Κατά 14% αυξήθηκαν οι πωλήσεις της H&M στο γ’ τρίμηνο

Βελτιωμένα ήταν τα μεγέθη που εμφάνισε η H&M για το γ’ τρίμηνο του 2021, ωστόσο η επιστροφή της σε προ πανδημίας επίπεδα, πραγματοποιείται με πιο αργούς ρυθμούς συγκριτικά με τους κυριότερους αντιπάλους της. Ειδικότερα, οι πωλήσεις του ομίλου της H&M σε τοπικό νόμισμα αυξήθηκαν κατά 14%. Μετά την μετατροπή τους σε σουηδική κορώνα, οι καθαρές πωλήσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 55,5 δισ. σουηδικές κορώνες (5,4 δισ. ευρώ) από 50,87 δισ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σημειώνεται ότι στην αρχή του γ’ τριμήνου, έκλεισαν περί τα 180 καταστήματα Η&Μ λόγω των περιοριστικών μέτρων, ενώ με τη λήξη του, κλειστά εξακολούθησαν να είναι 100 καταστήματα, γεγονός που επηρέασε σημαντικά τις πωλήσεις.

Το μικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 18% στα 29,5 δισ. σουηδικές κορώνες, ποσό που αντιστοιχεί σε μεικτό περιθώριο κέρδους 53,2% από 48,9%, ενώ τα καθαρά κέρδη από τα 1,82 δισ. ανήλθαν στα 4,6 δισ. σουηδικές κορόνες. Σημαντική υποστήριξη στα κέρδη τριμήνου προσέφεραν οι πωλήσεις μέσω e-shop οι οποίες αντιστάθμισαν το «κόστος» των κλειστών καταστημάτων, αφού κατέγραψαν αύξηση 22% σε τοπικό νόμισμα.

Η εταιρεία ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι οι νέες φθινοπωρινές συλλογές της έτυχαν θερμής υποδοχής, καθώς και ότι οι πωλήσεις Σεπτεμβρίου ήταν ενισχυμένες σε σχέση με πέρυσι, «παρά το γεγονός ότι υπήρχε δυσκολία στην κάλυψης της ζήτησης, λόγω των αναταραχών και τον καθυστερήσεων στη ροή προϊόντων». Αυτή τη στιγμή, κλειστά παραμένουν 50 από τα καταστήματα της H&M.

Σημειώνεται, ότι η εταιρεία συνεχίζει την επέκτασή της σε νέες αγορές, καθώς μέσα στο φθινόπωρο θα ξεκινήσει τη δραστηριοποίησή της στη Χιλή, το α’ εξάμηνο του 2022 θα εισέλθει στην αγορά του Περού, της Κολομβίας και της Ουρουγουάης, ενώ θα πραγματοποιήσει μέσα στο 2022 την είσοδό της στις αγορές του Εκουαδόρ, της Βόρεια Μακεδονία και του Κοσσυφοπεδίου, και μέσω franchise στις αγορές της Κόστα Ρίκα και της Καμπότζης.

(Πηγή: FashionNetwork)

Σε υψηλά επίπεδα η οικολογική συνείδηση των Ελλήνων και το 2021, σύμφωνα με το Glami

To ενδιαφέρον των Ελλήνων για τη βιώσιμη μόδα συνεχίζει να αυξάνεται και το 2021 σύμφωνα με το παγκόσμιο fashion search engine Glami που, όπως αναφέρει, «οι φωτιές του Αυγούστου, η κλιματική αλλαγή, αλλά και η πανδημία φαίνεται να μην άφησαν ανεπηρέαστους τους Έλληνες καταναλωτές, ακόμη και στις επιλογές ένδυσης και υπόδησης».

Καθώς το ενδιαφέρον για τη βιωσιμότητα, αλλά και για τον αντίκτυπο της διαδικασίας παραγωγής στο φυσικό περιβάλλον μεγαλώνει, οι μάρκες που ειδικεύονται στην παραγωγή ηθικής μόδας κερδίζουν συνεχώς έδαφος και στην Ελλάδα, με τη ζήτηση για βιώσιμα προϊόντα να αυξάνεται κατά 91% (αριθμός exit clicks σε προϊόντα από βιώσιμες μάρκες από τους επισκέπτες του Glami.gr), σε σύγκριση με το 2019.

Επίσης, στην Ελλάδα, ο αριθμός των παραγγελιών για ρούχα από υλικά όπως οργανικό βαμβάκι, λινό, κλωστική κάνναβη ή ο ανακυκλωμένος πολυεστέρας, αυξήθηκε κατά 95% σε σχέση με το 2019, με τις προβλέψεις να επιβεβαιώνουν ότι οι παραγγελίες για το 2021 θα είναι ακόμη υψηλότερες. Επιπλέον, μέχρι και τον Αύγουστο του 2021, το GMV (ακαθάριστη αξία εμπορευμάτων) που δημιουργήθηκε για βιώσιμες μάρκες, από τους επισκέπτες του Glami, είναι ήδη στο +96% σε σύγκριση με το σύνολο του GMV για το 2019. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία προέρχονται από εσωτερικά δεδομένα της μηχανής αναζήτησης μόδας Glami.

Κατά 10% μειώθηκαν οι δαπάνες ένδυσης-υπόδησης το 2020

Μείωση κατά 9,9% κατέγραψε το 2020 η συνολική μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών σύμφωνα με την έρευνα των οικογενειακών προϋπολογισμών της ελληνικής στατιστικής αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Η μέση μηνιαία δαπάνη το 2020 υποχώρησε σε 1.332 ευρώ από 1.478 ευρώ το 2019.

Την 6η θέση καταλαμβάνουν οι δαπάνες ένδυσης- υπόδησης με 4,7%. Ωστόσο, η κατανάλωση ενδυμάτων – υποδημάτων υποχώρησε το 2020 εξ αιτίας της πανδημίας κατά 27,4%, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μετά τον τουρισμό και την εστίαση. Συγκεκριμένα, η μέση ετήσια δαπάνη ανά άτομο στην Ελλάδα για ένδυση – υπόδηση υποχώρησε σε 295 ευρώ από 403 ευρώ το 2019. Συνολικά, η ετήσια κατανάλωση στην Ελλάδα για την ένδυση-υπόδηση ανήλθε το 2020 σε 3,1 δισ. έναντι 4,2 δισ. το 2019.

Σε digital marketing επενδύει η Lapin House

Την online προώθηση του e-shop του lapinkids.com αλλά και του brand συνολικότερα ανέθεσε η Lapin House στη Mediacube. Στόχος της συνεργασίας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, αποτελεί η καθιέρωση του brand ως leader της αγοράς και η ανάδειξή του ως της μεγαλύτερης luxury και premium αλυσίδας παιδικών ενδυμάτων στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, η Mediacube αναλαμβάνει να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο digital και omnichannel ενεργειών μέσω performance και branding καμπανιών σε Google, Facebook, Instagram και YouTube. Ο όμιλος Lapin House αναπτύσσει ένα διεθνές δίκτυο λιανικής, το οποίο αριθμεί πάνω από 60 αποκλειστικά καταστήματα και 45 ανεξάρτητα σημεία πώλησης.

Στα 10 εκατ. ευρώ η επένδυση της Σαράντης στα Οινόφυτα

Τις επενδύσεις του στην ελληνική αγορά συνεχίζει ο όμιλος Σαράντη. Με στόχο να βελτιστοποιήσει την παραγωγική γραμμή, να αυξήσει την αποδοτικότητα και τη δυναμικότητα, καθώς και να συνδράμει ενεργά στην εξελικτική πορεία της χώρας, ο όμιλος ολοκλήρωσε πρόσφατα την επέκταση των χώρων παραγωγής και την αγορά νέου μηχανολογικού εξοπλισμού στο εργοστάσιο των Οινοφύτων.

Πρόκειται για μία επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ, η οποία αυτοματοποιεί περαιτέρω τις διαδικασίες, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της βιομηχανικής μονάδας. Παράλληλα, ο όμιλος Σαράντη κάνει σχέδια και μελέτες αύξησης των επενδύσεων σε όλα του τα εργοστάσια στο προσεχές μέλλον.

Κορυφαία διάκριση για τη Simple Ideas – Natura Siberica στα Best in Pharmacy Awards

Στην 4η διοργάνωσή του, ο θεσμός Best in Pharmacy Awards της Boussias ανέδειξε τις εταιρείες και τα προϊόντα Φαρμακείου που ξεχώρισαν για τις καλές πρακτικές marketing και την καινοτομία τους, στην Τελετή Απονομής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο Κελλάρι Παπαχρήστου. Τις κορυφαίες διακρίσεις για τη φετινή χρονιά κατέκτησαν η Simlpe Ideas – Natura Siberica, με το βραβείο Pharmacy Company of the Year και η Phocus, με το βραβείο Agency of the Year.

Με Platinum βραβεία διακρίθηκαν οι Servier Hellas, Simple Ideas, Piktocare και Uni-Pharma. Gold βραβεία κατέκτησαν, επίσης οι εταιρείες Adelco, Heremco, Frezyderm, Intermed, ITF Hellas, ITeQ, Korres, Pharmasept, Σαράντης και Vitorgan.

Η βραδιά αποτέλεσε μία μεγάλη γιορτή για τον κλάδο και μετά από ένα χρόνο με ιδιαίτερες συνθήκες και περιορισμούς, δόθηκε η ευκαιρία σε περίπου 150 στελέχη του χώρου να συναντηθούν και να επιβραβευθούν για τις επιτυχίες τους. Για την ασφάλεια των παρευρισκομένων τηρήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο για την Covid-19. Αναλυτικά οι διακρίσεις και τα προϊόντα που βραβεύθηκαν βρίσκονται στο Site του θεσμού, www.bestinpharmacy.gr.

H FF Group επεκτείνει το δίκτυο καταστημάτων Collective Sports

Με δύο νέα καταστήματα Collective Sports διευρύνει το δίκτυο του σήματος ο όμιλος FF Group, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξής του. Τα νέα σημεία πώλησης Collective Sports άνοιξαν τις πόρτες τους στις περιοχές του Ψυχικού και της Νέας Ερυθραίας. Τα καταστήματα αποτελούν προορισμούς για sportswear και athleisure, μέσα από μία μεγάλη ποικιλία ανδρικών και γυναικείων συλλογών από τα πιο δημοφιλή brands παγκοσμίως.

Συνολικά, ο όμιλος FF Group, λειτουργεί σήμερα στην Ελλάδα εννέα καταστήματα Collective, πέντε καταστήματα Collective Sports, τρία καταστήματα Collective Underwear, καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα collectiveonline.com. Σημειώνεται ότι το σήμα Collective έχει επίσης παρουσία με έξι καταστήματα στη Βουλγαρία, πέντε στη Ρουμανία και ένα στην Κύπρο.