Η Puma αποδίδει τη μεγάλη απήχηση της μάρκας στις επιτυχίες των χορηγούμενων αθλητών της στους Ολυμπιακούς του Τόκυο, με τις πωλήσεις του «εξαιρετικού έτους» 2021 να αυξάνονται κατά 31,7% στα 6,81 δισ. ευρώ. Ανά περιφέρεια, η Αμερική σημείωσε +53,9%, η EMEA +28,2% και η Ασία +10,6%.
Ταχύτερη ανάπτυξη σημείωσαν τα υποδήματα με +36%, ενώ τα ενδύματα ανέβηκαν 8,6% και τα αξεσουάρ 27,2%. Στρατηγικές προτεραιότητες για την εταιρεία παραμένουν η περαιτέρω βελτίωση της απήχησης της μάρκας και η ανάπτυξη ολοκληρωμένης προσφοράς για τις γυναίκες, ενώ θέλει να ενδυναμώσει τη θέση της στη Β. Αμερική ανανεώνοντας την παρουσία της στο μπάσκετ. Σχολιάζοντας τα εμπόδια στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις πληθωριστικές πιέσεις, ο CEO Bjorn Gulden δήλωσε: «Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά μας σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, αλλά παραμένω πολύ αισιόδοξος για το μέλλον, τόσο του κλάδου μας γενικά, όσο της Puma συγκεκριμένα».
Για να αντιμετωπιστούν τα αυξημένα κόστη μεταφορικών και α’ υλών, θα ανεβούν σταδιακά οι τιμές, δήλωσε ο CEO, για να συμπληρώσει ότι αναμένει πτώση πωλήσεων στην Κίνα το 1ο τρίμηνο, καθώς οι Κινέζοι celebrities εξακολουθούν να αποφεύγουν τη συνεργασία με μάρκες του δυτικού κόσμου. Σημειώνεται ότι οι Puma, Nike και Adidas έπεσαν σε δυσμένεια στη χώρα πέρυσι, κατόπιν δηλώσεων ότι δεν θα προμηθεύονται βαμβάκι από την Xinjiang, ύστερα από αναφορές για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι πωλήσεις της Puma το 4ο 3μηνο του 2021 έπεσαν 27% στην Κίνα, ενώ ανέβηκαν στην υπόλοιπη Ασία.
(Πηγή: Reuters.com, Marketingweek.com)