Νέα προϊόντα καινοτομίας στην κατηγορία των βαφών λανσάρει η L’Oréal

Δύο νέα προϊόντα που βασίζονται στην τεχνολογία λανσάρει η L’Oréal, μετά από 7 χρόνια έρευνας. Το ένα προϊόν είναι το Colorsonic, συσκευή για χρήση στο σπίτι, η οποία αναλαμβάνει την ανάμειξη του χρώματος και την ομοιόμορφη εφαρμογή. Στα κομμωτήρια θα διατεθεί το σύστημα ενισχυμένης πραγματικότητας Coloright για εικονική δοκιμή χρώματος και επιλογή από τουλάχιστον 1.500 custom αποχρώσεις.Ο Guive Balooch, επικεφαλής του L’Oréal Technology Incubator, υποστηρίζει ότι η τεχνολογία Colorsonic επινοήθηκε ολοκληρωτικά in-house και έχει περισσότερες από 15 πατέντες.

Η όλη συσκευασία περιέχει 54% λιγότερο πλαστικό σε σχέση με το κοινό κουτί βαφής, ενώ τα γάντια που περιέχει είναι επαναχρησιμοποιούμενα. Το επαγγελματικό σύστημα Coloright υποστηρίζεται από πατενταρισμένο αλγόριθμο για επιλογή ακριβούς απόχρωσης. Η συσκευή αναλύει την τρίχα, συνυπολογίζοντας παράγοντες όπως τα λευκά, το μήκος και η πυκνότητα των μαλλιών.

Σύμφωνα με τον Balooch, για τους πελάτες των κομμωτηρίων η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να πετύχουν κάθε φορά το ίδιο χρώμα και το σύστημα Colorsonic θα αποθηκεύει τις λεπτομέρειες της βαφής ώστε να ανακαλούνται σε οποιοδήποτε κομμωτήριο. Με περισσότερα από 100 χρόνια παράδοσης στις βαφές μαλλιών, η L’Oréal είναι η μακροβιότερη και ισχυρότερη εταιρεία στη συγκεκριμένη βιομηχανία των 10 δισ. δολαρίων.
Τα προϊόντα θα λανσαριστούν το 2023.

(Πηγή: Forbes)

 

Η Crocs εξαγόρασε το footwear brand Heydude

To brand υπόδησης Heydude εξαγόρασε η Crocs έναντι 2,5 δισ. δολαρίων, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να «εξαργυρώσει» τη ζήτηση για casual παπούτσια που έχει υποκινηθεί από την πανδημία. Η Heydude ιδρύθηκε το 2008 στην Ιταλία.

Σήμερα, το 43% των πωλήσεών της προέρχονται από online κανάλια και εκτιμάται ότι το σύνολό τους το 2021 ανήλθε στα 570 εκκατ. δολάρια. Από την άλλη πλευρά, η Crocs, η οποία πραγματοποιεί το 37% των πωλήσεών της μέσω e-commerce, ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι εκτιμά ότι οι πωλήσεις της το 2021 θα αυξηθούν κατά 62%-65% από το ρεκόρ του 1,39 δισ. δολαρίων που σημείωσε το 2020.

(Πηγή: Fashion Network)

Ξενοδοχείο και διαμερίσματα σχεδιάζουν οι νέοι ιδιοκτήτες του Selfridges

Σημαντικά σχέδια ανάπτυξης για το Selfridges έχουν οι νέοι ιδιοκτήτες του, για το κατάστημα στην Oxford Street στο Λονδίνο. Μεταξύ άλλων, θα δημιουργηθεί ένα πολυτελές ξενοδοχείο και διαμερίσματα, ενώ ταυτόχρονα θα αναβαθμίσουν το βασικό πολυκατάστημα. Η επιχείρηση εξαγοράστηκε έναντι 4 δισ. λιρών από joint venture της ταϊλανδέζικης εταιρείας Central Group και της Signa που εδρεύει στην Αυστρία.

Ο Dieter Berninghaus, executive chairman της Signa, δήλωσε στους FT ότι ένα νέο ξενοδοχείο και διαμερίσματα που συνδέονται με το flagship κατάστημα του Selfridges θα πρόσθετε «σημαντική αξία». Παλιότερα, λειτουργούσε Selfridges Hotel αλλά έκλεισε το 2008 και ο χώρος που καταλάμβανε κατά κύριο λόγο ήταν κενός έκτοτε, εκτός από προσωρινά projects.

(Πηγή: Fashion Network)

Στη Forestview η e-commerce ανάπτυξη της Qinetiko

Qinetiko λέγεται το νέο premium brand ρούχων με έδρα την Ελλάδα, το οποίο δραστηριοποιείται στην αγορά ρουχισμού και αξεσουάρ Υoga και Pilates, εστιάζοντας στην ηθική της μόδας και στη βιωσιμότητα των υλικών.

Τη συνολική Direct to Consumer στρατηγική για την ανάπτυξη του brand και τη διείσδυση και ανάπτυξη των πωλήσεών του σε αγορές της Ευρώπης, ανέλαβε το εξειδικευμένο Commerce Unit της Forestview. Επίσης, ανέλαβε και το συνολικό redesign του e-commerce site της Qinetiko, με σκοπό την αναβάθμιση της αγοραστικής εμπειρίας των καταναλωτών. Η καμπάνια επικοινωνίας για την Direct to Consumer προώθηση του brand στην Ευρώπη θα ξεκινήσει φέτος.

Από σήμερα έως τις 28 Φεβρουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις

Από σήμερα 10 Ιανουαρίου έως και τις 28 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά οι χειμερινές εκπτώσεις, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος.

Την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 16 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από 11 πμ έως 8 μμ. «Κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε πολύ χαμηλές τιμές, με άψογη εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό. Πληροφορούμε επίσης το καταναλωτικό κοινό ότι οι εταιρίες -μέλη μας έχουν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την πιστή τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων», τονίζει ο ΣΕΛΠΕ στην ίδια ανακοίνωση.

Σε προ πανδημίας επίπεδα επιστρέφει ο κλάδος ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον κλάδο της αλυσίδας ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής -Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), συνεχίσθηκε και τον Οκτώβριο η καλή πορεία της. Σε αυτό συνέβαλαν τόσο η αύξηση των εξαγωγών, κατά 23%, όσο και των λιανικών πωλήσεων στην εγχώρια αγορά κατά 13,5%. Από το δεύτερο τρίμηνο του 2021 και μετά, παρατηρείται σημαντική ανάκαμψη του κλάδου και σταδιακή επιστροφή σε επίπεδα που πλησιάζουν τα προ πανδημίας.

Ειδικότερα στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2021, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής κατέγραψε άνοδο 16,9% στην ένδυση και 9,3% στην κλωστοϋφαντουργία. Οι εξαγωγές, που αποτελούν την «ατμομηχανή» του κλάδου κατέγραψαν σημαντική άνοδο κατά 26,2% και ξεπέρασαν το 1,6 δισ. ευρώ έναντι 1,27 δισ. ευρώ το 2020. Οι εξαγωγές ενδυμάτων σημείωσαν αύξηση 19,6% και άγγιξαν τα 780 εκατ. ευρώ.

Στην κλωστοϋφαντουργία, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 13,9% και ανήλθαν σε 370 εκατ. ευρώ.
Πολύ σημαντική συμβολή σε αυτήν τη θετική πορεία της αλυσίδας έχουν οι εξαγωγές του πρωτογενούς τομέα, του βαμβακιού, οι οποίες κατέγραψαν άνοδο 53%, λόγω κυρίως της αύξησης της τιμής του βαμβακιού και ανήλθαν σε 460 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά στις εισαγωγές, καταγράφηκε αύξηση 10,7%. Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη στις εισαγωγές κλωστοϋφαντουργικών 20%, ενώ οι εισαγωγές ενδυμάτων αυξήθηκαν κατά 7,8%. Τέλος οι λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων στην εγχώρια σημείωσαν σημαντική άνοδο 25,8% και σε αξία έφθασαν τα 2 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία.