-->

Προσιτή πολυτέλεια από τη Marianna Lemos

Το brand Marianna Lemos εξελίσσεται δυναμικά, αφουγκράζεται τις ανάγκες και τους ρυθμούς της σύγχρονης γυναίκας και δημιουργεί νέα σειρά κοσμημάτων στη λογική της προσιτής πολυτέλειας. Οι νέες συλλογές περιλαμβάνουν χειροποίητα κοσμήματα από ασήμι και χρυσό, με ημιπολύτιμους λίθους και κρύσταλλα. Ως σχεδιάστρια απευθύνεται κυρίως σε κορίτσια και γυναίκες ανεξάρτητες και ανεπιτήδευτα κομψές, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις.

Τα κοσμήματα που δημιουργεί μπορούν να φορεθούν κάθε στιγμή της ημέρας, ενώ έχουν έντονο το ελληνικό μεσογειακό στυλ. Τα κοσμήματά της κατασκευάζονται από ντόπιους τεχνίτες στην Αθήνα. «Είμαι πολύ περήφανη που οι δημιουργίες μου κατασκευάζονται στην Ελλάδα, όπου ο ήλιος πάντα λάμπει!», παραδέχεται. Παράλληλα, προσφέρει ένα ποσοστό από τις πωλήσεις ορισμένων κοσμημάτων της υπέρ του Συλλόγου Ελπίδα, όπου έχει ρόλο Αντιπροέδρου.

Καινοτομία και προσαρμοστικότητα καθιστούν ανθεκτικό το luxury

Καινοτομία και προσαρμοστικότητα έδωσαν τη δυνατότητα στους μεγάλους παίκτες του luxury να ανακάμψουν ήδη από την πανδημική κρίση, ενώ -ενστερνιζόμενοι τις αξίες της βιωσιμότητας και της συμπερίληψης- ανανέωσαν την ιδέα της πολυτέλειας. Για το μέλλον, διαφαίνονται κάποιες τάσεις κοινές σε όλους τους τομείς του luxury business, είτε πρόκειται για ρολόγια και αυτοκίνητα, είτε για μόδα. Η τεχνολογία κατά τη διάρκεια της πανδημίας έδωσε στις εταιρείες τη δυνατότητα όχι μόνο να συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά και να εξερευνήσουν περαιτέρω τις ψηφιακές τους δυνατότητες.

Ο Balenciaga, για παράδειγμα, μετέτρεψε τη φθινοπωρινή κολεξιόν του 2021 σε διαδραστικό ταξίδι, ενώ η επίδειξη Burberry για τη σεζόν Α/Κ 2021 μεταδόθηκε σε πλατφόρμα gaming. Επίκαιρα παραμένουν τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα και οι μεγάλοι όμιλοι σχεδιάζουν τη μακροπρόθεσμη υλοποίηση πρακτικών βιωσιμότητας και την προώθηση της διαφορετικότητας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν από το Mission 1.5° της Chanel για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μέχρι τα ειδικά προγράμματα οίκων όπως οι LVMH και Gucci που προάγουν τη διαφορετικότητα.

Μια ακόμη καίρια τάση είναι οι συνεργασίες, είτε ανάμεσα σε διαφορετικούς κλάδους luxury, είτε μεταξύ luxury και τέχνης. Η McLaren συνεργάστηκε με τον οίκο Hermès στη δημιουργία ενός hypercar, το κονιάκ Rémy Martin ανέλαβε τη χορηγία γλυπτού για την έκθεση Perriand στο Λονδίνο, ενώ ο οίκος Valentino συνεργάστηκε με 17 ζωγράφους για κάποια από τα σχέδια της συλλογής Φθινόπωρο 2021. Συμπερασματικά, το luxury φαίνεται να εξελίσσεται σε μια από τις πιο επίκαιρες επιχειρηματικές δραστηριότητες σε παγκόσμιο επίπεδο. Η επόμενη γενιά των επαγγελματιών του χώρου θα χρειαστεί να αντιληφθεί τον ευρύτερο ρόλο που παίζει το luxury business για το περιβάλλον και την κοινωνία γενικά.

(Πηγή: CEOtodaymagazine.com)

Νέα συλλογή γυαλιών Karen Millen

Νέα συλλογή γυαλιών ηλίου για τη σεζόν Α/Κ 2022 κυκλοφορεί από το βρετανικό brand Karen Millen, για γυναίκες κάθε ηλικίας. To σχέδιο KM5047 έχει τετράγωνο σκελετό με στρογγυλεμένες ρετρό άκρες και φαρδείς βραχίονες. Διατίθεται σε συνδυασμούς ασετάτ δύο τόνων. Το oversized μοντέλο KM5050 από ασετάτ έχει έντονους βραχίονες με ανάγλυφο animal print που δίνει σύγχρονο τόνο στον κλασικό σκελετό και είναι διαθέσιμο σε μια σειρά από χρώματα, μεταξύ των οποίων η μοντέρνα έκδοση Milky Beige με σχέδιο στην μετόπη.

Ο συνδυασμός ασετάτ με μέταλλο στο σχέδιο KM5049 έχει πιο θηλυκό στυλ, ενώ στους βραχίονες, η χρυσή πλακέτα με το λογότυπο εντάσσει το μοντέλο στα premium αξεσουάρ της μάρκας. Τέλος, στην athleisure κατεύθυνση, η μάρκα προτείνει το μεταλλικό KM7022, ένα κλασικό aviator σχήμα, με έμπνευση από τις σχεδιαστικές ιδέες της σειράς κοσμημάτων Karen Millen. Το brand γυαλιών Karen Millen διανέμεται κατ’ αποκλειστικότητα στην ελληνική αγορά από την Opticomm Hellas.

Αμφιλεγόμενη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου από retailers στις ΗΠΑ

Αμερικανικά καταστήματα όπως τα Macy’s και Bloomingdale’s, αλλά και άλλοι μεγάλοι λιανέμποροι στις ΗΠΑ, υιοθετούν, χωρίς να το ανακοινώνουν, την αμφιλεγόμενη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων ως όπλο εναντίον των ληστειών. Αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο προσπάθειας να μετατραπούν οι υπάρχουσες κάμερες ασφαλείας σε εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία μπορεί να αναγνωρίζει αυτόματα ανθρώπους, αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων και άλλες πληροφορίες.

Η τεχνολογία διαδίδεται λόγω αυξημένων περιστατικών κλοπής, με τις οργανωμένες κλοπές ειδικά να έχουν ανεβεί κατά 60% από το 2015, σύμφωνα με την εθνική ομοσπονδία λιανεμπορίου των ΗΠΑ. Αυτή η τεχνολογία είναι αμφιλεγόμενη, διότι έρευνες έχουν δείξει ότι συχνά είναι ανακριβής στην αναγνώριση μαύρων ατόμων και γυναικών, με το ποσοστό λάθους να ανέρχεται στο 35% όταν το σύστημα είναι χαμηλής ποιότητας.

Παρά τις βελτιώσεις, ακόμη ταυτοποιούνται λανθασμένα Αφροαμερικανοί και Ασιάτες κατά 10 έως 100 φορές συχνότερα σε σχέση με λευκούς άνδρες, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει εσφαλμένες συλλήψεις. Πόλεις όπως το Σαν Φρανσίσκο, η Μιννεάπολη και η Βοστώνη απαγορεύουν στους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων, ενώ εταιρείες όπως οι Amazon και Microsoft δεν πουλάνε πια τέτοια συστήματα στην αστυνομία. Εντούτοις, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα προωθούν συστηματικά τα προϊόντα τους σε retailers, οι οποίοι εν τέλει μοιράζονται το υλικό που συγκεντρώνουν με την τοπική τους αστυνομία.

Η σχετική τεχνολογία επλήγη στην αρχή της πανδημίας όταν όλοι άρχισαν να φορούν μάσκα, αλλά οι εταιρείες προσάρμοσαν τους αλγορίθμους τους ώστε να “βλέπουν” και καλυμμένα πρόσωπα. Μολονότι η ακρίβεια των αποτελεσμάτων βελτιώθηκε, τα ποσοστά επιτυχίας παραμένουν ασταθή. Ελάχιστα καταστήματα παραδέχονται ότι χρησιμοποιούν τέτοια συστήματα, φοβούμενοι την αντίδραση των καταναλωτών. Η αλυσίδα Rite Aid εφάρμοζε την τεχνολογία για περίπου μια δεκαετία σε εκατοντάδες σημεία, αλλά σταμάτησε έπειτα από έρευνα που αποκάλυψε ότι το λογισμικό επιστρατευόταν κυρίως σε γειτονιές με μη-λευκό πληθυσμό χαμηλού εισοδήματος. Άλλοι, όπως οι Target και Home Depot, δοκίμασαν την τεχνολογία στο παρελθόν, αλλά ισχυρίζονται ότι δεν τη χρησιμοποιούν πια.

(Πηγή: Forbes)

Νέα συλλογή Fjllrven S/S 2022

Με μήνυμά της «See you out there», η Fjällräven παρουσιάζει τη νέα της συλλογή για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, με ανδρική και γυναικεία σειρά. Πιστή στη δέσμευσή της να κάνει τη φύση προσιτή σε όλους, αναπτύσσει λειτουργικό ρουχισμό και εξοπλισμό, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το γυναικείο Abisko Trekking Pro κολάν, το ανδρικό Keb Agile παντελόνι και την ανανεωμένη σειρά Vardag. Το νέο γυναικείο κολάν Abisko Trekking Pro έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες γυναικών πεζοπόρων, επιτρέποντας ελευθερία κινήσεων, ενώ είναι ανθεκτικό στην τριβή και στεγνώνει εύκολα.

Το ανδρικό παντελόνι πεζοπορίας Keb Agile είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πολυαμίδιο και το υλικό G-1000 Air stretch, για επιπλέον ελαστικότητα και ανθεκτικότητα.
Η σειρά Vardag ανανεώνεται με ελαφριά fleece πουλόβερ με τσέπες με φερμουάρ, από 100% ανακυκλωμένο πολυεστέρα. Ο χρωματισμός τους πραγματοποιείται με τη χρήση πιο βιώσιμης διαδικασίας, που απαιτεί 70% λιγότερο νερό και 80% λιγότερες χημικές ουσίες συγκριτικά με τις συμβατικές τεχνικές. Η Fjällräven σήμερα διατίθεται σε περισσότερες από 70 χώρες και στην Ελλάδα από τη Freedom Ltd.

Η Adidas επενδύει στις γυναίκες των σπορ

Η Adidas αυξάνει σημαντικά την επένδυσή της στα γυναικεία αθλητικά ρούχα και παπούτσια, δήλωσε η εταιρεία στο πλαίσιο του λανσαρίσματος της νέας καμπάνιας Impossible is Nothing. Η μάρκα θα επενδύσει «περισσότερο από ποτέ άλλοτε» στις γυναίκες στον αθλητισμό, εξέλιξη που θα φανεί τόσο στα νέα προϊόντα όσο και τη νέα γλώσσα μάρκετινγκ. Η Vicky Free, senior VP global marketing της εταιρείας, αναζήτησε τα τυφλά σημεία που δεν ήταν στην αντίληψη της εταιρείας, με στόχο να εντοπίσει πού δεν έχουν καλυφθεί ακόμη οι γυναικείες ανάγκες.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, το παπούτσι Adidas Ultra Boost σχεδιάστηκε ειδικά για γυναικεία πόδια και θα κυκλοφορήσει σύντομα, ενώ η εταιρεία θα λανσάρει πλήρη γκάμα αθλητικών σουτιέν σε 72 μεγέθη, κατόπιν έρευνας που έδειξε ότι το 90% των γυναικών δεν έχει αθλητικό στηθόδεσμο με σωστή εφαρμογή. «[Έχουμε] γυναίκες σχεδιάστριες, γυναίκες στην ανάπτυξη νέων προϊόντων» δήλωσε η Free. «Φέρνουμε στην αγορά προϊόν για γυναίκες, από γυναίκες». Η Adidas θα είναι χορηγός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών το 2023, ενώ έχει εντείνει και τη συμμετοχή της στο γυναικείο Champions League και το Euro της Uefa.

(Πηγή: Voguebusiness.com)

H Orloff Beauty αναθέτει στην Concept

Η Concept Communication Strategies ανέλαβε το συνολικό πλάνο Στρατηγικής Επικοινωνίας της εταιρείας Orloff Beauty. Η εταιρεία εκπροσωπεί σε Ελλάδα και Κύπρο τρία premium brands του χώρου της ομορφιάς, τη Valmont, τη Cinq Mondes και την Etat Libre d’Orange. Η συνεργασία με την Concept Communication Strategies σηματοδοτεί τη στοχευμένη τοποθέτηση των brands μέσα από τις υπηρεσίες Στρατηγικής Επικοινωνίας, Media Relations, Social Media Management, Influencers Activation και Event Management. Η Valmont, κυρίαρχη στις αντιγηραντικές θεραπείες από το 1985, διαιωνίζει την τεχνογνωσία των ελβετικών κυτταρικών καλλυντικών με αποτελεσματικές θεραπείες περιποίησης που δίνουν άμεσα, μακροχρόνια αποτελέσματα.

Η Cinq Mondes είναι γαλλική εταιρεία προϊόντων περιποίησης με organic συνθέσεις και φυσικά συστατικά. Πρόκειται για ένα «βοτανικό» brand αφοσιωμένο στην πιο αγνή διαδικασία περιποίησης της επιδερμίδας και ένα από τα πρώτα brands παγκοσμίως που επέλεξαν την αποφυγή χρήσης πετροχημικών στις συνθέσεις των προϊόντων του. Τέλος, η Etat Libre d’ Orange είναι ένας φιλόδοξος, τολμηρός οίκος αρωματοποιίας από το Παρίσι που πλέον διατίθεται και στην Ελλάδα.