Σουτιέν μαστεκτομής δημιουργεί η Victoria Secret

Η Victoria Secret παρουσίασε το πρώτο της σουτιέν μαστεκτομής, στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας σε συνεργασία με την κορυφαία σχεδιάστρια Stella McCartney, η οποία είναι γνωστή για την ευαισθητοποίησή της για τον καρκίνο του μαστού.

Το σουτιέν μαστεκτομής Body by Victoria είναι κατασκευασμένο με μαλακό ύφασμα και δαντέλα, χωρίς σύρμα και διαθέτει μια τσέπη στην εσωτερική επένδυση για την εφαρμογή επιθέματος. Το 100% των πωλήσεων των Body by Victoria που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο, θα διατεθούν στο Global Fund for Women’s Cancers της Victoria Secret, για την υποστήριξη της έρευνας για τον καρκίνο του μαστού.

Η καμπάνια, η οποία στοχεύει στη μεγαλύτερη κατανόηση των κινδύνων του καρκίνου του μαστού και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, θα πραγματοποιηθεί όλο τον Οκτώβριο, θα «περάσει» σε όλα τα κανάλια της Victoria Secret, ενώ οι περισσότεροι από 25.000 συνεργάτες της εταιρείας θα λάβουν το υλικό και θα το διαδώσουν, ώστε να επιτευχθεί ο μέγιστος δυνατός αντίκτυπος του μηνύματος, σε εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

(Πηγή: FashionNetwork)

Μείωση της παραγωγής προϊόντων στην Ασία από τα fashion brands

Από τις χώρες χαμηλού εργατικού κόστους απομακρύνονται σταδιακά τα brands που παράγουν στην Ασία τα προϊόντα τους, καθώς αυξάνονται τα κόστη μεταφοράς και οι χρόνοι παράδοσης. Μεταξύ των εταιρειών που πήραν αυτή την απόφαση είναι η ιταλική Benetton, η οποία αποφάσισε να ενισχύσει την παραγωγή της στη Σερβία, την Κροατία, την Τουρκία, την Τυνησία και την Αίγυπτο και να μειώσει κατά το ήμισυ την παραγωγή στην Ασία, από το τέλος του 2022, όπως ανέφερε στο Reuters ο CEO της εταιρείας, Massimo Renon.

Ο Renon διευκρίνισε ότι η δεκαπλάσια αύξηση του κόστους των θαλάσσιων μεταφορών οφείλεται στην έλλειψη διαθέσιμων σκαφών – καθώς πολλά ήταν σε αδράνεια λόγω της πανδημίας – ενώ η ζήτηση των καταναλωτών ανέκαμψε. Η Hugo Boss προσπαθεί να κάνει κάτι αντίστοιχο, φέρνοντας την παραγωγή της εγγύτερα στις αγορές που δραστηριοποιείται, ενώ οι Lululemon, Gap και Kohl, θα προτιμήσουν τα ακριβότερα αεροπορικά φορτία, ώστε να αποφύγουν την εξάντληση των αποθεμάτων τους κατά τη διάρκεια της περιόδου των εορτών.

Σημειώνεται, ότι ο ηγέτης του fast fashion και ιδιοκτήτης της Zara, Inditex, βασίζει το 53% της παραγωγής του σε κοντινές στην Ισπανία χώρες, όπως στην Πορτογαλία, το Μαρόκο και την Τουρκία, την ώρα που ο κύριος ανταγωνιστής του, η H&M παράγει το 70% των εμπορευμάτων της στην Ασία, «θέτοντας την εταιρεία σε μειονεκτική θέση σε σχέση που τους αντιπάλους της», αναφέρει το Reuters. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η Nike, η οποία κατασκευάζει το 50% των υποδημάτων της στο Βιετναμ, ανακοίνωσε μειωμένες προσδοκίες σε επίπεδο πωλήσεων, ενώ προειδοποίησε για καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

(Πηγή: Reuters)

 

Τη γυναικεία ενδυνάμωση στήριξε το Le Dfil L’Oréal Paris

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου η L’Oréal Paris, επίσημος συνεργάτης του Paris Fashion Week, διοργάνωσε το τέταρτο «Le Défilé L’Oréal Paris». Η υπαίθρια πασαρέλα ήταν ανοιχτή για το κοινό και μεταδόθηκε σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως μέσω των social media της μάρκας.

Το σόου, που αποτέλεσε ωδή στη γυναικεία ενδυνάμωση και τη διαφορετικότητα, αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της L’Oréal Paris να υποστηρίζει τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Αυτή η αξία ενισχύεται ακόμα περισσότερο από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, «Stand Up», που δημιουργήθηκε για να καταπολεμήσει την παρενόχληση σε δημόσιους χώρους.

Φέτος, το σόου είχε μια τολμηρή δημιουργική κατεύθυνση, γιορτάζοντας την ελευθερία των κινήσεων, της αυτo-έκφρασης και της θηλυκότητας. Λαμβάνοντας χώρα στο Parvis des Droits de L’Homme – όπου υιοθετήθηκε για πρώτη φορά η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – η L’Oréal Paris μετονόμασε τον ιστορικό χώρο σε Parvis des droits de l’Homme et de la Femme, ενισχύοντας το μήνυμα ενδυνάμωσης για κάθε γυναίκα σε όλο τον κόσμο.

Η Delphine Viguier-Hovasse, Global Brand President της L’Oréal Paris, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Το φετινό “Le Défilé” είναι μια αξιοσημείωτη στιγμή για τη γυναικεία ενδυνάμωση. Μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα αυτοεκτίμησης και διαταράζει τις συμβατικές πασαρέλες, προσκαλώντας το κοινό να συμμετάσχει στο πρόγραμμα “Stand Up: Ενάντια στην παρενόχληση σε δημόσιους χώρους”».

 

Καμπάνια με διαγωνισμό από την Answear

Την 1η Οκτωβρίου ξεκίνησε η νέα καμπάνια της Answear, η οποία αποτελεί μέρος της νέας στρατηγικής της με τίτλο «Lifespiration Starts Here» και θα προβάλλεται για τους επόμενους μήνες τόσο στην τηλεόραση όσο και στο διαδίκτυο, σε πλατφόρμες όπως το ΥouΤube, το Facebook και το Instagram.

Στο τηλεοπτικό σποτ της καμπάνιας, τα γυρίσματα του οποίου έγιναν στη Βαρσοβία σε παραγωγή της Film Reaktor, εμφανίζονται διάφορες γυναίκες, οι οποίες μοιράζονται μεταξύ τους κοινά χαρακτηριστικά.

Είναι ενεργές, γενναίες και έχουν επίγνωση της δικής τους αξίας. Παράλληλα, θα τρέξει ομώνυμος διαγωνισμός φωτογραφίας, με τον οποίο η Answear προσκαλεί το κοινό να αποτυπώσει μέσα από τη φωτογραφία ή το video του, τη δική του οπτική σχετικά με το τί τον εμπνέει περισσότερο στη ζωή. Ο διαγωνισμός θα είναι σε ισχύ μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου.

Αφιερωμένη στη βιωσιμότητα η Εβδομάδα Μόδας της Φρανκφούρτης

Η Εβδομάδα Μόδας της Φρανκφούρτης θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Ιανουάριο με φυσική παρουσία, φιλοξενώντας 5 εμπορικές εκθέσεις, τρία συνέδρια, runways και events, με κεντρική ιδέα τη βιωσιμότητα και την υποστήριξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Η έκθεση Val:ue θα πραγματοποιηθεί 18 με 20 Ιανουαρίου και αποτελεί μία εμπορική και επιχειρηματική πλατφόρμα για premium fashion brands και εκπροσώπους λιανικής από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Είναι η τέλεια λύση για αγοραστές και το μέρος, όπου μπορούν να βρεθούν μαζί μεγάλα διεθνή brands και ανερχόμενες ανεξάρτητες ετικέτες. Είναι επίσης το σημείο, όπου η διεθνής κοινότητα μόδας συγκεντρώνεται και δείχνει πώς θα είναι το μέλλον της βιομηχανίας.

Η έκθεση εστιάζει σε σύγχρονα θέματα, όπως η υπεύθυνη χρήση των πόρων, οι αποτελεσματικοί τρόποι αύξησης της βιωσιμότητας, οι νέες ιδέες εφοδιαστικής αλυσίδας, οι καινοτομικές ιδέες για ψηφιακό μετασχηματισμό και οι επιτυχημένες στρατηγικές πωλήσεων του αύριο. Αντίστοιχα, η έκθεση Neonyt θα πραγματοποιηθεί τις ίδιες ημερομηνίες, φιλοξενώντας ως εκθέτες sustainable contemporary fashion and accessories brands, ενώ επισκέπτες θα είναι εκπρόσωποι λιανικής από την Ευρώπη αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Το queen.gr στο digital race for the cure 2021

Tο Queen.gr, το γυναικείο site της DPG Digital Media, έδωσε και φέτος δυνατό «παρών», στηρίζοντας τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση με κοινωνικό σκοπό στην Ευρώπη, το Greece Race for the Cure, που πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», φτάνοντας τον αριθμό ρεκόρ των 80 συμμετοχών.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η συντακτική ομάδα του Queen.gr μαζί με τις bloggers και άλλους εργαζόμενους της DPG ανταποκρίθηκαν στο ψηφιακό κάλεσμα της διοργάνωσης και στήριξαν με τον δικό τους τρόπο τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Αποκλειστικός χορηγός υποδημάτων του GNTM η Tsakiris Mallas

H εταιρεία Tsakiris Mallas ανακοινώνει ότι και φέτος, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, αποτελεί τον αποκλειστικό χορηγό υποδημάτων του GNTM4. Η Tsakiris Mallas θα δώσει και φέτος το «παρών» τόσο στις δοκιμασίες, όσο και στο πλατό του GNTM.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, ακολουθώντας πιστά τα trends που θέτουν τα μεγαλύτερα fashion catwalks, τα σχέδια που έχουν επιλεχθεί από τη δημιουργική ομάδα της εκπομπής, καλύπτουν κάθε στυλ αφού κυμαίνονται από εντυπωσιακά statement pieces μέχρι all time classic κομμάτια, ολοκληρώνοντας ιδανικά κάθε look.

Στην αγορά της Κρήτης εισέρχεται η Tezenis

Στην αγορά της Κρήτης εισέρχεται η αλυσίδα Tezenis, ανοίγοντας στις 5 Οκτωβρίου, στο κέντρο των Χανίων, το 15ο κατάστημά της. Το δημοφιλές ιταλικό underwear brand δημιουργεί ένα νέο διώροφο κατάστημα με μοντέρνα διακόσμηση και design λεπτομέρειες, φωτεινά χρώματα και positive vibes.

Το κατάστημα θα διαθέτει τις νεανικού ύφους συλλογές του ιταλικού brand σε underwear, nightwear, easywear και knitwear, που απευθύνονται στη γυναίκα, τον άντρα και το παιδί, οι οποίες ξεχωρίζουν για την ποικιλία, τον προσανατολισμό τους σε βιώσιμες επιλογές και τις προσιτές τιμές τους. Υπενθυμίζεται ότι, η Tezenis είναι ένα από τα 5 brands που εισάγει στην ελληνική αγορά ο όμιλος Calin Group.