονογράφο στον κόσμο, έτσι και οι αποστολές της Privateer καθοδηγούνται από ένα πλήρωμα τριών ανθρώπων: τον συνιδρυτή της Apple Steve Wozniak, τον CEO και ιδρυτή της Ripcord Alex Fielding και τον αστροδυναμικό και περιβαλλοντολόγο διαστήματος Dr. Moriba Jah.
Καθώς το διάστημα γίνεται προσβάσιμο με ταχείς ρυθμούς, το συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα των σκουπιδιών του διαστήματος θέτει μια υπαρκτή απειλή για τους δορυφόρους που χρειάζεται η κοινωνία μας για κρίσιμες υπηρεσίες όπως η επικοινωνία, η αναγνώριση και παρακολούθηση του κλίματος.