Οι millennials της Κίνας επιλέγουν niche ετικέτες

Οι εισαγόμενες niche ετικέτες κερδίζουν έδαφος στην Κίνα και ο λόγος φαίνεται να είναι ότι όλο και περισσότεροι Κινέζοι της Γενιάς Ζ και millennials, χρησιμοποιούν τις αγορές ενδυμάτων για να διαφοροποιηθούν από τους ομοτίμους τους, με επιλογές που κινητοποιούνται λιγότερο από το status, όπως ίσχυε για τις προηγούμενες γενιές. Αυτό ευνοεί τις λιγότερο γνωστές μάρκες, οι οποίες διαφοροποιούνται από τις μεγάλες luxury ετικέτες που πλέον βρίσκονται παντού στη χώρα. Ανεξάρτητες multi-brand μπουτίκ έχουν συμβάλει σε αυτήν τη μεταβολή, καθώς οι ιδιοκτήτες τους είναι συντονισμένοι με τις διεθνείς τάσεις.

Ξένες πλατφόρμες e-commerce που φιλοξενούν πολλές μικρές ετικέτες επίσης έχουν κάνει τις μάρκες αυτές προσβάσιμες, όπως για παράδειγμα το Farfetch, που έχει παρουσία στην Κίνα από το 2019. Αυτή η αλλαγή φαίνεται να εντάσσεται σε γενικότερη μεταβολή νοοτροπίας στη χώρα, με τους καταναλωτές να είναι πλέον πιο διακριτικοί στην επίδειξη πλούτου. Αυτό είναι πιο εμφανές στις μεγαλύτερες πόλεις, όπου η κατανάλωση ειδών πολυτελείας έχει ήδη ωριμάσει.

(Πηγή: CNA) (Πηγή: CNA)

Τα δημοφιλέστεα celebrity brands για το 2022

H Kylie Jenner και η Huda Kattan βρίσκονται στην κορυφή της δημοτικότητας των celebrity brands στα προϊόντα ομορφιάς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Money.co.uk. Η online υπηρεσία μελέτησε περισσότερες από 182 εκατ. αναζητήσεις στο Google και 105 εκατ. αναρτήσεις στα social media για το 2021, προκειμένου να διαμορφώσει την κατάταξη του 2022.

Η Huda Beauty, με 5,4 εκατ. αναζητήσεις, είναι πρώτη στα προϊόντα μακιγιάζ και η Kylie Skin, με 2 εκατ. αναζητήσεις, πρώτη στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. Τα 5 κορυφαία celebrity brands στο μακιγιάζ είναι τα: Huda Beauty, Kylie Cosmetics, Fenty Beauty, Jeffree Star Cosmetics, Florence by Mills, ενώ τα αντίστοιχα 5 στο skincare είναι τα: Kylie Skin, Fenty Skin, Supergoop!, Humanrace, Kora Organics.

(Πηγή: WWD, Money.co.uk)

Η Boss λανσάρει το άρωμα Boss The Scent

Ο οίκος Boss παρουσιάζει τους ηθοποιούς Jacob Elordi και Laura Harrier ως τους πρωταγωνιστές της καμπάνιας για το άρωμα Boss The Scent. Ο ηθοποιός Jacob Elordi, πρωταγωνιστής της σειράς Euphoria, είναι το νέο μέλος της αρωματικής οικογένειας Boss. Μιλώντας για τη νέα καμπάνια, ο ηθοποιός σχολιάζει: «Με έναν πρωτόγονο τρόπο, το άρωμα παίζει τεράστιο ρόλο στην έλξη. Η έλξη είναι τόσο θέμα χημείας όσο και μυαλού».

Η ηθοποιός Laura Harrier, star της σειράς Hollywood του Netflix, έχει εμφανιστεί και στην καμπάνια του Boss Alive το 2020 και δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μου τιμή και είμαι ενθουσιασμένη που η σχέση μου με τον οίκο Boss συνεχίζεται». Το σχετικό film σκηνοθετεί ο Marco Prestini. Τα αρώματα Boss διατίθενται στην ελληνική αγορά από τη Γρ. Σαράντης.

Βράβευση της Greek Chic Handmades στον διαγωνισμό FedEx Small Business Grant

Η FedEx Express ανακοίνωσε τους νικητές του διαγωνισμού Small Business Grant στην Ευρώπη και έπαθλο 10.000 ευρώ απονεμήθηκε στην ελληνική εταιρεία Greek Chic Handmades.
Στη φετινή ευρωπαϊκή διοργάνωση η byACRE, start-up στη Δανία που σχεδιάζει και παράγει λύσεις για άτομα με μειωμένη κινητικότητα, κέρδισε το μεγάλο βραβείο των 50.000 ευρώ. Παράλληλα, 15 μικρές επιχειρήσεις βραβεύτηκαν με Βραβείο Κοινού αξίας 10.000 ευρώ. Νικήτρια με τις χειροποίητες δημιουργίες ήταν η Greek Chic Handmades, η οποία κατασκευάζει χειροποίητα δερμάτινα σανδάλια και αξεσουάρ με εξατομίκευση από το χρώμα του δέρματος ως τις κορδέλες.

Ο διαγωνισμός Small Business Grant της FedEx ιδρύθηκε το 2012 με στόχο να υποστηρίξει την ανάπτυξη επιχειρήσεων με έως 50 υπαλλήλους. Στην προηγούμενη φάση του διαγωνισμού, μια ακόμη μικρή ελληνική επιχείρηση, η Pandrosia, επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό. Η εταιρεία καλλιεργεί βιολογική αλόη βέρα στα κτήματά της στην Κω, το νησί του Ιπποκράτη, και τη χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει μια σειρά από φυσικά προϊόντα διατροφής και περιποίησης.

Σε διπλασιασμό των πωλήσεών της στοχεύει η ως το 2030

Ο σουηδικός όμιλος μόδας H&M αφήνει πίσω του την πανδημία, ανακοινώνοντας την περασμένη Παρασκευή μεγαλύτερη αύξηση από την αναμενόμενη στα κέρδη τριμήνου και μεγαλύτερη επένδυση, με στόχο να διπλασιάσει τις πωλήσεις του ως το 2030. «Κλείσαμε το έτος δυνατά, με τις πωλήσεις να επιστρέφουν σε προ-πανδημικό επίπεδο και την κερδοφορία καλύτερη από ό,τι τα τελευταία χρόνια», δήλωσε η CEO Helena Helmersson. Τα κέρδη προ φόρων το διάστημα Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου ανέβηκαν κατά 64% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 640 εκατ. δολάρια, τη στιγμή που αναλυτές πρόβλεπαν 580 εκατ.. Σε σύγκριση με το τελευταίο 3μηνο του 2019, η κερδοφορία ήταν 43% πάνω.

Το 2021, οι πωλήσεις ανήλθαν στα 21 δισ. δολάρια και τα κέρδη προ φόρων σε 1,5 δισ. δολάρια, από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για περίπου 1,4 δισ. Παράλληλα, ο σουηδικός όμιλος ανακοίνωσε ότι στοχεύει να μειώσει κατά το ήμισυ το αποτύπωμα άνθρακα και σε αυτήν την κατεύθυνση δεν θα δέχεται πια προμήθειες που χρησιμοποιούν καύσιμα με βάση τον άνθρακα.

(Πηγή: Reuters)