Πτώση ρεκόρ τον Νοέμβριο για το online retail στη Μ. Βρετανία

Η μόδα ήταν πρωταγωνιστής στο online retail στη Μ. Βρετανία τον Νοέμβριο. Παρόλο που το online retail βίωσε ίσως τον χειρότερο μήνα του, με κάθε κατηγορία σχεδόν να σημειώνει διψήφια πτώση, η μόδα ήταν η μόνη που κινήθηκε ανοδικά, παρόλο που η άνοδος ήταν μικρή, της τάξης του 0,4%.

Ο πιο πρόσφατος δείκτης, IMRG Capgemini Online Retail Index, ο οποίος παρακολουθεί πάνω από 200 λιανέμπορους στη Μ. Βρετανία, κατέγραψε πτώση της τάξης του 19,8% τον περασμένο μήνα, έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2020- το χαμηλότερο ρεκόρ προς τα κάτω τα τελευταία 21 χρόνια που καταγράφει ο δείκτης. Ο δείκτης παρακολουθεί πάνω από 200 λιανέμπορους. Η πτώση στις online πωλήσεις αποδίδεται εν πολλοίς στην επιστροφή των καταναλωτών στα φυσικά καταστήματα.

(Πηγή: Fashion Network)

Η Farfetch ενισχύει τη δραστηριότητά της στη μεταπώληση πολυτελών αγαθών

Ο ηλεκτρονικός «γίγαντας» των luxury αγαθών Farfetch προχώρησε στην εξαγορά της πλατφόρμας μεταπώλησης Luxclusif. Η εξαγορά αφορά τόσο στην πλατφόρμα όσο και στην ομάδα που εντάσσεται στην Farfetch. Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στη Farfetch να ενισχύσει σημαντικά τη δραστηριότητά της στη μεταπώληση αγαθών μέσω της ανάπτυξης τεχνολογιών και υπηρεσιών, όπως η αυτοματοποιημένη τιμολόγηση, καθώς επίσης ταχύτερη επέκταση της υπηρεσίας μεταπώλησης Farfetch Second Life, τόσο γεωγραφικά όσο και σε επίπεδο κατηγοριών.

Η Luxclusif, η οποία ιδρύθηκε το 2013, περιγράφεται ως ένας «Β2Β πάροχος υπηρεσιών με μία επιτυχημένη λύση που επιτρέπει την απόκτηση, αυθεντικοποίηση και πώληση πολυτελών αγαθών second hand από και προς δημοπρασίες, λιανέμπορους, πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και καταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

(Πηγή: Fashion Network)

Νέο ηλεκτρονικό κατάστημα λανσάρει η Elegance

Η Χ. Μουφτόγλου ΑΕ Elegance παρουσιάζει το καινούργιο, εύχρηστο και δυναμικό της e-shop www.elegance.gr. Στο ηλεκτρονικό της κατάστημα διατίθεται μια μεγάλη γκάμα με πάνω από 2.000 προϊόντα, σουτιέν έως και H Cup, καθώς και ποιότητες όπως μετάξι, κασμίρ, βουάλ βαμβάκι αλλά και από βιώσιμα υλικά. Η Χ. Μουφτόγλου ΑΕ Elegance διαθέτει στην ελληνική αγορά εταιρείες leaders στην αγορά του εσώρουχου, μαγιό και loungewear, όπως Andres Sarda, Maaji, PrimaDonna, Jolidon Online κ.ά.

 

Τα Aesthetic Awards βράβευσαν την καινοτομία στον τομέα της αισθητικής και της ομορφιάς

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, στο Sofitel Athens Airport, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Aesthetic Awards 2022 που διοργανώθηκε από την Boussias. Για 2η συνεχόμενη χρονιά επιβραβεύτηκαν και αναδείχθηκαν οι σημαντικές πρόοδοι της αισθητικής και της ομορφιάς, τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών, όσο και σε επίπεδο θεραπειών και
προϊόντων. Περισσότερα από 170 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Υπουργείων, Φορέων, Ινστιτούτων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες Ομορφιάς, Beauty Bloggers καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες και επαγγελματικούς χώρους ομορφιάς.

Η Τελετή Απονομής ξεκίνησε με την παράδοση των Τιμητικών Βραβείων στην Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας (ΟΣΕΔΑΕ) για την προσφορά της στο Επάγγελμα της Αισθητικού-Κοσμητολόγου, στον Θανάση Γιαγκόπουλο, Επιχειρηματία, για την προσφορά του στο χώρο της Αισθητικής και Κοσμετολογίας και στην Γεωργία Γαμβρούλη, Αισθητικό, για την κοινωνική προσφορά στην εποχή της πανδημίας. Συνολικά, διακρίθηκαν 39 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες της κατηγορίες των βραβείων.

Μεταξύ των μεγάλων νικητών ήταν οι εταιρείες, οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την ενότητα που συμμετείχαν, αποσπώντας το Platinum Βραβείο και ήταν οι: «La beaute» by Mikaela Lypaki, Yellow Rose, Medicontec – Αντώνης Γκούμας και Δερμογνωσία by Konstantina Sklimposiou. Η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η Swan Beauty & Spa αναδείχθηκε Aesthetic Center of the Year, η Juliette Armand αναδείχθηκε Aesthetic Brand
of The Year και η Environ Skincare – Chrysallis Proderma αναδείχθηκε Aesthetic
Company of The Year.

Χορηγός στην τελετή απονομής των Aesthetic Awards 2022 ήταν η Juliette Armand.
Τα βραβεία διεξήχθησαν υπό την αιγίδα των: Πανελλήνιου Συνδέσμου Αντιπροσώπων Μηχανημάτων Καλλυντικών Αισθητικής (ΠΣΑΜΚΑ), Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδος (ΟΣΕΔΑΕ) και Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχάνων & Αντιπροσώπων Καλλυντικών & Αρωμάτων (ΠΣΒΑΚ).
Χορηγοί επικοινωνίας των Aesthetic Awards 2022 ήταν το www.faysbook.gr, το Fashion Daily και το περιοδικό Love yourself. Αναλυτικό αφιέρωμα στα βραβεία θα πραγματοποιηθεί σε επόμενο τεύχος του Fashion Daily.