Iconic kits για τα Χριστούγεννα δημιουργεί η Nuxe

Η Nuxe δημιουργεί και φέτος τα Χριστούγεννα iconic kits με συνδυασμούς αγαπημένων προϊόντων του brand, αλλά και την πινελιά της εορταστικής διάθεσης στη συσκευασία. To σετ Merveillance Expert Giftset περιλαμβάνει τη αντιρυτιδική κρέμα ημέρας Merveillance Expert Day Cream και το Super Serum, το σετ Nuxuriance Ultra Giftset περιλαμβάνει την κρέμα ολικής αντιγήρανσης Nuxuriance Ultra Day Cream και το Super Serum, ενώ το σετ Nuxuriance Gold Giftset περιλαμβάνει την αντιρυτιδική κρέμα ημέρας Nuxuriance Gold Day Cream και το Super Serum.

Επιπλέον, το πακέτο δώρου Floral περιλαμβάνει το Huile Prodigieuse Florale, την κρέμα gel πολλαπλής δράσης Crème Prodigieuse Boost, το αρωματικό αφρόλουτρο gel Prodigieux Floral 100ml και το Prodigieux Floral Κερί και τέλος, το Floral Travel Kit περιλαμβάνει το αφρόλουτρο Prodigieux Floral, το best seller ξηρό λάδι περιποίησης Huile Prodigieuse Florale, το άρωμα Prodigieux Floral Le Parfum και το Mικυλλιακό νερό ντεμακιγιάζ Very Rose Eau Micellaire. Τα προϊόντα της Nuxe διατίθενται σε επιλεγμένα φαρμακεία, καταστήματα Hondos Center & Carelab by Attica.

Τη νέα μάσκα προσώπου Brightmud λανσάρει η Glamglow

H Glamglow παρουσιάζει τη νέα μάσκα προσώπου, Glamglow Brightmud Dual-Action Exfoliating Treatment. H μάσκα Brightmud περιέχει βιταμίνη C και Νιασιναμίδη, που χαρίζουν άμεση λάμψη στην επιδερμίδα, ενώ το γαλακτικό και σαλικυλικό οξύ προσφέρουν χημική απολέπιση που αποκαθιστά τη θαμπή όψη της επιδερμίδας.

Επιπλέον, η κρυσταλλική ηφαιστειακή ελαφρόπετρα προσφέρει μηχανική απολέπιση, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και βοηθά στην αναδόμηση της, προσφέροντας ομοιόμορφο χρωματικό τόνο. Τέλος, ο λευκός άργιλος αφαιρεί τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, ενώ ενισχύει τη διαύγεια και τη λάμψη της επιδερμίδας. Σημειώνεται ότι τα προϊόντα Glamglow είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένα φαρμακεία, online φαρμακεία και καταστήματα καλλυντικών, ενώ το brand ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Estée Lauder.

 

Πλούσιο περιεχόμενο και καινοτόμες πρακτικές στο Sustainable Fashion & Beauty Conference

Το Sustainable Fashion & Beauty Conference διοργάνωσε η Boussias, την Τετάρτη, με τη συμμετοχή κορυφαίων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που διερεύνησαν τον ρόλο της μόδας και της ομορφιάς στο μέλλον του πλανήτη και παρουσίασαν στρατηγικές και δράσεις από δημοφιλή brands. Το συνέδριο τελέστηκε υπό την αιγίδα του ΠΣΒΑΚ και του ΣΕΠΕΕ.
Των ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΒΑΛΛΟΓΙΑΝΝΗ & ΣΟΦΙΑΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ

Γιατί Sustainable Fashion & Beauty Conference; Γιατί είναι ένα από τα πιο καυτά θέματα σήμερα για τη μόδα και την ομορφιά, δύο κλάδους ιδιαίτερα επιβαρυντικούς για το περιβάλλον και γιατί, σύμφωνα με τη Μαρία Σαγάνα, παραγωγό του συνεδρίου, «στόχος ήταν να αποτελέσει πλατφόρμα διαλόγου, μετά και από ένα δύσκολο, μάλιστα, καλοκαίρι, κατά το οποίο οι όροι κλιματική αλλαγή, βιωσιμότητα, κυκλική οικονομία και αειφορία μας απασχόλησαν έντονα».

Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτισε ο Θεόδωρος Γιαρμενίτης, Πρόεδρος του ΠΣΒΑΚ, ο οποίος τόνισε ότι στις προτεραιότητες του Συνδέσμου είναι να οδηγήσει το επιχειρείν στο ψηφιακό μέλλον, με δράσεις που στοχεύουν σε καινοτομίες και βιώσιμες λύσεις και την υποστήριξη της κυκλικής οικονομίας. Επίσης, ο Βασίλης Μασσέλος, Πρόεδρος του ΣΕΠΕΕ, επικεντρώθηκε στον σχεδιασμό με κριτήριο τη βιωσιμότητα, στη θέσπιση προτύπων, στην επιστροφή της παραγωγής στην Ευρώπη και στην ευαισθητοποίηση των καταναλωτών. Τέλος, η Σοφία Χατζηιωάννου, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κοσμητολογίας, εξήγησε ότι οι καταναλωτές είναι πιο ενημερωμένοι από ποτέ και αποζητούν το χαμηλότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ζητώντας από τον κλάδο των καλλυντικών να σχεδιάσει προϊόντα που ανταποκρίνονται σε αυτό.

Αυτορρύθμιση, νομοθέτηση και υπεύθυνο επιχειρείν
Στην ενότητα Designing a green future, η ακτιβίστρια Clare Farrell, Cofounder Extinction Rebellion, Short course lecturer – Sustainable Fashion στο University of the Arts London – CSM, με guest moderator τη Νίκη Χάγια, Founder Ladypapaya.com, τόνισε την ανάγκη ο κλάδος της μόδας να λάβει άμεσα δράση, εμπλέκοντας ταυτόχρονα τους καταναλωτές, προς μία βιώσιμη κατεύθυνση, δείχνοντας το κουράγιο να τεθούν επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, ακόμα και νομοθετώντας εναντίον των συμφερόντων τους. Στην αυτορρύθμιση της βιομηχανίας και την επικοινωνία της με τους καταναλωτές αναφέρθηκε η Άννα Πατέρα, Γενική Διευθύντρια του ΠΣΒΑΚ, παρουσιάζοντας τα κύρια σημεία της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας που επηρεάζουν άμεσα την Ομορφιά και την ανταπόκριση της βιομηχανίας σε αυτήν.

Τη στρατηγική του ομίλου Σαράντης που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη με σεβασμό στην κοινωνία και το περιβάλλον παρουσίασε η Ελένη Παππά, Investor Relations & Corporate Communications Director της Sarantis Group. Η εν λόγω στρατηγική εστιάζει σε 4 άξονες, την υπεύθυνη διακυβέρνηση, τη βιώσιμη παραγωγή και ανάπτυξη, τις ακμάζουσες κοινότητες και την ενδυνάμωση των εργαζομένων. Την ενότητα ολοκλήρωσε ο Αναγνώστης Ιωάννης Τσουκαλάς, Head of Global HR, Education & Sustainability της Apivita, ο οποίος παρουσίασε τη στρατηγική της εταιρείας με βάση τη μέλισσα και την αξιοποίηση της φύσης για τη βιώσιμη ανάπτυξη, στο πλαίσιο και του σχετικού οράματος του ομίλου Puig.

Από τη στρατηγική στην πράξη:
Τι κάνουν δημοφιλή beauty brands στην Ελλάδα
Τις καινοτομίες, τις πρωτοβουλίες και τις πρακτικές τους για ένα βιώσιμο μέλλον παρουσίασαν επίσης οι Caudalie Hellas, Korres, Wella Hellas και το νέο ελληνικό brand Aegli-Premium Organics. Ο Ιωάννης Λιώρης, Γενικός Διευθυντής της Caudalie Hellas επικεντρώθηκε στο όραμα των ιδρυτών της Caudalie για βιωσιμότητα, που συνδυάζει επιστήμη και ηθική. Αυτό εφαρμόζεται στα συστατικά, τη συσκευασία και την επίτευξη αρνητικού αποτυπώματος άνθρακα, όσον αφορά στα προϊόντα της μάρκας. Αντίστοιχα, ο Δημήτρης Σκιαδάς, Sustainability Manager της Korres, παρουσίασε τον πλήρη κύκλο της μάρκας, από τον σπόρο στην επιδερμίδα και πάλι πίσω, μέσα από τα 6 Korres Labs που εκφράζουν το όραμα ενός πλήρους κύκλου αξιακών επιλογών: Soil Lab, Extraction Lab, Molecular Lab, Formulation Lab, Design Lab και το πιο πρόσφατο, Recycle Lab. Ο Ιωσήφ Κουτσουλίνης, Head of Marketing της Wella Hellas/Company, επικεντρώθηκε στο νέο brand της εταιρείας We/Do Professional, ένα full-on eco-ethical brand θετικής αλλαγής, σχεδιασμένο με την GenΖ. Τέλος, η Έρρικα Παπαβενετίου MD, Founder και CEO της Aegli-Premium Organics μίλησε για τον συνδυασμό της καθαρότητας με την αποτελεσματικότητα, που προσφέρει το brand της.

Η κυκλική οικονομία μέσα από τη «ματιά» των ειδικών του κλάδου
Στην 3η ενότητα του Συνεδρίου, «Ethical Fashion & Circular Economy», ο Στέφανος Κομνηνός, Founding Partner, Market Analyst, Business Mentor της Netrino, ο Στρατής Ανδρεάδης, Συνιδρυτής της Salty Bag και η Tamsin Lejeune, Founder Ethical Fashion Forum και CEO του Ethical Fashion Group και της Common Objective, μίλησαν για το θέμα «Ανακύκλωση Ένδυσης και Υπόδησης: Υποχρέωση ή Ευκαιρία;». Ο Στέφανος Κομνηνός της Netrino επικεντρώθηκε στο θέμα της κυκλικής οικονομίας, η οποία, όπως ανέφερε, «αποτελεί σημαντική πρόκληση που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ευκαιρία, για να διευρυνθεί περαιτέρω η σχέση εμπιστοσύνης με το καταναλωτικό κοινό». Ο ίδιος παρουσίασε το θεσμικό πλαίσιο, μέσα από το όποιο ο κόσμος της μόδας θα μπορέσει σταδιακά να δημιουργήσει ένα περιβάλλον αποτελεσματικό, που να συνδέεται με την αειφορία. Ο Στρατής Ανδρεάδης από την πλευρά του, μίλησε για το πώς η Salty Bag προσεγγίζει την κυκλική οικονομία και αναφέρθηκε στο εξαιρετικά χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων της. Τόνισε, ότι επιχειρήσεις και καταναλωτές θα πρέπει να ακολουθούν υπεύθυνες πρακτικές και εξήγησε ότι η λύση στο πρόβλημα θα έρθει, όχι μέσω της ανακύκλωσης, αλλά μέσω του δανεισμού, της ενοικίασης, της αγοράς επαναχρησιμοποιούμενων ή ανακυκλώσιμων προϊόντων, καθώς και μέσω της χρήσης second και third hand προϊόντων. Η Tamsin Lejeune, Founder του Ethical Fashion Forum και CEO της Ethical Fashion Group και της πλατφόρμας Common Objective, εστίασε στον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας που δημιούργησε, μέσω της οποίας δίνει λύσεις και εργαλεία στις επιχειρήσεις μόδας, ώστε να γίνουν περισσότερο βιώσιμες. Guest moderator ήταν η Σοφία Ροδοπούλου, Συντάκτρια του Fashion Daily.

Ηθική και κυκλική μόδα και ο μετασχηματισμός των επιχειρήσεων
Στην ενότητα «Ηθική & Κυκλική Μόδα: Οι Παγκόσμιες Εξελίξεις στον Κλάδο», η Δρ. Φιόρη Ζαφειροπούλου, Ερευνήτρια έργων για την Ηθική Μόδα του Ο.Π.Α., Συντονίστρια του Fashion Revolution Greece και ιδρύτρια του SOFFA, εστίασε στην ηθική μόδα και μίλησε για το κίνημα Fashion Revolution, το οποίο συνέβαλε στην μετάλλαξη του κλάδου. Σύμφωνα με τη Φιόρη Ζαφειροπούλου στόχος είναι η βιομηχανία μόδας να γίνει βιώσιμη, ηθική και κυκλική, ενώ αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα από τα κράτη της ΕΕ και την Ελλάδα, μέσω της δημιουργίας νομικών πλαισίων. Ο Erinch Sahan, Business & Enterprise Lead του Doughnut Economics Action Lab, μετέφερε τους τρόπους μέσω των οποίων θα επιτευχθεί το transformation των επιχειρήσεων, ώστε να γίνουν περισσότερο πράσινες. Όπως είπε, για τον μετασχηματισμό μιας εταιρείας απαιτείται επιχειρηματικός σχεδιασμός, ώστε η μόδα «να αναδημιουργείται και να αναδιανέμεται». Η Preeti Arya, Assistant Professor και Faculty Advisor του AATCC Club και FIT NYC, μίλησε για τον αντίκτυπο της γρήγορης μόδας στην κλιματική αλλαγή και τη βιωσιμότητα. Τέλος, η Anna Velikova, Change Communication Lead & Sustainability Manager, H&M Sales Market Greece, με guest moderator τη Θάλεια Καραφυλλίδου, Editor in Chief της Vogue Greece, αναφέρθηκε στους τρόπους μέσω των οποίων θα μπορέσουμε να φτάσουμε στη βιώσιμη μόδα.

 

«Χτίζοντας» εταιρείες με βιώσιμα θεμέλια
Η Άννα Κεχαΐδου, Senior Manager, Newsroom & Publishing, South East Europe της Adidas σε One-to-one Q&A με τη Θάλεια Καραφυλλίδου, Editor in Chief της Vogue Greece, μίλησε για το όραμα της Adidas για ένα μέλλον χωρίς πλαστικά, για την πρόοδο που έχει επιτύχει η εταιρεία στην πορεία της προς τη βιωσιμότητα, αλλά και για τους στόχους που έχει θέσει η εταιρεία έως το 2030. Ακολούθησε One-to-one Q&A με τη Funky Buddha και moderator την Κέλλυ Νόβακ, Fashion Editor του LadyLike.

Ο Πάνος Πατρωνίδης, Chief Commercial Officer της Funky Buddha, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία μπήκε στον δρόμο της βιωσιμότητας από το 2017, αλλά και τη στρατηγική που η Funky Buddha ακολούθησε στη συνέχεια. Ο Πάνος Πατρωνίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα κίνητρα που η εταιρεία αποφάσισε να δώσει στο καταναλωτικό κοινό, ώστε να εκπαιδευτεί και να σκέφτεται με περισσότερο βιώσιμο τρόπο.

Στην τελευταία ενότητα του συνεδρίου, με τίτλο «Κυκλική οικονομία στην πράξη» η Ιλεάνα Ισμυρίδη, co-Founder του MomCycle και ο Νίκος Κόνσολας, Supply Chain Development Manager του Circular Independence μίλησαν για το πώς έκαναν πράξη το όραμα τους, «χτίζοντας» τις εταιρείες τους πάνω σε βιώσιμες βάσεις. Η Ιλεάνα Ισμυρίδη μίλησε για την πλατφόρμα που δημιούργησε σε συνεργασία με την Νίκη Λαλιώτη, μέσω της οποίας, γονείς μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν preowned βρεφικά και παιδικά είδη, ενώ ο Νίκος Κόνσολας από την πλευρά του περιέγραψε, πώς από την παροχή τεχνογνωσίας σε άλλα brands – ώστε να αναπτύξουν βιώσιμα προϊόντα – τελικά προχώρησε στη δημιουργία του δικού του fashion brand. Χορηγός του συνεδρίου ήταν η Εμπορική έκθεση Value, μέρος της Frankfurt Fashion Week, που διοργανώνεται από τη Messe Frankfurt και χορηγός επικοινωνίας το LadyLike.

«The Urban Manifesto» η νέα καµπάνια  της Funky Buddha 

Η Funkybuddha, παρουσιάζει την καµπάνια της νέας της συλλογής FW21-22, η οποία µεταφέρει το κοινό της «στα πιο urban και cool σηµεία στο κέντρο της Αθήνας». Σε µια εποχή που έχουν όλοι ανάγκη να νιώσουν ξανά «ελεύθεροι» και να ανακαλύψουν νέα µέρη, η παρέα αναδεικνύει µη συµβατικά, αλλά και διαχρονικά στυλ, προσαρµοσµένα στις τάσεις του σήµερα, µέσα από τη φωτογραφική «µατιά» του Γιώργου Καπλανίδη.

Σε όλη τη διάρκεια του video, το team της Funkybuddha παρασύρει στο ρυθµό του, καταγράφοντας την αυθεντικότητα και τα έντονα συναισθήµατα και παρουσιάζοντας µία συλλογή µε street inspired looks υπό τη στυλιστική καθοδήγηση της Βίνας Νεοφωτίστου και τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τάσου Κακούση.