Σε απεργία εργαζόμενοι του οίκου Louis Vuitton

Την περασμένη Πέμπτη, εκατοντάδες εργαζόμενοι από 3 εκ των 18 εργοστασίων Louis Vuitton στη Γαλλία, κατέβηκαν σε απεργία που διοργανώθηκε από τα σωματεία εργαζομένων CGT (Γενική Εργατική Συνομοσπονδία) και CFDT (Γαλλική Δημοκρατική Συνομοσπονδία Εργασίας) απαιτώντας καλύτερους μισθούς και διαμαρτυρόμενοι εναντίον των αλλαγών στις ώρες εργασίας που προτείνει η διοίκηση.

«Ο Louis Vuitton προσέφερε μέση αύξηση μισθού 150 ευρώ μηνιαίως, μαζί με μείωση ωραρίου από τις 35 στις 33 εβδομαδιαίως», δήλωσε ο όμιλος, λέγοντας ότι δεσμεύεται να διατηρήσει την ισορροπία εργασίας και προσωπικής ζωής για τους εργαζομένους του. Εργαζόμενοι στις πόλεις Ανιέρ, Σαρά και Ισουντέν αποχώρησαν κατά την αλλαγή βάρδιας, αντιδρώντας σε αυτό που οι ίδιοι θεωρούν δυσμενή συνέπεια της πρότασης του ομίλου.

Σύμφωνα με τον Thomas Vacheron του τομέα υφασμάτων και δερματίνων ειδών του CGT, ο οίκος επιδιώκει να μειώσει το ποσό που δαπανά σε υπερωρίες. Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, διαπραγματεύσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη από το φθινόπωρο, αλλά την Τρίτη η διοίκηση ζήτησε από τα σωματεία να αποδεχθούν την πρότασή της, προκαλώντας την αντίδρασή τους.

(Πηγή: Fashionnetwork.com)

Η παγκόσμια αγορά ομορφιάς μεταμορφώθηκε λόγω της πανδημίας

Η παγκόσμια αγορά ομορφιάς έχει μεταμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με τον CEO της L’Oréal Nicolas Hieronimus, με «τους καταναλωτές να θέλουν περισσότερη υγεία και ασφάλεια στα προϊόντα τους, περισσότερη διαφάνεια, βιωσιμότητα και επιστήμη, σε μια όλο και πιο ψηφιακή αγορά», όπως σχολίασε την περασμένη Πέμπτη κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας. «Αυτό που κάνει τη L’Oréal πραγματικά ανθεκτική είναι η μεταμόρφωσή μας σε θέματα τεχνολογίας της ομορφιάς και βιωσιμότητας», δήλωσε ο Nicolas Hieronimus.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη τόσο για την ανάπτυξη των εσόδων της, με προωθητικές ενέργειες και επιμέρους στρατηγικές για το λιανεμπόριο, όσο και στο θέμα της σύνθεσης των προϊόντων. Θεωρεί ότι τα σχετικά εργαλεία γλυτώνουν πολύ χρόνο για την εταιρεία, καθώς τροποποιούν μια φόρμουλα ώστε να συμβαδίζει με τους στόχους βιωσιμότητας, αλλά και με το ρευστό κανονιστικό πλαίσιο. Η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει επίσης στην εταιρεία να επεξεργάζεται τα σχόλια που γίνονται online για τα προϊόντα στην ερευνητική βάση δεδομένων της, ενώ ήδη εξερευνά τους νέους κόσμους του gaming και του metaverse.

(Πηγή: WWD.com)

Η Shiseido γιορτάζει 150 χρόνια

Η Shiseido σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 150 ετών στον χώρο της ομορφιάς με την κυκλοφορία της σειράς Essential energy, η οποία αποκαλύπτει τη νέα τεχνολογία Hyaluronic acid RED. Πρόκειται για συνδυασμό 3 υαλουρονικών οξέων υψηλής απόδοσης, μαζί με εκχύλισμα ρίζας Ginseng και την τεχνολογία Lifeblood, με στόχο τη μέγιστη ενυδάτωση του δέρματος. Η σειρά περιλαμβάνει την Essential Energy Hydrating Cream, κρέμα-gel με ανάλαφρη υφή, για όλους τους τύπους δέρματος, που ενυδατώνει άμεσα το δέρμα και την Essential Energy Hydrating Day Cream, με ελαφριά σύνθεση και φίλτρο SPF20, ειδικά σχεδιασμένη για την πρόληψη των πρόωρων σημαδιών της γήρανσης. Και για τα 2 προϊόντα διατίθεται συσκευασία refill.

Πρωτοπόρος στη δημιουργία υαλουρονικού οξέος, η Shiseido ξεκίνησε την παραγωγή του χρησιμοποιώντας τη βιοτεχνολογία από το 1985, αντικαθιστώντας το έως τότε κυρίαρχο υαλουρονικό που προερχόταν από ζώα, το οποίο ήταν λιγότερο ασφαλές και μη συμβατό με τους κανόνες της ηθικής. Το 1996, η Shiseido δημιούργησε και το Super bio-hyaluronic acid, το οποίο έχει μεγάλη συγγένεια με το δέρμα αλλά διπλάσια δύναμη και προμηθεύει πάνω από 400 εργαστήρια για περισσότερα από 30 χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Shiseido διατίθεται στην Ελλάδα από τη Notos Com.

Η Benetton λανσάρει ηλεκτρονικά την Casa Benetton

Η Casa Benetton, η νέα συλλογή με αντικείμενα εσωτερικής διακόσμησης που προέκυψε από τη συνεργασία του Ομίλου United Colors of Benetton και της εταιρείας Bergner Group, είναι τώρα διαθέσιμη διαδικτυακά. Η σειρά Casa Benetton δημιουργήθηκε προκειμένου να διαδώσει στα σπίτια την αισιοδοξία που διακατέχει τη United Colors of Benetton και περιλαμβάνει ποικιλία υφασμάτων για καθημερινή χρήση, είναι ιδανικά τόσο για το εσωτερικό του σπιτιού – κουζίνα, μπάνιο, κρεβατοκάμαρα – όσο και για το εξωτερικό.

Τα προϊόντα συνδυάζουν τη λειτουργικότητα της Bergner Group και το στυλ της Benetton, που δίνει έμφαση στα μονόχρωμα υφάσματα με τα γεωμετρικά σχήματα και τα πολύχρωμα υφάσματα με τα διακριτικά σχέδια. Η σειρά περιλαμβάνει επίσης και μία συλλογή αποκλειστικά με άσπρα και μαύρα αντικείμενα, και μία άλλη με χρώματα αποκλειστικά φυσικής προέλευσης. Ολόκληρη η σειρά δημιουργήθηκε γύρω από το κεντρικό θέμα της βιωσιμότητας, μιας αξίας που διέπει και ενώνει την Benetton και την Bergner Group. Τα προϊόντα κατασκευάζονται με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, με προσεκτική επιλογή πρώτων υλών και βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού.

Νέα εταιρική ταυτότητα για τη La Prairie

Ο ελβετικός οίκος πολυτελούς περιποίησης La Prairie εμπνέεται από την κληρονομιά του, ώστε να επανεξετάσει το εμβληματικό του λογότυπο, το οποίο έχει μείνει σταθερό από το 1978, ενισχύοντας περαιτέρω την ελβετική του ταυτότητα και τις ρίζες του. Το νέο λογότυπο συνοδεύεται από μια νέα γραφική ταυτότητα, η οποία αποκαλύφθηκε στην πρώτη επικοινωνιακή καμπάνια της La Prairie «Hold Time in Your Hands» που λανσαρίστηκε παγκοσμίως στις 25 Ιανουαρίου. «Καθώς ο κόσμος αλλά και ο οίκος μας εξελίσσονται, αισθανθήκαμε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να επανατοποθετήσουμε το λογότυπό μας.

Άθικτο για σχεδόν πενήντα χρόνια, αυτό το νέο λογότυπο αντιπροσωπεύει ένα βασικό ορόσημο στην ιστορία του brand. Είναι ένας τρόπος για εμάς να εξυμνήσουμε το παρελθόν μας, κοιτάζοντας συνεχώς στο μέλλον μας», δήλωσε ο Greg Prodromides, Chief Marketing Officer της La Prairie. Το νέο λογότυπο της La Prairie είναι εμπνευσμένο από την πρώτη εικαστική έκφραση της Clinique La Prairie την δεκαετία του 1930. Το νέο λογότυπο συνοδεύεται από μια νέα σφραγίδα υπογραφής, και τα δύο θα λανσαριστούν στα προϊόντα La Prairie και στα σημεία πώλησης τους επόμενους μήνες.

Στο -22% οι πωλήσεις καλλυντικών στα φαρμακεία

Νέα πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις καλλυντικών στα φαρμακεία λιανικής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα IQVIA Weekly Data, την περίοδο 24/01/22-30/01/22 οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 22,3% (-175,3 χιλ. τμχ.), έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2021 (25/01/21-31/01/21). Η κατηγορία με τη μεγαλύτερη μεταβολή είναι τα προϊόντα ομορφιάς, οι πωλήσεις των οποίων μειώθηκαν κατά 2,2% (-3,5χιλ. τμχ.). Υπενθυμίζεται ότι, τα IQVIA Weekly Data συλλέγονται από πάνω από 2.000 φαρμακεία, σε όλη την Ελλάδα, και αποτυπώνουν την αγορά σε 70 περιοχές.

Τη μεγαλύτερη δέσμευσή της προς τις γυναίκες ανακοίνωσε η Adidas

Η Adidas συνεχίζει την ιστορία του Impossible Is Nothing με την ανακοίνωση της μεγαλύτερης δέσμευσής της προς τις γυναίκες, υποστηρίζοντας όσες γυναίκες καταρρίπτουν εμπόδια και οδηγούν προς την ισότητα των φύλων, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Η καμπάνια Impossible Is Nothing αυτή τη σεζόν διηγείται ιστορίες γυναικών που έκαναν το αδύνατο δυνατό.

Στη σειρά ταινιών I’m Possible, η οποία βγήκε χθες στον αέρα, πρωταγωνιστούν αθλήτριες όπως η παίκτρια βόλεϊ Tifanny Abreu, και η μπασκετμπολίστρια Asma Elbadawi, η οποία πέτυχε την άρση της απαγόρευσης των χιτζάμπ στο επαγγελματικό μπάσκετ. Επίσης, η δρομέας Fatima Ibrahimi, το μοντέλο με σύνδρομο Down, Ellie Goldstein, η ηθοποιός HoYeon, η δασκάλα γιόγκα Jessamyn Stanley και η 13χρονη χρυσή Ολυμπιονίκης στο skateboarding Momiji Nishiya.