Η L’Oréal αναγνωρίστηκε από τον Δείκτη Ισότητας των Φύλων του Bloomberg 2022

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, η L’Oréal αναγνωρίστηκε από τον Δείκτη Ισότητας των Φύλων του Bloomberg 2022 για τη δημιουργία επιτυχημένου περιβάλλοντος εργασίας με στόχο την ισότητα και τη συμπερίληψη. Ο δείκτης αξιολογεί την ισότητα των φύλων, εστιάζοντας σε 5 πυλώνες: την εκπροσώπηση των γυναικών σε θέσεις ηγεσίας και διαχείρισης ταλέντου, την ισότητα στις αμοιβές ανάμεσα στα δύο φύλα, την κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς, τις πολιτικές ενάντια στην σεξουαλική παρενόχληση, καθώς και την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον.

Η L’Oréal είναι μία από τις 418 εταιρείες σε 45 χώρες και περιοχές που συμμετέχουν στον Δείκτη Ισότητας, έναν από τους εγκυρότερους δείκτες σε θέματα διαφάνειας και ισότητας των φύλων στο εργασιακό περιβάλλον. Η Margaret Johnston-Clarke, Global Chief Diversity, Equity & Inclusion Officer της L’Oréal, δήλωσε: «Είναι τιμή μας που ο Δείκτης Ισότητας των Φύλων του Bloomberg αναγνωρίζει τη L’Oréal, για ακόμα μία φορά, ανάμεσα στις εταιρείες που δίνουν προτεραιότητα στη Διαφορετικότητα, στην Ισότητα και στη Συμπερίληψη». Στον παραπάνω Δείκτη μπορούν να ενταχθούν οι επιχειρήσεις που έχουν χρηματιστηριακή αξία 1 δισ. δολαρίων και άνω.

 

Νέα συλλογή κραγιόν από τη MAC

Η νέα συλλογή Re-Think Pink της MAC παρουσιάζει την απόχρωση του ροζ μέσα από νέα και μοντέρνα οπτική, επανασχεδιάζοντας και επεκτείνοντας την υπάρχουσα γκάμα των ροζ κραγιόν της μάρκας. Το ροζ κραγιόν, παραδοσιακά συνδεδεμένο με τη νεανική ομορφιά και την παιχνιδιάρικη διάθεση, αναβαθμίζεται και ανανεώνεται.

«Η ποικιλόμορφη συλλογή από ροζ κραγιόν προσφέρει μια γκάμα επιλογών από υφές και αποχρώσεις για να εκφράσει την κάθε σας διάθεση», λέει η Keri Blair, Senior National Artist. Από πλήρους κάλυψης γυαλιστερά και ματ φινιρίσματα, έως και διαφανείς υφές, η συλλογή Re-Think Pink ενισχύει τη θέση της MAC στις ροζ αποχρώσεις κραγιόν για όλους. Αποτελείται από ένα συνδυασμό διαχρονικών και νέων ροζ αποχρώσεων, προσφέροντας ποικιλία από τόνους, υφές, φινιρίσματα και απόδοση χρώματος. Η σειρά αποτελείται πλέον από συνολικά 35 αποχρώσεις.

Προϊόντα για τα μαλλιά: Πόσο απαραίτητα είναι;

Μελέτη που πραγματοποίησε ο γερμανικός Σύνδεσμος Καλλυντικών & Αρωμάτων IKW, με τίτλο: «The Importance of Hairstyle and Hair Care for Human Dignity» έδειξε ότι η περιποίηση των μαλλιών δεν έχει μόνο καλλυντική διάσταση, αλλά βελτιώνει σημαντικά την ψυχολογία. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήματα όπως: «πόσο σημαντική είναι η φροντίδα μαλλιών και το styling;», «ποια είναι η σημασία των προϊόντων μαλλιών στην καθημερινότητα;», «πόσο επηρεάζει η φροντίδα των μαλλιών το αίσθημα της αξιοπρέπειας;». Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, η χρήση προϊόντων για τα μαλλιά συμβάλλει καθοριστικά στο αίσθημα αξιοπρέπειας και ικανοποιεί βαθιές ανθρώπινες ανάγκες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, πολλοί δήλωσαν πως αν στερηθούν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν προϊόντα περιποίησης μαλλιών, αισθάνονται σαν να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στην καθημερινή ζωή και ότι δεν είναι εμφανίσιμοι, με τους ερευνητές να κάνουν ειδική αναφορά στα «κλειστά κομμωτήρια» την περίοδο της καραντίνας λόγω COVID-19. Καταλήγουν δε ότι η τακτική χρήση αρκετών προϊόντων περιποίησης μαλλιών θεωρείται απαραίτητη από τους ανθρώπους στη Γερμανία. Όπως σχολιάζει σχετικά ο ΠΣΒΑΚ: «Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι το καλό κούρεμα και η σωστή φροντίδα συμβάλλουν πολύ περισσότερο στην ευζωία από ό,τι μπορεί να πιστεύαμε. Οι ψυχολογικοί και φυσιολογικοί παράγοντες συνδέονται με την φροντίδα των μαλλιών και τα προϊόντα της». Η μελέτη θα δημοσιευτεί στο περιοδικό SOFW.

ΠΣΒΑΚ: Φόρος για πλαστικά συσκευασίας που εισάγονται στην Αγγλία

Από την 1η Απριλίου 2022, ισχύει νέος φόρος στην Αγγλία (UK Plastic Packaging Tax), για πλαστικά υλικά συσκευασίας που περιέχουν λιγότερο από 30% ανακυκλωμένο πλαστικό, όπως ενημερώνει τα μέλη του ο ΠΣΒΑΚ. Ο φόρος εφαρμόζεται σε εταιρείες που εισάγουν προϊόντα στην Αγγλία. Οι εταιρείες θα πρέπει να εγγράφονται στην υπηρεσία HMRC (Her Majesty’s Revenues and Customs) και να καταχωρούν τα στοιχεία ανά τρίμηνο. Ο φόρος είναι 200 λίρες ανά τόνο και πληρώνεται για πάνω από 10 τόνους πλαστικά υλικά συσκευασίας ετησίως. Κάθε υλικό συσκευασίας χρεώνεται ξεχωριστά.

Για παράδειγμα, για ένα σαμπουάν, θα πρέπει το μπουκάλι, το καπάκι και η ετικέτα να περιέχουν τουλάχιστον 30% ανακυκλωμένο πλαστικό για να εξαιρούνται από το φόρο. Για συσκευασίες που αποτελούνται από διαφορετικά υλικά, όλο το βάρος θα θεωρείται πλαστικό, εφόσον το πλαστικό είναι σε μεγαλύτερη περιεκτικότητα. Για παράδειγμα, αν ένα καπάκι αποτελείται από 30g πλαστικό, 20g αλουμίνιο και 20g χαρτί, τότε ο φόρος θα υπολογιστεί για 70g, εφόσον το πλαστικό είναι το βαρύτερο. Όλες οι εταιρείες θα πρέπει να τηρούν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι εξαιρούνται από το φόρο και την περιεκτικότητα των προϊόντων τους σε ανακυκλωμένο πλαστικό, ακόμα και αν δεν είναι υπόχρεες στον φόρο.